Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od Drakenzen »

Zasto samo nvidia?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Zato sto su mi oni nekako najbolji za gajmening i imaju sve opcije aktivirane kao i cip za fiziku... amd grafike to nemaju i dosta su jeftinije. Pre 3 godine sam presao na intel i od tada vise nikad amd procesor. Razlika je ogromna i isto to mislim za nvdia graficke kartice.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

pshnd napisao:...Aj sad da hoću da kupim GTX 1080 pa da su pokupili sve nego gledam nešto u rangu RX560 ili malo jače, ali neeeeema... [emoji38]
GTX 1080 i možeš da nađeš kao i dosta toga iz Nvidia programa. Problem su Radeon grafičke koje iz nekog razloga prave bolje rezultate na majnovanju od Nvidia kartica u istom cenovnom rangu. Zato je nestašica ovih malo boljih Radeon kartica već više od godinu dana. RX570 ili RX580 sigurno nećeš naći u slobodnij prodaji, možda na oglasu po znatno višoj ceni. RX 560 još i može nekako da se nađe ona slabija sa 2GB, evo imaš ovde na linkovima ispod....

http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 23040.html

http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 23084.html

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ja kada sam pominjao nvidia graficke mislio sam prvenstveno na gejming. Za majnovanje je skupa varijanta, pa treba uzimati amd koje su dosta jeftinije.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

1808, ne razumem se u majning tako da ne znam koja je bolja. [emoji38]

RX sam gledao 4GB ili 550 ili 560 OC. Nema ni jedne iako im stoje na sajtu. Baš sam iz WinWin i Emmi pokušao da naručim. :)

Sent from my honor 8 lite using Tapatalk Pro

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

sugarcoated_ass, pa rekoh ti da imaju samo ove sa 2GB, nećeš naći sa 4GB ili 8GB, to sve ode ovim rudarima i to preko veze, tako da... :uhuh:

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Vi kao da ne znate ciji bata drzi win win i ciji bata ima jednu od najvecih farmi za rudareenje u srbiji, da ne pominjemo to sto ne placaju struju....

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Win Win drze dva brata Tihomir i Sasa iz Cacka. Zivim u Cacku i odavno su se infiltrilrali u policiju i politiku... Diktiraju cenu i od pre par godina su krenuli sa zidanjem zgrada, zakupom zemlje i slicno... Samo, ne verujem da ce win win vlasnici da se bave sa rudarenjem. Nemaju oni vremena da cekaju lovu, vec idu na sigurne stvari. :D

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Nije mislio na njih...
:)

Poslato sa P10 uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

@Ivan Cirkovic, ako ti nije hitna grafa, mogu ti ja dopremiti odavde (At), dolazim sredinom februara za Bgd.

/edit Jesi li pokusao da kontaktiras ekipu iz emmi-ja, da se i kod raspitas za graficku?

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Ivan Cirkovic napisao:....odavno su se infiltrilrali u policiju i politiku...
E sad poveži ovo ko drži policiju i politiku, pa ćeš shvatiti ko je pravi gazda win win-a. 8)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Meni je to majnovanje klasican “leba bez motike” fazon. :D

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Drago mi je da su kolege razumele sta sam hteo da kazem :)
Jes malo sutra, treba tu mnogo i mnogo znanja, a pocetni kapital da ne pominjemo.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Pomoc u vezi kompa

Post od Joxy »

Ma kakvog znanja, najveci faktor tu je sreca. Ko ga je prodao tamo u decembru na 18-19k koliko je vec bio taj je imao itekako srece (da ne iskoristim neku drugu rec). Evo ga sada ispod 10k ako se ne varam. Ko je mogao tacno da predvidi toliki pad?
Naravno opet ce on da skace tu nema sumnje, ali poenta je da ne treba tu nikakvo znanje vec osecaj i sreca da prodas ili kupis neu valutu u odredjenom trenutku.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Joxy napisao:....Evo ga sada ispod 10k ako se ne varam.
Varaš se, trenutno (dok ovo pišem) je 11.340$. Osim toga, svake godine sredinom januara beleži pad, a posle toga raste.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Mislio sam na €, svakako je manje od 10k €. Majneri neka racunaju u $ ja cu u €. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Joxy, ili recimo da je neko imao pojma pa da je kupio dok je bio 3-5€ tamo neke 2011, pa ulupao u to 100€ sad bi bio poprilicno bogat...
To vazi cisto za transakcije, ali ako samo rudaris, onda je to zarada. Dobro, ako se ide na to zaista profesionalno, ap se ima nekoliko masina, nekoliko Internet linkova i sl. sto vuce i struje i svega, e onda treba i poprilicno znanja. Sreca tu nema puno uticaja, sve je stvar proracuna.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Zasto su se svi uhvatili bitvoina. Sad mi ljudi koji ne znaju komp da upale pricaju o bitcoinu, rudarenju i sl.
Najvise para, ce na kraju cele price, uzeti ljudi koji prodaju opremu, sklapaju rigove i oni koji su oprali novac.
Prica je toliko slatka kao meso od noja, jaja o prepelica, aronija i sl.
Naravno i banke su se snasle tako da u poslednje vreme kad na bankomatu dizes pravi novac, a imas kriptovalutu placas i do 20% provizije. Da ne govorim koliko ima prevara i laznih kriptovaluta.
Prva i osnovna stvar, taj novac nema nikakvo pokrice. Da se sutra ugasi svi koji su ulozili u isti ga *use.

Inace neki likovi u Usa su pucali jedni na druge jer je frajer izgubio kljuc i ostali su im milioni zarobljeni.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Joxy napisao:Ma kakvog znanja, najveci faktor tu je sreca. Ko ga je prodao tamo u decembru na 18-19k koliko je vec bio taj je imao itekako srece (da ne iskoristim neku drugu rec). Evo ga sada ispod 10k ako se ne varam. Ko je mogao tacno da predvidi toliki pad?
Naravno opet ce on da skace tu nema sumnje, ali poenta je da ne treba tu nikakvo znanje vec osecaj i sreca da prodas ili kupis neu valutu u odredjenom trenutku.
Vecu uvredu mi neko odavno nije uputio.
Mi sto godinama sedimo ispred racunara o sto stalno ucimo stvari. I onda dodje neko i kaze, ma vi ne znate nista, nista ne radite samo sedite ispred kompjutera...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Nemoj sad tako molim te, tako nesto apsolutno nisam mislio, ni na kraj pameti mi nije bilo tebe da uvredim stari druze. Ako si se nasao uvredjenim ja se izvinjavam iskreno.
Mozda sam se pogresno izrazio samo, ali meni zaista to sa strane deluje tako. Ne kazem ja da nema ljudi koji se time profesionalno bave u smislu da su svakodnevno posveceni samo tome, njima skidam kapu. Meni vise upadaju u oci ljudi koji praveci rig misle da ce odmah otplatiti ulozeno i jos plus preko toga zaraditi, i sve to ako moze odmah i sad. E takve ljude svrstavam u onu gore cuvenu izreku da hoce ‘leba bez motike.

Odgovori