Trenirate li nesto?
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Одг: Trenirate li nesto?
Iskusan grapler moze da savlada boksera od 100+ kila. BJJ je i stvoren za manje ljude, jer kad se nadjete na podu,njemu nista ne znaci sto je tezi od tebe 50kg. Glupo je uporedjivati borilacke vestine/sportove, jer je najbitniji onaj ko se bori, a vestina je u drugom planu
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Re: Trenirate li nesto?
@Baraba Nismo mi hteli da sparingujemo sa njim, vec on sa nama, to je jedan od onih napucanih celavih sa opasnim pogledom.
@Ledjo Uopste se ne bih slozio sa tobom, snaga je itekako bitna za BJJ, naravno najbitnija je tehnika, ali ta tvrdnja da nema veze ako je 50kg tezi od tebe, nema pojma. Takodje da je vestina u drugom planu, "ne pije vodu", ako govorimo o mma mecu (ring, pravila, sudija, itd) u 95% slucajeva ce borac sa odlicnim znanjem bjj-a dobiti odlicnog udaraca ili rvaca/dzudistu, ukoliko pak govorimo o ulicnoj tuci, "borbi" u nekom specificnom okruzenju (tipa klub, kafana, mracna ulicica, itd.) uvek bih pre svoj novac stavio na osobu koja je ovladala vestinom Krav Maga, nego recimo na odlicnog boksera.
Mene od 90 kg koji citav zivot treniram borilacke vestine je jedna devojka/zena ili bolje reci zenica od 1.50m i 50kg tako razbacala po sali da je to bio cirkus, inace ona je jedna od glavnih instruktora Krav Mage (za Balkan valjda, ili tako nesto) "clanica" Mosada, Izraelka.
@Ledjo Uopste se ne bih slozio sa tobom, snaga je itekako bitna za BJJ, naravno najbitnija je tehnika, ali ta tvrdnja da nema veze ako je 50kg tezi od tebe, nema pojma. Takodje da je vestina u drugom planu, "ne pije vodu", ako govorimo o mma mecu (ring, pravila, sudija, itd) u 95% slucajeva ce borac sa odlicnim znanjem bjj-a dobiti odlicnog udaraca ili rvaca/dzudistu, ukoliko pak govorimo o ulicnoj tuci, "borbi" u nekom specificnom okruzenju (tipa klub, kafana, mracna ulicica, itd.) uvek bih pre svoj novac stavio na osobu koja je ovladala vestinom Krav Maga, nego recimo na odlicnog boksera.
Mene od 90 kg koji citav zivot treniram borilacke vestine je jedna devojka/zena ili bolje reci zenica od 1.50m i 50kg tako razbacala po sali da je to bio cirkus, inace ona je jedna od glavnih instruktora Krav Mage (za Balkan valjda, ili tako nesto) "clanica" Mosada, Izraelka.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
A, ta situacija, kada su okolnosti žešće zajbanedjordjemalisic napisao:@Baraba Nismo mi hteli da sparingujemo sa njim, vec on sa nama, to je jedan od onih napucanih celavih sa opasnim pogledom.

Da se razumemo ja ne treniram bjj niti boks. Treniram nesto sasvim drugo inace san ljubitelj borilackih sportova i bitke uopste(u ringu ili sali nikako na ulici). Gracie, porodica koja ne tehnike iz juda i jj sastavila u.usavrsila u bjj 90ih u mma, royce gracie je pobedjivao rvace od 2m iako je on prosecne visine. Kad sam rekao da zavisi od borca, mislio sam na to da svaki sport/tehnika moze da savlada neki drugi. Ako borac dobro vlada svojom tehnikom(udarackom na primer) on moze da savlada manje iskusnog greplera. Ako on zna ispravno da se postavi i cuva sebe od protivnika da ga ne obori na pod, lako dobija bitku.
Krav maga je izmisljena kako bi izrealski vojnik UBIO nekog u ratu. Nisam siguran da Krav Maga uopste moze da se poredi sa ostalin sportovima i vestinama
Krav maga je izmisljena kako bi izrealski vojnik UBIO nekog u ratu. Nisam siguran da Krav Maga uopste moze da se poredi sa ostalin sportovima i vestinama
Royce je pobedjivao kada niko nije znao bjj.
Onda je naleteo na Matt Hughesa koji je bio rvac sa znanjem bjj-a i rastavio ga na proste cinioce.
Ali sto se tice MMA,ovaj covek je za mene najveci ikada
Fedor Emelianenko
https://www.youtube.com/watch?v=JhDzEVBTQgw
Upoznah coveka prosle godine
Onda je naleteo na Matt Hughesa koji je bio rvac sa znanjem bjj-a i rastavio ga na proste cinioce.
Ali sto se tice MMA,ovaj covek je za mene najveci ikada
Fedor Emelianenko
https://www.youtube.com/watch?v=JhDzEVBTQgw
Upoznah coveka prosle godine
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Feodor je institucija! I u ringu i van ringa, pravi primer kako sportista treba da se ponasa.
Nešto tu ne snima, nije moralo da te boli...verovatno ti je zubar to radio bez anestezije, bezveze, ja nista bez anestezije ne radim.[/quote]Coni napisao: Sad imam gumu za obe vilice,pa kad uletim u razmenu samo je zagrizem i nema kud.Mozes cekicem da bijes
Prvi put sam radio bez anestezije i mislio sam da je smak sveta.
Drugi put sa anestezijom me je bolelo duplo.
Opet nije bilo tako strasno kako sam ocekivao,zato i kazem malo.
Mada ne bih opet ponavljao zahvat.
Po meni,fizicki najjaci ljudi su dzudisti/rvaci.
Sto se tice ovih novih generacija boraca,Cain Velasquez,Junior Dos Santos,Jon Jones,Cris Weidman,svi oni znaju sve i jako su nezgodni

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Meni je Cain prirodni fenomen, covek takvih gabarita, a ta kondicija, zaista neverovatno.
Jedino mi nikako nije jasan razlog zbog kojeg je Weidman nekako podcenjen u odnosu na ostale sampione.
Jedino mi nikako nije jasan razlog zbog kojeg je Weidman nekako podcenjen u odnosu na ostale sampione.
Cain nema prevelike misicne mase,zato ima takvu kondiciju.Isto kao i Fedor.Mogao je da se bori 2 sata pod jakim tempom.
Weidman je strasan borac,ne vole ga jer je dosao maltene niotkuda a postaovtako dominantan i dva puta pobedio Silvu
Weidman je strasan borac,ne vole ga jer je dosao maltene niotkuda a postaovtako dominantan i dva puta pobedio Silvu
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Sta mislite o realno aikidou? Razmisljao sam da se malo aktiviram, a svidele su mi se prezentacije pokojnog Ljube Vracarevica, a super je sto imaju trenere i u PO
Note IV N9100 dual
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
@Bahemoth, menjaj zubara jbt, sa anestezijom ne bi smelo da boli. Ja sam juče operisao zube, ubacio i implant, velika jebada... ništa nije bolelo. Vadio sam i žibce ranije i šta sve ne... to ne bi smelo da boli sa anestezijom. Ne znam kakvo je zagrevanje kod rvača, ali zagrevanje kod džudista... neko samo zagrevanje odradi i može kući. Ako je pravo za džudiste zagrevanje, gde su im uključeni svi delovi tela.
@toda, ako imaš realni to je dobra stvar, taj Ljubin. Ako nije realni, onda je po meni gubljenje vremena.
@toda, ako imaš realni to je dobra stvar, taj Ljubin. Ako nije realni, onda je po meni gubljenje vremena.
Naravno da ne boli sa anestezijom.
Ja sinoć bio na stonom tenisu na 11om Aprilu, 550 dinara sat vremena, nisu normalni sa cenom
.
Ja sinoć bio na stonom tenisu na 11om Aprilu, 550 dinara sat vremena, nisu normalni sa cenom

- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Kontakt:
@Toda Realni aikido je bukvalno skracena verzija tradicionalnog, prezentacije su, slazem se, prilicno vizuelno efektne, e sad, koliko zaista ima primenu u nekoj realnoj situaciji, to je pitanje, postoje neke odbrambene vestine koje su mnogo efektnije.
Aikido nema sparinge i demonstracije realnih uslova borbe,tako da ni ne mozes nesto mnogo da ga primenis.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Realni aikido će zamreti vremenom.Zašto?
Zato što Ljube više nema, zato što se kao veština dovodi u pitanje, zato što su pravi poznavaoci a Ljubini učenici, otišli jer su Ljubine ćerke uzele to da rade iz koristi.
Inače sam Ljuba je imao narandzasti pojas iz aikida i kad je trebao da polaže za crni, tamo krajem 70ih godina prošlog veka, nije se pojavio, itd.
Evo jednog zanimljivog članka
http://img294.imageshack.us/img294/1982/pismoed9.jpg
Ja sam se malo raspitiva o RA jer me je zanimao, i shvatio sam da tu ima malo pravog Aikida kao veštine i cele te Aikido filozofije.
Evo kako jedan JJ majstor radi
http://youtu.be/WjRpTNWv7dY
Zato što Ljube više nema, zato što se kao veština dovodi u pitanje, zato što su pravi poznavaoci a Ljubini učenici, otišli jer su Ljubine ćerke uzele to da rade iz koristi.
Inače sam Ljuba je imao narandzasti pojas iz aikida i kad je trebao da polaže za crni, tamo krajem 70ih godina prošlog veka, nije se pojavio, itd.
Evo jednog zanimljivog članka
http://img294.imageshack.us/img294/1982/pismoed9.jpg
Ja sam se malo raspitiva o RA jer me je zanimao, i shvatio sam da tu ima malo pravog Aikida kao veštine i cele te Aikido filozofije.
Evo kako jedan JJ majstor radi
http://youtu.be/WjRpTNWv7dY
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Koliko vidim nema smisla zezati se sa realnim aikidom. Na snimcima sve to izglwda veoma interesantno, ali je bez veze ako nije primenljivo. Nisam ja problematican, ali sam mislio da mozda nije lose da se nauci neka odbrambena vestina
Note IV N9100 dual
Baraba napisao:@Bahemoth, menjaj zubara jbt, sa anestezijom ne bi smelo da boli. Ja sam juče operisao zube, ubacio i implant, velika jebada... ništa nije bolelo. Vadio sam i žibce ranije i šta sve ne... to ne bi smelo da boli sa anestezijom. Ne znam kakvo je zagrevanje kod rvača, ali zagrevanje kod džudista... neko samo zagrevanje odradi i može kući. Ako je pravo za džudiste zagrevanje, gde su im uključeni svi delovi tela.
Dzudo je izuzetno tezak sport,treba biti uporan i treba da imas mozga da bi se uspesno bavio njime.
Dosao kod nas na trening klinac od 19 godina,ima nekih 80 kila,bio je dzudo reprezentativac Srbije,jak je kao zver.
Trenera,i sve ove koji su 100+kg je bacao po sali kao krpene lutke.Jos kaze nije trenirao 6 meseci pa nije u formi.Mogu da mislim kakav je kad je u ful treningu.
Rvanje je isto fizicki jako zahtevno ali nije kompleksan sport kao dzudo,oni imaju samo bacanja i zadrzavanja pozicija u parteru,dzudo ima i bacanja i borbu u parteru.
Jako dobra stvar je catch wrestling,rvanje sa polugama i zavrsnicama.
Kazushi Sakuraba je jedan od najpoznatijiih rvaca koji je u MMA pobedjivao mnogo njih iz Gracie familije.
Danas je najveci predstavnik istog Josh Barnett.
https://www.youtube.com/watch?v=q1pXTCLCEJY
Imao je nadimak Gracie Slayer ili tako nesto. Tek skoro ga je konacni neki Gracie pobedio.
Ja mislim da realnj aikido i tradicionalni aikido ima dosta tehnika koje mozes da improvizujes i koristis u samoodbrani. Naravno da ce neki bokser ubiti boga u tebi ali mislim da je sasvim dovoljan da se odbranis od onih jajara sto samk traze razlog za tucu
Ja mislim da realnj aikido i tradicionalni aikido ima dosta tehnika koje mozes da improvizujes i koristis u samoodbrani. Naravno da ce neki bokser ubiti boga u tebi ali mislim da je sasvim dovoljan da se odbranis od onih jajara sto samk traze razlog za tucu
The Gracie Hunter.Pobedio ga je Royce Gracie 2007 ali je posle toga pao na doping testu.Pre par dana se borio protiv.Renzo Gracie-a ali samo grappling,te su izvukli nereseno.Inace mu je Sakuraba iscupao ruku u MMA borbi.

Ledjo,mozda ti i pomogne,ali dok ne simuliras realne uslove tesko da ces imati predstavu sta treba da radis.
I jedna bitna stvar,bez fizicke pripreme,kondicije(koje u Aikidou ne postoje,ili postoje simbolicno) nema govora da pokusas nesto iole ozbiljno da uradis.
Bolje idi na Krav Magu ili Rusku Sistemu,koliko toliko je upotrebljivije od Aikidoa.

Ledjo,mozda ti i pomogne,ali dok ne simuliras realne uslove tesko da ces imati predstavu sta treba da radis.
I jedna bitna stvar,bez fizicke pripreme,kondicije(koje u Aikidou ne postoje,ili postoje simbolicno) nema govora da pokusas nesto iole ozbiljno da uradis.
Bolje idi na Krav Magu ili Rusku Sistemu,koliko toliko je upotrebljivije od Aikidoa.
Poslednja izmena od Behemoth u Čet, 04. Dec 2014. 12:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
Citao sam negde clanak da je Royce nedelju dan pre tog meca ima neku ozbiljniju povredu, pa je uzeo dop da bi to brze proslo ili sta vec