Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Harthouse, kod mene call filter sasvim korektno radi. Tojest,postavio sam da odbija skrivene brojeve,i on to i radi. Naravno,nista od toga dok ga ne stavis na ignore listu.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Harthouse, niko ovde ne pise "napamet", sve je isprobano i radi kako je opisano. Pa i ona app koju si pomenuo na drugoj temi, koja tebi "ne radi".
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Vlado, nisam mislio da potcenjujem ljude koji su napisali to što su napisali (to je iz ugla experata i bolje upućenih ljudi u ovu problematiku), već kažem samo da kod mene "radi" kako radi i čisto sumnjam da sam pojedinačni slučaj (kao početnika u ovom svetu)... Mislim da je suvišno dalje "razglabati" o ovom "mom problemu" , tako da odustajem što se ovoga tiče... Potražiću pomoć na nekom drugom mestu ! :?

@araphel

Pružiću mu još jednu šansu... Možda grešim, ali čini mi se da aplikacije ne rade kako treba, od kad sam uradio "app2sd" :dry:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Moguce je i da je to u pitanju. Meni je call filter bio jedna od prvih aplikacija koje sam instalirao,i bas sam ga proverio sakrivajuci broj na drugom telefonu i pozivajuci vise puta u razlicitim intervalima. Cim sam primetio da se gubi i ne radi uvek,stavio sam ga na ignore listu,i otkako je tamo,radi bez problema. Doduse,ja svoj Desire stvarno nisam ni rootovao niti bilo sta sistemski petljao po njemu,pa ne mogu da tvrdim ni da izmene u tom smislu mogu da uticu na rad aplikacija,niti da ne uticu.

Neke advanced varijante upotrebe call filtera nisam isprobavao jer mi nisu potrebne.

mackicavs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 09. Maj 2010. 22:04

Post od mackicavs »

Vlada Zem, evo konacno da odgovorim. Kao sto Luka rece dosta koci tj. secka na svakih 2 sekunde i potrebno mu je dosta vremena za ucitavanje staze. Steta,a cini mi se kao dobra igrica za ubijanje vremrna ali sta je tu je dok ne nadjem bolju zadovoljicu se takvom! :smutny: Osim ako mozda nije problem u memoriji pa to prouzrokuje seckanje?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Harthouse, ima sigurno jos 3-4 aplikacije za blokiranje poziva, nisam pri kompu pa mi tesko da sad postavljam, potrazi pa probaj.
mackicavs, steta...
Trenutno sam totalno "zarazen" igrom Radiant, poslednjom verzijom (tj.dodatkom, nove epizode slede, jedva cekam), 40 i neko mesto "worldwide" danas u "hardcore" modu, cilj mi je prvih 20 :)
Pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, video sam tu igru, ali me nešto mrzelo da instaliram....još uvek teglim raging Thunder 2, negde sam na Division 2, i ni sam ne znam koliko sam stvari nabudžio na onaj inače najskuplji auto :lol:

Luka-70-
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 18:33

Post od Luka-70- »

mackicavs, skini raging thunder 1..slicna igra kao i dvojka samo sa manje detalja i tih fancy funkscija..inace ovako sasvim ok igrica

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Od juče mi na telefonu ne radi Market aplikacija, iz nepoznatih razloga ! Da li neko možda ima sličan problem ? :shock:

Drugo, alarm je glupo urađen, s obzirom na to da se phone ne uključuje kad je iključen !!! :shock:

Da li postoji neko softversko rešenje ovog problema, pošto sam pokušao sa 3 applikacije i nijedna ne uključuje phone, kad je isključen ? :unsure:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ne radi Market ili download sa Marketa?
Kako mislis "ne radi alarm", pa koja "sila" da pokrene neku aplikaciju ako je telefon ugasen? Stavi lepo na "offline mode", isti efekat a alarm itd ce raditi.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Kad pokrenem Market, posle 30s čekanja, dobijam poruku da "ne radi server" i imam ponuđeno ili da pokušam ponovo ili da poništim zahtev ! :angry:

A što se tiče alarma, svestan sam da je ovo Android u pitanju, ali ću ti reći samo ovo, da na svim prethodnim telefonima, na različitim OS-ima je to besprekorno funkcionisalo, a telefon gasim noću kad spavam, pa neka i on spava ! :wacko:
Hteo bih samo da proverim da li se identična stvar dešava i kod drugih korisnika ili je moj slučaj ponovo pojedinačni ?! :unsure:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Harthouse, daleko više baterije potrošiš dok upališ telefon i podigneš sistem, nego da ti je celu noć na standby. Ne mogu da ti pomognem sa tim problemom, jer nikad nisam gasio telefon noću, i to mi je apsurdno, moram priznati. Inače, na UIQ i na WinMob takođe ne radi alarm ako je telefon isključen,tako da nije to samo boljka Androida. Ne sećam se kako to beše na S60, jer kao što rekoh, ne gasim telefon....

Što se Marketa tiče, imao sam i ja juče taj problem u nekom momentu, ali je očigledno bilo do mreže ili samog servera, jer je posle nekog vremena proradilo....doduše, bilo je to oko one mini provale oblaka sa silnim munjama i gromovima, koja je sinoć zahvatila moj kraj, i net na telefonu uopšte nije radio. ne znam ima li veze, ali proradilo kako je prestalo da grmi i seva :lol:

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

araphel, hvala na korisnom savetu. Dopadaju mi se tvoji odgovori, jer su vrlo konstruktivne prirode !!! :wink:

Kod mene juče nije bilo bilokakvih elementarnih nepogoda i grmljavina, pa nisam siguran da je problem vezan za te (ne)prirodne pojave ?! :unsure:

pozz :D

thePriest
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Maj 2010. 10:55

Post od thePriest »

svi koji imaju problema sa downloadom sa marketa, niste jedini...

http://www.google.com/support/forum/p/A ... efa7477b50

izgleda da ima neke veze sa gmail account-om, ali ako dobro vidim po postovima, ovi iz google su u fazi resavanja tog problema...
kliknes na download i on se jednostavno zaglavi na "starting download"....
meni je tako 2 dana stajalo 5 aplikacija i nista nije pomagalo, a onda su se skinule volsebno... sad sve shljaka kako treba, makar meni...
HTC Desire

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Harthouse, ma salim se ja malo ovo za munje i gromove, ali stvarno mi nije radilo od nekih pola osam do pola devet uvece, i bas mi pisalo isto sto i tebi

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Možda će zvučati čudno, ali problem sam rešio tako, što sam uklonio neki update sa Market-a, kojeg nisam stavio, ali je Market verovatno sam to skinuo i ne pitajući me !!! :P

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

GoogleTranslate, mala, jednostavna i brza app, Market free. Copy/paste unos teksta, copy za "iznosenje".
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ljudi, znam da je svojevremeno bilo reči o tome kako na Androidu funkcioniše file download, tipa megaupload itd. Da li je neophodna neka aplikacija za to, ili može diektno, kao sa kompa? meni na Desire ovo ne radi, prijavljuje sistemsku grešku.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

araphel, "ubode" pitanje koje sam hteo da postavim u "Desire" temi s obzirom da on ima flash podrsku. Magic skida normalno sa tih "file hosting" tipa sajtova - gde nema cekanja, tj.tih sekundi koje treba da isteknu (retkost). Mislim da za Rapid postoji konkretna aplikacija ali moras imati otvoren "racun" za RShare.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, aha....ja sam probao samo sa onih gde ima čekanje....i tu kad istekne čekanje i kliknem na download link, prijavi grešku....

Odgovori