Bluetooth klasa u ROKRu E1?

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 17:29
Kontakt:

Bluetooth klasa u ROKRu E1?

Post od RazbojNick »

Zna li neko koja je klasa Bluetootha ugradjena u ROKR E1? Cini mi se da je klasa 2 (ili b), ona koja radi samo do 10m, ali ne bih smeo da se zakunem.

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

mislim da klasa 2 radi na vise od 10 m , a da klasa 1 radi na do 10m :wink: , a koja je neznam ...
rocK for ever

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

ja mislim da nema veze sa dometom to da li je klasa 1 ili 2 (mozda i ima veze ali nema velike veze)....razlika je u profilima koje podrzava...klasa dva mislim da moze da se poveze sa stereo bluetooth slushalicama dok klasa 1 ne moze! za to mislim da je e1 prva klasa!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Klasa upravo ima veze sa dometom, a podrška u obliku protokola i brzine protoka može da varira nezavisno od klase.
Class 1 = do 100m, Class 2 = do 10m u prečniku.

RazbojNick, ne bih znao odgovor na tvoje pitanje, ali to može lako da se testira. Ako je BT za komp Class 1, probaj da spojiš telefon sa njim sa razdaljine veće od 15-20m. Ako uspeš, znači da je Class 1... :wink:

RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od RazbojNick »

Pa, to me i buni, spajanje ide na vrlo maloj udaljenosti, 1m, nece na vise (nema opticke vidljivosti, ali to ne bi smelo da bude prepreka). Kad se nadju, mogu da mrdnem telefon iz sobe, videce se i dalje, ali nece raditi nijedan servis sa telefonom (transfer fajlova itd). Opet, to svi servisi radi samo na pomenutoj maloj razdaljini. Kod drugara sam se spojio na nekih 4 metra, opet bez opticke vidljivosti (pricam za telefon, ne BT dongle) bez problema. Ne znam koji on dongle ima.

Takodje, transfer fajlova na telefon ne radi (prebace se fajlovi od 0KB velicine istog imena), obrnuto bez problema. Dongle je neki "Bezmark", radi sa IVT BlueSoleil softverom, deklarisan kao Class 1 (100m).

P.S. Jednom sam uspeo da nadjem Nokiu 6230 ko zna gde u zgradi/pred zgradom/u avionu koji je preletao, tako da ne ne verujem da je u telefonu Class 2...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Uh, BlueSoleil... :wacko:

Ne sviđa mi se taj softverski paket, ali uopšte! :dry: Jesi li probao da nađeš noviju verziju, možda ti to reši problem jer se verovatno nešto zeznulo sa protokolima. Možeš čak da probaš i Microsoft-ov drajver u okviru SP2, čisto da proveriš da li sam dongle radi kako treba.

RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od RazbojNick »

Jbga, ni meni nije niz dlaku, ali to je ono sto ima. Verzija nije bas najsvezija, 1.6.xxx, ali radi.

Nasao sam najnoviju verziju, 2.3, cak skinuo 28 MB preko modema, ali dobio corrupt BlueSo~1.cab u okviru zip arhive (skidao sa zvanicnog sajta) :x

Videcu kako radi sa drugim telefonima, kad mi dodje neko u posetu ili cu iscimati dongle do nekoga, sta bude pre...

RazbojNick
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od RazbojNick »

Nasao sam (jedva) da je BT u ROKRu Klasa 1 (30feet = 100m), da otklonimo tu nedoumicu.

Mali OT: hocu da flashujem telefon nekim Monster Packovima (MP), konkretno BodyGuardrov Revolution 4.0, ali pre toga bi bilo pozeljno da se bekapuje postojeci firmver telefona. Pratim uputstvo doslovno, imam sav softver, ali kad pocnem operaciju bekapovanja, izadje mi greska "Error creating backup. Your phone doesn't supported!" (losiji engleski, ali se kapira).

Ima li neko ideju zasto se javlja i ima li resenja? Orem net u potrazi za odgovorom, ali zasad nista.

Odgovori