teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Nikon D7100 i 18-135mm..
Sredina neka, tj dosta je dobar aparat, s obzirom da i nije preskup.. Imao je Dejan njega, zna o cemu pricam.. Naravno nije ni prici njegovom D750 ali za te pare, D7100 je koliko ja vidim best buy..
Dobar je D7100, skroz fina masina. Samo probaj da se u skorijem periodu prebacis sa 18-135 na 18-140 (mnogo kvalitetniji objektiv). Ili ako finansije dozvole, promeni na 17-50 f/2.8 i 55-200 kao zum opcija.
Malo me plasi da nemam veci zum od 50, a opet isto tako me plasi da nemam nista ispod 50, jer 50icu imam pored ovog 18-135 zuma..
Ne znam, sad svakako ne mogu nista, tako da imam vremena da odlucim..
Gde obradjujes slike Deki?
I slažem se sa tobom po pitanju obrade. Mislim, iz perspektive nekog ko uživa u razgledanju fotografija ljudi kao što si ti (koji umeju da prave fantastične fotografije), volim da je dobijena fotografija što autentičnija, a sa obradom fotografije to se gubi. Jasno, shvatam da neko obrađuje fotografiju kako bi nadomestio "nedostatak" svog aparata, i bolje preneo drugima svoj doživljaj onoga što je fotografisao (a što aparat nije "uhvatio"), ali ipak - kad je previše obrađeno, onda se može steći utisak da je fotografija lažna.
EDIT:
Podeliću jedan video vezano za obradu fotografije na telefonima. Mislim da je zanimljiv i ekipi iz ove teme, ali ipak video više pripada tamo. Kratak je, 5 minuta.
Nije problem zamena, ali bih onda u tom slucaju morao da ostavim 18-135, jer kao sto sam rekao, imam 50icu, ako bih uzeo 17-50 nemam nista preko 50, ako uzmem 55-300 nemam nista ispod 50..
Otom potom, videcu, skoro sam i uzeo 50icu i stativ, pa taman dok se prikupe pare smislicu se ja..
Photoshop na kompjuteru? Ne obradjujes nista na telefonu?
Nista na telefonu, iskljucivo standardni PS. Laptop uvek pri ruci (u rancu sa foto opremom).
A sto se objektiva tice, prajm zadrzis, 18-135 utopis i uzmes 55-200 za 90€, 17-50 za 200-250€ i pokriven si na sve strane. Ovako 18-135, nit ovamo nit onamo [emoji16] kazem ti jer sam imao i 11-16, 17-50, 55-200, 35.
Sad imam 35, 70-210. A za dalje videcemo, ne zurim za sirinu jer je zum nesto mnogo mocno [emoji16]
Dobar bi bio 18-135 da je npr f/1.8 [emoji2]
55-200 znam da nije skup, a opet dobar je jer je 200 solidno.. Koliki je otvor blende na 200?
17-50 mi je primamljiv, to cu kad tad pazariti..
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.