Iz Telenora su mi poslali dve poruke za aktivaciju, jednu za MMS i jednu za GPRS, MMS radi ali GPRS ne radi.
U internet profilima (opcijama) postoje dva neka centra za MMS, jedan je zakljucan a drugi moze da se edit-uje, centar (server) za GPRS ne postoji. Telefon je VODAFONE i kada pokusam da startujem onaj VODAFONE BROWSER on kao ucitava i tako ucitava do sutra, kad' pokusam da ucitam neku stranicu isto tako... onda prekinem i on prijavi kao da je preneo par stotina bajta...
Eto, to je... u stvari, telefon sam kupio devojci, malopre mi je rekla da postoji neka opcija ENABLE GPRS u settings-ima za poruke, to je off, ne znam da li to treba da se stavi na enable da bi GPRS proradio?
Kako da ga aktiviram? Ne forumu nisam uspeo (niti na imbecilnom telenorovom sajtu) da pronadjem podesavanja za ovaj telefon za MMS i GPRS.
Jos me jedna stvar zanima. Navodno, kako mi je rekao lik koji drzi radnju gde je telefon kupljen, ovi telefoni su svi sa VODAFONE-a i NISU dekodirani jer rade na istoj frekvenciji... da li je to tacno? A ortak mi je rekao da lose dekodirani telefoni imaju obicaj da im recimo radi MMS a ne radi GPRS ili obrnuto... ne znam ima li ovo veze...
Z3 - ne radi GPRS
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian (UIQ) OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian (UIQ) OS ●
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Da idemo redom...
Većina kada "skida" telefone sa mreže samo ukloni lock ali ne i brandiran sw.
Tebi preostaje da ili sam ili odneseš u neki od servisa da ti ubace "čist" sw.
Tj neki koji nije vezan za neku mrežu.
Tada će ti biti sve opcije dostupne pa i ta "ENABLE GPRS".
Dobićeš i mogućnost da biraš koja će ti biti default gprs, mms podešavanja.
Većina kada "skida" telefone sa mreže samo ukloni lock ali ne i brandiran sw.
Tebi preostaje da ili sam ili odneseš u neki od servisa da ti ubace "čist" sw.
Tj neki koji nije vezan za neku mrežu.
Tada će ti biti sve opcije dostupne pa i ta "ENABLE GPRS".
Dobićeš i mogućnost da biraš koja će ti biti default gprs, mms podešavanja.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 17:06
- Kontakt:
Cao, hvala na odgvoru ali nisi mi bas razjasnio stvari...
Prvo, sta hoces da kazes kada pominjes brendirani SW, da li zbog toga ne radi GPRS ? Opcija ENABLE GPRS bi trebalo da je dostupna ali ne mogu da tvrdim jer telefon nije moj. Devojka mi je danas rekla da vidi tu opciju ali ne znam da li moze da je menja.
Mene zanima zasto u podesavanjima postoji samo MMS i to 2 puta ali za GPRS nema nista, tj. nema nista od Telenorovih podesavanjam, ima od VODAFONE-a, iako su mi oni poslali te neke poruke koje su mi automatski aktivirale i podesile MMS i GPRS koga ipak nema?
Koliko kosta da se ubaci cist sw i da li to moze bezbolno da se ucini ili postoji nekakva opasnost da se zajebe telefon?

Prvo, sta hoces da kazes kada pominjes brendirani SW, da li zbog toga ne radi GPRS ? Opcija ENABLE GPRS bi trebalo da je dostupna ali ne mogu da tvrdim jer telefon nije moj. Devojka mi je danas rekla da vidi tu opciju ali ne znam da li moze da je menja.
Mene zanima zasto u podesavanjima postoji samo MMS i to 2 puta ali za GPRS nema nista, tj. nema nista od Telenorovih podesavanjam, ima od VODAFONE-a, iako su mi oni poslali te neke poruke koje su mi automatski aktivirale i podesile MMS i GPRS koga ipak nema?
Koliko kosta da se ubaci cist sw i da li to moze bezbolno da se ucini ili postoji nekakva opasnost da se zajebe telefon?
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Voda to namerno blokira u svojim verzijama sw da ne bi koristio telefon na drugoj mreži (pored sim net locka).
Dakle..
Moraš da flešuješ telefon i sve će ti biti dostupno i mms i gprs.
Prvo pogledaj koji ti je firmware trenutno pa će od toga zavisiti sve ostalo.
Ako ti postupak u lepljivoj temi "FAQ Motorola" o flešovanju deluje suviše komplikovano odnesi u neki servis da ti to odrade za 10 min
Dakle..
Moraš da flešuješ telefon i sve će ti biti dostupno i mms i gprs.
Prvo pogledaj koji ti je firmware trenutno pa će od toga zavisiti sve ostalo.
Ako ti postupak u lepljivoj temi "FAQ Motorola" o flešovanju deluje suviše komplikovano odnesi u neki servis da ti to odrade za 10 min

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.