Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Re: Pomoc u vezi kompa
matorix, No frks drugar
.Vaša poruka sadrži 34 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

vojkan85, To je moje misljenje i zaista ne mislim da pricam gluposti dakle nisam juce upalio racunar prvi put. Vecina prijatelja koji imaju pojma sta rade drze ovaj MS essential ili ne drze anti virus . Cinjenica je da anti virus ne treba na racunaru ako ne ubacujes tudje flash memorije i ne skidas svakakve neproverene gluposti ili ti ako znas sta radis . Microsoft essential security je napravljen da radi u sklopu windows sistema i kao takav je najbolje optimizovan od svih anti virusa. Najmanje zauzima resurse i update ide kroz sam windows update . AVG je jedno djubre nevidjeno kad tako moram da se izrazim . Kao prvo resurse zauzima nenormalno, hard disk nabije na 100% u praznom hodu za procesor i ram nisam gledao ali dovoljno je to sto hard disk toliko optereti s' obzirom da su nam komponente ogranicene brzinom hard diska ako nije u pitanju SSD . Gde god sam se susreo sa AVG-om na tudjim racunarima imao sam jako neprijatna iskustva : blokira instalacije proverenog softvera , blokira Run projekta u Delphi-u , crack vecine igrica prepoznaje kao hack tool , ... E sad da ne pocnemo da pricamo o softveru koji se placa. Moje misljenje je da je Microsoft Essential Secutiry medju bolji besplatim anti virusima ako ne i najbolji ali zasigurno je u vrhu .
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Ally, Kao sto si rekao, tvoj licno misljenje, i bolje da se ovde zaustavimo
. I da jos nesto, cim se ukopcas na net i gurnes mrezni kabl u mrezni adapter ti si meta napada, nema to veze sa usb-ovima itd.
.

vojkan85, Moje kao mnogih drugih ljudi sa kojima sa pricao na tu temu . A sad sto se AVG instalacija potura u instalaciju svih mogucih free programa pa svi imaju AVG ne znaci da je dobar . Essnetial nije idealno resenje za sve znaci ne stavlja se u vec upropascen sistem i ne pomaze sa opasinijim virusima . Ne mogu da ti kazem da je cinjenica da je Essential bolji jer se sigurno i negde drugde sad vode polemike oko toga i nikada nece biti odgovoreno pitanje jer svaka strana ima svoje prednosti , neka svako koristi ono sto mu se najvise svidja i sto misli da je dobro ali ne mozes da obacujes moju preporuku tek tako .
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Nisam koristio AVG, Aviru ili bilo sta drugo osim ESET Smart Secirity NOD32 i to je odličan antivirus. Ne opterećuje računar previše, odlično radi posao, sjajna je preventiva, a takođe je odličan i za čišćenje već zaraženih sistema.
Za Microsoft Essential Security sam čuo pozitivne kritike, ali opet taj AV ne može da se meri sa NOD32, ko želi maksimalnu zaštitu Nod32 je najbolje rešenje.
Za Microsoft Essential Security sam čuo pozitivne kritike, ali opet taj AV ne može da se meri sa NOD32, ko želi maksimalnu zaštitu Nod32 je najbolje rešenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ma ako znaš šta radiš na računaru i šta skidaš dovoljan ti je samo firewall, al opet, nikada nećeš biti 100% siguran.
Narode svako ko koristi nelegalan win mora da se pomiri sa tim da jednom do dva puta godisnje mora pasti reinstal sistema, jednostavno vremenom udje proces na svchost i tu je kraj...
Nije baš tako.
Ja naravno koristim nelegalni W7, i nisam ga reinstalirao godinama.
Takođe, na privatnom lapu ne koristim apsolutno nikakvu zaštitu,
slabo surfujem, posećujem samo par sajtova svakodnevno, USBove ne ubadam od 2007 godine.
Jednom u par meseci očistim ako se šta zapatilo i to je to.
Ja naravno koristim nelegalni W7, i nisam ga reinstalirao godinama.
Takođe, na privatnom lapu ne koristim apsolutno nikakvu zaštitu,
slabo surfujem, posećujem samo par sajtova svakodnevno, USBove ne ubadam od 2007 godine.
Jednom u par meseci očistim ako se šta zapatilo i to je to.
Drakenzen, Ma nije nista bolje ni na legalnom. Stvar je u tome da je windows takav da se uspori sam od sebe jednostavno tako radi sistem najbolje poredjenje je android kad se pretrpa stvarima ne gine mu fabricki restart .
Bas tako, reinstaliram ga, ubacim od programa sta treba i radi fino nekih 2 meseca i onda odjednom uspori, te hard klokoce a nista novo nisam instalirao, mozda skinem film/seriju pogledam i obrisem.
9R94, Ma treba samo preci na SSD i uzivati u pravim performansama . Jedino sto je cena velika prepreka ne samo za nas u ovoj napacenoj zemlji vec i svuda u svetu .
Pa nije bas strasno, cini mi se da sam video novi ssd od 60gb, valjda je bio izmedji 5000-6000din. Samo stavis sistem i programe na njemu i vise nego bi bilo dovoljno 60gb. Za filmove itd hdd. Ma ajd ssd, nego sto bih ja celu masinu trebao da menjam (stara 7, 5god) 

9R94, Moram jos jednom da se zahvalim zato sto je ovaj tvoj 360 uspeo da ispegla neke gluposti oko USB-a koje Avira nije uspela. Nije pomagao cak ni format istih.
Hvala, tebra 

Nema na cemu jos jednom, ni ne znam kakve opcije ima za usb, mada cu videti za koji dan jer cu morati da napravim bootabilni win za usb 

Win to flash koristis za to ili ?
E ne znam, to cu jos morati da izguglam.
- znemanja
- Moderator
Rufus je najboji za pravljenje bootabilnog flash-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Rufus i ja koristim doduse na netu pise da je dosta brzi od wintoflasha ali iskreno nisam to primetio zadnji put sam win 7 64bit na flash od 8GB pravio trajalo je 25min . Ne znam da li ima veze sa kvalitetom flasha i da li zavisi da li je USB 3.0 ili 2.0 meni brat kaze da njemu to traje 5min max .
Edit : Meni su savetovali da predjem na taj Rufus i koristio sam ga vec 10tak puta ali stvarno nisam siguran da je ista brzi od wintoflasha .
Edit : Meni su savetovali da predjem na taj Rufus i koristio sam ga vec 10tak puta ali stvarno nisam siguran da je ista brzi od wintoflasha .
Poslednja izmena od Ally u Pon, 29. Jun 2015. 20:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Rufus je najbolji za pravljenje bootabilnog flasha,ja njega koristim par godina vec,svaka preporuka.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- znemanja
- Moderator
Definitivni je brz, naravno to zavisi i od flash-a i od toga da li je u pitanju konekcija preko USB 3.0 ili 2.0 porta. Pravljenje butabilnog Win 8.1 pro 64bita traje oko 8-10 min.