Svet satova

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: Svet satova

Post od bata bogdan »

Ma uopste nije planirano da narucim ovaj Casio mdv302d, vec eto cena učinila svoje, šteta da se ne kupi za te pare...
Napisao sam da će neko da pomisli sta ovaj kupuje, iz razloga što ne kupujem prave satove i da dam više para za ono što vredi, nije problem da platim, ali nisam to ja da kupim nesto sto meni nije po volji. Eto npr sa Invicta 14655 sam oduševljen, ogroman sat i to mi je po volji i da je više koštao od 100e, kupio bih ga.
Mali off :
Ako planiraš ovde u de da dodjes i da radiš, dovoljan je B1
Huawei

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Pa ok je Casio. Svakako se više ceni nego ostali proizvođači u tom cenovnom rangu. Šta pravi razliku između Casio i skupljih proizvođača? Npr. kvarc je i to jeftiniji tip, eco drive je skuplji jer se puni solarno baterija, nema menjanja 10 godina sigurno. Dalje, narukvica - kod jeftinijih satova je manje kvalitetna, krajnji delovi su šuplji, kopča je lošija... Dalje, generalno su jeftiniji materijali korišćeni, iluminacioni premaz je lošiji... Ali opet više je izraženo to kod levih, modnih proizvođača nego Casia. Još malo off-a: da ali zavisi za šta, čuo sam da kao Zahnarzt moram imati B2.
Poslednja izmena od Coni u Sub, 13. Feb 2016. 09:49, izmenjeno 1 put ukupno.

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

Jednom rjecju - prelijep je ovaj Casio! :)

Vaša poruka sadrži 42 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Adidas plus Invicta, u kompletu hahahah

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016021 ... 237ed3.jpg[/img]
Huawei

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ajd da cujem od vas poznavalaca satova, da li valja cemu ovaj sa linka?
http://www.certina.com/collection/gent- ... ph-gmt#m=9

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ja nisam stručnjak ali volim da se pravim da jesam :D Baš lep sat. Ne sviđa mi se deo sa datumom, nekako je pretrpano i kvari izgled malo. Certina je super marka. Samo možda je precenjen.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Certina odlicno kotira u segmentu satova koji pokrivaju. Koriste bolje eta kvarcne mehanizme, imaju bolju zavrsnu obradu od recimo Tissota koji je po klasi tu negdje s njima. Mislim da za te pare neces naci kvalitetnijeg svicarca.

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Slazem se, u tom cenovnom rangu vrlo dobra zavrsna obrada, safir,a mislim da je cak i ta eta ona najvisa klasa.

PS. kako bese onaj sajt/radnja u Madjarskoj gde ima Orient?
12 godina na forumu!

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Tutuora.hu

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja ću ti samo reći da kod ovog modela treba paziti jer ima nekoliko varijacija, a u neke ide odlična kvarcna Eta, dok u neke ide njihova najjeftinija desetka, koje se ne servisira i u slučaju kvara se ceo mehanizam baca i menja novim.

Ovako, generalno gledano, Certina ima dobar kvalitet i ovo što Novak kaže je istina. Tissot, koji je poznatije ime ljudima, je dosta po meni opao u kvalitetu, tako da u tom cenovnom rangu Certina skoro uvek bude bolja kupovina.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kako prepoznati koji je mehanizam u kom satu?

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ne znam da li bas u jednom modelu mogu da se nadju razlicite ete?
Pogledaj malo na linku koji si postavio da li negdje imaju specifikacije mehanizma.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Kada smo već započeli diskusiju, koliko bi vam smetao dan i datum na B - Uhr modelu? Ovako nešto
Slika
Da li bi vam bilo svejedno ili fashion no no?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Svet satova

Post od araphel »

Moralo bi na specifikaciji sata pisati koji je mehanizam. Inače, nisam mislio da se bukvalno isti sat pravi sa dva različita mehanizma, već DS Podium chrono ima nekoliko varijacija koje su međusobno jako slične, a razlikuju se u valjda veličini kućišta i funkciji jednog od podbrojčanika. Naravno, i u ceni. I ja nikako bez ozbiljnog zagledanja ne uspevam da provalim da li se radi o verziji sa najjeftinijom ili ovom daleko boljom kvarcnom Etom. Naravno, cena sve kazuje, ali bez nje...

Coni, ja lično ne patim od konvencija tog tipa, i jedino merilo mi je da li se meni po ličnom ukusu estetcki uklapa. U ovom tvom primeru mi je recimo ok. Inače, često imam zamerku na satove sa crnim ciferom kojima je tanjir za dan i datum beo, pa to onda dosta odskače.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ma skont'o sam te da isti model ide sa razlicitim mehanizmima:)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

I ja tako razmišljam. Čitam neke komentare, ljudi zgroženi :D danom i datumom, i još kvarc. Ali zato 200 jura, nađi Stowu ili neki drugi B Uhr za te novce. Postoje neki Ticino i Tisell modeli, još jeftiniji i pri tom automatici ali su mi sumnjivi, malo mi je to mačka u džaku. Pri tom imaju plave ivice kazaljki, što mi je ružno jer je originalni pilotski imao diskretnu nijansu tamno plave... Uh previše pričam aj laku noć :)

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Haha, vidi se da si ti to detaljno izucavao i birao :p

Nego, blizi se rodjendan mom ocu, razmisljam se da mu uzmem Bambino, onaj sa trouglastim markerima na ciferu. Videcu da li sa neta ili da vidim da mi neko dovuce od Madjara (hvala Coni).
Ima li nesto bolje u tom cenovnom rangu, puni 60 god, a nosi samo dress satove.
12 godina na forumu!

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Nema. Za te pare i da je automatik. Meni se sviđaju i slični neki modeli Slika Union Slika Capital Slika Esteem, i jedan kvarc kog imaš kod nas za 15000 Slika

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Sto se tice sata koji sam naručio casio mdv302d, prodavac iz Španije, uopšte nije ništa javljao ni da je poslat sat ni nikakav info, kontaktirao eBay.de, i dobih svoje pare nazad, tako da nista od casio mdv302d. Ima ga na eBay prodavac iz engleske po ceni od 85e,pa cu kod tog da narucim ima 100%,dpk je spanac imao 98,3‰
Huawei

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Meni juce stigao G-Shock GW-M5610. Poceo sam ko bata bogdan. :D
Ubice me zena :D

Odgovori