Jednostavno je tu i želja za boljim, novijim i jačim stvarima postala veća nego prije ko zna koliko godina. Naravno da je veliki broj stvari prije bio kvalitetan ali zamislite šta jedna Nokia 3310 ima u sebi a šta ima neki od trenutno vodećih S4/xperia z/htc one. Tako i za auta. Neko spomenu Mercedese, pa treba pogledati snagu tih motora. Neki Mercedes star 30 godina ima motor od 3000kubika a ima snagu ko današnji Fiat Punto Sporting od 80ks. I kako ga uopšte i može da kažem "poderati". Zato je tako i duže trajao. Ja sam lični primjer za to jer evo ja i prijatelj imamo identični Fiat Stilo ali on 115ks a ja 80ks. Potpuno isti motor ali kod njega jača fabrički turbina i ecu programiran drugačije i on svako malo nekih problema a ja ništa slično njemu... Naravno, to nije mjerilo nekih većih stvari ali sasvim solidan pokazatelj iako na auto utiče više faktora, mada ja to nebi naveo kao primjer da nismo i slični vozači.

Eto ja imam S3 koji je izuzetan telefon, ali želja zs boljim i jačim me sumanuto vuče da naručim S4.

Finansije će tu vjerovatno ukočiti sve, ali da je tu bolje stanje nebi se ni sekunde dvoumio da li vrijedi ili ne...