Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Aleksandar Vujic, mislim da kod svakog ko ima Android telefon a nije vozač, mora postojati interesovanje za ovako nešto, tako da svakako ne odustajte!

Od domaćih aplikacija, uz Beodroid, ova mi je za sada najbolja! Još ću je isprobati, ali sinoć sam joj zadao sve one rute na kojima je ranije davala sumanute kombinacije, i položila je test :D

Jedna sugestija (možda ovo samo meni znači, a možda i ne): mislim da bi bilo bolje da su pinovi na mapi povezani barem nekakvom linijom u jakoj i primetnoj boji. Čisto da bi se na mapi lakše primetola proračunata putanja. Ovako je malo nezgodno pratiti pinove :wink:

Još samo da probam režim praćenja, da vidim kako to radi.

Pozdrav 8)

Aleksandar Vujic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Feb 2010. 14:05

Post od Aleksandar Vujic »

Vlada Zem, na žalost, mi smo testirali aplikaciju samo na HTC Tatoo (što je Android 1.6, zato što nismo imali ni jedan drugi telefon), ali smo testirali na emulatoru za android 1.5.

Pokušaću da reprodukujem taj problem i ako budem mogao da nađem popraviću. Bilo bi korisno ako bi mogao da budeš siguran šta si uradio što je dovelo do problema.

Pozdrav

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Bonsai Blast
SlikaSlika
Bonsai Blast is a puzzle game for the Android platform.This game is very similar to Bust-A-Move but does have several features that set it apart.
The object of the game is to clear all of the colored balls from the line before they reach the Yin Yang at the end of the level.
Izuzetna applikacija prelepe grafike tipa "Luxor"."Ekstremna zaraznost".
Review

Midomi SoundHound
SlikaSlika
What's that song?
Hear it and identify it FAST with SoundHound-just hold your phone up to a speaker,and SoundHound names the tune in as little as five seconds!
It even works if you sing or hum the melody.
Fantasticna applikacija.Prepoznavanje pesama "u rekordnom vremenu".
Prepoznaje cak i ako "pevate" pesmu.
Slika

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Aleksandar Vujic, nista bitno nisam radio, malo gasio/palio gps a ni telefon nije bio "opterecen". Danas sam vise puta probao i radi normalno sve. Samo te rute ponekad, koriscenje vise linija. Ok, objasnio si lepo, voleo bih da ima opcija, nesto kao "ignore" za udaljenost stanice, ponekad zbog male razlike u metrima placas 2 karte. Ali svejedno odlicna app.
araphel, ja idem kontra, planiram da skroz batalim auto po gradu, guzve, parkiranje, kazne... A i Beograd polako otkriva znacaj zute trake.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

vylota
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Nov 2009. 14:17

Post od vylota »

miss_kiedis, lakse ti je da ostavis mobilni u USB modu, napravis na sd kartici folder npr aplikacije, prebacis raspakovanu aplikaciju u taj folder, otkacis fon sa USBa, i sa SAM instalerom nadjes i insaliras tu aplikaciju.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

NDrive
Slika

SlikaSlikaSlika
Map Display / Graphics
1. Dynamic adaptive drawing engine that can do 10 frames per second in a 400 MHz processor – providing a video-like experience.
2. Free rotation and tilt control on and off routing
3. Use of 3D objects render – Landmarks
4. No limitation on zoom in and out on and off routing
5. Display of pedestrian streets, ferries routes and trains
6. Display of terrain types (urban, green, river and sea)
7. Allows to choose from 6 design templates included, or import users’ made in XML
Interface
1. Use of gesture recognition with velocity
2. 100% finger or keyboard operated
Search
1. All searches have instantaneous feedback – results are displayed while typing.
2. Accepts search for city centre, street centre, street number, street crossings
3. Accepts search from postal codes system instead of city
4. Faster searches:
+ By the usage of initials or parts of initials in any order
+ Results are based on city population (large cities are displayed on the top).
+ Record of partial history of past searches
5. Accepts search by POI names in cities or POI by proximity
6. Accepts search by all POIs in a city or limited by POI category or sub-category
7. POI information can have: phone, email, URL and description in HTML, that are usable by the phone hardware
8. Accepts search by coordinates in 3 coordinates´ formats
9. Records all search history (deletable)
10. Accepts ABC or Qwerty keyboard layout, or even keyboard input from compatible hardware
Routing
1. F aster, shorter or pedestrian modes
2. Choose between “Accept Tolls” or “No Tolls” o n routing calculation
3. Information displayed : Next manoeuvre and its distance , total distance to destination, actual time, estimated time to arrival and arrival time
4. Demo routing, if GPS is disconnected
5. Road book available with past and next manoeuvres
6. Automatic routing recalculation on missed manoeuvre
7. Can display off-road routing till next available road
8. Show present street and next street name on approaching manoeuvre
9. In routing can: calculate alternative route, block road by distance or from road book
10. In routing can move, pan and ask the interface for street names or POI names simply by tapping on the screen.
11. In routing can search for another places and route directly without stop navigating.
12. Can route from map coordinates by screen input
13. Can route from received SMS with coordinate, POI or Favourite, on phone devices
Safety
1. Sound Alarm for specific absolute speed
2. Visual and Sound Alarm for street maximum allowed speed
3. Visual and Sound Alarm for safety radar proximity with velocity limits
4. Safety radar can be imported from KML open formats by the user
Favourites and communities
1. Can handle unlimited favourites’ categories defined by the user
2. Supports unlimited number of favourites
3. Favourite categories can be customized by user with: name, visible or invisible on map, visibility scale, displayed icon (from icon library or user generated icon)
4. Favourites can have: name, address, email, phone, web, fax, description and are fully interactive with phone hardware
5. Favourites can be exported and imported to KML format for sharing with friends and viewing in Google M ap(TM) and/or Google E arth(TM)
Settings / Customization
1. General: Sound volume, backlight, O n or P ower S afe mode, system time
2. Localization: Can handle 28 languages, keyboard preference and Km/Mph
3. Map appearance: Auto zoom on/off, Landmarks on/off, Templates, POI display settings by categories
4. GPS: ports, settings, coordinate type and GPS specific display with compass, coordinates, altitude and current speed
5. Battery charging status
6. Interactive HTML manual included
7. Software device licence via web registration, hardware data connection, SMS, or bulk licence modes
Upgrades and website services
1. Can use NDrive Agent for automatic software, map, radar, voices upgrades or purchases
2. Website support: Customer support by email, FAQ, video tutorials, manual downloads and accessories purchase.
Slika

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ja sam skinuo NDrive i lepo radi.Prezadovoljan sam ali ipak cu instalirati iGo kada izadje za Android platforme,jer je on najbolji.

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

Ja imam iGO (fenomenalno radi naravno za android) mapa je super ima cak i kruzne tokove u SM. :D
a za Ndrive nisam nasao nijednu korisnu mapu :smutny:
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ivan Cirkovic, ne vidim kako se ovo bitno razlikuje od iGo-a koji ja imam. Baš sam hteo da kažem kako je 90% isti. Samo pošto nemam Android pa nisam baš u toku ne znan čije mape koristi, ali sličnost sa ovim preview-om je neverovatna.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ivan Cirkovic, ne radi IGO na Tattoo, nije urađen za 320x240....za sada samo veće rezolucije. Pratim na nekom forumu razvoj situacije i još niko nije uspeo to da sredi..... Ako neko zna nešto više od mene, ili ima rešenje, nek slobodno podeli sa nama. :wink:

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

Au ja nema tatto ja ima G1 pise mi u potpisu. :wink:

Meni na G1 radi jako lepo :)
lepo nadje fix oma brzo se startuje ceo proces traje 20sec. max

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Aha,sorry nisam obratio paznju.Skinuo sam ja sve,ali necu jos da instaliram dok ne srede rezoluciju.NDrive mi vrsi posao :D

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

cale napisao:Molio bih ako bi neko mogao da mi predlozi neku ljudsku applikaciju za restartovanje telefona...Slika

Evo da odgovorim na pitanje. :roll:
Istovremeno Call,End i Menu taster.
Slika

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

http://www.androidfreeware.org/categories/entertainment

Gomila besplatnih programa :wink:
Ko nece da se zeza sa marketom :oops:

mio8drag
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Feb 2010. 14:53

Post od mio8drag »

Da li netko zna je li moguce imati google maps ili neke druge na fonu a da rade u offline modu (na sd card ili tako nesto ) tako da ti ne treba net.
Ako zna molim ga da objasni kako :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mio8drag, Google maps ne moze da radi.offline,jer mape skida sa servera,prema tome nista. Od takve solucije. Koliko znam,nema neke aplikacije koja je samo mapa u sustini. Neka me ispravi neko ako gresim.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

mio8drag, probaj da nadjes na netu neki Open Street Map viewer koji radi offline.
Vidi jel na ovoj strani ima nesto sto ti zavrsava posao: http://joesonic.com/blog/2010/01/02/off ... ernatives/

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

pa igo ima mape i ndrive kakve jos oces hm?
i ne treba im net koriste se gps-om ali uve mozes da odes u opciju pregledavanja mapa i da gledas sta oces
e sad jedino sto nisu satelitske da se onako lepo sarene 8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ako se ne varam, Google maps su tek skoro postale detaljne (barem za BG, ne znam za ostalo), a "politika" koriscenja je da se stalno moraju net "download"...
e?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

cale, mio8drag, araphel, Grandpa, fxgt, Vlada Zem, (i ostali) bez obzira žto je android u pitanju, postoji tema za navigaciju u kafiću "GPS i funkcionalnost" pa tamo nastavite priču o navigaciji.
Kad mogu zajedno win, java i symbian korisnici, ne vidim prepreku da to urade i korisnici androida!?
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Odgovori