Green napisao:Baraba, nema se tu bas sta mnogo porediti, Judge Dredd je bio odlican sci-fi za ono vreme (gledao sam ga, naravno, davno bese). Isto kao kad bi pokusao porediti Total Recall original i ovaj najnoviji rimejk. Doduse, neki rimejkovi nisu ni blizu originala, ali neki oduvaju original samo tako, poput recimo Ocean's Eleven. Original je iz 60-ih cini mi se, skroz neozbiljan i glup film, mada bi to nekome bila cista klasika, jer su kao svi ti stari filmovi vecni, za sva vremena i ostalo. Glupo razmisljanje...
Nerviraju me svaki put kad za neki dobar rimejk kazu da je los, samo zato sto je original bio uspesan i popularan film u svoje vreme. To nisu pravi ljubitelji filma i uopste ne kontaju stari-novi koncept pravljenja filma...
Možda ne kontam stari-novi koncept ali jesam ljubitelj fimova (imam par hiljada dvd diskova, dug staž u pirateriji, jbg tako vreme, da su originali jeftiniji kupovao bih originale) i znam šta mi se sviđa a šta ne. Ako je rimejk naravno da ga poredim sa originalom, ne poredim nove efekte i sve što nova tehnologija nosi ali poredim glumu, gluma mi je bitnija od efekata. Naravno da ni 007 od pre 20god. i nov nisu za poređenje, ali rimejk snimaju kada ne znaju šta više novo, nema novih ideja i originalnosti. U novom Dredu neću porediti efekte (u novom delu očekujem bolje naravno) ali ću porediti (Karl Urban da zameni Slaja čisto sumnjam) novog sudiju sa starim (mada sam čuo da novi Dred izgleda kao kopija azijskog Raid Redemption i da se mnogo oslanja na 3D). Ako nisi pogledaj The Raid: Redemption (2011), odlična akcija i samo akcija, odavno ne pogledah tako dobru akciju.
Spomeno si Total Recall, auu, joooj
Ima malo dodirnih tačaka sa originalom, ako su ga kopirali trebali su da ga iskopiraju kako treba, ako nisu hteli da ima dodirnih tačaka zašto su ga kopirali? Što nisu smislili nešto originalno, još malo biće rimejk rimejka od rimejka :ireful:
Sve je bolje odrađeno u originalu iz 1990 sa Švarcijem (možda je u novom lepša žena sa tri $i$e), od glumaca do mašine koja ubacuje lažna sećanja (ovde neka jeftina kineska i baš tako izgleda kao Made in Čajna).
Ovo nisu nadmašili:
Ako pomenemo Sharon Stone onda tek nova verzija nema šanse sa novim mršavicama ravnim ko daska. Ma :ireful: