teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Sajam Automobila 2015, Beograd.
Ko je bio neka iznese utiske, koji mu se model najvise dopada, sta je novo video, zapazio, sta mu se najvise svidja na sajmu (osim promoterki *.*), da li je neko srecnik pa je kupio auto na sajmu, koji je, kako mu se svideo, i utiscio uopsteno, kako vam se svidjaju cene automobila, bacite neke slike koje ste uslikali ili video klipove. Onda one igre da li je neko igrao, ili pobedio itd... Mozete pisati sta god vezano za sajam.
Pa tek iduci petak pocinje. Inace ja gledam da pazarim auto, u najuzem izboru su mi Renault Captur, Megane, eventualno Clio, ili Kia ProCeed.
Sta bi mi vi preporucili i zasto?
Da napomenem, para nemam, uzimam preko krede. Kia trazi 30% ucesce i ostatak daju beskamatni kredit na 60 meseci =150€ mesecno, sto mogu da platim.
Renault daje 8000€ beskamatno, ostatak je ucesce.
Sve preko 14000€ apriori odbacujem, to mi je neki max koliko mogu da izdrzim.
Jos jedna jako bitna stavka je da imam blizu servis (Subotica). Kia me odbija jer imaju u Somboru, a Renault ima u SU.
Kia ti je najbolji izbor,mada ni ovo drugo nije lose.
Kako se ponasa sa tim 1.4 motorom?
Drugar je imao,kaze da nije bio zadovoljan kako ide,jer je preteska karoserija,pa samim tim i veca potrosnja
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Погледај ДуНстера ја га тако зовем (Дачиа Дастер), онај најновији модел. За око 12 хиљада не знам постоји ли бољи нови ауто, 7 година гаранције, браћа Румуни га производе...
Ту се уклапа и наш 500Л, мејд ин Крагујевац.
Шалу на страну, јесу то добри предлози али свакако треба добро размислити јер за тај новац можеш да бираш, има доста добрих модела. Најбољи ауто је нов ауто.
Miodrage,ja preporucujem Kiu Pro ceed. Po mom misljenju najbolji auto medju pomenutim. Kiu pro ceed sam vozio par meseci,kao i renault captur i kia mi je dosta bolja. Captur je sasvim ok,ali mi nije vredan tih para. Takav osecaj pogotovo imam kad bacim pogled na enterijer
Ne znam kakva je situacija kasnije sa prodajom koreanaca. Kako sam cuo(sto ne znaci da je tako) tesko se prodaje koreanac koji je izasao iz garancije. Octavia 1.2 tsi ce kostati oko 14 000e, prostran auto sa 100ak konja, kasnije ga mozes cipovati na oko 120ks. Od hachbck automobila, meni se najvise svidja Polo, ne znam koja mu je cena ali kad odlucis da ga prodas, prodaces ga u roku od odmah, malo je reci da je vw trazen.
Ako ne planiras da zadrzis auto 10ak godina ili ako ne planiras da predjes 200 000km za 2-3 godine, ne isplati ti se da kupujes nov auto
Yoht90, priznajem jako zanimljivo... jedina nevolja, auto bas onako bode oci, a ja nemam ni dvoriste ni garazu, sto ce reci, auto je napolju na ulici - ergo, neko moze iz ciste obesti da ga izgrebe... sto je gre'ota. araphel, to sam juce provozao na test voznji, nije lose, ali nije da sam nesto odusevljen. U toj klasi, i po toj ceni, prilicno dobro vozilo, ne mogu da gresim dusu. Joxy, Daciu necu, ona unutrasnja plastika mi se bas ne svidja, bas jeftino izgleda. Inace jedan kolega vozi Dunstera, i prezadovoljan je. Sto se 500L tice, iskljucivo bi me zanimao Trekking, ali on je 16k, a ja cak i da imam, ne dam te pare. 14k je neki max do kojeg cu da idem, mozda kojih 200-300 jura preko toga i to je to. Konkretno, Captur-a mogu da dobijem u full opremi za 14600. Jedino sto me odbija je 900 cm³ - nisam ubedjen da mi je to dovoljno, jer mi se Fabia koja ima 1200 sa klimom ponekad malo teze kretala... a ja iskreno volim da je auto podamnom zivlji. Ledjo, Octavia me interesuje samo sa jacim motorom, a to kosta 18-19k.
U pravu jesi za amortizaciju i sve, ali polovan auto necu iz razloga sto ja kola bas i ne poznajem, i neko ce da mi uvali nesto. To je kupovina macke u dzaku. Sa novim autom, ja imam garanciju, i imam nameru da ga prodam pre isteka te garancije, i uzmem nov.
Добро размисли, има доста добрих модела за тај новац.
Зна се да су Немци у самом врху и да су синоним за квалитет али ја некако више нагињем ка Јапанцима који су одлични, баш ми се свиђају модели и Нисана, Хонде, Мазде, Тојоте, Мицубишија, Субару-а итд.
Poslednja izmena od Joxy u Ned, 15. Mar 2015. 23:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Meni je za moje potrebe 1.4 sasvim pristojan i sviđa mi se kako se ponaša. Doduše, ja nisam neki stručnjak za automobile pa možda i nije na meni da nešto komentarišem. Ja sam gledao Captur, ali za istu cenu Kia je imala bolji paket opreme, tako da sam već tu otpisao Renault. Cactus još nije stigao kod nas kad sam ja gledao auto, inače bi sigurno došao u obzir. Gledao sam i Hyundai i30, koji je u istoj kombinaciji, sa istim paketom opreme bio malo jeftiniji nego Cee'd, ali je izgled i 7 godina garancije ipak presudilo. Takođe, imao sam i dobru preporuku od koleginice koja je već uveliko vozila isti model.
Lično ne volim velike automobile, tako da meni škoda nije ni dolazila u obzir sa tim kvazi limuzina modelima. Nemački automobili me ne zanimaju, iako je Opel imao neke primamljive ponude u isto vreme. Ja sam takođe razmatrao Duster, ali dok se uzme 4x4 i neki pristojan paket opreme, cena dolazi na 15k, što je meni već previše za Daciu.
Daljom prodajom se nisam ni zanimao, jer ne razmišljam na taj način i ne menjam auto često.
Mislim da bi trebao da razmisljas i o tom garantnom roku u kojem, ukoliko ti je stalo do garancije, moras u ovlasceni servis da teras. Koliko znam tj kako su mi rekli, mali servisi za prvu generaciju CeedPro su bezobrazno skupi, negde blizu 20 crvenih. A imas 7 godina da ga teras kod njih, pa sve to (barem) 2 puta godisnje.
Za tu cifru imas Fiestu/Fokusa i Mazdu 2/3 (Grand Motors je isto davao beskamatni kredit sa ili bez ucesca), Klio novi je isto fin autic, Pezo, Polo, Fabia...
Zavisi kakav auto vijas. Ja sam se onomad vodio logikom da mi treba pouzdan auto koji ce me odvesti od tacke A do tacke B, koji ce se sto manje kvariti, gde ce biti sto manja potrosnja po kilometru i gde servis nije preskup. Uzeo sam Fiestu 1.4tdci i nisam se pokajao. Nema kud nisam sa njim isao i za ovih 150 000km jedino sto sam redovno servise radio (ulja i filteri), a od ulaganja jedino na sta sam dao pare jesu pneumatici. Istina, momak, nemam zenu i decu pa mi nije bitno da li moze stati 5 putnika sa sve prtljagom ili ce nas biti 3-4 + prtljag, bez dece itd. Sada gledam nesto da uzmem ali da je kudi kamo vece, godine me stigle pa moram i u tom pravcu da razmisljam, ali opet da bude ekonomican u svakom smislu.
miodrage, kapiram te cactus je zanimljiv ali ubada oci bas...ja imam garazu pa nemam tih problema...kako ti se cini auris novi? Izutetan je auto i 1.6 motor..jedan od najboljih atmosferaca plus 5 godina garancije bez ogranicenja km...sto se tice kie odlicna je ali bih gledao samo sa 1.6 gdi motorom
BG sajam se jos uvek odrzava? Ne znam samo kome. Vec godinama unazad izlazu uglavnom ovlasceni dileri, a ne proizvodjaci. Ne znam da li se u medjuvremenu nesto promenilo, ali sumnjam da jeste.
Pa to je vise zbog reklame,da se dovuce neki auto da bi bilo sto vise posetilaca.
I da imam te pare ne bih ga nikad uzeo.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Yoht: kolega pre 3 meseca uzeo aurisa, 1.4, sjajan auto, ali je on uzeo klot varijantu za 12.5k, a ja zelim sto je moguce vise opreme, za sto je moguce manje para, a neki visi nivo opreme je malo skup za mene
Cactusa sam juce ispregledao, ali su uslovi placanja bezobrazni - 6k ucesce, i 8k beskamatno na svega 36 meseci, sto je 222.22€ mesecno sto ja iz principa ne dam. Max suma mesecno mi je 150. U to se do sada uklapa samo Kia. Naravno, idem ja jos koji put do Renaulta, da vidim sta mozemo da se dogovorimo, pa da sve stavim na papir.
Fordovi mi se iskreno ne svidjaju, kao ni Hyundai, iako u kvalitet uopste ne sumnjam. Volkswagen me preskup, a up! ili Polo mi ne igraju.
Bitnije ti je valjda da kupis dobar auto, ebes opremu ako mu motor nije nizasta. Koliko znam, Toyota je medju najpuzdanijim brendovima, ako cak ne i najpouzdaniji. Ja sam bio ubedjen da je Auris skuplji, stavi mu neku opremu za 1500e i vozi. Sta god da uzimas, cenkaj se. Slabo se prodaju automobili, pa poklanjaju npr metalik boju ili tako neki sitniji deo opreme
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.