Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Insider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Mar 2010. 01:43

Post od Insider »

Ukratko : Skeniras bar code, aplikacija se konetuje na net a potom ti prikaze informacije o tom proizvodu. Pored toga dobijas opciju da kupis online ili u lokalu tj. gradu u kojoj prodavnici je ima na lageru i po kojoj ceni.Mislim da ta opcija postoji samo u usa...nisam siguran.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Evo par pitanja od mene: Koji terminal emulator koristite (ako koristite ;) )? Gde mogu da nadjem python interpreter za Android (onaj AndroidScriptingEnvironiment ga ne prikazuje na listi interpretera) ?
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

brate drugar i ja smo na n73 gledalili filmove sasvim ok,a kamoli jbt na desiru koji ima ogroman ekran,prosto kao na lcd-u :) salim se naravno,ali je sigurno mnogo komotnije nego na n73 ....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Danas sam uzeo LG GW620 Android. Samo me zanima, da li ikonica E koja mi se nalazi u vrhu moze znaciti da se telefon moze sam spojiti na internet ? Gledao sam status informacije telefona i izmejdu ostalog stoji "Mobile network type: EDGE".

Broj mi je na pretplati pa ne bi zelio da se konektuje bez mog znanja.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Naravno da moze.
Ukoliko ne zelis synchronizaciju i bilo kakvu vezu sa NET-om najbolje je da decheckiras opciju "Mobile network".(mada ne vidim svrhu Android-a bez konekcije sa NET-om)
Kao i da iskljucis Auto-sync i Background data.
Kada sve to "poiskljucujes",sigurno se nece konektovati.
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Zelio bi ja vezu samo me zanima da li postoji mogucnost da se sam nakaci na internet ? Novi sam sa Android platformom pa mi je ovaj podatak nepoznat.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Mislis na kontrolu protoka?
Svaka aplikacija koja ima potrebu za konektovanjem na NET(vremenska prognoza,mail,FB,Twitter,News i jos masa drugih),u 99% slucajeva ima i opciju Interval koji sam odredjujes.
Znaci osvezavanje na 1h;2h;3h;...30min.15min...nebitno i manual opciju.
Moja preporuka ti je da za pocetak installiras applikaciju NetCounter,pomocu koje ces imati potpunu kontrolu protoka.(imas je na market-u,free)
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ok. Hvala. Najvjerovatnije ce biti jos koje pitanje ali za sada cu pokusati sam da se snadjem sa Android platformom te da prelistam stare stranice.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Zna li neko za neki odlican (po mogucnosti besplatan) englesko-srpski recnik? Nesto poput SlovoEd recnika za Symbian telefone...

Preturio sam celu temu, ali nisam nasao, mozda sam i preskocio...

Google Translator je ok, ali necu za svaku trazenu rec da se kaci na internet. Hvala unapred svima koji izadju u susret 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Green, postoji Slovo ED i za Android, doduše, za Hrvatski, ali ja ga koristim i radi posao.. Ima ga na Marketu..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Sjecam se SlovoED aplikacija koja je pisana (ako se dobro sjecam) u Javi. Fino je sto su nastavili i na Android platformi.

Nego, skino sam 2-3 programčića za screen shot. Ne rade. Jedan ne zeli da se pokrene jer trazi telefon koji koristi ili sta vec ROOT dok drugi kada uslika pise : Error on fb0.

Dal i neko zna u cemu je problem te da li moze preporuciti koju screen shot aplikaciju da skinem. (GW620 Android v1.5)

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

napalm death, pa po neke aplikacije nece da rade bez- root-a jer ipak taj tvoj telefon pokrece najstarija verzija androida 1.5 bar koliko sam ja upoznat.procackaj po netu da nema update za taj tvoj telefon na 2.1 android,pa ako postoji odradi ga
Iphone 4s white clear install

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ok. Hvala. Pogledat cu koja je zadnja verzija te da li gubim slicajno garanciju updateom (kupljen mob u pošti) ali, mozes li mi ukratko objasniti sta znaci ROOT ? Neki "izvor".. cega ?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pogledaj ovde šta piše za root http://en.wikipedia.org/wiki/Superuser Screenshot možeš odraditi pomoću Android SDK.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Tnx, samo vidim da SDK nije aplikacija za screen shot vec za povezivanje PC-a i telefona.. ili?

I jos nesto, ako neko zna neki Music Player koji je ugodan za korstiti te da ima equalizer. SKino sam ih par ali mi se cini da je bolji ovaj sto je dosao sa GW620.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Skini SDK, pribodi telefon na kompjuter, pokreni ddms iz android sdk / tools http://i27.tinypic.com/5x7vhv.jpg http://i29.tinypic.com/2hclsoy.jpg
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Proguglao sam malo pa sam vidio otprilike kako funkcionise. Ako ne nadjem neku aplikaciju za PS, onda mozda instaliram SDK.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ne treba da pokrećeš exe fajl nego samo taj ddms, mora telefon da bude priboden na kompjuter da bi ga program prepoznao.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Samo mi trepne neki prozorčić (kao dos/command prompt). Znaci nestane. Restartovao sma racunar ali isto. (Win 7 x64)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

A jel imaš uključen usb debugging pošto ako nemaš neće da radi, to podešavaš u applications/development i tu otkačiš usb debugging.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori