HTC Wildfire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

Jedno pitanje u vezi ovog modela. Naime trebam ovih dana da ga dobijem. Nov novcat pa jel treba formirati bateriju ili ne? U jednom mobil šopu kažu treba u drugome ne treba. :o
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Njegovan
Па ђе си ти тицо :P :wink:
Не треба да се формира, не брини...
Слобода или смрт

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Evo i mene. Izronio malo. :D Znači samo ga napunim i mogu koristiti odma? Jel to sigurno da ne zeznem bateriju? :cry:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Испразни је до краја и после напуни скроз и то је то...веруј ми, Ђујића ми, говорим истину. :D
Слобода или смрт

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Kao što rekoh treba da mi stigne za koji dan HTC, pa ću da malo davim kako ovo kako ono. Nisam baratao sa Androidom. :roll:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Још увек људи питају да ли треба формирати батерију, батерије се не формирају већ десетак година, тј мислим да има толико од када је изашао последњи телефон са NiMH батеријом.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Njegovan, samo pitaj, bice nam drago da pomognemo... :D
Mada, ako si u poziciji da biras, za isti novac imas boljih android telefona...
Ako ne, i wildfire ce da posluzi odlicno, pogotovu ako ti je prvi android... :)
Dobrodosao. :D
Samo nek se rolaju....sarme.

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Evo stigao mi HTC, :D Pero, nisam ga kupio već dobio na nagradnoj igri Koka Kole. :lol:
E sada imam par pitanja. Kako da koristim memorijsku karticu? Mislim da smiještam slike na memorijsku? Onda ima nekih prečica po glavnom ekranu pa kako da ih uklonim? Pitanje u vezi WLAN-a. Koliko znam to je besplatno kad se nakačič negdje na net, a lik mi reče da se plaća. Pa zar ne radi to na principu kao Bluetooth? Nije preveden pa tako da će biti peripetija sa njim. :smutny: Hoću reći nema Srpski. :cry:
I ovo još... kako da uklonim ovaj sat sa ekrana? Tako da mi bude čist? A pitao sam i za ove prečice. :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Njegovan, drzi dugo prsta na satu ili tim precicama i pokazace ti se kantica u dnu ekrana i samo ih ubaci tu i to je to, wifi ti je besplatan ne znam ko ti je rekao to da se placa Oo. Memorisku koristis kako sassvim normalno sredis po folderima sta ti je sta i samo prekopiras na karticu i to je sve

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

A ako ga ubacim u to kanticu jel za njega više nema povratka? Mislim ako mi bude došlo danas sutra da opet bude tu?
I ovo oko interneta preko mobilnog operatera. Kažu da se treba čuvati tog jer telefon se sam kači i dođe visok račun. Pa jel se može to ugasiti. Na koju opciju da to ugasim i šta će mi ako ću ići preko WLAN-a.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Njegovan, Ako hoćeš da vratiš widget (sat ili bilo šta drugo) zadrži prst na praznom prostoru i on će ti ponuditi ili HTC ili Android widgete pa ti odaberi koji ti treba. Prečice do aplikacija stavljaš tako što u app draweru zadržiš prst na ikonici aplikacije koju želiš da staviš na homescreen.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Njegovan, ne ta kantica ti sluzi samo da ga skines sa ekrana nece se obrisati ne brini :D. Idi u settings wifi and network nadji mobile network i nadji data i idi na disable da ti se ne trosi kredit ili da ti ne stigne ogroman racun.

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

E, svaka vam čast. :D Maloprije pokušam da spojim preko Bluetooth-a svoju Nokiju sa HTC-om to jest da prebacim sa Nokije na njega, ali nešto neće. :shock: Kako bi ja rekao kilavi. :o

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Opet jedno pitanje. Recite mi jel neće ništa škoditi ako prebacim memorijsku karticu iz starog telefona Nokije u ovaj HTC? Zato što imam dosta slika a i veća mi je kartica pa reko da ne prebacujem na tu novu već samo ubacim tu staru iz Nokije u njega. I još nešto, ne znam ali ne mogu da nađem ikonicu gdje je memorijska kartica. Gdje se to nalazi? :blinky:

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

memorijska u setingsu pa SD Card, a ako hoces da radis sa stvarima iz merijske onda ti treba neki file manager, imas ih dosta na marketu.
SGS2, iPhone 4 32GB

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Njegovan, pa na android marketu udju na market i skini bilo koji file manager ja koristim lindu jer sam navikao na nju, mada svi rade isti posao i besplatni su na marketu

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Njegovan, market je aplikacija koja ti je vec instalirana na telefonu... Nesto kao OVI store na nokiji... :?
potrebna ti je internet konekcija za to, naravno... :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Uspjeo sam instalirati tu Lindu :D Imam par pitanja. Jel mora omati neku zastitu od virusa ili nije potrebno? Kako da memorisem neki novi broj ali na sim karticu? Kada kucam poruku i posaljem je pokaze mi se nesto ME ispod te poruke sto sam napusao, zasto to? Kako u meniju da poslazem okonice redislihedom kakav ja hocu da bude? Jel se i kod vas ostalih brzo trosi baterija? Kako da postavim melodiju zvona i poruke da bude mp3 mislim na muziku? Kako da postavim slicicu tog nekog ko me zove da se prikaze njegov lik? Eto toliko za sada a bice tog jos. :smutny: Ne zamjerite.. Jer novi sam androidac. :shock: t :roll:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Njegovan, antivirus ti ne treba, ja jos uvek nisam naleteo na neki virus za android, kada ukucas novi broj imas dole u opcijama gde da ga sacuvas da li na sim, memoriju telefona, ili na gmail, ako nemas tu pritisni meni onda bi trebalo da ti se pojavi, bar je tako kod mene ali na drugom telefonu al android je isto. Za to me na poruci nemam pojma sta moze da bude, ikonice u meni-u ne mozes da poredjas kako ti hoces idu azbucno i to je to, zato imas desktop na koji mozes da izbacis ono sto najvise koristis, za bateriju ne znam nemam wildfire, za mp3 da promenis za pozive ili notifikacije ide ovako.
Napravis na SD kartici folder Media, u folderu Media napravis folder Audio, u folderu Audio napravis folder Ringtones i folder Notification, u folder Ringtones ubacujes mp3 za melodiju telefona, a u folder Notification ubacujes mp3 za notifikacije, kada to sve uradis restartujes telefon i to je to. Slicicu postavi tako sto odes u kontakte i ides na edit contact i imas gore da pritisnes na praznu slicicu otvorice ti se meni da li ces da slikas nekoga pa da postavis sliku ili ces uzeti sa memoriske kartice

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Hvala na odgovoru. Posto sam na poslu kad dodjem kuci detaljno cu probati. Evo jos par pitanja. U dojem lijevom cosku ima ona kucica kao hom page, pa da li se tu mogu napraviti precice jer meni barem. je ljepse kad je glavni ekran cist pa eto ako se mogu na neki drugi nacin napraviti precice? Sledece, da li skodi da je stalno upaljen WLAN? Da li ima izvjestaj na poslate sms poruke kao na Nokiji? Kad izlazim sa interneta to jest WLAM-a jel treba neki redislijed? Ili samo kliknem na kucicu? Kad upalim Blutut sta znaci ono odbrojavanje? Sta mi vi preporucujete da li da odnesem da ga prevedu na Srpski?

Odgovori