MPx220 Yes or No

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
Odgovori
kirezz
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 14:43

Post od kirezz »

@top

Na GSM forumu imas sve sto ti treba, fixove za blutut i prog za kopiranje kontakata (sve od jednom). A sto se tice nasih operatera sto nepodrzavaju MPX i jos puno naprednijih telefona to je njihova greska a mi ispastamo. Po njima bi svi trebali da imaji 3310 i sve ce vam raditi :x . 064 sucks! A ni mobtel ne odmice daleko...
mpx200 (WM05 (5.12)) ;mpx220 (WM2003SE(4.21))

M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 20:04

Post od M65 »

::top::

Probaj da ga flesujes sa nekim aziskim rorom, kazu su tamo ipravljeni bagovi i za blutut i za gprs.

ikich
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 11. Mar 2006. 21:44

Post od ikich »

Imam mpx 220 vec dve nedelje i kada instaliram neki program posle par dana nece da ga pusti jer nije potpisan ili tako nesto kako ga naterati da radi. Program je recimo total comander

sasaab
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 12. Mar 2006. 20:25

Post od sasaab »

Pozdrav !
Kupio sam mpx 220 pre nekoliko dana i to je moj prvi smartphone. Aparat je uglavnom OK ali imam nekih pitanja koja vidim muce i druge ljude ovde. Danas sam lutao ovde po forumu i nesto sam resio ali nesto i nisam pa reko da pitam:

1. da li gubim garanciju ako flesujem telefon ?
2. i ja kao i top imam problem da prebacim kontakte sa kartice u telefon. kirezz je spomenuo GSM forum ali meni to nista ne znaci. nov sam i treba mi link do tamo
3.da li vibra moze da se ukljuci ako je ukljucena i melodija ili radi samo ako je melodija iskljucena ?
4.da li zvono moze da se pojaca ? ovo su ljudi vec sigurno pitali mnogo puta ali ja nisam uspeo da nadjem odgovor
5.sa bluetooth-om imam isi problem kao i top. sve salje ali nista ne prima !
6.u radnji gde sam kupio telefon dobio sam instalacioni cd za active sync na SPANSKOM ! ! ! treba mi verzija na engleskom.
7.ne svidja mi se nacin za pronalazenje kontakta iz imenika,tacnije ne snalazim se bas. vise sam za klasican nacin. moze li to da se uradi ?
8.treba mi neki dobar program za obradu slika
9.da li cu moci da obradjujem dokumente u wordu ?

Nadam se da nisam bio previse dosadan i hvala unapred na svakom odgovoru !

karanm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 25. Jun 2005. 00:33

Post od karanm »

1. da
2. Program se zove SIM manager idi na http://www.surrealnetworks.com/
3. naravno da moze, imas podesavanja u profilima
4. moze imas objasnjenja na ovom, kao i na http://forum.burek.co.yu/index.php pod mobilnom telefonijom nadji temu: Motorola mpx220, pojacajte zvono, unapredite kameru...
5. mora da prima, vidi u file manageru pod \Storage\My Documents , ako i to ne pomaze, savetujem flashovanje (sto i svakako savetujem)
6. link iz tacke 2, zadnja verzija je 4.1
7. ne znam, savetujem da probas da se naviknes i videces da je bolje
8. Ja imam Pocket Image Editor, cini mi se da sam ga skinuo sa www.modaco.com
9. word fajlove mozes samo da otvaras koliko ja znam, ali uz pomoc drugih programa mozes da pravi .txt i slicne fajlove; dok npr. postoji program za obradu excelovih fajlova!

Eto, nadam se da sam ti pomogao!

1goR
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Mar 2006. 12:55

Post od 1goR »

=karanm=

Ajd posto vidim da dosta znasj oko mpx220, adj nam objasni par stavri
Znaci ne kontam sta su ti ROM-ovi..jel to neki update za wm2003 ili sta
Ako jeste koji je najbolji i gde da se skine(otprili sam skonto da je neki asia ROm)
Onda, za imenik...Ja bro nemogu da se naviknem nikako, treba bre ceo imenik da prodjem da bi dosao do kontakta, jel to bre postoji mogucnost kao kod ostalih fonova?
A sto se tice pojacavanja , nisam bash nesto primetio da se pojacao zvuk iako sam ga poveco u registriju, al ajde...to manje bitno
I nemogu da nadjem pravu verziju onog PocketMusic playera, a skino sam ih brdo, nikako da nadjem pravi cd-key, a i njih sam nasho brdoo
Aj odgovori plz. ti si nash Idol :P :D:D:D

sasaab
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 12. Mar 2006. 20:25

Post od sasaab »

@karanm

Hvala ti, mnogo si mi pomogao !
jedino Pocket Image Editor nisam uspeo da nadjem na onom linku.
Imam jos jedno pitanje. Gde smesta slike koje prebacim sa drugog telefona ? Da napomenem da ih nije smestio u Photo album i ne mogu da ih nadjem.

@Grandpa

hvala za koristan link

@1goR

I ja sam se malo mucio sa tim imenikom ali sad je vec dosta lako i mogu ti reci da nije los nacin.
Ako zoves nekog ko se zove recimo Milan samo jednom stisni tipke koje sadrze slova tog imena.
Znaci 64526. Mislio sam da se necu navici ali sad je OK

Pozdrav !

1goR
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Mar 2006. 12:55

Post od 1goR »

@sasab

E bro, mogi ti reci da si upravu za imenik....uopste nije to lose, evo se vec navikavam

E karanm, Idolu nash (:D) jos samo ti da se oglasish i pojasnish nam malo oko tih ROM-ova....zanci sta su, da ili treba staviti, koji staviti i tako ..

p0z sa suncanog....uf, fck, pa ja sam kod kuce :P:P:P

kirezz
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kirezz »

Nisam karanm, ali eto citam sad forum i znam odgovor na tvoje pitanje 1goR...
ROMovi su ustvari fajlovi koji sadrze sistem za smartfon. Dakle Rom ti je ustvari operativni sistem, koji se moze fleshovati tj. moze se snimiti drugi sistem na fon. E sad imas dosta verzija romova, i da znas kad fleshujes fon gubis garanciju...Zavisi sta ti treba, ja sam na mojoj MPX 220 dobio rom verzije 4.21 i radi sasvim ok (verziju mozes da pogledas u settings=>about ili u betaplayeru), ali ako hoces neki fensi predlazem da ga apdejtujes, kazu da je aziski rom najbolji i da tu imas WMP 10. Potrazi linkove ka romovima na ovom forumu, i da ne zaboravim, treba ti i motorola upgrade wizard da izvrsis fleshovanje novog roma. Pozz 8)

karanm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 25. Jun 2005. 00:33

Post od karanm »

@sasaab: Trazi na bureku, i bice ti update-ovan!
Slike bi trebale da ti budu u ovom folderu: \Storage\My Documents (koristi u photo albumu opciju change folder)
@ 1goR: Ja licno imam azisku verziju 3.53 (koja ima dodushe wmp9, ali radi kao sat! :lol: ) Ostalo oko romova je objasnjeno, linkovi su postavljeni! Nije bitno samo napraviti promene u registru (sto se tice zvuka), nego i koristiti wma za zvono, a ako ti i to nije dovoljno jako, mozes pojacati editovanjem u sound recorderu, vec je pisano objasnjenje! TCPMP je najbolji player za sve vrste medija! Imas full verziju na burek forumu, na pomenutoj temi!

Eto, odgovorio idol!

jeremic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 19:33

Post od jeremic »

pozdrav drugari.imam problem,nemogu da nadjem sajt sa koga mogu da preuzmem program motorola mobile upgrade wizard,tj na supermobile.ru je ostecen.kako da instaliram teme koje kad raspakujem sadrže sliku i xml fajl,gde da prekopiram sliku ili ona sluzi samo da se informisem kako izgleda tema.ps.gde da skinem sp task manager i xbar program..

M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 20:04

Post od M65 »

Sa ovog sajta sam i ja skinuo.

http://surrealnetworks.com

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 22:44
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@jeremic: teme koje sadrze .xml fajl i sliku kopiras u Aplication Data\Home; onda udjes u Settings\Home Screen i podesis je. Teme koje imaju ekstenziju .hme isto prekopiras, s tim sto moras pomocu File Explorera da je pronadjes i pokrenes instalaciju. :)
MPx200 WM2005

jeremic
Novajlija
Novajlija

Post od jeremic »

pozdrav.da li neko moze da mi posalje motorola mobile upgrade wizard na jeremic@ptt.yu jer nemogu da nadjem neostecenu tj. ispravnu varijantu ovog programa.cemu sluzi motorola offline system updater jel zna neko da mi objasni.posetite sajt airfagev obavezno.pozdrav svima.

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 22:44
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@jeremic: "motorola mobile upgrade wizard" ti je offline updater i sa njime flesujes mobilni. Downloaduj ga ovde link :)
MPx200 WM2005

jeremic
Novajlija
Novajlija

Post od jeremic »

hvala dzoni45,resio si sve moje dileme.ynam da preterujem ali prvi put trebam nesto da flesujem pa me yanika kako to uraditi ali na srpskom jer je iskustvo jedno a ono sto pise na forumima drugo.kako da vidim koju veryiju roma imam.hvala,hvala,hvala...

jeremic
Novajlija
Novajlija

Post od jeremic »

opet ja,kako instalirati programe koji imaju razlicitu ekstenziju,npr.neke su rar,neke cab ...preporucite mi gde u bg da je kupim jer sam se spremio i saznao dosta toga o njoj.

kirezz
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kirezz »

@jeremic

Imas vise nacina za distribuciju fajlova preko neta...(rar,zip,cab,hme...)
Rar i zip extenzije predstavlaju zapakovane fajlove nekim arhiverom (winzip, winrar ili zipgenius npr.), i te fajlove moras prvo da otpakujes pa ces dobiti cab, hme ili exe fajlove (mozes to da ucinis i preko total commandera).
exe fajlovi se instaliraju preko kompa (spojis fon i kliknes na exe i pocne instalacija) ako je ime setup.exe ili ako ti izbaci da to nije validna win 32 aplikacija, onda je prebacis na fon i tu aktiviras.
Cab fajl instaliras tako sto ga prebacis na fon i aktiviras preko nekog fajl menadzera.
hme je extenzija za teme, i njih takodje prebacis na fon i aktiviras...

To je to...poz 8)

jeremic
Novajlija
Novajlija

Post od jeremic »

hvala kirezz,majstore.
viva la musica,viva motorola.nije mi samo jasno kako ljudi mogu da pricaju da je ovo telefon bez potencijala kada sa njim mozes da radis ono sto sa symbian olatformom nema sanse.
pozdrav svima.

vimm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 03:58

Post od vimm »

Kada već kažete da MPx220 može sve, da li je onda moguće kucati naša slova u SMS ili emailu i na koji način? Podesio sam u Regional Settings na Serbian(latin) i vidim naša slova dok čatujem ili u imeniku, ali ne mogu da ih otkucam :( Možda zato što imam neazijski rom (nemam japanski među jezicima)?

Odgovori