Ažurirati softver da bi TV bolje puštao filmove?
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Ažurirati softver da bi TV bolje puštao filmove?
Zdravo, ja samo reko kratko da vas pitam za mišljenje. Imam Philips TV, konkretno - Tanki LED TV 32PHT4100-12. Zanima me koliko ima smisla da probam da mu ažuriram softver, s obzirom da bi mi glavni razlog iz kojeg bih to činio bio da se poveća broj video formata koje bi TV mogao da pušta kad ih snimim na fleš?
Nakon što smo ga kupili, vidim su objavljivana neka ažuriranja za softver (to sam video na sajtu, ovde može da se pogleda, ali ne tražim ni od koga da na to gubi vreme), ali ne vidim da se pominje da je rađeno nešto na povećanju formata koje TV pušta sa fleša. (Mada, bolje da se izrazim, nije u pitanju prosto broj formata, pušta on mp4, avi, mkv..., ali nekad se desi da neku seriju neće da pušta recimo, da li to zavisi od nekog kodeka, ili čega već... Na to ja sad zapravo mislim.)
Kakvo je vaše iskustvo? Da li vam se čini da se makar jedan proizvođač bakće time da poboljša situaciju s reprodukovanjem različitih video formata na svom uređaju? Meni se čini da ih zapravo boli uvo, i da ako bi probao da mu ažuriram softver, da bih samo imao igranku, i da ništa ne bih postigao, ali pitam za svaki slučaj.
Ugl. filmove pušta bez problema - tj. one najpoznatije, ali se nekad desi s nekim serijama ili filmovima da neće da ih pušta. Ili da neće da pusti samo audio, ili da ne vidi prevod iako je on snimljen.
Nakon što smo ga kupili, vidim su objavljivana neka ažuriranja za softver (to sam video na sajtu, ovde može da se pogleda, ali ne tražim ni od koga da na to gubi vreme), ali ne vidim da se pominje da je rađeno nešto na povećanju formata koje TV pušta sa fleša. (Mada, bolje da se izrazim, nije u pitanju prosto broj formata, pušta on mp4, avi, mkv..., ali nekad se desi da neku seriju neće da pušta recimo, da li to zavisi od nekog kodeka, ili čega već... Na to ja sad zapravo mislim.)
Kakvo je vaše iskustvo? Da li vam se čini da se makar jedan proizvođač bakće time da poboljša situaciju s reprodukovanjem različitih video formata na svom uređaju? Meni se čini da ih zapravo boli uvo, i da ako bi probao da mu ažuriram softver, da bih samo imao igranku, i da ništa ne bih postigao, ali pitam za svaki slučaj.
Ugl. filmove pušta bez problema - tj. one najpoznatije, ali se nekad desi s nekim serijama ili filmovima da neće da ih pušta. Ili da neće da pusti samo audio, ili da ne vidi prevod iako je on snimljen.
Re: Ažurirati softver da bi TV bolje puštao filmove?
E to je odlično pitanje.I mene isto interesuje.Samo što je moj TV stariji i nema internet pristup.Jel može taj update preko flash-a?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, ni moj nema pristup internetu, ista priča, ali gledao sam uputstvo sa njihovog sajta, i nude tamo nešto da skinem, pa kažu da to snimim na fleš, i tako da ažuriram softver. Ima uputstvo na njivom sajtu, pretpostavljam da bih se snašao, mada nisam probao to do sad.
Odavde može da se preuzme softver za moj TV. Pronašao sam tačan model, pa išao na Podršku, i tako pronašao. Pretpostavljam da bi tako i ti mogao da pronađeš softver za svoj televizor.
Odavde može da se preuzme softver za moj TV. Pronašao sam tačan model, pa išao na Podršku, i tako pronašao. Pretpostavljam da bi tako i ti mogao da pronađeš softver za svoj televizor.
Do sada svaki format mi je tv čitao. Imam neki stariji Samsung i što se toga tiče nisam imao problema. Za ovakva ažuriranja sam čuo, ali nisam imao potrebu za tim
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
гари, to je uglavnom do audio codec-a koji se koriste. I meni se desavalo, konkretno, serija Vikings. Ja imam LG 42LA660-s i azuriranja softvera idu automatski sa neta, ali nijedno jos nista nije sredilo. Teoretski gledano, moze da pomogne, ali ne mora da znaci. Mislim da imas spisak izmena sta svako azuriranje donosi tvom uredjaju, pa vidi. Druga opcija je da na kompu iskonvertujes to sto ti treba, preko raznih programa i onda ce da radi na TV-u.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Lepo je rekao miodrag, nema ti bog zna kakvog unapređenja.
Malo šminkaju interfejs i to je to.
Malo šminkaju interfejs i to je to.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, onda ipak ništa od tih nadogradnji. Konvertovanjem sam se bavio i ranije, tako da ću se onda baviti time i dalje. 
Malo je bezveze kako to ne urade čestito proizvođači... Sad jedino razmišljam da li to može imati veze sa proizvođačima... Aca kaže da nikad nije nailazio na takav problem, ali ostaje otvoreno pitanje za sad - da li je i Aca snimao sebi gomile nekih serija da ih gleda na TVu, ili samo po neki najnoviji film? Obično ti najpopularniji filmovi ne prave problem, pogotovo kad ih odrade ti poznatiji uploaderi (ili kako već da ih nazovem), kao YIFI, ili tako neki.

Malo je bezveze kako to ne urade čestito proizvođači... Sad jedino razmišljam da li to može imati veze sa proizvođačima... Aca kaže da nikad nije nailazio na takav problem, ali ostaje otvoreno pitanje za sad - da li je i Aca snimao sebi gomile nekih serija da ih gleda na TVu, ili samo po neki najnoviji film? Obično ti najpopularniji filmovi ne prave problem, pogotovo kad ih odrade ti poznatiji uploaderi (ili kako već da ih nazovem), kao YIFI, ili tako neki.
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Najbolje je da ih nadjes u nekom drugom formatu,obicno imas vise verzija ako vec update ne pomaze.Ja mislim da se tim konvertovanjem gubi malo na kvalitetu slike a mozda bi ti bio i problem da uskladis prevod osim ako ga program za prebacivanje sam ne zalepi za sliku
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ne može prevod da bude problem, jer se čita iz posebnog fajla, ali zvuk može zbog audio codeca koji se koristi. E sad, to se radi zbog smanjivanja veličine fajla a neki od tih codeca nisu i neće biti podržani u aparatu.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, dobro si to pomenuo Joco i za titlove! Konvertujem ja sa Format Factory, mogu u njemu da zalepim prevod na snimak, da biram kakav hoću da bude prevod, boja slova, i sve te gluposti.
Nije Miodraže, mislim da si ti možda imao sreće. Kod mene nekad neće da pusti uopšte film/epizodu, nekad neće da pusti samo audio, a nekad neće da prikaže titl. Moguće su i kombinacije druga dva, naravno. A nekad na kompu prevod bude odličan, a na TVu u nekim intervalima ne pokazuje titl, a da na kompjuteru prikazuje normalno titl tokom celog filma/epizode.
Ovo da se title ne pokazuje skroz kako treba i nisam video lično, ali rekao mi je tata da je za neke filmove odustajao da ih gleda na TVu i puštao ih na laptopu baš zbog toga.
Nije Miodraže, mislim da si ti možda imao sreće. Kod mene nekad neće da pusti uopšte film/epizodu, nekad neće da pusti samo audio, a nekad neće da prikaže titl. Moguće su i kombinacije druga dva, naravno. A nekad na kompu prevod bude odličan, a na TVu u nekim intervalima ne pokazuje titl, a da na kompjuteru prikazuje normalno titl tokom celog filma/epizode.
Ovo da se title ne pokazuje skroz kako treba i nisam video lično, ali rekao mi je tata da je za neke filmove odustajao da ih gleda na TVu i puštao ih na laptopu baš zbog toga.
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Mozdaje najbolje da povezes komp sa TV-om i tako pustas sve.Kad smo vec pokrenuli pricu da se ubacim sa mojim problemom.Skoro sam instalirao Win10 i omiljeni GOM plejer mi ne prikazuje titlove a ima ih.Ucita ih pleker ali se ne vide.Morao sam da predjem na BS plejer
Titlovi moraju da imaju istu naziv kao i film inače neće da rade. Mene smara prebacivanje filma na usb/hdd pa sam povezao na komp i milina.
Jedan od načina je i konverzija u dvd format i pustiš sa plejera, ali je proces spor. Drugi i najbolji način, ljudi su već predložili, povezivanje računara s tv-om. Još ako ima HDMI port, milina.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja mogu da pustim sa kompa bežično na tv, sa onim cast to device.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Za ovo što sam ja pomenuo za titlove. Bude naziv isti kao i naziv filma, ali se ipak desi nekad da ga TV ne primeti.
Slažem se, i ja sam došao do tog zaključka da je povezivanje sa TVom najbolje rešenje - bilo da povezujem laptop, pa bilo i da neki telefon koristim za tu svrhu. Ali kod mene je tu problem što taj laptop koji je kod mojih nema HDMI izlaz, i TV nema bežično povezivanje.
Al kad pišemo i o tome, jel ima neko jeftino rešenje, a da meni nije palo na pamet? Ovakva je situacija.
-TV: HDMI, SCART, i valjda onaj matori analogni ulaz kao za stare video plejere (to treće nisam siguran)
-Laptop: VGA izlaz.
Koliko sam skontao, nema jeftinog rešenja, svi ti konverteri što sam u gradu gledao koštaju po par hiljada. Padalo mi na pamet i da kupim onaj dongle za WiFi (Miracast), i da TV nadogradim na desetku, pa tako da puštam sa laptopa na TV.
Ali možda mogu neki odgovarajući konverter/adapter da naručim i od kineza? AliExpress recimo... VGA»SCART, ili VGA»HDMI. VGA»SCART mi deluje kao jeftinija opcija, oba prenose analogni signal, a HDMI digitalni.
Što se tiče konverzije u DVD format, mislim da te zgodnije konvertovati u mp4 recimo, pa onda celu sezonu lako smestim na fleš. Mada, možda DVD može da zauzima manje mesta, i isto da ga pušta TV sa fleša? Ali ako si mislio na nešto sa DVDevima, ta opcija bi poprilično koštala - i zbog DVDeva, i zbog trošenja rezača.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Slažem se, i ja sam došao do tog zaključka da je povezivanje sa TVom najbolje rešenje - bilo da povezujem laptop, pa bilo i da neki telefon koristim za tu svrhu. Ali kod mene je tu problem što taj laptop koji je kod mojih nema HDMI izlaz, i TV nema bežično povezivanje.
Al kad pišemo i o tome, jel ima neko jeftino rešenje, a da meni nije palo na pamet? Ovakva je situacija.
-TV: HDMI, SCART, i valjda onaj matori analogni ulaz kao za stare video plejere (to treće nisam siguran)
-Laptop: VGA izlaz.
Koliko sam skontao, nema jeftinog rešenja, svi ti konverteri što sam u gradu gledao koštaju po par hiljada. Padalo mi na pamet i da kupim onaj dongle za WiFi (Miracast), i da TV nadogradim na desetku, pa tako da puštam sa laptopa na TV.
Ali možda mogu neki odgovarajući konverter/adapter da naručim i od kineza? AliExpress recimo... VGA»SCART, ili VGA»HDMI. VGA»SCART mi deluje kao jeftinija opcija, oba prenose analogni signal, a HDMI digitalni.
Što se tiče konverzije u DVD format, mislim da te zgodnije konvertovati u mp4 recimo, pa onda celu sezonu lako smestim na fleš. Mada, možda DVD može da zauzima manje mesta, i isto da ga pušta TV sa fleša? Ali ako si mislio na nešto sa DVDevima, ta opcija bi poprilično koštala - i zbog DVDeva, i zbog trošenja rezača.
@gari, kao što si i sam rekao. Ja to skinem po koji film novi, mahom preko Yifi i do sada nisam imao problema. Da li bih imao problema sa nekim videom koji tvoji tv ne može da očita, ne znam, ali mogu da probam. Ako hoćeš nešto mi pošalji da skinem pa ću da proverim. Samo gledaj da to bude neka epizoda, da ne bude cela sezona 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Mislim da nema potrebe da oprobavamo, rekao bih da je to kao tombola. Možda tvoj pusti ovo što moj nije, a da tvoj ne pusti što je moj pustio. A možda i tvoj zaista pušta više kodeka, i to sve, ali prevelika je gnjavaža da to testiramo. 

Ako ne planiraš da menjaš laptop ili tv kupi vga to hdmi i rešio si problem. Ima da se nađe za 20-30e.
Kod mene neće da rade prevodi sa . sub dok .srt rade.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Gde tačno misliš da bih to mogao naći, Drakenzen? Na kupujem prodajem, ili da naručim od kineza? U gradu sam gledao u nekoj prodavnici, oni su mi rekli neku cenu od 7-8 hiljada, ili tako nešto, pao sam na dupe kad sam čuo.
Imam na umu kupovinu nekog boljeg laptopa, ali bi bilo šteta da se noviji koristi za puštanje filmova, a taj stariji da stoji sa strane. A koliko je ono od 7-8 hiljada neisplativo, pa za 100 evra mogu da kupim odličan polovan laptop. (Telefone radije kupujem nove, mada kod kompjutera baš gledam da prođem jeftinije.)
Imam na umu kupovinu nekog boljeg laptopa, ali bi bilo šteta da se noviji koristi za puštanje filmova, a taj stariji da stoji sa strane. A koliko je ono od 7-8 hiljada neisplativo, pa za 100 evra mogu da kupim odličan polovan laptop. (Telefone radije kupujem nove, mada kod kompjutera baš gledam da prođem jeftinije.)