Game of Thrones

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Re: Koji film/seriju ste poslednju gledali?

Post od Martin Mystere »

Da će Arja imati neku ulogu vezano za NK moglo se naslutiti već...
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201905 ... f93e5c.jpg[/img]

... kada joj je Bren dao nož od valirijskog čelika.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

A jbte al gnjavite. Jel moze bez razotkrivanja za nas koji cekamo kraj sezone.
Koliko ljudi gnjave sa gejotronom na kraju ga necu ni pogledati.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Martin Mystere, očekujem u narednim epizodama neko razjašnjenje u vezi Brena, mislim da je on to sve video u vizijama i da je svaki korak koji je preduzeo usmeren na finalni akt Ajre i Noćnog kralja. Naravno,mnogo nedorečenog ostaje, pre svega kakva je veza između Brena i Noćnog kralja. Moje mišljenje da je Noćni kralj jedan od Starkova.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pogledah treću epizodu, a i nisam morao, sve ste mi već bili ispričali u ova dva dana. [emoji1787][emoji1787]
Što se mene tiče, bolje da su izginuli svi glavni, a da je ostala ona mala ružna koja je ubila zombisanog džina. [emoji26]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Lijana Mormont. Veći utisak mi je to ostavilo u seriji nego kako je Arija sredila tog svog - za Ariju su baš protraćili priliku da naprave dobru scenu. Dok sam gledao, pomislio sam kako preteruju sa onim krckanjem u toj sceni sa Lijanom i džinom, ali kapiram da je baš zato ispala bolja scena. Ovako - kakva Arija, kakvi bakrači.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Kalisi će da ubije Džona iz straha za presto, onaj riđi divljanin će ubiti Kraljeubicu zbog one visoke ženske-viteza, a kepec će ubiti Sersei jer tako je u mogućnosti. Sansa će otrovati Arju i Kalisi na Kalisinom krunisanju i obznaniti svoj brak sa kepecom, proglasiti se za kraljicu i vladati večno - ili bar do kraja poslednje epizode.
Eto, spojlirao sam vam kraj.
[emoji12][emoji12][emoji1787][emoji1787]

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Netfliks dizgori. [emoji23]
I Gejmotron dizgori. [emoji1787]
Ujutru, kad krenem da poslujem, ovde očekujem tri hiljade spojler-komentara za čitanje u prevozu. [emoji16][emoji16]

SPOJLER:

Gejmotron:
Ubiše zmaja i onu slatku polu-crnkinju. Ova epizoda je bila bolja od sve tri prethodne zajedno.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

A ja sam bio ubeđen posle treće da je samo jedan zmaj preživeo.
Vidi se kada padne posle ujedanja sa onim neživim.
A ono u četvrtoj lete oba.

Poslato sa Honor Play uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, ne bih se slozio sa tobom, epizoda je bila napeta ali nista vise od toga. Cim je pocela scena gde Deneris opusteno oblece dvorac moglo se naslutiti da ce strela poleteti ka zmaju, zmaju koji je jedva preziveo onog ledenog. A polu-crnkinju se znalo da ce ubiti jer iskreno ne pamtim kad su oni nekog i postedeli od zarobljenika.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nisam rekao da je epizoda odlična, samo da je bolja od prošle tri - jer teško da je moglo gore. [emoji16]
A opet, ako pogledamo kakve idiotske serije Holivud radi poslednjih 7-8 godina, i ovakav Gejmotron je definicija kvaliteta za ostalo što se snima.
Zato sam poslednjih godina sa holivudskih serija skoro potpuno prešao na japanske anime. Za one koje interesuje, krenule nove sezone Saitame i Titanâ. [emoji1]

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Evindzer napisao:SPOJLER:

Gejmotron:
Ubiše zmaja i onu slatku polu-crnkinju. Ova epizoda je bila bolja od sve tri prethodne zajedno.
Koristi pravi spojler.
Ako si preko TT ovako kucas, [ spoiler]tekst[/spoiler ]. Naravno sve bez razmaka, ovo je samo primer. [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Uf, četvrta epizoda turbulentna. Znao sam da je Misandi kraj čim je zarobljana, ali iskreno žao mi zmaja, kukavički je ubijen. Brutalna je scena gde Deneris stoji sa svega par desetina neokaljanih, nasuprot utvrđenjima Crvenog zamaka i Sersi na njegovim zidinama, čak su i preživelog zmaja predstavili na ponizan način.

Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

[spoiler]Da, bilo je nejasno u prošloj epizodi da li je drugi zmaj preživeo, ali nije ni prikazano da li jeste ili nije. Džon je s njim sleteo dole, a onda je zmaj negde otišao, pa sad - da li da izduva, ili baci kašiku... :D

I da, ovo je opet malo glupo ispalo, idu oni na svoje ostrvo, a ni ne znaju da li je na ostrvo došao neko ko ne treba. Osim toga, što je u opšte i išla na to ostrvo, što nisu zajedno išli na jug kopnom kad je i inače bio utisak da Euron ima jaču flotu... Ali svakako je bolje nego u trećoj sezoni - za ovo možemo reći da je propust, i to se događa, nije kao scena sa jurišom Dotrakija. Eh, da, i ono pred zidinama - nisu mogli bliže da se poređaju. :D

Znemanja, meni je baš zbog toga taj deo retardiran. Ako ima samo par desetina neokaljanih, onda što ne izleti Sersei
sa par svojih da ih porazbucaju.[/spoiler]
Svakako epizoda jeste bila bolja od prethodnih.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Re: Game of Thrones

Post od Evindzer »

Znemanja, svaka ti čast, nije te mrzelo da ovolike komentare prebaciš iz jedne teme u drugu. [emoji1303]
A što se tiče same teme - najviše mi se sviđa to što je prvi komentar u njoj - moj komentar: nije bitno kakav je, važno je da je moj. [emoji13]
I na kraju: ko se slaže sa mnom da su kvalitet serije totalno srozali u prošloj sezoni, a u ovoj sezoni bukvalno ubili seriju (kao i potencijalni spin-of koji je najavljivan) i srozali je na nivo jednog „Poslednjeg džedaja“ - neka se javi. [emoji16][emoji16]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Pa moraš ti da budeš prva mirođija u svakoj čorbi :)

Iskreno, spojleri jesu problem za nekog ko nije gledao seriju, ali najmanje spojlera će bilo ko dobiti na ovom forumu. Svako ko koristi YT svaki drugi popularni video je o GOT, to je neizbežno, tako da želeo ili ne, spojlere ne može izbeći.
No, kako god, serija svakako zaslužuje svoju temu.

@Evindzer, pa mislim da je nisu upropastili, to je stav koji zavisi od gledaoca. Želeo sam više razjašnjena kod Noćnog kralja i Belih hodača, šta žele, šta je fora sa bebama koje Noćni kralj uzima. Takođe, kakva je veza između Brena i Noćnog kralja. Mislim da je Noćni kralj iz Stark prodice, ali želeo sam više razjašnjenja.
No, mislim da je doboro da finalna bitka bude između ljudi, na taj način serija nam govori da su najveći demoni u nama. Nije mi se posebno dopala četvrta epizoda, mislim da je Deneris bila na neki način ponižena sa šačicom neokaljanih ispred Crvene tvrđave. Takođe ne znam šta je Deneris želela da postigne kada je došla pred Sersi. Ako je Sersi sve prevarila tako što je slagala da će poslati Lanistere na sever, odakle uopšte ideja da će se predati sada kada Deneris ima samo jednog zmaja i deset puta manje vojnika.

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Evindzer napisao:Znemanja, svaka ti čast, nije te mrzelo da ovolike komentare prebaciš iz jedne teme u drugu. [emoji1303]
Pa nije ih prebacivao lopatom...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Martin Mystere napisao: Pa nije ih prebacivao lopatom...
Ali jeste kopi-pejstom. [emoji23]
Ja ni za to ne bih imao živaca (nikad od mene neće biti moderator). [emoji16]
Nemanja, slažem se sa tvojim gornjim komentarem: i za nedorečenosti i za stav gledaoca-pojedinca.
Moj stav je sledeći:
° u odnosu na serije koje Holivud štancuje poslednjih godina, Gejmotron, i ovakav kakav je sad, i dalje je definicija ozbiljnosti i kvaliteta;
° Gejmotron u prvih šest sezona i Gejmotron u poslednje dve sezone se razlikuju kao i ja pred doktoraturom od nekog brucoša na prvoj godini studija.
Inače, svima preporučujem da pročitaju knjige, tek tada će shvatiti koliko je serija daleko ispod originalnog materijala (posebno prve četiri knjige su odlične).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ali ostatak Kalisine vojske tek treba da stigne koliko ja znam. Drugo, Sersei ih je sada sve razbesnela, i sad treba videti sta ce da se desi. Mislim da ce tu znacajnu ulogu da odigraju Pseto i Arja.
Evi, UVEK ali UVEK su knjige bolje od najbolje serije ili filma!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Svakako se slažem da je kvalitet srozan sa prethodnom sezonom. Ne samo zbrzavanje, nego i nisu mislili o elementarnim stvarima. Ali dobro, zažmurićemo im pred tim, da vidimo u još te dve sezone šta će biti. A da li je ova gora od prethodne sezone, ne znam, tu su negde.

Za scenu gde je Deneris pre desetinama neokaljanih, ko zna, kako serija ima sad kikseva, možda je bila ideja da njih ima više, ali da to nisu dobro prikazali. Tipa "pa ne moraju svi da budu kadru". Svakako cela ta scena bezveze izgleda, toliko su blizu zamka, da bi ovi sa tvrđave mogli da ih zaspu strelama i sve poubujaju.
znemanja napisao:Želeo sam više razjašnjena kod Noćnog kralja i Belih hodača, šta žele, šta je fora sa bebama koje Noćni kralj uzima. Takođe, kakva je veza između Brena i Noćnog kralja. Mislim da je Noćni kralj iz Stark prodice, ali želeo sam više razjašnjenja.
Ovo je jedna od stvari zbog koje sam pljuvao treću sezonu, samo što nisam tako lepo rekao. Sedam i po sezona priče o Noćnom kralju i Belohodačima, i sve to odjednom kao da nije bilo ništa. Jeste, u seriji ima mnogo iznenađenja, ali nema šanse da je namera bila da se ovako završi taj deo priče... Jednostavno, to su izfušerirali.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

iGuru, već sam vam bio napisao kako će se završiti - evo, da citiram sebe:
Evindzer napisao:Kalisi će da ubije Džona iz straha za presto, onaj riđi divljanin će ubiti Kraljeubicu zbog one visoke ženske-viteza, a kepec će ubiti Sersei jer tako je u mogućnosti. Sansa će otrovati Arju i Kalisi na Kalisinom krunisanju i obznaniti svoj brak sa kepecom, proglasiti se za kraljicu i vladati večno - ili bar do kraja poslednje epizode.
Eto, spojlirao sam vam kraj.
[emoji12][emoji12][emoji1787][emoji1787]
[emoji1787][emoji1787]

Odgovori