HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

acambas napisao:Nasao sam na mts sajtu podesavanja ali nisam nasao na Desire gde da ih unesem.
menu-->settings-->wireless&networks-->mobile networks-->Access point names pa klikneš ponovo menu pa onda new APN 8)

z10
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Apr 2010. 18:00

Post od z10 »

Da li je neko imao problem na Desire sa brisanjem poruka . Jednostavno dok pisem poruku izbaci mi force close i sve poruke mi nestanu . Ako je neko imao i resio ovaj problem neka napise nesto .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

U poslednje vreme mi se skoro svaki put kad odem u Taskiller i pobijem sve aplikacije dešava da ubijem i Sense, pa se on pokreće iz početka. Kao po pravilu, ako dugo nisam čačkao Taskiller, i RAM mi padne na 120Mb ili manje, znam da će pri gašenju aplikacija i Sense da gekne. Jel se još nekom ovo dešava?

Inače, kako me u poslednje vreme Sense uglavnom više nervira nego što mi koristi, ima li nekog da je isprobao neki stock 2.1 ili 2.2 ROM na Desire-u? Ima li neki da je potpuno funkcionalan(naglašavam ovo potpuno)? Ako postoji, cenio bih da me neko uputi ka njemu :wink:

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Taskiller na androidu ne koristim više (na Desire nikada i nisam dok na Hero i Galaxy povremeno) a prestao sam vremenom jer sam shvatio da je to minorna stvar da bi se na nju obraćala pažnja i trošilo vreme. Bitno je da je ROM stabilan i brz a da li on to postiže sa ovoliko ili onoliko slobodne memorije i nije bitno. Svi zvanični romovi su milion puta isprobani i testirani pre produkcije(veliki novac se ulaže) i da je potrebno oni bi imali implementirane task kilere...Čitao sam na nekom stranom sajtu o automatskom gašenju procesa ili njihovih delova i diskusija od nekoliko strana po je dovela do zakljucka da nisu uopste potrebni jer je razlika neprimetna.
Andoid OS jeste zanimljiv ali nekada neprimetno povuče korisnika na detalje koji su nebitni.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Killer se moze koristiti kod "sriušenih" aplikacija koje zaštopaju ili ako nekme smetaju, aplikacije koje ostanu cak i nakon izlaza (mislim da su to log, poruke, imenik itd..)

Sto se tice procesa i zauzeca rama, slazem se. Stvarno radi sa mnogo otvorenih aolikacija tako da je bespoorbeno gasiti neke sitne servise.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sauriann, sve to stoji, i ja sam zato i počeo jako retko da koristim taskiller, međutim nervira me Sense pomalo i zbog nekih drugih stvari, pa sam se razmišljao da ga skinem. Nisam još siguran da ću to uraditi, samo sam hteo da vidim da li je neko isprobavao takvu varijantu. To bi doduše u suštini značilo pravljenje nexus One od Desire-a, praktično.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

mislim da će ti telefon biti brži po indeksima merenja ako staviš rom bez sense-a. I da dobićeš Nexus One 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Imas li neki predlog koji rom da potrazim, a da je kompletan i da dobro radi? 8)

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

ne preostaje ti nista neko da pretrazis xda forum ili otvori topik sa istim pitanjem tamo. Javice ti se neko od milion njih koji koriste takav ROM.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628

komjunikejsn
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2010. 21:45

Post od komjunikejsn »

Da li VIP ov Desire hoce da radi s MTS postpaid karticom? Za Telenorovu sa procitao na Forumu da radi.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Kao sto je vec dosta puta napisano u ovoj temi Desire iz VIP-a nije zakljucan tj. mogu se koristiti druge karitce.
Jedino ako si mislio uzeti Desire u VIP-u bez ugovora, to vise nije moguce. Nova politika nalaze da se mora potpisati dvogodisnji ugovor.

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

:smutny: smor u vipu vise ne prodaju telefone bez paketa :(
sve sam obisao i svuda isto kazu, samo sa paketima

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sauriann, hvala za info. Znam da ima svega i svačega na xda, nego mi je palo na pamet da je neko možda već isprobavao pa zna šta funkcioniše. baciću se tokom vikenda na pretragu, pa ću valjda naći nešto.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

araphel napisao:baciću se tokom vikenda na pretragu, pa ću valjda naći nešto.
mislim da je ovaj ok, pogledaj koji se najcesce updejtuje i koji ima najvise postova otprilike
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=712615

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Da li neko mozda zna koj je cena ovog telefona u Austiji,ali naravno da nije zakljucan na neku mrezu?
Note IV N9100 dual

Insider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Mar 2010. 01:43

Post od Insider »

toda81, odlepili su, drze cenu oko 490e sa porezom. U Nemackoj bi prosao 30e manje. Mislim da je najjeftiniji u Holandiji. Uzmi ga kod VIP-a, imas garanciju i ne boli te glava :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Insider, nema više mogućnosti kupovine samo telefona kod Vipa, jedino uz potpisivanje ugovora.

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

:unsure: i gde ga onda kupiti a da budes siguran da je sve ok tipa original pakovanje is l? naravno da nije preko paketa.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Com trade al tamo samaraju sa cenama traze preko 60k za njega. A moze i u Telenoru za 52k al tu se bas neces usreciti jer ga nemaju i nikad ga nisu ni imali al stoji u ponudi..
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

U Telenor je danas stiglo i odmah ce se rasprodati sve ili vecina kao i zadnjih 10 puta kad su stizali...Nije tacno da ga nemaju to se samo cini nama koji nismo na listi cekanja ili nas mrzi da ga cekamo. Tako sam ja zapatio Orange a oni me zvali dva dana nakon toga kad su stigli... Postoje liste cekanja (kao i trenutno svuda u Evropi za ovaj model i modele koji su eksluzivni). Odes lepo u FlagShip prodavnicu u Knezu, prijavis se i cim stigne oni te zovu...
Poslednja izmena od Sauriann u Pet, 23. Jul 2010. 14:41, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori