Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Pominjali smo vise puta nedostatak plejera sa ekvilajzerom na Androidu, pojavio se na Marketu "Audio Player With EQ". Trial verzijja, naravno sa puno nedostataka, nisam u prilici da jurim "full v.". Ali zapravo ekvilajzeri (preinstalirani) rade odlicno svoj posao.
Nus produkt (barem kod mene) je da bas "uspori sistem" (multitasking) i to ne na par sekundi (sto ume retko da se desi) vec svim vremenom rada app.
Probajte
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Luka-70-
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 18:33

Post od Luka-70- »

imaginos, nece da mi radi onaj ppremote... :( sve uradim kako treba ali pise nesto connection refused...i tako stalno..sve ip adrese se poklapaju ,probao sam i sa sifrom i bez sifre ali stalno connection refused...moze li neko da mi pomogne? :(

imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Avg 2005. 16:19

Post od imaginos »

@luka

sto se tice PRemote-a, probaj ovako:

1. instaliraj najnoviju verziju (to si verujem uradio, ali za svaki slucaj proveri update)

2. izadji iz programa PRemote

3. na racunaru: skini ovaj fajl, i raspakuj ga: http://premotedroid.googlecode.com/file ... Server.zip

4. startuj fajl: PRemoteDroid-Server.exe

5. aktiviraj wireless i na mobilnom

6. startuj PRemote na mobilnom

7...trebalo bi da sve radi. :)

-> ako ne radi, ugasi firewall koji koristis, i probaj ponovo da startuejs .exe na desktorpu..

poz!

Luka-70-
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Luka-70- »

imaginos, a sve sam to uradio...nece...znaci u host na mobu napisem ip adresu sa kompa? e sad mi je to cudno zato sto je za primer dato 167.158 itd,a moja je nesto 10.5.15.104:64788 ...mozda nesto pogresno kucam?

imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od imaginos »

hmm.. mozda nije isti port podesen na mobu i na PRserver.exe-u na desktopu.

ako si podesio na mobu da ti gadja "Server" na IP adresu desktopa, onda nastavi ovako:

1. pokreni PRemoteDroid-server.exe
2. desno dugme na zelenu ikonicu u systray-u.
3. klikni na port i vidi koji je podesen (kod mene je resimo 44444, a kod tebe moze da bude i drugacije.
4. pokreni PRemoteDroid na mobilnom
5. menu->settings->advanced connection->port (i tu upisi isti port kao sto si video na desktopu)

iance, da - u pravu si. na mobu u premote->settings->server
treba da ti pise bas ip adresa tvog kompa, na primer 10.5.15.104 (bez onog :64788 na kraju)

javi da li je proradilo. :)
poz!
Poslednja izmena od imaginos u Uto, 23. Mar 2010. 20:29, izmenjeno 1 put ukupno.

Luka-70-
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Luka-70- »

ne...evo ovako:

1-na marketu skinem PRemoteDroid i instaliram.
2-na kompu skinem onaj software i unzipujem.
3-pokrenem PRemoteDroid i vidimip adresu-desni klik na tray ikonu i wi fi server
4-tu imam brojeve u formatu 10.5.15.104:64788 a 67488 je ujedno i port
5-upalim na mobu aplikaciju i idem u meni na settings pa na connections pa na meni pa na new pa na wi fi connection pa ukucam ovako:
Name: Luka
Password: vec je upisano
Host:napisem samo 10.5.15.104
Port: Napisem ono sto mi je na kompu 67488
Iskljucim firewall i upalim wifi na kompu,pa onda i na mobu..ali kada odem na save i ok ,odma mi pise refused...i tako stalno...kao da nece uopste ni da pokusa da se konektuje,nego odmah odbija..
Komp je prikacen na net a mob ni na sta...oba wi fi-a su ukljucena..ne znam sta je :(

imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od imaginos »

da li ti prvo pokrenes softver na desktopu, pa tek posle upalis wifi na tom desktopu?
- ako je to slucaj, onda mislim da ne moze tako da radi (ne moze komp da dobije IP adresu od routera dok se ne zanaci na mrezu (preko wifija ili kabla)). pretpostavljam da ti je komp sve vreme na "kablu" a da ukljucis wifi posle.

u svakom slucaju, ovako stoji stvar. wifi i "kabl" su dve razlicite IP adrese na istom kompu. za pocetak probaj da ukljucis SAMO wifi na kompu pre nego sto pokrenes ovaj .exe server.

----

da bi bio siguran, prvo iscupaj ethernet kabl iz kompa, ukljuci mu samo wifi, zatim ukljuci wifi na mobilnom, i probaj opet isto ovo sto si napisao.

ja sam upravo sad probao, i radi.. tu si negde blizu resenja, samo neka mala stvarcica zeza u podesavanjima, pronacicemo..

poz!

Luka-70-
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Luka-70- »

a jel komp mora da bude na internetu preko wi fi ja da bi radio? ako mora onda nema sanse posto nema nigde wireless mreze u okruzenju..ako ne mora onda sam probao i i dalje je ista adresa i nece... :(

imaginos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od imaginos »

da bi ovo radilo, komp i mobilni moraju da budu na istoj mrezi (preko istog rutera).
dakle, ne moze mob da ti bude preko GPRSa, a komp preko "kabla" na primer.

idealan slucaj je da su ti i mobilni i komp preko wirelesa.
mislim da moze i ako ti je mob preko wifi-ja a komp na kablu - ali na istom ruteru.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

AndroZip File Manager
Slika
-Work with archives: ZIP, RAR, 7ZIP, GZIP, TAR, BZIP2
-Manage files/folders: Single and multiple select, copy, delete, move, sort
-Install applications: APK files
-Short tap and long tap menus
-Send files
-Manage applications: View installed apps, backup, uninstall..
Applikacija je malo sporija u raspakivanju arhiva,ali radi svoj posao.
Slika

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Što se tiče samog desktop izgleda na Androidu, najjača fora su mi "providni", tj."naked" skinovi za widžete. Izgleda sjajno na lepom wallpaperu, kao da podaci "lebde" :) .
Zasad imam samo za 2, ali "najglavna" koja koristim ("Beatifulwidgets" i "Purecalendar widget"), ako neko zna za još neke neka piše :wink:
Probao sam i najnoviju "DocToGo" verziju, ne videh neke značajne izmene, radi sjajno kao i prethodna (Magic, 1.5).
pozz

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Vlada Zem, Ima još tih pure widgeta, Pure messenger widget i Pure music widget. Za ovaj muzički znam da može da se podesi da nema pozadinu.

Ovo je dobar file manager

FileGo is a total commander like resource management tool. You can use it to manage files, apps, processes, and remote files.

Two screen UI and drag&drop support, you can imagine what you can do using FileGo. For example: open catalog and choose app manager, then drag something to next screen:you got app backup function!

SlikaSlika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

telep, sam prefiks "pure" u naslovu aplikacije nema veze sa tim da podaci budu prikazani bez "bekgraunda", "providni" skinovi se naknadno "skidaju" ako postoje, tj.ako ih je neko "napravio", koliko znam :wink:
Još jednom da pomenem "Audio Player With EQ", strašan kvalitet zvuka može da se "izvuče", ogromne "Trial" mane, nema besplatne v.

:wink:

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Vlada Zem, Pa znam to, nisam ni mislio da to znači (znam engleski odlično pa shvatam šta to u ovom kontekstu znači). Rekao sam da ima i taj muzički widget u kome možeš podesiti da bude transparent. Evo kako izgleda
Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ok, stvarno lepo izgleda "providni" sat i vremenska prognoza kada se "utope" u landscape...:)
Mp3tagger pro (1.6.4), izgleda dobra app, jedino što skida "album cover" u formatu koji samo fabrički music player prepoznaje, barem kod mene.
pozz

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Drugari uzeo sam Samsung i5700 i sad posto u blizini nemam wireless kako mogu da instaliram aplikacije na telefon koje vec imam na racunaru tj. koji program mi treba za to.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Za početak ćeš morati da sa Marketa skineš neki file menager, Astro, Linda itd (ili neki app instaler). Njima instaliraš aplikacije prebačene na karticu.
pozz

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Vlada Zem, hvala druze na pomoci. " "

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

jerkann, ništa bre, još nešto, nema potrebe da se previše "bakćeš" sa Marketom i gomilom "trial, demo, itd" software verzija, 99% svega ima na netu.
pozz

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Skyfire browser coming to Android

Slika

Skyfire, the popular Windows Mobile (and more recently BlackBerry) browser made famous for its proxy-based render-anything features, is working on an Android application and looking for a few good alpha testers. And when we say alpha testers, we mean not-ready-for-primetime, expect-some-bugs, alpha testing. If you want in, e-mail alpha at skyfire dot com with your name, country you live in, and what device you use. It's a limited beta, and not everyone will get in. So good luck!

http://www.androidcentral.com/
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori