Sajam Automobila 2015

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Sajam Automobila 2015

Post od Joxy »

^ И то је тачно. :)
bata bogdan napisao:Za 14k eura, i to kakav auto može da se kupi polovan i da je sigurno bolji od novog za iste te pare.... Ali opet, nismo svi isti i svi drugačije gledamo sta je povoljnije i bolje... .
Слажем се, за тај новац стварно може да де бира. Али кад погледаш и јесте тако, нов је нов, ти га први користиш и знаш да си га само ти возио, полован ауто често може бити мачка у џаку.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Za 14k može da uzme bmw u De, samo da zvoni benkica. Ali tu su i troškovi. Krenite samo od guma, koliko su diskovi... Nije to ono što ovde čovek traži. Da kupi nešto i da se zarobi sa troškovima.
Joca-Samsung napisao:Али ипак нема бољег аута од новог. ;)
Greška. Najbolji je službeni, makar bio i raskantani jugo. Džaba gorivo i amortizacija.

Mislim da mnogo deru sa kreditima. Nije trenutak za kredit. I pre sam za nekog polovnjaka dizela sa malom potrošnjom, za manje para, nego nov auto. Naopako vreme. Dosta manje se gubi kasnije , ne dere te ovlašćeni servis. Jeste lepo garancija 7god, ali si i toliko u obavezi da odrzavas auto u ovlašćenim. Kasko platiš, kasko te uslovljava da imaš zeder ili iglu i alarm... troškovi se samo karikaju.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Pa ja ni ovde ne bih nikada uzeo nov auto na kredu , nikad. Mnogo dobrih polovnjaka ima vec od 5k eura a za 14k eura i da ne pričamo sta sve moze da se kupi i izabere.
Svi znamo svoju računicu i sta možemo a šta ne možemo....
A troškovi, pa bio to nov auto ili polovan, troškovi su uvek tu, za neki auto više, za neki manje.
A sto se tice izbora, nista drugo sem nemačkih auta, a izbor je jako velik od malih auta pa do limuzina itd itd... BMW, Mercedes, Audi i VW.
Lično i sam planiram kupiti BMW ili VW, naravno polovan starosti od 4,5,6,7 godina, ne bitno mi...
A miodrage, bih savetovao bas da pogleda neki VW ili Škodu neku, bas zbog dalje prodaje.....
Huawei

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Sajam Automobila 2015

Post od Joxy »

У том случају се слажем са вама, уколико је могуће боље је не везивати се за кредит.
Исто бих Немце ставио на прво место али свакако заједно са Јапанцима, ту су наравно одмах и Италијани, конкретно Фиат који има фантастичне дизел моторе у својим моделима.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Covek vozi Fabiu 1.2 sa 3 cilindra, a vi spominjete besne bembare cccc
Jeste da ce Golf 6 da sahrani i Koreanca i tog Francuza sto ima motor kao neki motocikl ali mislim da u obzir dolaze samo novi automobili. Ako ti je Fabia nije u raspadnom stanju, lepo je odvezes kod majstora da ti sve pregleda i zameni sta dotrajalo. Na kraju ima auto skoro pouzan kao nov koji bi kupio, a platio si mnogo manje + ne boli te glava oko rata i kredita

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Isto tako sam na kraju svog posta, napisao da pogleda neki vw ili skodu ...
Opet, zna miodrage svoju želju i svoje mogućnosti, u to se ne mesam....
Huawei

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mio je vec napomenuo da nece polovnjaka, iz vec navedenih razloga, tako da postujte njegovu odluku i preporucujte novo vozilo. Ja takodje nikad ne bih nov auto, ali da bi postao polovan ipak treba neko da ga kupi novog. Isto tako, nikad ne bih uzeo Korejanca, ali ove novije Kie su odlicne. Ortak vozi Cerato hatchback, 2010 godiste, uzet ganc nov, 2.0 150ks, auto ko bombona.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Nikad se ne mogu svi složiti, jer nas ima sa drugačijim mišljenjima, i to je sasvim ok. Mnogi ljudi pričaju isto da nikad ne bi kupovali nov auto ili na kredit, a ima i nas koji smo ipak išli na tu opciju. Meni je prethodni auto bio polovnjak uzet od drugara, tako da sam tačno znao šta da očekujem, ali sam se sada ipak odlučio za novo. Generalno sve više volim da je novo i da sam ja prvi skinuo celofan.

Ono što je u slučaju Kie super, to je da je kredit beskamatan, odnosno ne daješ banci ni dinar više od onoga koliko je ostalo od cene auta nakon što si položio učešće. Rata je fiksna i to je to. To što se prodavac dogovorio sa bankom i verovatno tu kamatu ugradio nekim delom u cenu, ne treba ni da te zanima ako ti je sama cena razumna i ok.

Sigurno ima za te pare kojekakvih odličnih polovnjaka, ali to ovde očigledno nije tema. Ja bih samo savetovao Miodragu da ipak ne ide na Pro Cee'd, već na klasičan Ceed, jer ko zna kad će ti zatrebati petoro vrata. Sve ostalo je manje više isto.

Što se tiče obaveznih servisa, to mu ne gine u slučaju da kupi bilo koji novi auto.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

golf 5, star 5 godina i prešao 50000km, redovan servis sa servisom menjača u ovlašćenom servisu sa nekom akcijom na cenu ulja =50000 dinara.
Van ovlašćenog bi cifra bila oko 30000 a možda i nešto manje.

Automobil, a pogotovo nov, je luxuz u današnje vreme. Ja lično sam uzeo svojevremeno auto nov na lizing na 4 godine i rekao sam sebi "sad i nikad više".
Razloga imam milion i neću ih navoditi.Svako ima svoje afinitete.

Ima primer čoveka koji je došao da kupi novog pola.Tražio je samo klimu i podizače na prednjim vratima.Naravno nije ga kupio jer nema primerka sa samo takvom opremom.
Kupio je auto druge marke.Jednostavno zna za šta mu auto služi i šta mu treba od opreme i koliko može da izdvoji na svo propratno održavanje.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

miodrage, ја ти препоручујем Самсунг, није WP али може да прође. :D
Slika
Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Kao što rekoh, svako ima svoju ideju o tome šta mu je bolje i šta više voli. Nego je Miodrage naveo da hoće nov auto, pa nema svrhe predlagati polovnjake.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Polovnjak jok, ja kakve sam srece ima nesto da rikne za metar dana, i onda sta cu? Ovako nov i ne razmisljam.
Sto se Fabie tice, 2006. je godiste, presla 86000, neko zainteresovan da je kupi? Ja sam prvi i jedini vlasnik, dobro poznat organima reda i zakona. Fabia je u odlicnom stanju, a zeleo bih nov auto, dok za postojeci mogu da dobijem jos neku iole pristojnu svoticu. To je jedini razlog eventualne promene.
Araphel, slazem se za Ceed sto si rekao, ali u sledecih nekoliko godina, koliko imam nameru da posedujem novi auto, broj vrata mi ne igra nikakvu ulogu. Nakon toga, neko "novo auto" cu opet da kupujem prema potrebama.
Inace godisnje prelazim 10-ak hiljada, uglavnom gradske voznje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

marko.jtd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 15. Avg 2014. 00:48
:: LG L9 II

Post od marko.jtd »

Jel ste razmjsljali mozda koliki je vek turbo benzincu od 900kubika i 100ks u karoseriji od 1300-1400kg?
Za gradsku voznju ce biti i vise nego dovoljan, ali za magistralu i za brza preticanja nece.
To sto ima lanac ne znaci da se taj lanac ne menja... menja se na oko 200h kilometara, i nije uopste jeftin.
Ima slucajeva gde je lanac bio za zamenu i na 60-70h kilometara, sto mu dodje negde posle isteka garancije...

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

marko.jtd, uz 20.000 km godišnje - trajaće 10 godina.
Malo li je?
Čini mi se da je miodrage rekao da vozi 10-tak hiljada godišnje - to nas dovodi do 20 godina veka lanca.
To "motorče" je projektovano sa solidnim stepenom sigurnosti, a 100KS su 100KS bilo iz 900 ili 1600 kubika (koliko ima moj auto koji je atmosferski benzinac).
Uostalom C'eed i nije predvišen kao "touring" auto, već kao mali gradski auto koji bi trebalo da bude drugi auto u kući.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

marko.jtd
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko.jtd »

Tako gledas, kais se menja na 80-100 hiljada, znaci trevao bi da menja na svakih 10godina???
Dodao sam u prethodnom postu da ima dosta slucajeva gde je lanac bio za zamenu i pre.

Sto se tice veka trajanja motora, siguran sam da ce duze teajati motor sa 1600kubika i 100ks, nego 0.9 i 100ks, iz kog je izvucen maksimum.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ne baš tako, kaiš je od gume i u veku trajanja stoji xxx km ili yyy godina, pa šta pre izađe.
Slažem se da lanac može da se istroši i ranije, ali to su izuzeci.
U redu je što imaš mišljenje o veku motora, ali na osnovu onoga što znam ja mislim drugačije
:)
Na vek motora utiču desetine faktora - površina i hod klipa, kompresija, odnos gorivo-vazduh, režimi vožnje, redovni servisi, vrsta ulja....
Pod istim uslovima dva motora iste snage a različite zapremine će trajati približno isto.
A ako prodam auto nakon 100.000, svejedno mi je koliko će nakon toga da traje, zar ne? ;)
Kineska Poslovica

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Nije isto 100 ks iz 1000 i 1600 kubika.Ovaj manji ce vrv bolje ici,dok je veci rasterecen i nema pritisaka u motoru.Zasto oni stari americki automobili i dan danas posle 50 godina rade kao sat.6000 kubika 200ks.primer dajem samo.isto i oni stari mercedesi,200d sa 70 konja,trom je ali traje dan danas.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

marko.jtd
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko.jtd »

O tome pricam.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Dozvolićete da se tehnologija malo promenila u poslednjih 50-tak godina.
Materijali su drugačiji, ubrizgavanje je drugačije, dinamičke sile u cilindru su ravnomernije, goriva su drugačija, kao i ulja.

Rekoh, ne pišem sve ovo napamet, jer mi je lokalni mehaničar to rekao. Kao mašinski inženjer sam imao prilike da se upoznam sa ovom temom.

Jugov motor od 55KS je bio "rasterećen" kako Behemoth piše, pa je trajao koliko je trajao, ako ćemo o primerima.
Kineska Poslovica

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Tehnologija se jeste promenila,to ne menja cinjenicu o trajnosti nekih motora manje ili vise.
Znas li koliki pritisak u turbini ima jedan mali 1.2 TSI motor?

To ide kao nevreme,ali nece izdrzati kao neki 2.0 TDI sa slicnom konjazom.

Jugo ti nije dobar primer,njihovi motori su pravljeni od losih materijala,lose legure,o potrosnom materijalu necu ni da pricam,elektronika tek...

Inace Zastava dok je imala Fiatove motore bili su nepoderivi.
I sam sam imao Fiat 127,posle 36 godina motor je 2 puta nadziveo limariju,45 konja i 900 kubika.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori