Laptopovi
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Re: Laptopovi
Ja sam prosle godine bas negde u ovo vreme uzeo HP Pavilion g6 u PcPracticu, Intel i7, 6gb rama, 750gb hdd, graficka integrisana Intel HD4000 a neintegrisana AMD Radeon 7670M sa 2gb memorije, laptop je fenomenalan, igrice, programi, net, sve zivo, za sve sto vam treba, preporucio bih ga svakom, doduse ne znam da li ih jos uvek ima u ponudi ali u svakom slucaju topla preporuka. 

Laptop
Malo sam skrenuo sa teme, valjda nećete zameriti.
Treba mi pomoć oko laptopa. Našao sam Lenovo G500:
http://www.winwin.rs/laptop-lenovo-idea ... 81967.html
Pa me zanima, ako se neko razume, kakvi su generalno Lenovo laptopovi, i da li se može naći nešto bolje za te pare s tim da mi je bitniji procesor od grafičke.
Treba mi pomoć oko laptopa. Našao sam Lenovo G500:
http://www.winwin.rs/laptop-lenovo-idea ... 81967.html
Pa me zanima, ako se neko razume, kakvi su generalno Lenovo laptopovi, i da li se može naći nešto bolje za te pare s tim da mi je bitniji procesor od grafičke.
Re: Laptop
Lenovo je jedna od vodećih marki u svetu računara.
G500 nije los ali mu je procesor od prošle generacije a ni rezolucija ekrana nije bas neka.Da je bar 5k jeftiniji bio bi bolji.
Pogledaj emmi computers oni imaju najbolje cene.
Mislim da za te pare možeš naći malo bolje,možda cak i5 procesor,a sigurno za 55k.
G500 nije los ali mu je procesor od prošle generacije a ni rezolucija ekrana nije bas neka.Da je bar 5k jeftiniji bio bi bolji.
Pogledaj emmi computers oni imaju najbolje cene.
Mislim da za te pare možeš naći malo bolje,možda cak i5 procesor,a sigurno za 55k.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Imam jedna problem sa optičkim drajvom na laptopu, pa bih podelio sa vama problem, možda neki ima rečenje. Koristim laptop Dell Inspiron n5110, rezao sam Audio CD preko Nero.8.3.13.0, sve je prošlo Ok, dik je narezan, ali posle toga računar nije hteo da očita nijedan CD ili DVD disk, ništa.U tom trenutku na to nisam obratio pažnju, posle nekoliko sati sam primetio da fali ikonica za CD/DVD drajv u My Computer. Nekoliko diskova, koji provereno rade, sam ubacio u laptop i nijedan nije hteo da očita, počne da vrti disk i stane i tako svaki, bez obzira da li u pitanju CD ili DVD.
Da li neko ima ideju šta da radim?
Da li neko ima ideju šta da radim?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Da ne otvaram novu temu sličnu ovoj, imam jednu dilemu.
Uzeo sam da sredim komp od tetke, trenutno je na Win XP SP3 i pretrpan je svim i svačim, C disk ima 1mb slobodnog prostora, i stvarno ima mnogo nepotrrebnih stvari pa sam odlučio da reinstaliram OS, sada sam u dilemi koji da stavim. Razmišljao sam o Lubuntu, koji je na mom i kompu ali oni se baš i ne razumeju u kompjutere pa ne znam da li bi mogli da se izbore sa Linuxom, pa sam mislio možda Win 8.1 da probam da stavim. XP neću, prošla je Microsoftova podrška tako da će tapkati u mestu sa raznoraznim bagovima a i OS je star već 10 i kusur godina, mnogo se napredovalo od tada. Uglavnom, od programa im je Skype najbitniji pa onda Chrome, a ostalo ona klasika, slušanje muzike i gledanje slika, znači ništa napredno...
Specifikacija je sledeća:
AMD Hammer Family processor na 1.61GHz
1GB RAM - DDR2 (predpostavljam)
i neka NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro
Najviše me buni da li bi Win 8 radio na ovome, Lubuntu sigurno bi, ali mi nije najsigurniji zbog drajvera za kameru, imao sam već jednom problema sa tim na trećem kompu, neće skajp da je prepozna a za win imam CD sa drajverom za kameru, dok opet nemam za matičnu, grafičku i ostalo što na lubuntu ne bi bio problem...
Malo sam se raspisao i konfuzno je dosta, pa ako neko može da mi pomogne, krenuo bih odmah sa radom, sve je bekapovano već.
Uzeo sam da sredim komp od tetke, trenutno je na Win XP SP3 i pretrpan je svim i svačim, C disk ima 1mb slobodnog prostora, i stvarno ima mnogo nepotrrebnih stvari pa sam odlučio da reinstaliram OS, sada sam u dilemi koji da stavim. Razmišljao sam o Lubuntu, koji je na mom i kompu ali oni se baš i ne razumeju u kompjutere pa ne znam da li bi mogli da se izbore sa Linuxom, pa sam mislio možda Win 8.1 da probam da stavim. XP neću, prošla je Microsoftova podrška tako da će tapkati u mestu sa raznoraznim bagovima a i OS je star već 10 i kusur godina, mnogo se napredovalo od tada. Uglavnom, od programa im je Skype najbitniji pa onda Chrome, a ostalo ona klasika, slušanje muzike i gledanje slika, znači ništa napredno...
Specifikacija je sledeća:
AMD Hammer Family processor na 1.61GHz
1GB RAM - DDR2 (predpostavljam)
i neka NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro
Najviše me buni da li bi Win 8 radio na ovome, Lubuntu sigurno bi, ali mi nije najsigurniji zbog drajvera za kameru, imao sam već jednom problema sa tim na trećem kompu, neće skajp da je prepozna a za win imam CD sa drajverom za kameru, dok opet nemam za matičnu, grafičku i ostalo što na lubuntu ne bi bio problem...
Malo sam se raspisao i konfuzno je dosta, pa ako neko može da mi pomogne, krenuo bih odmah sa radom, sve je bekapovano već.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ako laptop koriste samo za to za šta si naveo, ne vidim problem da ostanu na XP-u. 

- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
U pitanju je desktop računar. Problem kod XP-a je taj što nemam drajvere za matičnu i grafičku, a noviji Windows verovatno ima te drajvere preinstalirane. Takođe, ne bih da opterećujem komp antivirusom jer je slaba konfiguracija.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Cooomi, aha ok onda, to je već druga stvar. Ja imam Win 8 i meni se dopada, za sada odlično služi, verujem da je 8.1 još bolji. 

Re: Одг: Laptopovi
Ako neces antiviruse, onda definitivno linux. Ja imam dual boot xp i mint 17. Ja znam da u teoriji linux treba brze da radi,a ja moram da priznam da nikakvu razliku nisam primetio. Ti im sve lepo namesti, obijasni kako sta i ne vidim koji problem mogu da imaju. Off topic, Xp i dalje ima podrsku antivirusa i imace i dalje, jos godinu ipo najmanje
- znemanja
- Moderator
bestboy, To jeste generalno rešenje ali laptop je narezao svega par diskova od kako ga imam, tako da kupovina eksternog ne dolazi u obzir.
Problem sam rešio tako što sam reinstalirao drajvere za optički drajv, izgleda da je problem bio softverske prirode.
Cooomi, Teško da će na tome da radi Win 8/8,1, pre svega jer je to stara matična ploča, ne znam ni da li postoje drajveri za tu grafiku za Win8/8,1. Drajveri jesu najveći problem, pogotovo kada sređuješ stariju mašinu. Mislim da tu imaš dve opcije ili da vratiš XP, a da drajvere iskopšaš negde na netu ili da instaliraš neki Linux. Ako zaista koriste samo navedene aplikacije, verujem da im privikavanje na linux neće biti problem.
Problem sam rešio tako što sam reinstalirao drajvere za optički drajv, izgleda da je problem bio softverske prirode.
Cooomi, Teško da će na tome da radi Win 8/8,1, pre svega jer je to stara matična ploča, ne znam ni da li postoje drajveri za tu grafiku za Win8/8,1. Drajveri jesu najveći problem, pogotovo kada sređuješ stariju mašinu. Mislim da tu imaš dve opcije ili da vratiš XP, a da drajvere iskopšaš negde na netu ili da instaliraš neki Linux. Ako zaista koriste samo navedene aplikacije, verujem da im privikavanje na linux neće biti problem.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ljudi, da li neko može da mi pomogne? Instalirao sam win8 na novoj particiji, a na staroj c particiji mi je ostao win 7. Kasnije sam obrisao win7 iz "control panel" preko "System Configuration", ali mi je ostalo dosta nekih sistemskih fajlova na c particiji koje neće da se obrišu, a ne dozvoljava ni da se uradi format particije jer prepoznaje te sistemske fajlove...kako sam nešto čitao(ali kasno) trebao sam da formatiram particiju c koristeći win7 i tada bi kao radilo, ali kad već to nisam uradio tako, da li postoji mogućnost da formatiram ovu particuju!? Hvala
- znemanja
- Moderator
miki72off, Odakle ti ideja da "brišeš" particiju na taj način. Pre svega ako si planirao da imaš samo jedan OS na računaru trebao si da "pregaziš" C: particiju sa instalacijom Win 8. No, s obizrom da to nisi uradio, instaliraj EasUs Partition Master Home, softver je freeware, pomenuti alat ti omogućava da vršiš razne akcije na particijama, a jedna od njih je i formatiranje iste.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Unlocker omogucava brisanje zasticenih fajlova. Juce sam brisao foldere windows i programs na D particiji na jednom laptopu jer se winodws xp nalazi na C. Proces dugo traje, ali ih izbrise. Samo da napomenem da mozes da ubaces bootabilan DVD sa windowsom i da pokrenes instalacinu windowsa i da onda pratis korake i kada dodjes do koraka kada se vide particije ti formatiraj tu particiju koja 0ravi problem, a pre toga mozes da probas neki program za pravljenje particija kao sto ti je rekao kolega pre mene, a ako to ne upali ovo sto sam ti napisao sigurno hoce
Note IV N9100 dual
Hvala obojici na korisnim informacijama... Rešio sam problem uz pomoć hirens boot-a. Nisam pregazio c, jer nisam hteo ništa da mi ostaje ni windows.old ni ostale stvari koje ostanu prilikom "gaženja"...pa sam mislio da ću ovako lakše rešiti problem... a uz sve to kad sam krenuo sa reinstalacijom sam otkrio da mi je crk'o cd rom... Hvalo još jednom i pozdrav
Dajte neki predlog za laptop? Onaj Lenovo G500 što sam hteo da uzmem nema više u ponudi. Oko 50-60k sa jačim procesorom.
- DrBrMr
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 18:36
- :: nokia e7
- :: nokia 6630
Treba mi pomoc oko kupovine laptopa. Treba da je sto jeftiniji i da mogu da ga povezem sa kabelom VGA-VGA, da ima cd-čitač, poželjno bi bilo da manjih dimenzija ali ne mora. Isti mi treba za posao, naima dobili smo neku opremu (medicinsku), poslodavac je naravno sirotinja puka, sef ima otpor prema svemu sto ima bilo kakve veze sa IT tehnologijama- a meni bi u poslu puno znacilo kada bih mogao da povezem aparat na laptop i koristim sw koji su nam poslali kao dodatak...Tako da sam rešio da investiram - naravno i zbog svoje guze, počevši iz sudsko-med razloga pa na dalje. Bitno je da moze da tera windous (kazu od Viste pa na dalje) da ima taj VGA-muski(da kazem, sad lupetam jer nisam nesto verziran, posto je kabel koji je stigao VGA obostrano zenski) i da nije preko 25000, max 30000. Voleo bih da moze i na rate.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Drustvo, da li imate neku preporuku za laptop za oko 300e. Bilo kakav savet ili sugestija bi mi dobro dosli.
Ne treba mi za igrice, nikakav previse zahtevan rad, oglavnom ce se svoditi na office, net, po koji film i to je to manje vise.
Dijagonala da bude minimum 15", a pozeljno i 17.
Ne treba mi za igrice, nikakav previse zahtevan rad, oglavnom ce se svoditi na office, net, po koji film i to je to manje vise.
Dijagonala da bude minimum 15", a pozeljno i 17.