Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od Joxy »

^ Ne osporavam kvalitet serije, na kraju krajeva i nemam to pravo jer nisam pogledao ni jednu epizodu. Samo sam protiv citavog hajpa koji je poprimao tolike razmere da to nije normalno. [emoji3]
Green napisao:Sto se kladionica tice, ne ulazim u raspravu, svako neka trosi pare kako mu volja, ali tu idiotsku Evroviziju je trebalo odavno ukinuti. Prosto je neverovatno kakve se sve spodobe tamo pojavljuju, promovisuci sund, razvrat, pederluk i neukus najgore vrste. Da Bog sacuva...
Ali, to je taj moderni, "civilizovani" zapad. U usta ga j.... mrtva. :angry:

P.S. izvinjenje ako sam uvredio sundacko-neukusnu populaciju. :roll:
Slazem se, sve je otislo predaleko. Ali sta da se radi, trudim se da na sve to ne obracam paznju, pratim to zbog sasvim nekih drugih stvari. [emoji4]

PetarVetar
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2014. 17:27
:: Samsung S20+

Post od PetarVetar »

@joxy Pokidaćemo. Naš nastup napokon ima specijalne efekte.
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201905 ... ac651d.jpg[/img][img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201905 ... 0b7b16.jpg[/img]

Poslato sa JSN-L21 uz pomoć Tapatoka

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

..
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201905 ... 4c137c.jpg[/img]

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

^^ Gde pratis to, na zvanicnoj app?
Nesto ne verujem da cemo ikada imati specijalne efekte poput pirotehnike na sceni npr. [emoji23]
Ovo sve je u okviru scenografije kako mi se cini, uklopljeno sa pesmom, posebnih efekata ne verujem da ce biti. Realno uz ovu pesmu i nema potrebe dodavati bilo sta, njen glas svakako treba biti u prvom planu. [emoji4]

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Dajte ne zezajte, Evrovizija već godinama nema dodirnih tačaka sa ozbiljnim takmičenjem već ke sve postalo ono o čemu je Green pričao sa izrazito političkom konotacijom i gde se već unapred zna ko će kome dati poene (ex-USSR međusobno, Skandinavci međusobno, Nemačka Turskoj (guess why), Rumunija Moldaviji, Moldavija Rumuniji, Španci Andori etc). O tome da Australija učestvuje na Evroviziji ne bih komentarisao ali ako se "ono" što je pobedilo prošle sezone može nazvati pesmom...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Pa tako je oduvek sto se glasanja tice, nije to nikakva novost. Zbog toga su i odvojeni glasovi zirija i publike. Daleko od toga da se pobednik unapred zna.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Pa nije baš oduvek tako...

Inače možda se i ne zna 100% ko će da pobedi, mada ako je favorit iz neke od gore navedenih zemalja 99,99% se zna pobednik.

I često ne pobedi najbolja pesma već se guraju neke druge "vrednosti", kao npr prošle godine. Kvalitet pesama je iz godine u godinu sve niži.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

To je tacno. Mnogo je primera kada najbolja pesma ne zavrsi kao pobednik, ali to ce se uvek desavati.
Ostace slika sa kvotama u temi, pa kada se zavrsi ovogodisnje izdanje videcemo ko je bio u pravu. Vrlo lako se moze dogoditi da pobednicka pesma trenutno nije medju prvih 5 na kladionicama. [emoji4]

PetarVetar
Mobil fan
Mobil fan

Post od PetarVetar »

Joxy napisao:^^ Gde pratis to, na zvanicnoj app?
Nesto ne verujem da cemo ikada imati specijalne efekte poput pirotehnike na sceni npr. [emoji23]
Ovo sve je u okviru scenografije kako mi se cini, uklopljeno sa pesmom, posebnih efekata ne verujem da ce biti. Realno uz ovu pesmu i nema potrebe dodavati bilo sta, njen glas svakako treba biti u prvom planu. [emoji4]
Ja sam ogroman fan, tako da nema gde ne pratim. Ako si zainteresovan, preporučiću ti neke kul portale i postoji i srpski forum posvećen takmičenju koji je baš popularan.

Pirotehniku smo imali 2010, vetar gotovo svake godine, AR 2017...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Au, pa ti si bas veliki fan. [emoji3]
Ja nisam bas toliko upucen u detalje, volim da ispratim svake godine takmicenje i uvek mi po nekoliko pesama, nastupa i izvodjaca ostane u secanju.
Ne pratim forume i diskusije na tu temu, bacim pogled ponekad na komentare cisto da vidim da li se misljenje ljudi poklapa sa kladionicama i to je sve. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ranije sam redovno pratio Evrosong, ali to takmičenje je izgubilo svaki smisao, politika je totalno uzela maha, a kada sam video da pobeđuju numere koje teško da se mogu nazvati muzikom, digao sam ruke. Sada samo na YT preslušam pesem, izdvojim neke koje mi se sviđaju u playlistu i to je to.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evrovizija je nažalost davnih dana politizovana, a kakve pesme pobeđuju dovoljno govori ova zbog koje se održava u Izraelu (kokodakanje u pesmi i njoj slične). Međutim mislim da će ovogodišnja Evrovizija proći u znaku incidenata između dve zaraćene strane na terenu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Slažem se po pitanju Evrovizije sa vama, ali mi se čini da je uzrok tome malo drugačiji. Pristup, dođe tu gomila nekih pevača, svašta nešto mlako, romantično, tugoljivo, kako god - ali sve liči jedno na drugo. I onda se pojavi jedan koji podilazi manjoj populaciji, i on ispliva kao prvi - jer ovi normalniji nekako razdele poene među sobom, a ovaj specifičan uzme glasove baš svih gejeva, trandža, ili čega već kojima je to kul.

Dakle, način glasanja mislim da je problem koji favorizuje rezultate o kojima govorite. A da li je to baš i cilj - da ne ulazim.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

^ Ovo ima smisla. U poslednje vreme se bas to pokazalo, da je bitno da budes razlicit po svaku cenu i dobro prolazis, nema veze ako imas vrhunsku pesmu po svim parametrima, ako se ona uklapa u taj neki vec vidjeni sablon onda neces ostvariti zeljeni plasman.
PetarVetar napisao:Ja sam ogroman fan, tako da nema gde ne pratim. Ako si zainteresovan, preporučiću ti neke kul portale i postoji i srpski forum posvećen takmičenju koji je baš popularan.

Pirotehniku smo imali 2010, vetar gotovo svake godine, AR 2017...

Zaboravih da dodam da slobodno delis informacije ovde, posto vidim da dosta pratis ESC i da si u materiji. Meni bi bilo zanimljivo za citanje, verujem i ostalima. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Pa Evorsong je uvek bio gay orjentisan, što je sasvim ok, pesma, muzika treba da širi ljubav. Međutim, preteralo se sa time, primer je Končita Vrust ( ili tako nešto) koja je pobedila samo zato što je transvestit, a ne zbog pesme. S druge strane ako pesma nije favorizovana zbog seksualne orjentacije izvođača onda je politika u pitanju. Ne znam ko bi pri zdravoj svesti i pameti dao glasove Izrelskoj pesmi kokodakanja. Dakle, glasovi se isključivo raspoređuju prema politici i eventualno LGBT+ orjentiru izvođača. Kvalitet muzike je totalno odbačen i uopšte se ne razmatra.

Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

PetarVetar
Mobil fan
Mobil fan

Post od PetarVetar »

Kad bih razmišljao o tome u šta se Evrovizija pretvara i šta, zašto i zbog čega zabolela bi me glava. U ovome sam već 16 godina zbog MUZIKE, ZABAVE i samog tog uzbuđenja koje nosi jedno takmičenje. I meni smetaju mnoge stvari, pogotovo mešanje Šveđana u pravilnik takmičenja, ali onda dođe taj maj i svi smo u kući uzbuđeni kao deca, kokamo kokice, okupljamo društvo i gledamo šou, nerviramo se za vreme rezultata i bodrimo favorite.

Što se tiče deljenja informacija i zanimljivosti o Evroviziji ovde, to ne očekujte od mene, jer sam previše aktivan na forumu koji je za to namenjen i na Discord serveru (i na društvenim mrežama, jer i tamo pratim sve), tako da bi mi stvarno bilo previše. :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

^ Ne moras sve, makar za nasu delegaciju, neke zanimljivosti. [emoji4]
znemanja napisao:Pa Evorsong je uvek bio gay orjentisan, što je sasvim ok, pesma, muzika treba da širi ljubav. Međutim, preteralo se sa time, primer je Končita Vrust ( ili tako nešto) koja je pobedila samo zato što je transvestit, a ne zbog pesme. S druge strane ako pesma nije favorizovana zbog seksualne orjentacije izvođača onda je politika u pitanju. Ne znam ko bi pri zdravoj svesti i pameti dao glasove Izrelskoj pesmi kokodakanja. Dakle, glasovi se isključivo raspoređuju prema politici i eventualno LGBT+ orjentiru izvođača. Kvalitet muzike je totalno odbačen i uopšte se ne razmatra.

Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk
Slazem se. Primer politicke pobede je i Ukrajina od pre par godina.

PetarVetar
Mobil fan
Mobil fan

Post od PetarVetar »

Ok, evo jedne zanimljivosti. Još uvek nismo uspeli da saznamo ko je reditelj našeg nastupa. Ranijih godina smo to uvek znali dosta ranije pre esc-a, a ove - ništa. Pitamo se ko radi nastup jer ćemo imati specijalne efekte po prvi put (2017. jesmo imali onaj vrtlog koji izlazi iz poda, ali ovo je nešto kompleksnije, navodno). Biće zanimljivo videti to.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Nažalost Evrovizija je postalo sve samo ne muzička manifestacija i ponekad pomislim da bodove daju iz sažaljenja, poput prošlogodišnjoj pobednici.

A da je sve otišlo u qrac se videlo još one godine kada je Marija pobedila sa "Molitvom" a do samog kraja konkurenciju joj činila ona ukrajinska transnakaza...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Laku noć. [emoji13]

Odgovori