Problem sa V3r modelom - help!

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
alex82
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 15. Maj 2008. 03:27

Problem sa V3r modelom - help!

Post od alex82 »

Pozdrav ljudi!
Evo u cemu je problem...instalirao sam novi softver na ovaj model iz razloga sto sam hteo da instaliram neke igre na njega ali mi je konstantno pokazivao neku gresku pri kraju instalacije igrice. Telefon je sa vodafonove mreze inace. Uglavnom kad sam instalirao softver, instalirao sam i jedan file "KEYPAD_FIX_FLEX.hs" i otkad sam njega instalirao tel je odlepio u smislu da je izvrnuo sve komande sto se tice tastera i ekrana. Uglavnom, desava se sledece, kad ukljucim tel, krene ucitavanje i onda mi je ceo unutrasnji ekran beo a spoljasnji prikazuje ono sto bi trebalo da se prikaze na unutrasnjem. Znaci kad otvorim telefon na spoljasnjem ekranu se prikazuje ono sto bi trebalo da se prikazuje na unutrasnjem i obrnuto. Odneo sam ga u servis gde su mu slozili neku pricu da bi trebalo da mi zamene stampano kolo i da bi me to kostalo 45e! Uzeo sam tel i provali da kad telefon ukljucim i podignem gornji deo (ekran da se vidi), do pola, onda vidim na njemu sve kao da normalno funkcionise, znaci rade mu i tasteri i opcije ma sve! a kad ga otklopim do kraja onda pocinje da prikazuje kao sto sam vec opisao u gornjem delu texta. Zanima me da nije to mozda flat kabal u pitanju? nemam mi logike da bude stampano kolo kad mi tel prima pozive bez problema! ako je flat kabal , koliko bi to kostalo (naravno povoljno) i gde moze da se zameni? ako je u pitanju samo flashovanje ili neki dodatni softver koji bih mogao i sam da odradim, molio bih za pomoc gde da skinem to i sta da radim. Pomagajte, znam da sam oduzio post i da sam mozda malo zbunjujuce opisao sve ovo ali...
Hvala unapred na odgovorima! :-)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

pa ja bih prvo pokusao jedan fles i nadao se da ce da upali......mislim sam si rekao da kad si instalirao neki softwer to je pocelo da ti se desava...znaci pokusao bi sa nekom starijom verzijom softwera i nada o se da ce da se popravi....neverujem da je flet kabl jer ipak kad flet pocne da crkava onda se slika gubi i javlja se crni ekran a kod tebe je samo izvrnuo komande..... :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

alex82
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od alex82 »

dimi89, hvala na predlogu, samo mi reci ako imas neki link gde bih mogao da skinem stariju verziju softvera, zato sto sam ja pokusao sa nekim verzijama i nije mi nista promenio :-(

schmaug
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 29. Okt 2006. 23:38

Post od schmaug »

Možda mogu da ti pomognem. Ako je to v3r, onda je to specifična verzija i treba ti specijalni monster pack. Pazi dobro, jer ako pogrešiš možeš da zaključaš fon na matičnu mrežu , a otključava se hardverski, bolje ne pitaj (http://www.modmymoto.com/forums/showthread.php?t=46735). Svi MP su na modmymoto.com. Traži samo verzije oblika R3443u2. Očitaj koji je tvoj originalni software-i on mora imati šifru ovog oblika. Ako nije, dobro pazi. Za savet me možeš zvati na 064/616-5856. Raša

alex82
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od alex82 »

Hvala ti Raso, resio sam problem ;-) evo kome bude trebalo ubuduce moze da skine odavde ovaj file on resava ovaj problem kod ovog telefona http://www.4shared.com/account/dir/7096 ... UNFGiWJs4j
Jedino mi smeta to sto su hteli da me odrade za 45e! :angry: a provblem sam resio sa jednim pisljivim file-om! Uglavnom...
Sve najbolje!

schmaug
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 29. Okt 2006. 23:38

Post od schmaug »

Nema na čemu. Inače sam moj v3r morao da rasklapam i vezujem test point na masu kao u uputstvu, jer sam ga greškom vratio na original t-mobile software. Ali uspedoh, i zato dobro gledajte koji je MP.

Odgovori