Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od 1808 »

bata bogdan napisao:...Naravno kao i uvek izvrces ovde sve na forumu...
Ne izvrćem ništa, niti je ovo usmereno protiv tebe lično. Nisi mi odgovorio kojim to kriterijumom meriš pamet, sposobnost i snalažnjivost. Zato sam morao nekim primerom da pokažem koliko to životni uspeh bez obrazovanja može biti relativna stvar.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Fize94 FON je klasičan primer koji u jednom pokazuje naše obrazovanje. Zbog toga koliko je teško završiti, došlo je do toga da već godinama podižu granicu bodova za upis (zbog ogromne zainteresovanosti). Zato kod njih važi ono da ga je teže upisati nego završiti. Isto sada verovatno važi i za mašinski gde su do pre par godina dozvoljavali upis ljudima koji su položili prijemni na bilo kom fakultetu Beogradskog univerziteta, samo da popune mesta a sada kad su ga pretvorili u sprdačinu nema mesta na predavanjima. Ali dobro, ako ništa bar su rasteretili pravni i ekonomski gde su kvote po 1500 ljudi u generaciji.

Što se tiče uspeha, o tome možemo naširoko. Previše faktora utiče na to i previše je različitih pogleda na uspeh u životu. Sigurno da svi u okruženju znamo za par naročito dobrih studenata jakih fakulteta koji su bez posla, a u isto vreme par takvih koji su već sada "svoji ljudi" što se kaže. Takođe i onih koji su završili privatne ili kupili diplome uzdajući se u veze i vezice pa su godinama na birou ili na sezonskim poslovima. Ništa nije sigurno, ništa nije garancija nekome da će uspeti u životu.
Poslednja izmena od El Laki u Sub, 16. Apr 2016. 14:26, izmenjeno 1 put ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Fakulteti su i koncipirani da pruže siroko naučno znanje, a ne samo praktično. Više skole su zato strukovne i okrenute ka praksi, a ne nauci. Zato je i potrebna teorija na fakultetima a ne samo praksa, jer neko od tih ljudi će nastaviti svoj naučni rad na doktorskim studijama.

Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Nemam jatebi sta da dokazujem, pisao sam vec, svako od nas ima neki svoj cilj i način života, tako da ne očekuje uopste ni da ti pojasnjavam bilo šta, shvati to kako hoćeš... Meri ti to na svoj način a ja cu na svoj način..
Ti imaš von život i svoju filozofiju i svoje iskustvo, isto tako i ja i svi ostali ovde, a da se kači sad za te tri reči, to je vec tvoj problem...
Ti ako sam ne znaš da procenis za nekog svog dobrog prijatelja da je uporan ili snalazljiv... I onda ovde pitas mene da ti objasnim to, niti imam nameru niti imam živaca.
A ne čitaš bas sve sto pisem, napisao sam obrazovanje je jako bitno, kultura i izrazavanje koje se ponajviše nosi iz kuće a onda se neko vise obrazuje školom faksom itd a neko se više obrazuje životnim iskustvom... Pa sad, nije bitno kako, vec je bitan krajnji cilj da je svako uspeo svojim radom i trudom da ispuni svoj neki cilj, zar ne?

Huawei Mediapad M2 10.1 A01L
Huawei

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

bata bogdan napisao:...Meri ti to na svoj način a ja cu na svoj način...
Ako već napišeš nešto ovako,.....
bata bogdan napisao:.....svaka čast skolovanim ljudima sa fakultetom, ali to ništa ne znači da su pametniji i sposobniji od nekog ko nema faks,....
....onda to znači da kod tebe postoje neka druga merila kojima utvrđuješ pamet i sposobnost. Zašto te vređa što sam te zamolio da onda obrazložiš kojim to merilima meriš pamet, sposobnost i snalažnjivost??? Da ti nije zasmetao primer koji sam naveo, a po kojem i prostituka bez osnovne škole može biti pametnija, snalažljivija i sposobnija od doktora nauka???

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

bata bogdan napisao:Pa sad, nije bitno kako, vec je bitan krajnji cilj da je svako uspeo svojim radom i trudom da ispuni svoj neki cilj, zar ne?
Mislim da je ipak bitno kako si dosao do tog cilja. To ti je razlika izmedju efikasnosti i efektivnosti(:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

El Laki napisao:nisam ni znao da postoje privatni tehnički fakulteti
Ne postoje, postoje samo za programiranje, za ostalo ne, samo državni.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

matorix napisao: Mislim da je ipak bitno kako si dosao do tog cilja. To ti je razlika izmedju efikasnosti i efektivnosti(:
Lepo napisao, svojim radom i trudom? Ne znam sta ti tu nije jasno, mislio sam naravno poštenih radom i trudom :)
1808, ma izvrci ti sta hoćeš, opšte si poznat po tome, al dobro ti imaš svoje mišljenje ja svoje, i uopšte me nisi ni najmanje dotakao to što si napisao, ne osećam se jednim od takvih... A rekoh vec, da ti objašnjavam niti želim niti imam živaca za tebe, für aj svoju pamet u svom životu a ja cu u svom, nismo svi isti i nemamo svi isto mišljenje i ciljeve...
Prevrćes sve u privatno lično, a ja sam uopšteno pisao, zar ti nemas svoj cilj i ne trudiš se za nešto da postignes? Pa to ti je to čudno što sam napisao, snalazljivi čovek će se uvek snaći a budala neće nikad i džaba mu sve i da ima i milione i kamione, razumeo sad?
Odjavljujem se iz trenutno ove priče, jer 1808 mora svakom loncu poklopac da bude... Uzivaj brate

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk
Huawei

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

bata bogdan napisao:1808, ma izvrci ti sta hoćeš,...
Kako mogu da izvrćem, kad sam doslovno citirao tvoje rečenice i zamolio te da pojasniš to što si pisao. Ako već nisi u stanju da smisleno i argumentovano odbraniš svoj način razmišljanja, onda nema ni smisla da mene optužuješ za izvrtanje tvojih postova koje uopšte nisam izmenio. Ja sam ti samo jednim primerom pokazao kako tvoje razmišljanje u praksi može da izgleda.

Osim toga, pomešao si pamet (znanje stečeno obrazovanjem) i inteligenciju.... to nije isto.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Auuu stručnjak i savetnik kako kontrola da razmišlja i da živi, ajde me prosvetli...
Idi bre druže, skini mi se sa dnevnog reda, niti me znas a niti me poznajes a niti znas moj život i moje iskustvo pa da kao neki klinac donosis zaključke, rekoh vec mani se i živi svoj život ako si pametan onda si za sebe pametan..oladi brate malo...
Niti sam koga uvredio a niti me bilo koji tvoj post uvredio, tražiš da ti ja nesto objašnjavam, niti želim niti hocu... Pravis se pametan, ok pravi se a ja cu svoje mišljenje i dalje imam kakvo sam napisao i kroz život sam tako dobro i prošao sa svojim stavom i razmišljanjem, ispunio sam neki cilj... U zdravlje

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk
Huawei

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

Bato, nisi me razumeo, ali nije ni bitno (:

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808 napisao:Ovu teoriju da fakultet nije bitan (već kako se snađeš u životu), ovde (u Srbiji) već uveliko primenjuje novokomponovana naprednjačka politička elita.
Zabranjeno je forum koristiti u politicke svrhe. Nadam se da ti je to jasno

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:....Zabranjeno je forum koristiti u politicke svrhe. Nadam se da ti je to jasno
Za ovakva upozorenja su nadležni moderatori, pa mi nije jasno zašto se ti javljaš.... osim ako nisi lično pogođen citiranim tekstom. :D

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nema sta ko da te upozorava,valjda si svestan na kom si forumu,i sta se pise na takvim forumima.

Taman posla,to mi je zadnja rupa na svirali,a vidim da je tebi ipak to bitno

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Jbg, čovek ima potrebu da apsolutno svaku temu pretvori u ratnu zonu. :lol:

Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Auh, dobra prepiska na poslednjim stranama, pročitah sa uživanjem, samo šteta što nisam imao neke grickalice za kompletan ugođaj. :D :D
bata bogdan napisao:(upućeno 8-mici) Meri ti to na svoj način a ja cu na svoj način..
Ja to ipak merim u centimetrima. ;)
:lol: :lol: :lol: :lol:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Evindzer,
Slika
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Sva sreća te smo u temi "... opušteno ćaskanje"
:shock: :o :blinky: :uhuh: :smutny: :dry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Dobro, da zaključimo onda nešto iz ove diskusije koja je počela stavom da fakultet i nije toliko bitan (uz svo uvažavanje onih koji su ga završili) i da je važnije biti snalažljiv i sposoban....

Istom logikom se nameće zaključak da ni srednja škola, pa tako ni osnovna (škola) nisu bitne, ako su ljudi snalažljivi i sposobni.
Drugim rečima, zašto bi se školovali i gubili vreme kad u životu uvek može da se radi ,,nešto'' bez bilo kakve škole (obrazovanja), samo ako si snalažljiv i sposoban. 8)

Ovo bi izgleda trebala da bude preporuka novom naraštaju, a koji se našao pred dilemom - da li se školovati, ili ne. :D

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Auuuu sunce jes ti pametan, ko je to rekao da obrazovanje nije bitno? Ko je rekao da bilo koja škola nije bitna za čoveka? Pa na fakultet ne idu svi, a neki idu i neki zanat pa se pronađu u svom poslu, a neki pa čak svaka čast završe fakultet pa na žalost nemaju posao, što je stvarno tužno.... Sto nije fer...
Da pojasnim svoje postove, da više ne okreves sve jer se previše pravis pametan i znas samo citiras i izvlačis iz konteksta napisano, džaba budali i faks ako ne zna da se snadje , snalazljiv čovek za zanatom može u nekom slučaju više da uspe nego neko sa bilo kojim fakultetom, zar ne? I škola je bitna i za onog ko ide neki zanat a i za onog ko završi faks, ako ne zna da se snadjes u svojoj struci, džaba mu i faks i zanat, snalazljiv je onaj ko iskoristi svoje zanatsko znanje ili fakultetsko znanje u svom poslu i da se izbori za sebe, zar ne? I sve ovo pišem naravno uz pošten i vredan rad i trud... Ako ti sad nije jasnije a pravis se ovde pametan da sve znaš svaku priču svaku temu, onda ja ne znam sta dalje bilo šta da ti napišem....
I svako ima svoje iskustvo u zivotu i svoj cilj, neko je više sposoban neko manje.... Cilj je bitan.....
A ti sad nastavi da vidis polemiku sam sa sobom, jer su te svi prepoznali kao nekog ko ulazi u raspravu, ali si ovde opasno zajebao, jer nema svako isti život i cilj... Lako je za telefone da pročitaš negde pa ovde pametujes, ovo je život od svih nas gde nema pravila, a možda ih ti znaš.... Caooo

Huawei Mediapad M2 10.1 A01L
Poslednja izmena od bata bogdan u Sub, 16. Apr 2016. 20:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Huawei

Odgovori