WinMobile2003 ovako se instalira....

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
symbad
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2004. 14:25

WinMobile2003 ovako se instalira....

Post od symbad »

Dakle, na sajtu BPLONDON mozete skniuti WIN MOBILE2003 i 2002. Oba fajla su ZIP i iamju oko 25-30MB. O ZIP fajlu se nalazi OS2003 odnosno 2002, zatim WORD dokument u kome je objasnjeno kako se flesuje telefon, program za PC preko koga sevrsi flesovanje. No, evo ja cu napisati kako se flesuje, takodje mozete skinuti fajl i sa ovog sajta:
ftp://tmp.arsla.epn.ba/httpdocs/
username : hansol
psw : compaq
Kako ga instalirati, sve vam je objasnjeno u word fajlu koji cete skinuti sa gornjeg linka ali ajd' da napisem:
1) instalirajte MOTOROLA MOBILE UPGRADE WIZARD sa fajla koji cete skinuti i pokrenite program ali pre nego ga pokrenete uradite sledece:
2) ugasite tel i izvadite SIM i SD/MMC karticu
3) vratite bateriju i ne palite telefon vec napunite bateriju na 100% (na spoljnjem displeju cete videti kada je baterija napunjena skroz), kada se baterija napuni ne palite telefon vec drzite levi taster na kruznom tasteru i umetninte USB kabal u MPx
4) potom kada se tel i komp prepoznaju na BROWSE kliknite i selektujte WIN-MOBILE2003OS.img i upgrade ce poceti
5) kada vam bude pisalo, posle 5min od prilike, CONGRATULATIONS bla bla, upgrade je zavrsen. Tada izvucite iz telefona USB i upalite telefon tako sto cete istovremeno drzati centralni plavi taster i tada ce se na displeju pojaviti MASTER RESET: YES or NO, odaberite YES i sacekajte opet oko 5min(SIM i SD/MMC se i dalje ne vracaju u tel).
6) telefon ce se prvi put duze paliti, tako i treba, potom ce vam reci INSERT SIMCARD, tada ga ugasite i ubacite SIM I SD/MMC i ponovo upalite i eto imate WIN2003 na svojoj motoroli.
SRECNO, pozdrav i nadam se da sam bio od pomoci!!!!!!!!!!!!!

PODESAVANJE GPRS-a za 063 mrezu:
From the Home screen select "Programs", "More...", "Settings", "Data Connections", "Menu", "Edit Connections", "GPRS Connections", "Menu", "Add".
Configure this page as follows:
Na¹i parametri su:
Za description upi¹ite Mobtel GPRS
Access point: internet
User name: mobtel
Password: gprs
sve ostale parametre slobodno ostavite nepopunjene

i_veske
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 02:24

Post od i_veske »

Svaka cast na postu. Deluje prilicno lako. Ali ne usudjujem se to instaliram win2003 jer zbog toga, valjda, gubim jadnu i bednu garanciju od 6 meseci. Kada bih znao da ce to sigurno da resi problem sa mrezom, ne bih se dvoumio. 8O

ivan.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 04:53

Post od ivan. »

i ja isto razmisljam.mada cini mi se i da vise ne moze da se skine win2003 sa bplondona.jel moze nekako drugacije da se dodje do njega?

symbad
Novajlija
Novajlija

cao

Post od symbad »

Imate u mom postu gore onaj FTP sajt sa username-om i psw-om, tu mozete skinuti, tj. kopirati na vas HDD 2003.

cheya
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 18. Feb 2005. 15:00

MMS za Windows Smartphone 2003

Post od cheya »

Flešovao sam svoju Motorolu MPx200 novom verzijom Windows Smartphone 2003, ali više nemam mogućnosti da šaljem/primam MMS.
Jel zna neko kako da dobijem MMS ponovo?
Hvala unapred!

symbad
Novajlija
Novajlija

Re: MMS za Windows Smartphone 2003

Post od symbad »

cheya napisao:Flešovao sam svoju Motorolu MPx200 novom verzijom Windows Smartphone 2003, ali više nemam mogućnosti da šaljem/primam MMS.
Jel zna neko kako da dobijem MMS ponovo?
Hvala unapred!
Nikako, ja mislim da MMS na 2003 ne radi, ili mozda postoji neki program, ali ne znam ni koji je ni gde se moze naci.

i_veske
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 02:24

Post od i_veske »

cheya napisao:Jel zna neko kako da dobijem MMS ponovo?
Gooooooglaj. :wink: :D :wink:

cheya
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cheya »

[quote="i_veske"]
Gooooooglaj. :wink: :D :wink:[/quote]

Na sledećem sajtu ima zanimljivih stvari:
http://mpx200.site.cz/
Medjutim, kada pokrenem CAB fajl na telefonu žali se da nije digitalno potpisan i odbija da ga instalira!
Jel zna neko kako se to 'zaobilazi'?

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Pa verovatno telefon prepozna da je nelegalan ili nesto. Kao kod nokije untrusted. Mislim da to i neces moci da instaliras

cheya
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cheya »

U stvari, problem je bio što fajl nije bio sasvim čitav. SKinuo sam ga ponovo, i ovaj put je uspelo.

nidzo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 28. Maj 2005. 14:03

Post od nidzo »

zasto uvek moram da imam spobodnog prostora na memoriji telefona da bi instalirao neki program na memorijskoj kartici? I zasto imam samo slobodno 1.8 mega na memoriji telefona a nemam nista instalirano.Gde mogu da proverim sta sve imam i da brisem?

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Maj 2005. 13:04

Post od juice011 »

Ljudi, imate na sajtu www.mpx-land.com rom za verziju 2003. Preporučujem da pre upgrade-ovanja firmware-a nabavite i 2002. Što se tiče samog funkcionisanja mogu reći da 2003-ka radi sjajno. Mnogo je funkcionalnija za razliku od 2002-ke. Sve aplikacije rade u njemu brže. To je delom zbog toga što diže frekvenciju procesora sa 120MHz na 133MHz. Baterija ne može da izdrži više od 1.5 uz prosečnu upotrebu ali je zato mnoooooogo bolji. Svima koji imaju ovaj telefon toplo preporučujem da skinu 2003-ku i upgrade-uju telefon. P.S. Da biste uradili sve ovo potreban vam je Windows 2000. Na Windows-u XP Motorola Firmware Upgrade Wizard ne funkcioniše. Probaću da rešim ovaj problem pa ću vas obavestiti.

strucnjak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 27. Mar 2005. 09:47

Post od strucnjak »

ljudi da li neko zna gde mogu da nabavim rom win mobile 2003 ili 2003 se, 2002
za POCKET PC.Cuo sa da je mladja nesto downloadovo sa nekog site kog.???

POZ
Expert sam JAAAAAAAAAAAAAAAA

Meja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 05. Avg 2005. 12:11

Post od Meja »

Cuo sam negde na forumu da mpx200 treba da se flesuje sa 2005. Jel to neki firmer ili misle na windows 2005? Ako je firmer moze li pomoc gde se moze skinuti i koja je procedura. Hvala

Odgovori