Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Pomoc u vezi kompa
filip11314, od ovih sto si postavio prva dva gledaj.Gledaj da uzmes sa Intelovim procesorom.Kako ti igra velicina ekrana,a stavio si sve standardne velicine?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Pa ne bih ništa ispod 15" kupovao. Gledam da bude ili 15.6 ili 17".
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Pošto si naveo da ti je najbitniji procesor, predlažem ti da gledaš nov laptop, ali bez OS-a koji kasnije možeš sam da instaliraš. Ovo ti sa finansijske strane znači bolji hardver za taj neki cenovni rang koji si namenio. Shodno tome, zaobišao bi ona tvoja 4 predloga i odabrao neki od ovih na sledećem linku. Svaki od njih ima i5-7200U, što je odlično za taj novac, samo pogledaj šta ti odgovara od ostalih elemenata i detalja. Neke stvari možeš i kasnije da dodaš, kao što je recimo proširenje memorije ili kapacitet HDD. Evo pogledaj.....filip11314 napisao:.....Valja li neki od ovih?
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... lter=54171
- filip11314
- Mobil manijak
Bitno mi je da je procesor bolji od mog trenutnog jer je ovaj očaj živi. Čim se malo optereti krene da secka. Tj treba mi laptop koji će biti bolji od mog trenutnog i koji će da me služi minimum 3 godine bez ikakvih problema. I bez integrisane grafičke, ipak bih s vremena na vreme odigrao neku malo bolju pucačinu.
- 1808
- Expert
filip11314, kao prvo, svaki od ovih laptopova koje sam ti predložio ima ubedljivo bolji procesor od tvog trenutnog laptopa.
Kao drugo, ako hoćeš da diskutujemo o hardveru, onda bi bilo dobro da znaš tačno o čemu pričaš. Razlika među procesorima starijih i novijih generacija može biti ogromna, pa tako recimo neki aktuelni pentijum može biti dosta bolji od nekog i3 starog 5-6 godina. Za objektivnije poređenje procesora je neophodna njegova puna oznaka, a ne samo naziv serije kojoj pripada.
Kao treće.....
Sve u svemu, radi kako hoćeš, ali bi bilo dobro da znaš šta radiš ako već hoćeš da napraviš dobru kupovinu. Od mene si dobio neke smernice, koje možeš, a i ne moraš da prihvatiš..... kako ti volja.
Kao drugo, ako hoćeš da diskutujemo o hardveru, onda bi bilo dobro da znaš tačno o čemu pričaš. Razlika među procesorima starijih i novijih generacija može biti ogromna, pa tako recimo neki aktuelni pentijum može biti dosta bolji od nekog i3 starog 5-6 godina. Za objektivnije poređenje procesora je neophodna njegova puna oznaka, a ne samo naziv serije kojoj pripada.
Kao treće.....
...ovo u današnje vreme i nema baš uvek smisla kao što je nekada bilo. Konkretno.... šta ti vredi što je zasebna grafička ako je po karakteristikama lošija od integrisane. Evo i primer,.... u onim tvojim predloženim laptopovima se nalaze, AMD Radeon R5 M430 sa 2GB memorije, ili AMD Radeon™ 520 2 GB, a po karakteristikama su za 50% sporije od grafike Intel® HD Graphics 620 kakva je u nekim laptop računarima koje sam ti predložio. Intel® HD Graphics 620 je integrisan u samom procesoru, a ne na matičnoj ploči kako je to nekada bio slučaj.filip11314 napisao:... I bez integrisane grafičke, ipak bih s vremena na vreme odigrao neku malo bolju pucačinu.
Sve u svemu, radi kako hoćeš, ali bi bilo dobro da znaš šta radiš ako već hoćeš da napraviš dobru kupovinu. Od mene si dobio neke smernice, koje možeš, a i ne moraš da prihvatiš..... kako ti volja.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Hvala Osmice za ovo poređenje pomenute integrisane, i tih neintegrisanih, i mene je ta priča uopšteno zanimala.
- filip11314
- Mobil manijak
1808, hvala na pojašnjenju, ne pratim nešto preterano napredak komponenti i kompova. Nešto što me zanima je koliko ta 620 grafika ima rama? Da li ona koristi generalno ram ili ima svoj?
- 1808
- Expert
filip11314, koristi memoriju sistema, odnosno deo postojeće radne memorije, naravno u zavisnosti od same konfiguracije laptopa, a maksimalno može da iskoristi do 32GB. Mrzi me da pišem ono što već imaš na netu, evo ti recimo dva linka, pa čitaj malo....
https://technewswith.me/intel-hd-graphics-620
http://laptoping.com/gpus/product/intel ... lake-cpus/
https://technewswith.me/intel-hd-graphics-620
http://laptoping.com/gpus/product/intel ... lake-cpus/
- filip11314
- Mobil manijak
Ovo je sasvim okej priča. Bilo bi to okej sa ovim i5 procesorom i 8gb rama odmah u startu. Još kad se ubaci ssd pun pogodak, miran sam dosta dugo.
Samo ovo da ti kazem,laptop nije namenjen za gejming nije to ista jacina stolnog racunara,problem kod laptopa sto nema dobro hladjenje,mngogo se greje,procesor npr:i5 na laptopu i5 na racunaru nije isto...
Nikose, prekini da lupaš kao Maksim po diviziji i suzdrži se od komentarisanja.
Ciklon,laptopovi nisu za gejming i mnogo se greju,ti koristi laptop za igrice ,posle nekog vremena ce ti se usija i pregori maticna ploca,ja znam kako je moj drugar prosao,igrao igrice na laptopu i mogao samo da ga baci...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Gejming? Gaming ili gayming? [emoji38]
A šta je sa gaming laptopima? I oni nisu za gaming i samo se tako češljaju? [emoji38]
Sent from honor 8 lite using Tapatalk
A šta je sa gaming laptopima? I oni nisu za gaming i samo se tako češljaju? [emoji38]
- 1808
- Expert
Razjasnio čovek zašto laptop nije dobar za gejming. Eto i to smo saznali. 

Gaming laptovi?to je samo marketing da bi ljudi naseli na to...

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Dobro, znamo da bi ti voleo da je ovo drugo, ne moraš stalno da to potenciraš. [emoji14]sugarcoated_ass napisao:Gaming ili gayming?

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
^ Otkud ti znaš? Pa i najjeftiniji gaming laptop bi meni tako lepo zamenio trenutni studijski komp. Uopšte se ne bih bunio za jedan. [emoji38]
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mislim da bismo se, ako je nekome bitan samo gejming, i može da bira između laptopa i desktopa, svi složili da kupi lepo desktop kompjuter. Gejming laptop mi deluje kao dobro rešenje zamo za one koji vole da se igraju, a desktop računar im iz nekog razloga ne odgovara, recimo jer često putuju, jer su u studentskom domu, nemaju prostora, ili šta već.
Može da prođe, ali ipak.
Može da prođe, ali ipak.
Svakoga dana naučimo po nešto novo, kao na primer:Razjasnio čovek zašto laptop nije dobar za gejming. Eto i to smo saznali.![]()
A, toliko ljudi koristi laptopove kako za igranje igrica, tako i za obradu slike, video i zvuka. To, po zaključcima dotičnog znači da su svi oni ludi.Gaming laptovi?to je samo marketing da bi ljudi naseli na to..
Bez ljutnje, ali sve što si napisao pada u vodu kada se odgleda ovaj klip:Gejming laptop mi deluje kao dobro rešenje zamo za one koji vole da se igraju, a desktop računar im iz nekog razloga ne odgovara, recimo jer često putuju, jer su u studentskom domu, nemaju prostora, ili šta već.
https://www.youtube.com/watch?v=k_GM1JA608Y
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Zanimljivo, hvala za video! I nema razloga da se neko ljuti kad mu kažu da nije u pravu, do ljutnje dolazi kad neko nekome kaže da je glup, ili kad onaj drugi ima simpatičnu sujetu, pa se uvredi kad mu neko kaže da nešto nije u pravu. 
No, ono što bih trebao dodati to je da je ljudima takođe veoma bitan faktor i cena. Možda sam to progutao, ali mislim da je to osnovni razlog zašto ljudima koji imaju mogućnosti više odgovara da za gaming kupe dekstop kompjuter, a ne laptop. Ako imaš para dovoljno i za jedno i za drugo, a da ti to ne optereti budžet, kupi laptop za gejming, što da ne. Tj. ako za količinu novca koja za tebe nije previše možeš kupiti laptop koji će zadovoljavajuće pokretati sve tvoje igre.

No, ono što bih trebao dodati to je da je ljudima takođe veoma bitan faktor i cena. Možda sam to progutao, ali mislim da je to osnovni razlog zašto ljudima koji imaju mogućnosti više odgovara da za gaming kupe dekstop kompjuter, a ne laptop. Ako imaš para dovoljno i za jedno i za drugo, a da ti to ne optereti budžet, kupi laptop za gejming, što da ne. Tj. ako za količinu novca koja za tebe nije previše možeš kupiti laptop koji će zadovoljavajuće pokretati sve tvoje igre.