Ја ево као с крушке да сам пао, треба ми савет, па реко вас да питам, јер видим да је тема опасна
Већ две године сам у Италији, и како стоје ствари, или остајем овде још једно годину и кусур, или ћу после у швицу. Зависи од посла.
Највероватније ће ми се девојка придружити од јесени, и сад ми је дунуло да купим ауто.
У Београду имамо 206 и 307 караван, оба 2006 . годиште, очувани јако добро, прелазе 8-10к годишње
Не бих довозио моју 206ицу,јер код куће моји матори и буразер возе, а сестра је на путу да постане возач.
Па сам тако почео да размишљам шта бих могао узети.
Изложићу вам неке своје навике, жеље, могућности, па бих волео да ми помогнете.
-Мислим да годишње не бих прелазио више од 10ак хиљада (2-3 доласка у Бг, 1000км по смеру).
-На посао идем искључиво бициклом, али за сваки потенцијални одлазак ван града сам поприлично ограничен.
-Буџет, да заокружимо на 5к,мада сам видео неких пар аутића за нешто веће паре.
У аутомобиле се не разумем претерано. Тј рецимо да се не разумем уопште

возим лепо, не турирам на семафору, дакле нисам залуђеник и пасионирани возач. Ауто ми је више као средство, а не циљ.
Волео бих неку машину која је штедљива, удобна за дужа путовања, пристојног ентеријера (дакле Фиат панду и мултиплу бих заобишао

).
Оно што се мени свидело је рецимо зафира (ваљда због метана).
Е сад, мене занима да ли и шта је најисплативије узети у тој категорији до неких 5,6 хиљада евра, да је одговарајуће за дужа путовања, да не триши као Пежо (206 1.4 је луд ауто, троши нам више него 307, караван, 1.6, оба бензинци).
Да ли јурити ауто на метан (фабрички не накнадно уграђивани), или неки дизелаш, или опет нешто што иде на плин? Заиста немам апсолутно никакву представу у потпуно сам погубљен
Хвала унапред