Poplave u Regionu!

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Re: Poplave u Regionu!

Post od Nennad »

Mnogo razvijenije i organizovanije zemlje ne uspevaju da spreče poplave ovih razmera, teško je sprečiti iskopanu rupu da se ne napuni vodom a kamoli ceo jedan grad. I ovo u Sapcu sa džakovima je bilo uzaludno, da je Sava još porasla ode ceo grad, zato što nije moguće potpuno zatvoriti dugačku obalu džakovima. Takođe, kanali i uređenje obala ne bi pomoglo, jer je količina vode prevelika da bi ovo igralo bitnu ulogu. Potpuno je druga stvar nepravovremena evakuacija i neorganizovanost državnih službi.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

I malo sramote
Beogradski kafić izbacio makedonske spasioce "jer su bili prljavi" od spasavanja ljudi!
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/10 ... anja-ljudi

Poslanici nisu hteli da se odreknu paušala za pomoć ugroženima od poplava!
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/46714 ... ref=fbblic
Android 12

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Mislim da nije bilo vremena da se bilo sta uradi da se spasi Obrenovac.Moglo se samo ranije evakuisati stanovnistvo a spreciti ovoliku silu za nekoliko dana punjenjem dzakova je nemoguce.To se radi mnogo pre i mnogo kosta.Neko je vec pisao o tome da je rec preventiva nama nepoznata.A,sramote ima,slabe organizacije,mnogo problema ima,ali,ne moze se ni ocekivati da sve bude besprekorno u ovom haosu.Samo da ne bude jos zrtava.
Vreme je da svi budemo solidarni.
Ko ovih dana nije postao covek - nikad i nece.
LG G2 Black,16GB

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

NSX
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Avg 2013. 12:18
:: Nokia N8

Post od NSX »

El Laki napisao:Cooomi pusti ti te lažove i politički nastrojene "spasioce". Obrenovac se nije mogao spasiti nikako.
sama voda naravno da nije mogla biti zaustavljena ali je evakuacija morala da počne mnogo ranije, ne u četvrtak uveče nego još ranije jer se znalo da je Valjevo potopljeno da Kolubara nadolazi ogromnom snagom i da će se sigurno izliti, a ako se kojim čudom i ne izlije šta je jeftinije izvršiti evakuaciju i vratiti ljude ili ovo što se desilo?

koliko shvatam gradonačelnik Obrenovca nije radio nijedan konkretan posao u životu, bukvalno je čitav život proveo parazitirajući u upravnim odborima jer je bio dinkićevac pa su ga gurali, od nekog takvog se više nije ni moglo očekivati on je vjerovatno uradio šta je znao i mogao ali to ga ne oslobađa odgovornosti
El Laki napisao:Sve te preventivne mere je morala da uradi opština Obrenovac a ne država Srbija. A u našoj opštini sede samo lopovi i kriminalci kako bi oprali dosije. Ako smem da kazem - govna od ljudi. Oni su krivi za to. Medjutim u Šapcu jeste oglašena uzbuna i narod pozvan da ide na bedem da stavlja džakove itd i ko je išao? NIKO, NI JEDAN JEDAN ČOVEK. Tek kada je Vučić smenio gradonačelnika i poslao komandanta e onda je otišlo 15.000 dobrovoljaca. A do tada nijedan jedini! To govori o lokalnim samoupravama
to naravno nije tačno i ne primajte se na medijske gluposti, Šapčani su uveliko radili na odbrani grada međutim nisu bili spremni (kao nijedna opština što nije) za ovoliku vodu i onda su zatražili iz BG materijal a oni su im za inat poslali ljudstvo kojima ovi onda nisu imali šta da daju da rade i onda su oni ispali nesposobni, a što se tiče postavljanja generala na mjesto načelnika opštinskog štaba to je tek posebna lakrdija i ponižavanje same vojske

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

"Ima na Balkanu jedna zemlja, koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje. Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Gde svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati. Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi. Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan. Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gde je strana valuta uzeta za domaću. Gde ljudi slave slavu, a psuju Boga. Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima. Gde nepismeni pišu istoriju. Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke. Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo. Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro. Gde sudski postupci traju duže od života. Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale. Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Gde nisi normalan, ako ne poludiš. Gde živiš samo zato da bi umro, gde je vreme beskonačno, a vlast besmrtna!"

Slika
Huawei

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Drzavni cilj je ispunjen, odbrana termo-elektrane po svaku cenu je uspela, bitan je interes drzave, ljudski zivoti i njihova imovina nisu bitni, elektrana ne sme da stane nikako, skupo je ponovno kretanje. Mnnnnoooogoooo.
Slika
Ovo me je podsetilo kada smo imali jednom pozar u firmi, dosao gazda video kako radnici panicno trce, sudaraju se i kao gase pozar, okrenuo se i otisao (jadan covek). Steta je da isprlja kravatu kada ima neko drugi da mu gasi fabriku u kojoj on isplacuje samo minimalac radnicima, vise ne mora po zakonu a nije lud toliko pobogu.
Android 12

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Tako sam ja odradio posao,i nisam dobio platu.Zadnji put kad sam trazio pare spustena mi je slusalica.Sad idemo sudskim putem.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

@Drafer niko ne priča o ubijanju ljudi zarad čuvanja elektrane. Stvar je prosta, da je kojim slučajem pao tent Srbija je mogla da proglasi bankrot. Radi se o milijardama evra i ekspertima koje nemamo, radi se o mesecima mozda i godinama rada da se popravi. A tent obezbeđuje 70-80% naše električne energije. Dakle em troškovi oporavka tenta, em troškovi uvoza struje za jako dug period... Nezamislivi troškovi. Sada se procenjuju na 2 milijarde, a samo tent bi koštao... Bolje da ne pričam. Nemoj pričati napamet. Poenta priče je da u tom trenutku Srbija nije imala ništa važnije i vrednije po nas od tenta. Naravno, neracunajuci ljudske živote.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

El Laki napisao:@Drafer Srbija nije imala ništa važnije i vrednije po nas od tenta. Naravno, neracunajuci ljudske živote.
Pa o tome i ja govorim, ne racunajuci ljudske zivote, zar su bitni oni?
A i Zorka Sabac je nesto najvrednije u Srbiji, bolje ceo Sabac da se potopi nego Zorka, kao ima otrova tamo pa je zajebano ako se potopi...
Android 12

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

El Laki napisao:....A tent obezbeđuje 70-80% naše električne energije.
TENT je naša najveća termoelektrana, ali nema potrebe da se preteruje sa ovim procentima, jer Srbija takođe ima i hidroelektrane.
Đerdap i Bajina Bašta zajedno imaju sličan kapacitet kao TENT A i B, a tu su još i druge manje termo i hidro elektrane.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja ne htedoh da se mešam i osporavam El Lakijer je iz Obrenovca,
ali ono što je napisao za TENT nije tačno, ali nema veze, važno je da je sve srećno završeno.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

cvoruga napisao:važno je da je sve srećno završeno.
Jesi ovo bio sarkastičan?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

m@c|-|oR, znaš me :)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Doboj...kojom brzinom voda nadolazi ...

http://m.youtube.com/watch?v=L1x1Bq6CrAg

Da ne ispadne da verujem u sve što se piše i ko sta sve izjavljuje...ali donekle ova izjava ima smisla ...pročitajte i sami!

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4677 ... u-na-vreme
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

1808, plus ko zna koliko manjih hodroelektrana privatnih, koji nam prodaju struju. Uradili ljudi projekte, podigli krediti preko, ovde dobili dozvole, sve regularno. Odličan biznis, pogotovo sada.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Можда сам превише банализовао али...

Вода кренула на Шабац
Угрежена хемијска индустрија
Власт омогућава "беспосличарима" и народу да се осећају добро (шаље их за Шабац)
Ваљево (остављено на цедилу) одлучује да се одбрани затварањем бране Ровни
Ваљево претрпело мања оштећења
Шабац одбрањен, вода наставља пут
Брана Ровни попушта и бујица креће
Обреновац угрожен
Власт забринуто седи
Доноси одлуку, Београд не сме да падне
Дан касније тражи се помоћ за Обреновац...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Cujem pocela humanitarna pomoc da se prodaje po pijacama.
Ako je tako ja vise ni u jednoj akciji necu ucestvovati.
Svaki dan istovarim po sleper razne pomoci,da bi to neko posle prodavao i krao.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Neki ljudi nemaju obraza. Kako li spavaju? Neka, sve sento vrati.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

bata bogdan, sledeći put pre nego što počneš da kritikuješ ovu vlast, državu, šta god, imaj u vidu da je ovo siromašna država, pa da (verovatno) zato nemamo civilnu odbranu i ko zna kakve druge organizacije. Ako je tebi supermen kriv za ovo stanje... Kamo sreće da je tako jednostavno, pa da njega okrivimo i završimo priču. Ipak mislim da je situacija malo komplikovanija. I mnogo veće/bogatije zemlje imaju problema sa prirodnim katastrofama, a tvoj animozitet prema aktuelnoj vlasti ostavi za neku drugu temu.

NSX, koliko su meni rekli Šapčani su najmanje učestvovali u odbrani svog grada. Rekli mi ljudi koji su bili na džakovima. Kažu, došli sa 4 traktora i rekli da neće da voze ako ne dobiju gorivo. "Ako treba, možemo i da parkiramo traktore". :o
Drugi put kada su išli, došla gomila pijanih mladića, lokalaca, pa kada su videli da je u jednom autobusu stigao alkohol, skoro se potukli ko će pre do njega...
Manje-više su ovakva iskustva sa Šapčanima, a njihov grad se brani. Treći dan kad su išli, nisam hteo ništa pitati. Za okolna mesta su imali samo reči hvale.

Baraba, ako je tako, zašto onda i dalje uvozimo struju? Mislim na "normalno" vreme, ne ovo sad.

Odgovori