Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
shomey
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 27. Mar 2010. 13:10

Post od shomey »

Počeli su da izlaze programi na Marketu za Vip Android izazov 2.0. Ima (po meni) dosta beskorisnih i već viđenih programa, ali i dosta finih programčića.
Izdvojio bih programe: TV vodič (mnoooogo bolje urađen od sličnog programa Tv vodic) kao i Beogradska berza (za sve koji imaju akcije Nisa, može biti korisno :D).

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Harthouse, sve je kako treba veruj mi :D ZNaci srt ekstenzija, isti naziv filma i titla, encoding je UTF-8, sve namesteno, al stalno mi i zbacuje samo to "Subtilte". Tragao sam malo na netu, bio na njihovom forumu, i jos ljudi ima ovaj problem, i developeri su ga opisali kao "potrebno je vreme da se titl ucita" al to se nikad ne desi.. Jednom mi je slucajno izleteo titl, pisalo je to subtilte, i ja premotavoao film nesto, i izleti lep normalan titl, sve u redu, al je bio jako sitan, ja izasao u opcije da ga povecam, kad sam se vratio opet ista prica ko i ranije.. :dry:
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

napalm death napisao:Da li je neko nasao spisak koji se telefoni mogu otkljucati ?

Postoji spisak koji se telefoni mogu Root-ovati opisanom app.(Universal Androot v1.6.1)
Evo liste,sa "malim" zakasnjenjem:
Podrzani telefoni:
* Google Nexus One (2.2)
* Google G1 (1.6)
* HTC Hero (2.1)
* HTC Magic (1.5) (Select Do not install Superuser)
* HTC Tattoo (1.6)
* Dell Streak (2.1)
* Motorola Milestone (2.1)
* Motorola XT701
* Motorola XT800 (2.1)
* Motorola ME511
* Motorola Droid (2.01/2.1/2.2 with FRG01B)
* Sony Ericsson X10 (1.6)
* Sony Ericsson X10 Mini (1.6)
* Sony Ericsson X10 Mini Pro (1.6)
* Acer Liquid (2.1)
* Acer beTouch E400 (2.1)
* Samsung Galaxy Beam
* Vibo A688 (1.6)
* Lenovo Lephone (1.6)
* LG GT540 (1.6)
* Gigabyte GSmart G1305
Telefoni koji trenutno nisu podrzani:
* Samsung i9000 / i6500U / i7500 / i5700
* Motorola ME600 / ME501 / MB300 / CLIQ XT
* Motorola 2.2 FRG22D
* Archos 5
* HuaWei U8220
* HTC Desire / Legend / Wildfire
* HTC EVO 4G / Aria
* SonyEricsson X10i R2BA020
* myTouch Slide
I samo da napomenem da je ovo beta verzija.U finalnoj verziji se ocekuje mogucnost Root-ovanja i ostalih telefona,ukljucujuci i Desire naravno.
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Hvala na listi ali sam je sinoc nasao.

Malo mi glupa lista telefona koji nisu podrzani jer, nije ni jedan vise podrzan ako za njega nije napravljena skripnat.

No naravno, i ja ocekujem da ce se nadopunjavati.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Jedna nova domaca app za pregled tv programa, verovatno pravljenja za VIP 2 konkurs, mislim da ce daleko dogurati. Imali smo staru "TV Vodic" (jednostavna, malo kanala, bez opcija, ali sasvim ok radi), nova se zove "TV Vodič", deluje stvarno :) , free on Market, probajte, glasajte.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Probajte ovu: MAPKO (latinica).
Imate interesantan pregled muzeja i drugih kulturnih znamenitosti Bgd-a i Kragujevca (za sada).
Pravljena je za VIP 2 konkurs
ex ivan87

shomey
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od shomey »

Evo još malo mojih utisaka o aplikacijama pravljenih za Vip Android izazov 2.0.
Sve aplikacije se mogu naći na Marketu, jeeej. :)

Moram da pohvalim prvo aplikaciju Red letenja. Iako meni lično (nažalost) neupotrebljiva, jako lepo odrađena. 8)

TV vodič je odličan kao što rekoh, s tim što bih voleo da ima izbor kanala koji će mi se prikazivati u programu. :wink:

Ultimate phonebook je imenik za Srbiju (i Hrvatsku) koji je okej odrađen, mada se meni više sviđao prošlogodišnji 988 info koji više ne radi. :(

Preporučujem igricu FasterMind koja je slična igri Skočko na Slagalici. :D

Jako su mi čudne nekoliko aplikacija od 10 do 20 kb, sa čudnim opisima i nazivom i bez screenshota istih. Ne želim ni da ih probam. :?

Najveći minus od mene dobija aplikacija Metal Detetektor koja je čista kopija dugo pristune aplikacije Easy Metal Detector. :x

Trenutno na marketu se nalaze 70-ak naših aplikacija, očekujem da će u narednim danima se pojavite ostale, pošto je najavljeno i preko 200 aplikacija za ovaj izazov. Ipak, mislim da broj upotrebljivih aplikacija će biti najviše 10 do 20 po meni. Čini mi se dosta već viđenih i-ili beskorisnih stvari, a i dosta aplikacija imaju istu svrhu. Broj "taxi" aplikacija koje su se pojavile je prevelik. Ima ih bar 5.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Fina mala aplikacija:

WallPaper Rotator

WallPaper Rotator changes periodically your wallpaper with your images from flickr or sdcard and soon will integrate with picasa, facebook and so on.
New: Less gray wallpapers. More stable, less battery consumption, folder picker, subfolders, disable notifications

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Treba mi neki dobar download manager za video klipove van youtube-a. Probao sam neke,ali ne rade kako treba!
ex ivan87

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

shomey, ne videh da si vec pomenuo Tv vodich. Drzis prst na programu i uklanjas koje ne zelis da prikazuje.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

TV Vodič je za mene prva upotrebljiva aplikacija sa tih Vip takmičenja, isto je dobar i onaj phonebook, mada bi domaći programeri mogli da obrate pažnju i na dizajn aplikacija pošto deluju poprilično jadno u odnosu na strane aplikacije. Baš me zanima na kraju takmičenja koliko će biti parking aplikacija :lol:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Stefan81
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 03. Sep 2010. 13:24

Post od Stefan81 »

Ljudi izasle su nove aplikacije za ovaj android izazov! Malo sam razgledao i skidao i ima par dobrih, uglavnom su vecina krs!
Preporucio bih vam da skinete Mapka, stvarno je sjajno odradjena aplikacija! Posto sam i sam programer trazio sam manu svim aplikacijama (sa tehnicke strane) i nasao sam, ovoj nisam mogao da nadjem ni jednu gresku! Tako da probajte!

naziv aplikacije: Mapko
kako je nabaviti: Android Market
cena: FREE

evo na ovom linku mozete da vidite kratak opis:

http://www.androidpit.com/en/android/ma ... apko/Mapko

mislim da je aplikacija stvarno korisna
:)

SkySashluh
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Mar 2010. 23:34

Post od SkySashluh »

Moze neko da mi baci link ili bar naziv nekog Live Wallpapera?
Ja sam nasao da mi kao neka riba brise ekran,ali to je aplikacija,bila bi fora da ima i kao wallpaper ili screensaver(ako je to uopste moguce menjati O: )

shomey
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od shomey »

Napokon je moguće crackovati nDrive 10 za Android! :D

Međutim, mom radovanju dođe kraj kada sam video da za nDrive10 ne postoji Contrastova srpska mapa?! :shock: Ili je bar ja ne mogu naći... Najnoviju verziju mape koju sam uspeo naći je 2.14, a za n10 potrebne su 2.18 mape. :(

Zna li neko mogu li se naći i da li uopšte postoje contrastove mape 2.18?

:(

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

telep, ja nalazim da su Beodroid i BeoGSP iz prve runde izazova, izuzetno korisne i upotrebljive aplikacije. BeoGSP me je vise puta spasao kad sam se kretao po nepoznatim linijama gradskog prevoza i po krajevima koje ne poznajem.

shomey
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od shomey »

BeoGSP je i mene spasao par puta. :oops: Međutim, smatram da je moguće tu još poboljšanja, a i linije neka koje su menjane još uvek (bar kad sam je ja zadnji put koristio) nisu izmenjene u programu. U svakom slučaju koristan program!

Beodroid - bez zamerki, jedino se treba raditi na konstantnom povećanju broja objekata i kategorija.

S prvog Vip izazova, sem ove dve aplikacije koristim još i Vip Bioskop i TV vodic kojeg sam izbrisao. I to je sve.

Ali mislim da je Telep pre svega govorio o Parking aplikacijama kojih je bilo previše. U ovom Android izazovu izgleda da su sa parking-aplikacija prešli na taxi-aplikacije.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

A jel ima neki link gde mogu da se vide sve te aplikacije koje su izasle u tom izazovu?? Gde da ih nadjem?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

marco89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Sep 2010. 08:26

Post od marco89 »

Applikacije mozete naci ukoliko na android marketu tražite "vip srbija".

Meni se najvise svidja TV Vodič, stvarno kompletna applikacija, dobar GUI, gomila TV stanica i neke stvarno dobre mogucnosti; search, filtriranje kanala, podsetnici, tv program nedelju dana unapred... Odlicna app.

Red letenja ima dobar GUI, autenticni podaci s aerodroma. Ali ne letim tako cesto, dok je TV ukljucen svakog dana.

Taxi I parking applikacije cine nekih 33% ukupnog broja applikacija, a i nesto mi se ne testiraju. Zašto? Nemam auto i ne dajem domacim applikacijama da mi salju sms-ove, to može na lose da izađe u kombinaciji s postpaid-om.

Ima i par socijalnih app koje ne izgledaju lose, samo ja nisam tako socijalan lik.

U svakom slucaju, ja bih se držao applikacija sa 4+ zvezdica.

Stefan81
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 03. Sep 2010. 13:24

Post od Stefan81 »

Slazem se da je TV Vodic dobra aplikacija, lepo uradjena, mada ima par gresaka koje su se potkrale autoru, nadam se da ce to da ispravi u nekim narednim verzijama. Sto se tice korisnosti te aplikacije, pa i nije preterano korisna jer ima gomila drugih boljih nacina da se sazna tv program, bar je to moje misljenje, a i vecine ljudi koje znam.

Red letenja je takodje dobra aplikacija, svidja mi se GUI, mada takodje mislim da i nema neku veliku primenu kod nas!

Taxi aplikacije su smor, ono sto je prosle godine bio parking ove godine su taxi aplikacije

Ja bih preporucio Mapka da pogledas, mada je meni iskreno zao sto ljudi ovde nisu zainteresovani da upoznaju grad u kome zive i ostatak Srbije (istoriju, kulturu). Krivo mi je sto vise stranci cene ono sto mi imamo nego mi sami. Skini aplikaciju i videces, stvarno pruza puno toga, ali nekima je draze da sede u kuci po ceo dan pred TVom, nego da ustanu da se prosetaju i nauce nesto korisno!
Plus koliko sam video aplikaciju je napravila neka riba, u fazonu sve sami likovi i ona jedino zensko, interesantno!

Video sam jos jednu super aplikaciju, ne znam dal' je napravljena za Android izazov ali je bas profi zove se Mala biblioteka, najbolji GUI koji sam video za sada!
:)

shomey
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od shomey »

Ne vidim koji je to bolji način da se pogleda šta ima na tv-u nego preko telefona sa par klikova i za 2 sekunde. No ipak korisnost ove (mada i svake druge) aplikacije jeste individualna stvar. Meni se kod TV vodiča najviše sviđa što ima dosta opcija a sa druge strane interfejs nije natrpan i jako lepo izgleda. Pojavio se i drugi TV vodič na Marketu koji je takođe dobar, ali za moj ukus je prenatrpan nepotrebnim opcijama i kvari utisak.

Kad se već toliko promoviše Mapko da i ja kažem koju. :D Program je u principu okej, mada i o njenoj korisnosti bi moglo da se polemiše. Ono što meni najviše smeta tu je gabarit aplikacije od skoro 10 megabajta. Previše za mene pošto imam Tattoo i svaki megabajt mi je dragocen.

Polako se pojavljuje još alplikacija na Marketu za Vip, jeeej. :) Sačekaću da se nakupi još koja, pa ću vam preneti utiske. :oops:

Odgovori