Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

A zezaju me izgleda driveri. Kada ukljucim debugging onda mi ga PC ne prepoznaje. Instalirao sma neke drivere pa je cak i sma windows prepoznao te instalirao ali ne mogu da ga povezem na taj nacin.

Mozda pokusam drugi put.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

napalm death, e imao sam i ja isti taj problem sa drajverima, probaj da iskljucis driver signing, mozda pomogne :wink:
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

A, sta je driver signing ? Prepoznavao ga windos u smislu da je prikljucen LG hardwarfe ali ne moze da skine drivere. Instalirao sam neke te na kraju skinem sa LG stranice neki komad softwera koji prepozna uredjaj te instalira za doticni potrebne drivere- Tkaodjer u medju vremenu windows pronadje (mozda te iste) drivere i ijavi da je uredno instalacija prosla ali.. sada windows javi samo zvukom da je prikljucen hardware ali ga nigdje ne vidim. Kao mass storage radi sasvim ok.

Modza su dobri ovi zadnji driveri pa cu odraditi poslije system restore i nanovo instalirati pa ako proradi javim.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

napalm death, driver signing je neki sistem provere drajvera koji je uglavnom beskoristan xD. Uputstvo za root: androidnetwork.org/forum/viewtopic.php?f=22&t=143 . Sto se tice prozora koji samo trepne, uradi sledece: napravi .bat fajl sa sadrzajem
ddms
pause
I sacuvaj ga u folderu sa exe fajlom, pa ga pokreni

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Hvala na linku za root. Nsiam siguran da li mjenja systemsku strukturu jer postoji mogucnost da izgubim garanciju. Takodjer ne mogu ni update odraditil.

Snimio sam .bat fajl sa sadržajem koji si rekao ali gdje da ga smjestim, odnosno, sa kojim .exe fajlovm ? I da li treba da ima neko posebno ime ? Takodjer, kada i njega pokrenem samo trepne.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ninolina, srce si, hvala ti, nisam znao da ima Slovo ED za Android... :) , doduse, nisam ni trazio... :oops:

Nije ni hrvatski prevod los, probacu, mada bi mi bas trebao konkretno Englesko-Srpski mobilni recnik, pa ako neko slucajno zna neki odlican program sa dosta pojmova, nek me obavesti, moze i na pp... 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Green, nema na čemu...:) Tražila sam neko bolje rešenje za Srpsko-Engleski rečnik, ali ništa bolje od ovoga nisam našla :(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

napalm death, pa sa ddms.exe :). Ako i tako trepce, pokreni ga iz command prompta (kucas
cd "putanja\do\android-sdk-a\bin"
ddms
). Rootovanje ce ti promeniti systemske fajlove, ali uvek mozes da flashujes/update-ujes telefon pa da bude kao nov

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

A, nemam ja ddms.exe. A command prompt javlja ovo:

Slika

Ne znam zasto. I ak osam maloprije instalirao javu, bila je instalirana i prije ali je otisla sa system restore.

Slicne stvari oko systemskih foldera necu raditi jer gubim garanciju sa updateom ili flesovanjem. Tako da..

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

Evo kako vratiti sve na orginal:

Kod: Obeleži sve

If you used the original method you don't have to do anything - just turn root access off in the hidden menu. If you used my method then you need to get to an adb shell, delete superuser.apk from /data/app, delete /system/bin/su, delete /system/xbin/su, and rename /system/xbin/su.original to /system/xbin/su.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Telefon je fleshovan/zakljucan na mrezu koju koristim. Pitao sam lika koji radu u pošti gdje sam uzeo i poprilicno se razumije. Pricali smo oko toga i on je onako sumnjicavo govorio da bi likovi kod kojih nabavljaju telefone prepoznali da je diran/cackan sistem. Ne mora da znaci ali mi je malo zeznuto sa tim.

Skontat cu jos sta i kako. Tebi hvala na uputama i preporukama. Mislim da sam poprilicno zatrpao temu.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Dancsi »

napalm death, da ne zatrpavamo temu, jos samo da ti kazem kako da nateras sdk da vidi javu:

Kod: Obeleži sve

setx path "%PATH%;C:\Program Files(x86)\Java\jre6\bin"
(ovo samo pokrenes u command promptu) (poenta u je u Program Files (x86) posto je instalacija jave 32bit-na)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Izlista kada kucam u produzetku java.exe, no.. kada izadjem i idem na ddms.bin, opet javlja da java nije ok. Veze nemam sta mu je.

-------------

Prelistao sam temu do 20 stranice. Istina, nisam sve citao ali ono sto meni treba a nisam nasao jeste:

- Program za zakljucavanje svega sto se moze Zakljucati. zanci, treba mi zakljucavanje telefona (kada se hoce odkljucati da trazi sofru), zakljucavanje aolikacija (da se ne mogu pokrenuti bez sifre) i zakljucavanje multimedia fajlova. Bilo bi zgodno da moze po folderima i pojedinacno.

Prepostavljam da mozda nema jedna aplikacija koja sve radi al ieto.

- Ako ima nekakav firewall. Kontrola interneta. Da me pita kada se neka aplikacija kaci na net. Vecina se kaci kada je pokrenuta ali vidim da se nekada odvija neki transfer i ako nisam nista pokrenuo sti bi moglo da izlazi na internet.

- Ako se do sada pojavio jos neki music player koji ima EQ. Zna da ima ona, "Music Player With EQ" (ili tako nesto) ali post ose on placa. da li ima neka alternativa.

- Ubacivanje mapa u google map. Da lije to izvodljivo i ako ne, sta mi preporucujete koju aplikaciju da koristim koja dolazi sa mapama tako da mi ne treba izlaz na internet.

-Ako ima neki "screenshot" program koji ne zahtjeva root jer kao sto se vidi, imam problema i sa tim a i sa povezivanjem preko SDK. Pokusao sam sa "screenshot", "Picme", "shootMe". I ne rade.

- Da li postoji neka igra kao sto je Fifa na Symbian ? Super bi bilo da je odigram na qwerty tastaturi.

- Pozadina. Ono sto mene zanima, da li je na vasim HTC uredjajima.. kada postavite sliku, pozadina malo mutnija nego stvarna slika ?

Recimo, rezolucija moga displeja jeste 320 x 480. Kak oimaju 3 povrsine desktopa, on ipak koristi sliku od 640x480 (a ne 960x480). Na racunaru sam napravio sliku te veicine ali slika i dalje mutnjikava. Mozdaneki nije primjecivao ali ipak ima razlike. Mozda je ovo slucaj samo sa GW620. Inace, kod njega se postavlja pozadina tak osto se slika cropne (izreze) na diojelu koji zelim. A mogu i da zahvatim citavu. Medjutim, kako god slika opet malo mutnija.

P.S. Modza bi i naletio na apikacije koje mi trebaju, ali sam cackao ovih dana market i dosta sam svukao kredita tak oda sma presao malo vise nego sto sam trebao za ovaj mjesec. Tak oda mi treba nesto konkretno sto je provjereno da ne trosim promet uprazno dok se je prebacim na neku tarifu koja je za surfanje.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Za GPS iGo ili Ndrive za Srbiju. Screenshot ne može bez roota-a jedino preko SDK. Wallpapere možeš da stavljaš preko Wallpaper Set & Save (možeš da nađeš na marketu) ili Wallpaper plus. Možeš da koristiš 320x480 onda neće biti onako scrollable ili 640x480.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Hvala. Sinuo sam Wallpaper Set & Save i slika je kako treba. Gledat cu da instaliram jednu od te dvije navigacije i potrazim mape. znaci za screenshot nista. Ok.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Snowstorm weather widget
SlikaSlika
Snowstorm, free weather widget, uses Yr.
Supports skins.
Izuzetan weather widget sa gomilom skinova.Preko 17 miliona lokacija.
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

http://www.youtube.com/watch?v=MzSJKpsNUFo

Zanimljiva zezancija. Meni radi no ne sa svim metalima dok mi drugi mobitel registruje na 3-4cm udaljenosti.

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Ima li kakav dobar zapravo odličan program za snimanje panormaskih fotografija ? Našao sam neke ali nije to to....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Jesi li vidio sta je onaj program 360 ili tako nesto na marketu ? Vezano je za fotografije i tezak je oko 2MB. Ja ne mogu vise da skidam, potrosi kredit ali mi prvo pade na pamet da je za panoramsko slikanje. Mozda i nije ali ako ti ne bude mrkos potrazi ga. Mislim da mu je u nazivu samo 360.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Jel isprobao neko ovaj Snowstorm, i kako radi? Dopada mi se izgled, ali vidim na marketu da dobija prilicno lose ocene, pa nesto nisam ubedjen da radi kako treba.

Odgovori