Koji film/seriju ste poslednju gledali?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Koji film/seriju ste poslednju gledali?

Post od toda81 »

Cloud.Atlas.2012.720p.BRRip.x264.AC3-FooKaS Skinuo sam sa torrenthr ovu verziju i super izgleda. Kasinije cu da odgledam film pa pisem otiske ;) Pozurite jer je trenutno otvorena registracija na tom privatnom torrentu 8)
Note IV N9100 dual

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Hrabra Merida :lol: :lol: :lol: - smesno mi,jer sad kad vidim koji vi film komentarisete,ja sa Meridom bas odudaram.Ali,bilo kako bilo,uspeo sam da smirim klince i film im je drzao paznju svih 90 minuta.

7.5/10

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Bas sam pre sat vremena i ja odgledao Dredd-a. Dobra futuristicka akcija. Brutalna, ali dobra...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Skidam sudiju Dreda, ako ne valja tesko vama. Mada sumnjam da je blizu prvog dela sa Staloneom al ae da spuckam 90min ako tako kazete.
Trenuto gledan Dextera S7, skino sam celu sezonu i ide epizoda za epizodom, dobra je.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Baraba, pa sad, sve zavisi koliko si za film takvog tipa kao sto je Dredd. Znaci, opet neka post-apokalipticna buducnost, prenatrpani mega gradovi, kriminal na vrhuncu, haos, siromastvo i resetanje po krimosima... :)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Ne sećam se da li je pominjan (a mrzi me da proveravam :oops: ): Man on a Ledge (2012)
Zanimljiv akcioni triler. Radnja filma pokriva otprilike nekoliko sati u realnosti, pa je zato film veoma brz. Dobra zabava za zimske večeri.
Ocena 8/10
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Green napisao:Baraba, pa sad, sve zavisi koliko si za film takvog tipa kao sto je Dredd. Znaci, opet neka post-apokalipticna buducnost, prenatrpani mega gradovi, kriminal na vrhuncu, haos, siromastvo i resetanje po krimosima... :)
Slika
Paaaa, kažem da sam fan originalnog Dredd-a tj. Judge Dredd (1995) http://www.imdb.com/title/tt0113492/?ref_=fn_al_tt_2
Ovaj iz 2012 je rimejk, original je odličan, bio je zabranjen kada se pojavio... odlična glumačka postava Sylvester Stallone i Armand Assante u glavnim ulogama, Rob Schneider, Max von Sydow itd.
Pogledaj original i uporedi, baš me zanima :)

@m@c|-|oR, jede da imaš htc ali film je dobar, nije dosadan i po malo originalan (nećete skapirati odmah o čemu se tu radi, samo da neki lik hoće da skoči sa zgrade) ...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Baraba, nema se tu bas sta mnogo porediti, Judge Dredd je bio odlican sci-fi za ono vreme (gledao sam ga, naravno, davno bese). Isto kao kad bi pokusao porediti Total Recall original i ovaj najnoviji rimejk. Doduse, neki rimejkovi nisu ni blizu originala, ali neki oduvaju original samo tako, poput recimo Ocean's Eleven. Original je iz 60-ih cini mi se, skroz neozbiljan i glup film, mada bi to nekome bila cista klasika, jer su kao svi ti stari filmovi vecni, za sva vremena i ostalo. Glupo razmisljanje...

Nerviraju me svaki put kad za neki dobar rimejk kazu da je los, samo zato sto je original bio uspesan i popularan film u svoje vreme. To nisu pravi ljubitelji filma i uopste ne kontaju stari-novi koncept pravljenja filma...

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Baraba napisao:@m@c|-|oR, jede da imaš htc ali film je dobar, nije dosadan i po malo originalan (nećete skapirati odmah o čemu se tu radi, samo da neki lik hoće da skoči sa zgrade) ...
khm, khm... Nećemo valjda i u Androidu da se delimo na klanove i plemena?
:uhuh: :D
Film jeste dobar, nema sumnje. Mislim da se razvija ceo novi pod-žanr tih akcionih trilera sa brzom radnjom, koji pokrivaju kratak vremenski period, a zaplet se polako otkriva: Premium Rush, Source Code, pa i Memento ako hoćeš su primeri takvog koncepta. Man on a Ledge je uspešna razrada - takođe.
A što se ocene tiče, odlčio sam da budem nešto strožiji ubuduće, makar zbog mojih godina i broja filmova koje sam odgledao.
Da ne bude da se na svaki film oduševim "VAU, extra, super, turbo, mega!", već da g auporedim i sa onima koje sam odgledao.
Pitanje za tebe, kad bi danas ocenjivao sledeće filmove:
- Seven
- Usual suspects
- Devil's Advocate
- Two smoking barrels
i na primer ovaj o kome pričamo, kakve bi ocene bile? ;)
Kineska Poslovica

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

mogu li ja da odgovorim ???

4 fantasticna filma, Seven i Devil's Advocate malo tezi za varenje, Usual suspects moj omiljeni film i Two smoking barrels - fantastican :)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Možeš. I ti i ostali.
Sad ih uporedi sa npr Man on a Ledge, o kome smo diskutovali napred. Ili sa Premium Rush, ili sa End of Watch, ili Looper? Msm, kakve bi ocene dobili u međusobnom upoređivanju.
Nisam neki tradicionalista. Ne bih da upoređujem klasike sa inovacijama, to ne ide. Samo predlažem malo objektivnije ocenjivanje.
:D
Kineska Poslovica

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

nazalost, nisam gledala te nove filmove koje si naveo - ali recimo Dezurne krivce bih mogla da gledam svaki dan 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Green napisao:Baraba, nema se tu bas sta mnogo porediti, Judge Dredd je bio odlican sci-fi za ono vreme (gledao sam ga, naravno, davno bese). Isto kao kad bi pokusao porediti Total Recall original i ovaj najnoviji rimejk. Doduse, neki rimejkovi nisu ni blizu originala, ali neki oduvaju original samo tako, poput recimo Ocean's Eleven. Original je iz 60-ih cini mi se, skroz neozbiljan i glup film, mada bi to nekome bila cista klasika, jer su kao svi ti stari filmovi vecni, za sva vremena i ostalo. Glupo razmisljanje...

Nerviraju me svaki put kad za neki dobar rimejk kazu da je los, samo zato sto je original bio uspesan i popularan film u svoje vreme. To nisu pravi ljubitelji filma i uopste ne kontaju stari-novi koncept pravljenja filma...
Možda ne kontam stari-novi koncept ali jesam ljubitelj fimova (imam par hiljada dvd diskova, dug staž u pirateriji, jbg tako vreme, da su originali jeftiniji kupovao bih originale) i znam šta mi se sviđa a šta ne. Ako je rimejk naravno da ga poredim sa originalom, ne poredim nove efekte i sve što nova tehnologija nosi ali poredim glumu, gluma mi je bitnija od efekata. Naravno da ni 007 od pre 20god. i nov nisu za poređenje, ali rimejk snimaju kada ne znaju šta više novo, nema novih ideja i originalnosti. U novom Dredu neću porediti efekte (u novom delu očekujem bolje naravno) ali ću porediti (Karl Urban da zameni Slaja čisto sumnjam) novog sudiju sa starim (mada sam čuo da novi Dred izgleda kao kopija azijskog Raid Redemption i da se mnogo oslanja na 3D). Ako nisi pogledaj The Raid: Redemption (2011), odlična akcija i samo akcija, odavno ne pogledah tako dobru akciju.

Spomeno si Total Recall, auu, joooj :cry:
Ima malo dodirnih tačaka sa originalom, ako su ga kopirali trebali su da ga iskopiraju kako treba, ako nisu hteli da ima dodirnih tačaka zašto su ga kopirali? Što nisu smislili nešto originalno, još malo biće rimejk rimejka od rimejka :ireful:

Sve je bolje odrađeno u originalu iz 1990 sa Švarcijem (možda je u novom lepša žena sa tri $i$e), od glumaca do mašine koja ubacuje lažna sećanja (ovde neka jeftina kineska i baš tako izgleda kao Made in Čajna).

Ovo nisu nadmašili:

Slika

Slika

Slika

Ako pomenemo Sharon Stone onda tek nova verzija nema šanse sa novim mršavicama ravnim ko daska. Ma :ireful:

Slika

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

m@c|-|oR napisao: Pitanje za tebe, kad bi danas ocenjivao sledeće filmove:
- Seven
- Usual suspects
- Devil's Advocate
- Two smoking barrels
i na primer ovaj o kome pričamo, kakve bi ocene bile? ;)
Filmove ne bih ocenio brojkom, već odličan, tako se to radi.
Ne bi niko nadmašio ovakve filmove da ih snimi sa ne znam kojim efektima, ovde efekti nisu bitni, bitna je glumačka postava i gluma. Glumci nose film a ne efekti.
Npr. Avatar se ne može porediti sa njima, radnja filma je ništa posebno ali efekti su odlični i film sam gledao zbog efekata, ponovo Avatar nikad ne bih pogledao a filmove sa gornjeg spiska mogu da gledam svaki dan :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Baraba, ako izvrtis koju stranu pre, mozes videti da sam odavno gledao/preporucio The Raid: Redemption... ;)

Vec sam napisao da ne kontas stari-novi koncept filma, tako da nije bilo potrebe za revizijom starog Total Recall-a. Bio je i ostao neka vrsta sci-fi klasika, ali ne mozes reci da je rimejk :cry: samo zato sto mislis da je original bio pun pogodak. Jeste, ali u periodu kad je nastao. I zbog cega rimejk napraviti na potpuno isti sablon kao i original? To tek ne bi imalo smisla. I sta fali novim "mrsavicama" poput Kate Beckinsale i Jessice Biel? A o glumi ovog puta necemo, zaista. Svarceneger glumac?? :roll: :D

Kada, recimo, proizvodjac automobila zeli da "vaskrsne" neki stari klasik i da uradi novu verziju, on ce napraviti automobil potpuno identicnog oblika, sa istom tehnologijom karakteristicnom za period u kome je nastao original? Nadam se da razumes o cemu se radi... 8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Baraba, Green, "originalni" Sudija Dredd sa Staloneom je tesko s***e i jako odudara od Sudije Dreda iz stripova (2000 A.D.). Svako ko je pre filma citao stripove o Sudiji Dredu je prezirao kako film, a jos vise onog prcvoljka Stalonea u ulozi Sudije.

Film iz 2012 nije ni rimejk, niti nastavak filma iz 1995, posto se konceptualno razlikuje. On takodje odudara od Judge Dredd stripova iz 1970-ih do 1990-ih, ali ne toliko od onih iz 2000-tih.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

tomas.hokenberi, pa dobro, ali opet, ne moze se ocekivati od filma da slepo prikaze pricu na nacin na koji strip to cini. Mnogi citaoci i fanovi Betmen stripova su takodje iskazivali svoj revolt kako su filmovi uradjeni i da uopste nisu pratili koncept stripa. Jbg, ko bi svima ugodio...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Green, ne mora doslovno da sledi pricu, ali moze da zadrzi duh i osnovnu ideju stripa. To film iz 1995 nije zadrzao. A kada se na to doda :cry: :shock: Stalone u ulozi Dredd-a dobija se totalni fijasko.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Koji film/seriju ste poslednju gledali?

Post od toda81 »

Odgledao sam film Atlas oblaka i super je film. Samo je ton los bio jer je previse tih, a film je bio u hd rezoluciji i tezak oko 3.3gb , a skinuo sam i verziju sto mi je kolega dao link i isto je ton los
Note IV N9100 dual

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Skidam upravo Taken 2..videcemo kako ce tata Brajan da se snadje ponovo u spasavanju svoje male devojcice 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori