Mpx200 - SD - Problem!

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
ninjaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2004. 23:49
Kontakt:

Mpx200 - SD - Problem!

Post od ninjaz »

Kupio sam SD TRANSCEND karticu - 256mb 80x za MPX200, sve radi odlicno, samo prilikom ubacivanja kartice telefon se gasi!
Ubacivao sam razne druge kartice (MMC/SD) i nije mi se javljao taj problem.
Da li je neko imao slican problem i da li postoji resenje?

samurai_jack
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Jul 2005. 00:05
Kontakt:

Post od samurai_jack »

I meni se to desavalo sa ortakovom karticom (isto transcend), koju on doduse koristi za digitalac, ali ne bi trebalo to da se desava, dok je drug koji ima MPx200 kupio kingstonovu karticu od 512, i njemu se ne gasi, ali zna da pobrljavi telefon kad ubacuje karticu, ali se posle malo vremena sredi.

kirezz
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 14:43

Post od kirezz »

Prvo formatiraj karticu u nekom digitalcu ili kardrideru pa probaj ponovo da je ubacis. Kad sam prvi put ubacio Transcend MMC 256 i meni se to desilo, to je verovatno zato sto fon. ne moze da je formatira. Posle formata radi kako treba...
mpx200 (WM05 (5.12)) ;mpx220 (WM2003SE(4.21))

ninjaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od ninjaz »

Formatirao sam je u citacu i opet isto. Probao sam FAT i FAT32 i ne vredi.
Da li je bolji FAT ili FAT32 fajl sistem za telefon?

kirezz
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kirezz »

Ja mislim da je FAT32, tako je barem na kompu (mada je NTSC najbolji). A probaj neku drugu karticu da stavis pa da vidis da li ce da se ugasi...Normalno je da npr. fon ne prepozna karticu kad je prvi put ubacis, pa je samo na pola izvadis i ubacis ponovo i radi...

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Znaci radi kad ga opet upalis sa karticom unutra???
Nisam koristio tu motorolu,ali mislim da ne moze odmah da procita tako brzu karticu!
Kazes da je kartica 80x,mnogo je brza i ne moze da je cita,probaj da apdejtujes softver na mobilnom! Moguce da je stvar softverska,ali mozda je i do hardvera,potrebno je dosta "snage" da u trenutku inicijalizuje tu karticu!
Najverovatnije je problem u brzini,isprobaj sa sporijim karticama da li radi pa uporedi! Ili pronadji neku drugu od 80x pa vidi da li hoce da radi!
Tako brza kartica ima bolje performanse,ali i trosi vise "struje"!

ninjaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od ninjaz »

Da, radi bez problema kad ga upalim. Probao sam i druge kartice (do 512mb, ali ne 80x) i sa njima nema problema. Koristim MPXLand2003.

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Onda je 90% problem u brzini kartice!
Pokusaj da je zamenis tamo gde si je kupio ako imas racun!
Zamoli ih i trazi istu takvu,ali sporiju! A pre toga probaj karticu od 80x nekog drugog proizvodjaca,to mozes u bilo kojoj prodavnici koja prodaje memorijske kartice!
Pitaj da isprobas da li radi?

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Ne verujem da je do brzine kartice, ja sam isti problem resio formatiranjem (telefon koristi FAT sistem). Obavzno odradi full format!

ninjaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od ninjaz »

Nista ne pomaze. Nego imam drugi problem koji je mozda u vezi sa ovim.
Odredjene igre nece da se instaliraju na karticu. "Unable to install this location....", dok se na telefon bez problema instaliraju! To se iskljucivo odnosi na odredjene igrice tipa 3D Mini TransCanada itd., a prevelike su da budu instalirane na memoriju telefona. Da li se jos nekome javlja ovakav problem i postoji li neko resenje?

kirezz
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kirezz »

Ne, taj problem nema veze sa karticom. Omni G soft ima takav instaler i nece da instalira igricu na kartcu ako imas softver nize verzije od 4.21. Glupost! Na MPX 220 mi instalira gde hocu, ali na 200 nece ponekad cak ni na telefon. Resenje je da indtaliras igru na MPX220 (ili slican) pa da kopiras (folder igrice) na mpx200, na karticu, i igra radi ok...A inace Mini trans kanada je sr***, neradi preko celog ekrana, i voznja je uzasna! :uhuh:

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

kirezz napisao:A inace Mini trans kanada je sr***, neradi preko celog ekrana, i voznja je uzasna! :uhuh:
Slazem se, igrica je lepo osmisljena ali je lose uradjena... :disgust: :smutny:

@ninjaz: Nista nisi propustio, ako hoces pravu voznju skini street duel 8)
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

ninjaz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od ninjaz »

Ok, hvala momci. Tako sam i radio sa manjim igricama koje ne mogu da se instaliraju. Instalirao na telefon, pa kopirao na karticu. Imate li jos neku preporuku za igrice koje sigurno rade na MPX200?

Odgovori