Sajam Automobila 2015
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: ≈ Sajam Automobila 2015 ≈
1.6 style je oko 15k €
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
miodrage, akcenat je bio zapravo na troskovima odrzavanja. Tu postoje ogromne razlike, pa iako bi mozda u startu dao 500-1000 manje, to bi te stiglo vec prve godine kad krenu redovni servisi. Obrati paznju na taj momenat, to uopste nije mala stavka koliko se cini s pocetka.
Raspitaj se i oko toga, jer ti redovni servisi su prosto neminovni ukoliko zelis da sacuvas auto.
Raspitaj se i oko toga, jer ti redovni servisi su prosto neminovni ukoliko zelis da sacuvas auto.
Upravo ovo sto kaze Azimuth, gledaj i koliko ce te kostati odrzavanje. Japanci i Korejanci su ubedljivo najskuplji, rezervni delovi su skupi kao otrov(ne daj Boze da cuknes negde). Polako sa odabirom, ne uzima se auto svaki dan. Idi i kod automehanicara, popricaj sa njima, oni najbolje znaju kako se koji auto pokazao sa kojim motorom.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Kupio drug tamo '00-te novog Hyundai Accent-a. Uzeo ga zbog garancije koja je u to vreme bila 100.000km ako se ne varam ili 3 godine. Tako nekako.
Tip inače ima prodavnicu auto delova i opreme...
Ode na prvi redovni servis i zakite ga sa cenom
Sledeći put on, pametan, napunio gepek sa delovima iz radnje - sve najbolje, originali i najskuplje. Vozi čovek puno, treba mu pouzdan auto.
Došao na servis i otvorio gepek. Kaže - evo vam delovi. Oni zatvore gepek i kažu - jok. Garancija važi samo sa originalnim Hyundai delovima.
Ali Hyundai ne proizvodi ulje, kaiševe, svećice, filtere. Samo sklapa.
Nebitno. Garancija važi samo ako redovne servise obavljaš u ovlašćenom servisu sa "odobrenim" delovima.
Nije više išao na servise kod njih. Prodao je auto posle dve godine sa oko 140.000km.

Kod mene u selu (valjda i šire) se kaže - ko ne plati na mostu, plati na ćupriji.

Tip inače ima prodavnicu auto delova i opreme...
Ode na prvi redovni servis i zakite ga sa cenom

Sledeći put on, pametan, napunio gepek sa delovima iz radnje - sve najbolje, originali i najskuplje. Vozi čovek puno, treba mu pouzdan auto.
Došao na servis i otvorio gepek. Kaže - evo vam delovi. Oni zatvore gepek i kažu - jok. Garancija važi samo sa originalnim Hyundai delovima.
Ali Hyundai ne proizvodi ulje, kaiševe, svećice, filtere. Samo sklapa.
Nebitno. Garancija važi samo ako redovne servise obavljaš u ovlašćenom servisu sa "odobrenim" delovima.
Nije više išao na servise kod njih. Prodao je auto posle dve godine sa oko 140.000km.

Kod mene u selu (valjda i šire) se kaže - ko ne plati na mostu, plati na ćupriji.

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa i da je servis 30000, ne igra mi ulogu jer srecom, nije mi problem to da platim. Jednom godisnje, to mogu da kesiram. Meni su problem rate, ucesce i ako smatram da su me negde ojadili - drzava ce svakako preko svojih nameta.
Uglavnom, gledam sta mogu za nekih 14k da uzmem, sa navudzenom oprwmom a solidnim motorom. I auto ne uzimam za vjeke i vjekov, nego za sledecih 4-6 god, mad nameravam da ga prodam, i opet uzmem nov.
Uglavnom, gledam sta mogu za nekih 14k da uzmem, sa navudzenom oprwmom a solidnim motorom. I auto ne uzimam za vjeke i vjekov, nego za sledecih 4-6 god, mad nameravam da ga prodam, i opet uzmem nov.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Miodrage, ja po informacijama od poznanika i kolega očekujem da servis za moj Cee'd bude od 16 do 20k.
Što se tiče opreme, ja sam jurio onaj paket opreme jedan ispod najvišeg, ali nije bilo vozila na stanju, tako da sam otišao na jedan niže. Ne znam šta je tebi bitno, ali ja sam gledao da imam tempomat, hill assist i parking senzore. LED dnevna svetla i dvozonske automatik klime i tako te gluposti mi nisu bile bitne. Dobio sam šta sam tražio i plus sve komande na volanu, bluetooth, rezervni točak umesto kompleta za reparaciju gume i još kojekakve sitnice tipa kožni volan, koje mi nisu ni bitne, za ispod 14k. Captur sa 900 kubika nemoj uzimati. Malo je.
Što se tiče opreme, ja sam jurio onaj paket opreme jedan ispod najvišeg, ali nije bilo vozila na stanju, tako da sam otišao na jedan niže. Ne znam šta je tebi bitno, ali ja sam gledao da imam tempomat, hill assist i parking senzore. LED dnevna svetla i dvozonske automatik klime i tako te gluposti mi nisu bile bitne. Dobio sam šta sam tražio i plus sve komande na volanu, bluetooth, rezervni točak umesto kompleta za reparaciju gume i još kojekakve sitnice tipa kožni volan, koje mi nisu ni bitne, za ispod 14k. Captur sa 900 kubika nemoj uzimati. Malo je.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
≈ Sajam Automobila 2015 ≈
Колико Captur са тих 900 кубика има коњских снага? А и он је другачијег концепта од свих наведених, он је џип, ако мислимо на исто, Renault Captur. 

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Captur je crossover, što je još gore.
Sa 900 ccm može imati 70-80 KS i to je to. Za auto od 1300-1400 kg to je malo, kako god da ga okreneš.
U današnjim uslovima saobraćaja minimum je oko 100 KS da bi se bezbedno vozilo.
Pre desetak dana sam vozio Punto Grande sa 69 KS (1.2 benzinac). Nema dušu.
Sa 900 ccm može imati 70-80 KS i to je to. Za auto od 1300-1400 kg to je malo, kako god da ga okreneš.
U današnjim uslovima saobraćaja minimum je oko 100 KS da bi se bezbedno vozilo.
Pre desetak dana sam vozio Punto Grande sa 69 KS (1.2 benzinac). Nema dušu.

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Сад сам проверио, имају два мотора, један је 900 кубика са 90 КС а други је 1200 кубика са 120 КС. 

Provozaj fiat Punto 1.9 jtd sa 86 konja.mnogo jace masine ostavlja iza sebe
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Naravno kad je 1.9 jtd...
Pa kaze covek da je 100ks minimum za bezbednu voznju.
Pa sam dao primer tog Punta koji ima "samo" 86,a ide kao munja
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Taj puntic ide kao nevreme...
A grande sa motorom 1.2 je auto za zene napravljen.
A grande sa motorom 1.2 je auto za zene napravljen.
Ne mozes porediti punta sa svojih 800 kg sa automobilima od 1,5 tone!Behemoth napisao:Pa kaze covek da je 100ks minimum za bezbednu voznju.
Pa i moj punto 1.3 dizel 70ks leti...tajna je u turbini i velikom obrtnom momentu 180nm...dosta znaci na ceedu 1.6 130ks tih 30 ks vise zato sam ga i preporucio...ili auris 1.6...za 14000 u golf klasi tesko da moze dizel...jedino u klasi ispod fiesta ili nesto slicno...pogledaj i focusa sa 1.0 turbo motorom mislim da je 12 13k...vozio sam fiestu sa tim motorom zanimljiv motor skroz 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Koji organ trebam da prodam za nekog bmw serije 3 1.6 benzinca? :DDDD
Festina lente.
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Re: Одг: Sajam Automobila 2015
provozajte forda c-max sa 1.0 turbo-benzinac, proglašen za motor godine.Neverovatno šta je izvučeno iz motora formata A4 papira.
Generalno gledano manja zapremina = veće naprezanje motora.
Ako se prelazi 10ak hiljada godišnje onda benzinac u suprotnom dizel, zbog cene održavanja.
Generalno gledano manja zapremina = veće naprezanje motora.
Ako se prelazi 10ak hiljada godišnje onda benzinac u suprotnom dizel, zbog cene održavanja.
Re: Sajam Automobila 2015
Moze benzinac i do 20 000 km godisnje.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Pa znam da sam poranio, al mozete pisati sta bi trebali da pogledamo obavezno, sta ste culi da ce biti na sajmu itd. 

Bice novi mondeo i novi superb koliko znam. Posto je medjunarodni sajam bice svasta da se vidi.