Poplave u Regionu!

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Poplave u Regionu!

Post od bata bogdan »

Evo i teme...pa ko želi da se uključi i da diskutuje o trenutnoj situaciji koja je zadesila nas Region....Svako novo saznanje o trenutnoj situaciji će svima dobro doci, ipak smo svi svedoci onoga što nam serviraju na vestina a činjenica je izgleda da je gore nego što jeste.
Pitam se ko treba da snosi odgovornost posle najavljene prognoze?

http://www.tanjug.rs/novosti/128739/rhm ... ostaja.htm

Zaista je divno čudo da niko mrdnuo nije dok se nas SUPERMEN kasno osvestio i video da je situacija već izmakla kontroli...

O Haarp sistemu stvarno ni sam ne znam sta bih pomislio...ni da li postoji kod nas ili ne?
Ako i postoji...koja mu je svrha uopste...kod nas???
Sigurno je taj Haarp pravljen da se pomogne nekoj zemlji gde je suša itd...ali sigurno kao i sve na ovom svetu iste se stvari i zloupotrebljavaju...zar ne???

Po meni lično svu odgovornost snosi prvi nas AV SUPERMEN pa onda i onaj Mali što je obavestio da građani Obrenovca ne napuštaju domove dan dva pre same poplave...hvala Bogu svi gledamo i vesti i vremensku prognozu...razumete me sad...

Tema možda nekom deluje bzvz...ali neko treba da snosi odgovornost i posledice svoje nemarnosti i izgovoreno reci...

Bilo je već pisano ..onaj nas što se izvinjavao svuda, doveo je vojsku Srbije tu gde je sad....eee da vojska nema ni čamce ni nista...ni ljudstva dovoljno...eto nam...slušao je NATO i sad smo tu gde smo...
O tome je najbolje Lazanski objasnio...

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav ... op.lt.html

koliko god neko mislio da smo jadan narod, možda i jesmo...ali imamo SRCE I DUŠU...dosta ljudi se odazvalo bilo kako da pomogne čast svakom...sem tih izuzetaka koji su pijani došli itd itd...
Huawei

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Re: Poplave u Regionu!Neodgovornost Politicara, Haarp sistem

Post od weska88 »

Направио сам пројекте да би помогао људима на планети, а они ће то да злоупотребе и самим тим униште човечанство.
-Никола Тесла (1943)
Razmislite o tome...
Hteli su oni taj HAARP da istaliraju jos 1990 god al nas Sloba nije dao,pravicemo mi slobu od blata...
Sto se tice odgovornosti to nece snositi niko kao i uvek...A lepi presednik nas je tako upropastio da nemoze ni 5 supermena da nas spase sada,ja sam zanja generacija koja je sluzila regularno vojsku,te godine je poplavio Zajecar kada sam ja bio u vojsci,pa da vidis kada izadje 700 vojnika pod komandu kako sve funkcionise kako treba! Ja sam za to da se vrati vojska i svako musko treba da ide,a ne da budu baba sere po vrticima i domovima zdravlja,sada bi ja te baba sere sto su 9 meseci ucili da ciste poslao da rasciste ovj krs i lom sto je nastao kada nema ove vojske prave!

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

weska88, mislim da ovo nije mesto gde treba da na taj način pišemo.
weska88 napisao:Hteli su oni taj HAARP da istaliraju jos 1990 god al nas Sloba nije dao,pravicemo mi slobu od blata...
Cele tri godine pre početka projekta:
http://sr.wikipedia.org/sr/HAARP
Wikipedia napisao:HAARP (скраћено од High Frequency Active Auroral Research Program), програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције) је истраживачки пројекат који жели да „разуме, стимулише и контролише процесе у јоносфери који могу да измене учинак комуникационих и система за надгледање“. Започет је 1993. године и предложено је да траје 20 година.
Bata Bogdan je dodirnuo nekoliko dobrih tačaka gde je ljudski faktor zakazao u ovom tragičnom slučaju. Ima dosta blogova o tome poslednjih dana, ali je cenzura prilično jaka, pa tekstovi nestaju (slično kao onomad, kad beše Fektić).

Voleo bih, ali zaista, da nakon ovoga izvučemo neke lekcije i da sledeću sličnu situaciju dočekamo spremniji.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Za haarp sam pisao pa su mi obrisali.
U Srbiji ne postoji,to nije kutija sibica da se ne vidi vec ogroman kompleks antena.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

bata bogdan
Banned

Re: Poplave u Regionu! Neodgovornost Politicara, Haarp siste

Post od bata bogdan »

Samo da dodam...tiče se samog Obrenovca...i miniranja nasipa...
Evo jedan tekst prekopirao sa FB stranice od mog dobrog prijatelja koji živi ovde u Stuttgartu ali inače je iz Obrenovca....

Na kraju neće ni biti stradalih u poplavama, a oni koji odaju te informacije o donekle tačnom broju, biće najstrožije kažnjeni!
Kao što gradonačelnik navodno nije rekao Obrenovčanima da nema potrebe za evakuacijom i panikom, kao što preživeli govore da je grad s' namerom žrtvovan i da su tu kobnu noć čuli detonaciju, kao što je gospođa izbačena jer nije imala gsp kartu dok je nosila pomoć, gospodin koga je parking služba kaznila dok je ostavljao pomoć u svojoj opštini..
I ko zna gde će silan novac od pomoći otići..
Nemam reči više, al' izgleda da će narod nastaviti da prati svog manipulatorskog pastira!

Još da dodam što se tiče Obrenovca....

Slika

Slika
Poslednja izmena od bata bogdan u Sre, 21. Maj 2014. 12:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Huawei

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

bata bogdan, upravo te teme su nešto što se ne treba zanemariti.
Na žalost, vreme ne možemo vratiti i gubitak u potpunosti nadoknaditi.
Ono što možemo je:
1. Obezbediti da se ovakva katastrofa ne ponovi, ili da posledice budu manje
2. Utvrditi da li postoji pojedinačna odgovornost za činjenje/nečinjenje i kazniti odgovorne, kao poruku da se nerad i nemar neće tolerisati

Sa ovim iskustvom koje imam bojim se da se ni jedno od gornja dva neće dogoditi :(
Kineska Poslovica

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Nisam politički nastrojen uopste...nikog politički ne podržavam...imamo iskustva svi sa političkom elitom u srbiji zadnjih 14god...
Zato kažem...nas super heroj SUPERMEN zvani Al Vučic i onaj Mali i onaj iz Obrenovca Cuckovic...najveću odgovornost snose...ali pa ko sta njima može i ko će njih da smrni...ljudi ovo je početak kraja Srbije sa njima...odgovorni su za nastalu situaciju u Obrenovcu i za tu katastrofu koja je mogla koliko toliko da se spreči....i onda njihove izjave na tv da su ljudi bezobrazni i da neće da napuste svoje domove...pa zar njima da veruju posle svega...upozorenja da će biti poplave i da niko ne da znak opasnosti da se ljudi na vreme evakuisu...neee...njihovo je bilo da nema potrebe za sirenama i uzbunama...
Huawei

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Uzasno mi ide na zivce kada neko nesto da i onda mu je bitno da svi cuju za to. Budi faca pa daj i zadrzi to za sebe. To je za mene veliki covek! Muka me uhvati kada vidim sta rade pojedinci koji skupljaju pomoc i onda zovu televiziju da ih snima. Pomozi i ostani anoniman
Note IV N9100 dual

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Tito je kriv jer kada nam je napravio drzavu nije bas dobro ove nasipe i brane podigao...ovi posle nisu prstom makli...

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Трагедију у Обреновцу нећете моћи да заташкате а сносићете пуну кривичну и политичку одговорност!
у Вести, Хроника 18. мај 2014.

Обреновац – Режим Александра Вучића уз помоћ државних и осталих режимских медија већ данима сакрива истину о правом стању у поплављеном Обреновцу и настрадалима којих је на стотине. Данас је по налогу МУП-а Републике Србије Обреновац блокиран и у њега није могуће ући. То није омогућено ни независним новинарским екипама али јесте омогућено неколицини режимских медија који су данас били у пратњу министра и директора полиције.
То је једини град у Србији данас који се налази под таквим треманом МУП-а. Изговори који се користе за то су наравно они да су у току акције евакуације и спашавања народа из Обреновца али истина је много ружнија и веома незгодна за режим Александра Вучића.
До нас из веома поузданих извора који су укључени у саму акцију спасавања у Обреновцу долазе информације да је у том граду у поплавном таласу страдало на стотине људи. Стижу информације о зградама и кућама пуних људи које су се урушиле под притиском воде.
Тоталном цензуром државних и режимских медија режим покушава да сакрије истину да смо у Обреновцу као народ и као држава доживели тоталну и апсолутну НАЦИОНАЛНУ КАТАСТРОФУ првенствено због неспособности актуелног режима Александра Вучића. Иако је се знало већ у среду послеподне да ће поплавни талас ударити у Обреновац апсолутно ништа није урађено на време да би се становништво на време упозорило и евакуисало из града.
Колико пута сте чули изјаве д аје ситуација под контролом. Само дан пре катастрофе у Обреновцу премијер Александар Вучић се безбрижно смешкао у Коцељеви као да се налази на модној писти.
Застрашујућа је чињеница да је су до Обреновца пре стигле спасилачке екипе из Русије и то преко Ниша и то два дана пре него што су се у Обреновцу појавиле две амфибије Војске Југославије.
Оно што је још страшније је чињеница да је по повратку из Обреновца где је се возикао тог дана у чамцу у коме је уместо њега требало да буду или људи који се евакуишу или професионални спасиоци премијер Александар Вучић на седници владе веома неукусно комуницирао са министрима покушавају да тако сакрије страх од одговорности јер је пре те седнице од одговорних из полиције и војске добио информације о правим размерама катастрофе у Обреновцу што је и потврђено нашем порталу.
Националну трагедију коју смо доживели у Обреновцу пре свега због неспособности актуелне власти неће моћи да заташкате и то вам је обећање које вам дајемо. Народ Србије знаће апсолутну и тоталну истину о правом стању ствари и масовним жртвама у Обреновцу а сви они који су за то одговорни биће кривично и политички одговорни и процесуирану у сладу за важећим законима!
За заташкивање, пласирање дезинфромација и лажи што државни органи и неки њихови представници управо раде посебно ћете кривично одговарати!
Србија данас

http://www.vaseljenska.com/vesti/traged ... govornost/
Huawei

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Pre nekoliko dana sam gledao emisiju na kojoj je bio neko iz Srbijavode (nisam gledao od početka). Čovek kaže da projekat (projekti, ako hoćete) za zaštitu gradova od poplava nikad nisu završeni. Sve je gromoglasno pokrenuto 70-tih i onda stalo '74-'75.

Tome je mnogo doprinelo loše (čitaj nikakvo) održavanje kanala i vodotokova, bujanje šiblja po obalama i u koritima. Ovo je dovelo do smanjenja zapremine i poprečnog preseka.
Đubre koje bacamo upravo pored reka i kanala je, u kombinaciji sa rastinjem napravilo brane i sprečilo oticanje vode.
Kineska Poslovica

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

http://dnevno.rs/vesti/beograd/124178-b ... -foto.html

http://dnevno.rs/vesti/beograd/124268-v ... tovan.html

Pa ovo stvarno nema smisla da ...ne znam nemam reci...

Evo i izjava od Siniša Mali...u vezi Obrenovca

http://m.youtube.com/watch?v=8TEYjNapjco

A evo i pismo našem SUPERMENU...covek koji sve zna i nema mu ravnog...sve zna a odgovornost i obraz izgleda nema...kao sto on trubi da svako svoj posao radi...važi i za njega...iz teksta zaključite sami da li je autorka u pravu ili ne???

http://www.magacin.org/2014/05/otvoreno ... nog-mesta/
Huawei

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

HAARP na Aljasci emituje snagu od 3MW, što znači da je za napajanje celokupnog postrojenja potrebna jedna elektrana veličine TENT-a. Ta energija se šalje u jonosferu koja je na 300km od zemlje, dokle stigne jedno 0,03W/m2. Radijacija sunca je snage od 1367W/m2, što je oko 50 000 puta jače od HAARP-a. Ljudi, ne budite smesni. Ova bandera maskirana u drvo je u najboljem slučaju antena iz doba kralja Aleksandra, a vrlo lako može biti i bandera, gle iznenađenja.
Samsung Galaxy S3 I9300

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Dule87, malo si promašio red veličina - TENT ima snagu od 300 MW, ako se ne varam ;)
Kineska Poslovica

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

m@c|-|oR, malo me zeza auto correct na telefonu! :roll: Ne varas se, tako je! :) Bitno da smo se razumeli! :wink:
Samsung Galaxy S3 I9300

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ćao svima. Evo posle 6 dana odsustva da se javim. Za one koji nisu znali, ja sam iz Obrenovca, tj sela Zvečka koje je bukvalno predgrađe Obrenovca. S obzirom da smo na višoj nadmorskoj visini u odnosu na Obrenovac, par kuća u centru sela nije potopljeno (uključujući moju) ali ostatak sela je identično Obrenovcu.. Nismo imali vode, struje ni dometa sve do jutros (mada sam s vremena na vreme uspevao da uhvatim signal i pozovem nekog da vidim da li je dobro). Voda se povlači prilično i sada je sve super kako je bilo. Imao sam prilike nekoliko puta da prođem kroz Obrenovac (bio sam u kriznom štabu mog sela pa smo išli u Obrenovcac po vodu, hranu, itd) i ono je.... Gledali ste snimke i sve, ali uživo... Kao najgori horor film samo bez utvara.. Da skratim, užasna nesreća i katastrofa za celu Srbiju. Kako ćemo iz ovoga izaći, videćemo.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

@bogdan, prijatelju, nemoj mnogo da se pališ na tekstove. Sad se svi javljaju i svi su pametni i sve su znali. Samo nigde nikakav konkretan dokaz. Rekla kazala na YT, znaš šta sve ja mogu da kažem na YT, to ne znaci da je istina. Što se tiče leševa po Obrenovcu, ja iz prve ruke mogu da ti kažem da ih nisam video, idemo u patrole tamo. Stvarno preteruju ljudi sa stotinama mrtvih. Bile bi novine pune umrlica, samo to bi se štampalo. To su sad političke igre, ne padaj na to.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Baraba prijatelju ne palim se ja ...ni najmanje...normalno da ne verujem sve što se piše na netu...itd....ali ne verujem ni rts - u sve što narodu serviraju ...činjenica je da je sam odgovorni politički vrh snosi veliku odgovornost zbog kasne reakcije i da kažem nemarnosti ozbiljnosti situacije...sad se ne skidaju sa tv a kao boze moj tu su svuda gde je potrebna pomoc...valjda ima u našoj Srbiji stručniji ljudi u toj oblasti od našeg supermena...uostalom, vreme ce pokazati samo sve....katastrofa je već učinjena ...

Iz tog razloga i polemišem ovde čisto da znamo i koliko toliko saznamo šta je istina a šta ne....
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Što se tiče supermena, to je kao što i sam znaš reklama, odlična. On ide, obilazi, guzi se gde ne treba, i šta njemu da se nešto desi? Još nam to treba, novi izbori. Mediji kritikuju Tomu, pa nije njegov posao to, zna se ko to treba da radi. Kada bi svi radili svoj posao... Gde ste vi videli u USA da im premijer ide i obilazi slične stvari? Ima garda koja radi svoj posao. Sada, ima i drugi pogled koji je ispravan. Svojim postupcima daje primer drugima, ako on može da ode do ovog ili onog mesta, mogu i volonteri, radnici... nema izgovora za ostale.
Sve zavisi iz kog se ugla posmatra. Ok je sve i da nam smanje plate, da pomognemo državu i te ljude, ok, smanjiš mi npr. 10%, ali svima smanji, i čika Mipku, gde je njegovih 10%? Smanjena mi je plata, ali mi povećaj kupovnu moć, ne mora zara u ušću i delti da ima zaradu 300 ili 400%. Ej, to je van pameti, kao i ostale firme tamo. kao što su podigli pdv na računaere, a ovima rekli nemoj slučajno da ste podigli cene, smanjite malo zaradu... Da ne bude obično rezanje naroda i narod sve da plaća, a lopovi i dalje da se bogate. Ako on meni smanji platu, a ne omogući mi da mogu da kupujem stvari, manje će i stvari da se proizvode, dok se ne stavi katanac na te što su to proizvodili, jer nema ko da kupuje.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Sve u svemu prijatelju Baraba...jadan i nedužan narod ce da ispašta kao i što si napisao....lepo bi bilo da se neke stvari bar sad promene ...ali teško....
Huawei

Odgovori