Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Sta vozite?

Post od Evindzer »

brankisha napisao:
Za Subaru ne vredi trositi reci.
U pozitivnom ili negativnom smislu?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

U manjem autu ne moze da se oseti komfpr, bezbednost i kvalitet? Zato sto je auto manji, pa se stice utisak da se sedi u camcu? Ok, zapremina putnicke kabine veoma utice na takav osecaj, ali je manji auto jednako i bezbedan i komforan i kvalitetan. Skoro svi modeli poznatijih proizvodjaca redovno dobijaju maksimalne poene na crash testovima. Ne mislim bas da poredim noviju Merc E klasu i neki VW Polo, ali nadam se da razumete.

Baraba, nije to bas posmatranje iz moje perspektive. I ovde ljudi imaju veliki izbor, veliko je trziste. Ali i ovde su ljudi pogresno informisani, ne mozes nekome dokazati da nemacko vozilo ima iste probleme kao i ostala i da je jednako kvalitetno i bezbedno, kao recimo neki Volvo ili Mazda. Svi se stalno rugamo ljudima koji tvrde da je Apple sinonim za kvalitet telefona, racunara i ostalih drangulija. Cenim da svako ima pravo na izbor, ali koji je razlog da se slepo tvrdi da je neki auto brend bolji, kvalitetniji i udobniji od nekog drugog?!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moze biti sve da je svako u pravu sto kaze, mozda samo neki, mozda niko.
Definitivno je jedino bitno birati auto racionalno prema potrebama i srcem da se uzme ono sto je coveku milo. Jedno bez drugog ne ide. Dzabe sto ce meni neko da prosipa mudrosti da je to ovakav i onakav, da se kvari i sta ti ja znam sta jos, ako se meni ne svidja. I opet, moze mi pricati ko sta zeli, bilo koji nov auto je uvek bolji od polovnjaka tu za mene licno nema dileme.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Green, to je sve ok dok ne sednes u neki ozbiljan auto,onda ukapiras to o cemu pricam.
Za mene je Lada Niva bila sve i svja,dok nisam seo u Golf4,pa posle Octavia,pa BMW,pa razni Mercedesi,dok nisam seo u Nissan GTR itd.
Ne moze niko da me ubedi da je Citroen bolji od BMW-a.Niti Citroen moze da ti pruzi osecaj voznje kao u BMW-u.
Jedini neNemacki auto koji pruza uzivanje u voznji je Alfa Romeo,gledano iz mog iskustva.
Sto kaze Miodrage,kupis ono sto volis ako imas sanse da priustis sebi.A ne,kad sam resio da uzmem Mercedes,ljudi mi kazu sta ce ti to,uzmi Golf 4 i miran si.
Toliko o nasoj informisanosti.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Behemoth, cenim misljenje, ali opet si relativno nerealan, jer sve pises uopsteno. Recimo, Citroen C6 je miljama ispred BMW-a 120i. Vozne karakteristike su neuporedive. Nadam se da razumes na sta aludiram. BMW kao brend, sigurno da je dosta ispred Citroena. Kada vec diskutujes, preciziraj o kojim modelima i klasama je tacno rec.

Sto se ozbiljnosti tice, evo bas sam pre neki dan kod ovlascenog Subaru dilera, fore radi, testirao novi Levorg GT-S Spec B. Moj Liberty je kanta za ono. Znaci, ono sto ja smatram "ozbiljnim" autom, ne smatras ti i obrnuto. Nema potrebe da sedam u Mercedes ili BMW. Mada, GTR bi bio sasvim druga prica. :D

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Koliko para toliko muzike. Ja smatram da za onoliko koliko ja mogu da se otvorim ne mogu da nađem bolji auto od 308-ice 5 godina starog kad sam ga kupio! Da imam više kinte verovatno bi razmišljao o nečem kvalitetnijem!

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Evindzer napisao: U pozitivnom ili negativnom smislu?
Za Subaru samo pozitiva. Kazem ti cudan sam coek. Probao sam svasta.

Ljudi ne znaju da je, bar po meni, bmw u poslednje vreme losiji po kvalitetu motora od dosta marki. Jednostavno imaju ogroman broj ozbiljnih kvarova na malim kilometrazama. To ne znaci da bmw nije udoban, zanimljiv itd. Ali kad stavim to na papir i sednem u Volvo ili Saab, pa pre bih uzeo Saab-a 2011. 1.9tid ili ttid jer je to jtd nego bmw dizel.

E sad ima tu i ono zadnja protiv prednje. Neko sedne u bmw ili mecku i kao to je sr***, jer ne zna kako se vozi zadnja vuca. A tek oni stereotipi u kola sa zadnjom dzak cementa pa vozi zimi.

Treba probati sto vise vozila ali je to u nasim uslovima jako tesko. Da smo normalna drzava pa ajde.

Po meni, bolje i nova Dacia nego polovan premium, mislim na 10-15 godina starog. Kupe ljudi saudi/bmw/merc star 10-15 godina pa krpe za odrzavanje.
Ja sad gledam punto evo 1.6 mjet sport. Za mene dovoljno. 120ks, digi klima, navi, bluetooth, siber, milina.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

C6 i Bmw 1 nisu ista klasa automobila.Hocu reci da je osecaj sesti u Bmw i Citroen/Pezo/Fiat drugaciji.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Pa da Francuzi su dosta udobniji :D

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Cesto se vozim u C5,stvarno je udoban auto.
Al mu stalno fali neki djavo,redovno mu crkavaju sijalice farova,zaglavljuje se pojas,uvek neke gluposti.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Ima moj burazer C5 novi. Nikakvih zamerki za sad nema. Vožnja u njemu je posebna priča, udoban, prostran, po meni najbolji francuz. Ali nema upravljanje kao Alfa ili BMW. Stvar izbora.
BMW e46 nasviran na 220ks, sa 19icama, po gradu, istresanje kamenje iz bubrega.Ali osmeh na licu je neprocenjiv kad isključiš ASR.
Imao sam mareu sa kojom sam prešao 80000 za tri godine, čiste gradske vožnje. Uzeo sam je baš zbog jeftinoće održavanja, jer sam za Fiat čuo svašta. A manje sam u nju uložio nego u juga. Prodao mareu, I kupio lancera '92, kao prelazno rešenje, jer sad sam sa 30k km godišnje spao na 8k km godišnje. Bukvalno posao kuća. Samo da ima klimu, meni ne treba više. A ponovo je tehnički ispravniji nego neki mnogo mlađi modeli, za male pare zameniš sve što hoćeš i biraš japanske delove, oriđiđi. Mada merkam Alfu neku sad.
Nikad neću razumeti ljude koji se kunu u jednog proizvođača, i ne menjaju ga. Gde je tu čar?
Pun mi je komšiluk likova koji su kupili automobile koji STOJE na parkingu više nego što se voze. Jbga, skup im veliki servis, prelaze sa većih na manje gume zbog uštede. Neki bre ni klimu ne mogu da iservisiraju , a vamo se hvale da su otišli do grčke i nazad u cugu itd. Još me kritikovali što sam prodao Mareu itd. Ja iz ovog mog ne izlazim. Još TNG i milina. Samo im mahnem kad čekaju bus na stanici (ne idu u mom pravcu, da ne bude zabune).

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

knezevic76 napisao:Nikad neću razumeti ljude koji se kunu u jednog proizvođača, i ne menjaju ga. Gde je tu čar?
Pre nepar dana procitam vest, bracni par iz Engleske nedavno kupio svoj 14-i Mitsubishi za skoro 40 godina :D
Mene eto Subaru jeste "kupio" ovim sto vozim, ali ko zna mozda sledeci ne bude bio sa istim znakom, iako sam impresioniran Levorgom. Ovoj sadasnjoj djunti planiram jedan lagani tjuning na nekih 280 konja, koji poboljsava maltene sve. Odziv na gas, obrtni momenat, razvoj snage, potrosnju... Odrzavanje me sada vise kosta, ali sto kaze Knez ne zlazim iz njega, koji ce mi ako stoji ispred kuce, a ja idem gradskim prevozom, jer mi skup servis. :roll:

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ja ne mogu da zamislim one koji imaju male potrosace i onda se cimaju po ovoj vrucini autobusom. Bas prekjuce drugarica, imaju malog opela sa plinom, smesna potrosnja, riba se cima busom sat vremena u jednom smeru. Jbt neces potrositi vise od 300 dinara plina. Pa bitnije mi je zdravlje nego 300 dinara.
Naravno ne treba se ni bahatiti kao neki ali treba biti i razuman.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Треба то паркирати човече. :D
https://ci.memecdn.com/2778322.gif

Елем, можда јој не ради клима. Онда је бољи бус дефинитивно. :)
Слобода или смрт

djole1989
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 17. Okt 2007. 01:07

Sta vozite?

Post od djole1989 »

iPhone 13 Pro 256GB / iPad Air (3rd generation) 256GB

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Eto zašto je sve relativno i zašto o ukusima ne vredi raspravljati.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Da li je iko imao iskustava sa Renault automatikom i kakva su iskustva?
Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Apolo, kolega ima kao i ja Captura, TCe ali sa DSG menjacem. On je zadovoljan. Provozao me je, to lepo ide, nikakvih vecih zamerki nemam. Ja licno u momentu kad sam kupovao auto, nisam imao jos 2500€ vise za TCe120 I DSG menjac, pa sam uzeo TCe90 I manuelac.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Moj drugar ima staru Lagunu V6 automatik. Nikakav problem do sad, presla 136000.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

miodrage, Vozio sam Skodu Octaviu sa DSG i odusevio sam se, kako kolima tako i menjacem. Nesto smekam kola ali od prosle godine vise preferiram automatika, e sad me zanima kako su se generalno pokazali, koliko cesto se desavaju kvarovi i koliko kostaju.

Green, Lagunu i Megan sam trazio od Renoa, vozao sam se u oba ali nikad u automatiku. No vidim po iskustvu tvog drugara lepo sljakaju.
Festina lente.

Odgovori