Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Re: Pomoc u vezi kompa
Prvo ako neko nece da razume ili mislim da je jedino to ispravno, onda ga pusti da pogresi. Pokusao da pomognem, nece da slusa, neka radi po svom.
Ocigledno nemas dovljno iskustva ili si krojen po novim standardima. Mogu mladi da pljuju nase stare ali su oni mnogo pametnije gledali na vecinu stvari nego sto se danas forsira.
Drugo nije mi devojka br.1 pa da se cimam.
Iz mog iskustva, a imam ga dosta, kad neko nece da slusa i ne prihvata tvoje misljenje imas dva izbora: da se iskljucis iz diskusije ili da nastavis da ubedjujes tu osobu i tad dolazi do svadje.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Ocigledno nemas dovljno iskustva ili si krojen po novim standardima. Mogu mladi da pljuju nase stare ali su oni mnogo pametnije gledali na vecinu stvari nego sto se danas forsira.
Drugo nije mi devojka br.1 pa da se cimam.
Iz mog iskustva, a imam ga dosta, kad neko nece da slusa i ne prihvata tvoje misljenje imas dva izbora: da se iskljucis iz diskusije ili da nastavis da ubedjujes tu osobu i tad dolazi do svadje.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Ovih dana mi se stalno instaliraju neki apdejtovi, win 7 je u pitanju. I posle 2-3 takva apdejta, laptop je bukvalno neupotrebljiv. Zabada u Wordu i Excellu.
Konfiguracija je slabasni Celeron N3700, 4gb rama.
Da li da se preinstalira W7 ili da mu ubacim W10? Da li ce 10 bolje raditi na ovakvoj slabijoj konfiguraciji?
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Konfiguracija je slabasni Celeron N3700, 4gb rama.
Da li da se preinstalira W7 ili da mu ubacim W10? Da li ce 10 bolje raditi na ovakvoj slabijoj konfiguraciji?
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
И на вин10 има нон стоп да ти се освежава само нећеш моћи да искључиш као на вин7. Слична им је захтевност. Мораш сам да одабереш. Ако одабереш вин10 обавезно инсталирај Destroy Windows 10 Spying 1.6 верзија је последња ако не грешим.
Слобода или смрт
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Win 10 je katastrofa, naročito ako koristiš starije programe. Ja sam i dalje na 7ci jer imam neke malo starije VST plug-ine koje koristim uz FL Studio, a drugaru koji je prešao na 10ku je Windows sam odlučio da iste poubija posle kojeg apdejta sistema. Eto tako na random odlučio da nisu prošli neku verifikaciju i uklonio ih.
Što se tiče apdejtova ne možeš ih u potpunosti isključiti, a umeju tako da nekad izbrljaju da je neverovatno.
Lepo ti reinstall te 7ce i odmah ubi skroz apdejtove.
Sent from honor 8 lite using Tapatalk
Što se tiče apdejtova ne možeš ih u potpunosti isključiti, a umeju tako da nekad izbrljaju da je neverovatno.
Lepo ti reinstall te 7ce i odmah ubi skroz apdejtove.

Na desetki se automatsko ažuriranje može isključiti sa programom WinAero Tweaker. Veoma je zahvalna aplikacija u pitanju:
https://winaero.com/comment.php?comment.news.1836
https://winaero.com/comment.php?comment.news.1836
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
A i da ubiješ nadogradnje na Windowsu 10, tako ostaješ na nedovršenom proizvodu. Mada, jesenas kad sam rešavao BSoD na laptopu, video sam da je neko pisao (negde na netu, valjda na tom HP forumu) da je moguće odložiti velike nadogradnje za kompjuter za godinu dana. Tj. u ovom konkretno slučaju, da laptop bude na AU, pa tek u proleće da dobije CU, i tek posle toga FCU u jesen naredne godine. To bi verovatno pomoglo mnogima, ali ipak, problemi koje Sugar navodi bi i dalje bili tu.
To ja samo govorim šta sam pročitao, ali nakon dosadašnjeg iskustva sa desetkom ipak smatram da su Windows 7 ili 8.1 bolja opcija.
To ja samo govorim šta sam pročitao, ali nakon dosadašnjeg iskustva sa desetkom ipak smatram da su Windows 7 ili 8.1 bolja opcija.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne znam ljudi, ja nisam ni na caletovom laptopu gasio nadogradnje, ni na svom Surface Pro 4 i nekih vecih problema nema. Cale ima tu i tamo neku zajebanciju sa lapom, ali je u pitanju prastari HP, sa Core2Duo procesorom i 4GB RAM-a, i nekom zastarelom Radeon 4650 karticom. Upravo sa njom i ima najvise problema, jer se ponekad desi da se dignu neki novi driveri, pa da slika potpuno pobrljavi i ode u 1024x768, umesto 1600x900 koliko je nativna rezolucija. Resenje je srecom vrlo jednostavno, samo roll back drivera, sto je posao od cca 60 sec.
SP4 sa druge strane radi kao satic, i zaista nemam nikakvu zamerku na njega.
Doduse, priznajem da ja na kompu ne koristim preterano neke zahtevne programe, sve sto radim je surf na netu, i download te prerasporedjivanje svega toga po hard diskovima.
SP4 sa druge strane radi kao satic, i zaista nemam nikakvu zamerku na njega.
Doduse, priznajem da ja na kompu ne koristim preterano neke zahtevne programe, sve sto radim je surf na netu, i download te prerasporedjivanje svega toga po hard diskovima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
To ti je baš bejzik korišćenje. Tu si onda miran. 
Drugar i ja imamo neke VST Plug-ine stare i po 6 - 7 godina. Odlično rade i ne menjamo ih jer su bolji i od nekih novijih. Njemu ih je 10ka sama počela ubijati, a inače nisu piratski već su neki kupljeni u bundlovima, a drugi su freeware. Tako da ono... Kupiš software koji ti treba za rad i OS te s*ebe. [emoji38]

Drugar i ja imamo neke VST Plug-ine stare i po 6 - 7 godina. Odlično rade i ne menjamo ih jer su bolji i od nekih novijih. Njemu ih je 10ka sama počela ubijati, a inače nisu piratski već su neki kupljeni u bundlovima, a drugi su freeware. Tako da ono... Kupiš software koji ti treba za rad i OS te s*ebe. [emoji38]
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
sugarcoated_ass, pa nemam vremena da radim nesto zahtevnije, ok, poneka ono bas nezahtevna igrica kad nadjem nesto slobodnog vremena. Nekad sam se mnogo vise bavio ovim stvarima, ali sada nemam vremena. Jedino sto je meni brzina najbitnija stavka, i sve sto nije trenutno kako sam ja zamislio, je sporo, i nije vise ni za djubre. Eto, u tome sam prezahtevan.
Miodrag je lepo rekao šta i kako.
Ne može se ni od babe večno praviti devojka, 4-5 godina i na doboš.
Tako to sad funkcioniše, ali drugi problem se javlja sad.
Pokušajte da kupite vrhunski gaming PC pa mi javite šta ste uradili.... Jednostavno nema komponenata....
Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Ne može se ni od babe večno praviti devojka, 4-5 godina i na doboš.
Tako to sad funkcioniše, ali drugi problem se javlja sad.
Pokušajte da kupite vrhunski gaming PC pa mi javite šta ste uradili.... Jednostavno nema komponenata....
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ima, samo treba izdvojiti priličnu svotu novaca. Čitaj: 4-6k €. To za baš ozbiljnu mašinu koja će da radi kao zver sledećih 6-9 meseci kada neke stvari mogu na doboš i za dodatak od cca 2k da se opet ima uber mašina.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
-
- Sertifikovani Trol
Za ovo što meni treba uopšte nije potreban jak hardver niti nešto noviji. Pisao sam već, ali ponoviću da mi se komp sastoji od AMD Athlon X4 840, 4GB RAM Kingston HyperX Fury i Radeon HD4350 (ovo zadnje je namerno stavljeno da ne bih igrao igrice [emoji38] ) i to meni može odlično da služi bar narednih 10 godina uz redovno održavanje. 
Ali to nema veze sa problemom koji sam naveo - da softver brlja li brlja. 7ca meni radi vrhunski i zaista ne planiram da je menjam jer ovo što vidim da 10ka radi je poražavajuće.

Ali to nema veze sa problemom koji sam naveo - da softver brlja li brlja. 7ca meni radi vrhunski i zaista ne planiram da je menjam jer ovo što vidim da 10ka radi je poražavajuće.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Koliko?! To nije normalno.miodrage napisao:Ima, samo treba izdvojiti priličnu svotu novaca. Čitaj: 4-6k €. To za baš ozbiljnu mašinu koja će da radi kao zver sledećih 6-9 meseci kada neke stvari mogu na doboš i za dodatak od cca 2k da se opet ima uber mašina.
Kupiti novu konzolu PS ili xBox i uživati.
- Dart Vejder
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
- :: S7 edge
- :: Xiaomi Mi8
Ako misliš samo na konzervu, više od 2k ne treba, sa svim najboljim komponentama.miodrage napisao:Ima, samo treba izdvojiti priličnu svotu novaca. Čitaj: 4-6k €. To za baš ozbiljnu mašinu koja će da radi kao zver sledećih 6-9 meseci kada neke stvari mogu na doboš i za dodatak od cca 2k da se opet ima uber mašina.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, Dart Vejder, i to uz prilicnu stednju. Vrhunski komp zahteva vrhunske pare. Recimo najnoviji i9, 32-64GB RAM, odgovarajuca ploca uz to, 1 TB SSD + 8TB neki HDD za storage, i onda ova Nvidia 3000 Ti grafika (3000€). To je naravno namenjeno i da se covek igra i da uzto krupno mininguje
Sto bi masina stajala sa radom jel?
Sa grafom moze da se ustedi, 1080Ti x2 npr je dobra alternativa.
Ovo su naravno sve puste zelje... Ali ilustrovao sam nadam se uspesno koliko to sve kosta.
Ako mi neko ne veruje, ovakva konfiguracija moze da se dobije od Alienware-a za cca 5k - imaju na sajtu neki kao konfigurator.
http://www.dell.com/en-us/shop/dell-des ... 62,55,2980

Sa grafom moze da se ustedi, 1080Ti x2 npr je dobra alternativa.
Ovo su naravno sve puste zelje... Ali ilustrovao sam nadam se uspesno koliko to sve kosta.
Ako mi neko ne veruje, ovakva konfiguracija moze da se dobije od Alienware-a za cca 5k - imaju na sajtu neki kao konfigurator.
http://www.dell.com/en-us/shop/dell-des ... 62,55,2980
Ja o tome pričam a meni niko ne veruje, jednostavno nije moguće kupiti solidan PC kao što je to bio ranije slučaj.
Daš 800e i miran si, a sad kad je neki bato kupio Win Win cvrc, nema ništa....
Daš 800e i miran si, a sad kad je neki bato kupio Win Win cvrc, nema ništa....
-
- Sertifikovani Trol
Opet ja sa pitanjima.
Ovako... Pošto, kao što neki znaju, skoro sam kupio 27" 1080p LG monitor i probao sam da ga nakačim preko HDMI ulaza na MTS IpTV STB uređaj i ispalo je da radi odlično, ono što me interesuje je da li bih mogao dobiti iste rezultate kupovinom HDMI na VGA adaptera i kačenjem BenQ 19" 1440x900 monitora putem njega na gorepomenuti STB?

Ovako... Pošto, kao što neki znaju, skoro sam kupio 27" 1080p LG monitor i probao sam da ga nakačim preko HDMI ulaza na MTS IpTV STB uređaj i ispalo je da radi odlično, ono što me interesuje je da li bih mogao dobiti iste rezultate kupovinom HDMI na VGA adaptera i kačenjem BenQ 19" 1440x900 monitora putem njega na gorepomenuti STB?

Ne bi mogao. [emoji16]
-
- Sertifikovani Trol
Oki. Hvala na odgovoru. 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Zar ne bi trebalo da to ipak može? Bila bi slabija slika, a sad, koliko bi se to videlo na monitoru od 19 inča. S jedne strane ulaz HDMI, s druge strane izlaz VGA i audio. Ja sam mojima naručio VGA to HDMI adapter (suprotno od ovog što tebi treba), i bacaju sliku sa laptopa sa VGA na TV od 32 inča kroz HDMI. Baš mi je odavde neko preporučio da naručim sa alija. Naši alavi lopovi za takav konverter tražili preko sedam hiljada, a sa alija naručeno za 4-5 dolara.
Tako da, jedino je pitanje kakav bi imao kvalitet na tom ekranu, ali meni deluje da ne bi trebalo da ti bude loš.
Tako da, jedino je pitanje kakav bi imao kvalitet na tom ekranu, ali meni deluje da ne bi trebalo da ti bude loš.