WIFI HotSpots
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Nista ti ne treba, nista ne diraj. Jednostavno biras wlan i pokazace ti lictu dostupnih mreza. Pored svake je nacrtana kao neka mala elisa, plopelet ili sta vec ( tako je kod mene na n80 ) a ako je mreza zakljucana pored tog znace ce biti i mali katanac. I ima jos jedna caka, biraj mreze cija je jacina iznad 15% jer ove ciji je signal ispd tih 15tak % ti nicemu nece sluziti, puca stalno veza. A problem koji je pojavljuje jeste taj sto ces hvatati mreze u radijusu od nekih 800m tj. na toj razdaljini sam ja uhvatio mrezu koju sma mogao da iskoristim
A da vas pitam nesto drugo,pomalo nevezano za temu,ima li jos tih internet kafea za one koji nemaju laptopove i telefone sa wi-fi.
Kod mene u rodnom mestu ima nekoliko obicnih kafe lokala koji nude besplatno koriscenje ADSL interneta do mile volje (naravno uz naruceno picence
) i to sa njihovog laptopa.Mozete da skidate sta god hocete i koliko hocete pa da podatke prebacite na vas USB Jump Drive ili slicno.
Kod mene u rodnom mestu ima nekoliko obicnih kafe lokala koji nude besplatno koriscenje ADSL interneta do mile volje (naravno uz naruceno picence

- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Phantom Lord ma pokušao sam na nekim mestima tipa stanica i slično. nije mi ni palo na pamet da konobar ima šifru tj od njega da tražim kada sam bio gore.mislio sam da je to za dž.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
Pa jeste za dz. ali trebas da pitas konobara da ti da sifru,nece dodatno da ti naplati,ne brini.Obicno je user name i sifra ime kafica,pa pokusaj i tako.Inace ako neko uhvati neku mrezu u gradu,postoji sansa da je to necija privatna mreza ili neki wireless provider,tesko da cete se konektovati na to.
Ja recimo sa svoje terase non stop hvatam 'politika' 'omladinka' itd

Ja recimo sa svoje terase non stop hvatam 'politika' 'omladinka' itd
- Azimuth
- Moderator
Pa pazi, kafici, restorani, hoteli i sl. koji imaju otvorene HS-ove uglavnom daju ime mrezi kao sto je i ima kaifca tako da tu nema zabune. A sto se tice tih privatnih i toga da se neces moci konektovati, pa pored onog znaka od wlan-a na telefonu (ono malo sto lici na propeler) pojavi se i katanac sto bi nacilo da je mreza zakljucana. Negde moras traziti user i pass ali uglavnom su otvorenog tipa pa ti nista ne treba, al sve u svemu to spada u besplatne usluge ukoliko sedis na nekom od tih mesta
Negde sam vec rekao da ako ti je signas ispod nekih 12-15% neces moci da se konektujes ili ces uspeti ali ce ti stalno veza pucati.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Azimuth, nije bas tako. Kad postoji katanac, znachi da je mreza zasticena WEP enkripcijom, i da se bez sifre ne mozes konektovati na AP. Ako nema katanca, to znachi da mozes da se konektujes na AP, ali ne znachi da ces moci i na net. Radi se otome, da mnogi kafici, kako bi izbegli zloupotrebe od strane komsiluka recimo, uvode per session logovanje: mora da se ode na odredjenu web stranu i odatle krene surfovanje, ili cak da se korisnik uloguje. Recimo u Subotici, u Boss-u, trazim od konobara da mi donese user/pass, idem na worldhotspot.net, tu se ulogujem, i on mi ponudi opcije:
30 min -- 10 MB
45 min -- 20 MB
60 min -- 30 MB
Nakon odabira jedne od opcija, imam izlaz na net.
30 min -- 10 MB
45 min -- 20 MB
60 min -- 30 MB
Nakon odabira jedne od opcija, imam izlaz na net.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Azimuth
- Moderator
miodrage, ja se sa tim nisam sretao, mislim na to da moras da se logujes preko nekog sajta. Ovde po NS-u toga nema, ili ja barem nisam naisao na takva mesta. Ako postoji katanac onda ti treba user i pass ali ako ga nema onda ti nista ne trazi. To su moja iskustva. Ne kazem da nije istina ovo sto pises, naprotiv, verujem ti ali na svu srecu do sada ovde u NS-u to jos nisu provalili pa ces ispred lokala cesto videti likove koji sede u kolima ili naslonjeni na zid sa telefonima i pda uredjaima..
Sto se tice tog logovanja preko nekog sajta, sretao sam se sa tim dok sam bio u Starbucks-u u New York-u npr. tamo je uglavnom zastupljen T-Mobile hotspot, pa moras preko njega da se nakacis, naravno nije za dz. Takodje ovo i vazi za Zurich airport samo sto imaju druge provajdere naravno. Tako je, neki su malo bezobrazni pa ko veli i da zarade usput.
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110