Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

dragang
WiFi trosi nesto malo vise baterije u stand-by rezimu nego kada je iskljucen, za nijansu vise, GPS koliko ja primetih ne trosi nista alarmantno.
Kada postoji bilo kakav prenos podataka, makar to bio i update vremenske prognoze recimo ili slicnih aplikacija koje to zahtevaju, onda se logicno trosi vise baterije ali opet - nista alarmantno, Android uredjaji su i namenjeni da non stop budu online.
Ako imas megabajte preko paketa a aktivan ti je Wi-fi, "trosi" ti se Wi-Fi naravno, megabajti ostaju netaknuti sve dok se ne diskonektijes sa WiFi-a.
Ne "uzima" sam telefon WiFi vec te obavesti ako u blizini imas Wireless mrezu, open ili secured, a konektujes se ukoliko ti to zelis, osim ako neki Access point ne sacuvas pa se automatski telefon zakaci za njega kada ti je ponovo dostupan, ali naravno, o tome budes obavesten.
8)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

cale napisao:z4root v1.2.2
Ljudi jel' probao neko ovaj z4root na i5700 - jel' bude posledica nekakvih po telefon(citao sam za neke te root-ove da se pojedine aplikacije sj. posle toga i nece da rade)?
Zanima me posto bi nabacio app2sd cisto da tipa igrice neke prebacim na memorijsku(da mi ne trose internu bzvze).

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

Evo da i ja predstavim nesto od Andro aplikacija/igrica, ako dozvoljavate :)

U pitanju je igrica Slice it, logicke koncepcije, koja za cilj ima "seckanje" raznih nacrtanih oblika. Fantasticna jednostavna animacija, igrica je mozda malo teska na visim nivoima, jer bas se mora razmisljati kako preseci zadati oblik i zahteva zaista precizan potez dodirom. Uostalom, pokusajte, zanimljivo je... :)

Slika
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Imam mali problem sa powerAMP-om. Posle nekog vremena slusanja nece dalje da pusta muziku. Kaze "to many files failed, playing will stop now". Ne zmam koji mu je, posle duuugo vremena proradi ili posle restarta. A bas sam ga zgotivio :(

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

dragang napisao:Moze li neko da potvrdi ovo gore da se baterija ne troši ništa više ako su upaljeni wifi i gps. Znači samo su aktivirani bez surfovanja ili pokretanja aplikacije za navigaciju. Takođe me interesuje pošto planiram da uzmem paket sa 200Mb preko mts, šta se dešava kada sam recimo u stanu gde imam wifi a imam i ovih 200Mb koja je konekcija aktivna ako je upaljen wifi. Da li sam telefon uzima wifi ako ga ima a ako ga nema onda recimo mts wap ili već kako...
Pazi ja imam kod kuce wifi, a kada sam kuci desi mi se da zaboravim da ukljucim wifi.
Elem - ne racunajuci wifi potrosio sam na mts mozda 40MB(od 1,5 GB koje imam) za mesec dana - kada nisam bio kuci - nisam cackao youtube i slicno - samo proverio mail, fb, twitter, eventualno android market... U svakom slucaju, ako si cesce kuci i drzis wifi mislim da ti nece puno MB trositi...

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

Po pitanju potrosnje baterije... ako se uvek savetovalo da se iskljuci, recimo, Bluetooth, zato sto se trajanje baterije skracuje, trebalo bi da je ista stvar i sa ukljucenim Wi-fi/GPS modulima, nevezano za njihovo aktivno koriscenje tipa prenosa podataka...

Izvinjavam se za mali off...
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Aman bre, naravno da BT i Wifi treba da budu na "off" - pa po potrebi ih "palite".
"GPS ON" uvek, šta tu troši bateriju dok se ne aktivira gps softwere ili sama app koja ima "permišn :lol: " za gps.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

cubrovic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Feb 2010. 02:43
Kontakt:

Post od cubrovic »

Nova verzija programa "VIP Calls" pod novim nazivom "Vip Pozivi" :)

Dozvoli VIP brojevima da te kontaktiraju cak i kada je telefon u virate/silent modu.
Mozete oznaciti bilo koji broj kao VIP a mozete i podesiti da su svi nepoznati brojevi VIP.

Izmene:

Izmenjen da radi na androidu 2.*
(testirano na HTC Desire sa 2.2)

Opcija forsiraj zvono.
Sa njom radi sigurnije, bez nje lepse :)
Probajte bez te opcije označene prvo, da li vam odgovara.
Od ove verzije definisanje VIP-a je po broju.
Proverite spisak VIP brojeva ako ažurirate program.
Dodat pregled VIP kontakta.

Ko ima potrebe za ovakvim programom nek proba pa nek javi utiske na office@android.co.rs

Ako slucajno ima problema na vasem uredjaju javite sto preciznije sta se desava kako bi smo mogli da odreagujemo.

Slika

Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Izvinjavam se unapred ako su vec pomenute ove app koje cu sada navesti,ali ne mogu da krijem odusevljenje jer su me odusevile:to su Google Sky Map i Bump,a posto nisam neki ljubitelj igriica tek sada sam probao Asphalt i odsevljen sam kako je dobro voziti na androidu :D
Note IV N9100 dual

pedja94
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 07. Dec 2008. 00:49
Kontakt:

Post od pedja94 »

Treba mi aplikacija za HTC Tattoo,sa kojom mogu da orgranizujem ikonice u meniju,tj. da im promenim raspored...(ako postoji)

Izvinjavam se ako je neko već postavio ovako nešto,stvarno nemam vremena da čitam sve.

cubrovic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 04. Feb 2010. 02:43
Kontakt:

Post od cubrovic »

pedja94, po meni je samo mozda bolje da si postavio pitanje u posebnoj temi no ovde al to nema veze :)

ja koliko znam ne mozes da menjas bas stavke po meniju tako, osim citav home da zamenis a i na njima nisam bas to vidjao.

Mozes umesto menija da koristis apporganizer koji sam vec preporucivao kojim napravis svoj meni grupises programe u tvoje grupe radi lakseg nalazenja, dodajes favorites i slicno.

To je ovo: App Organizer

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

dr_markovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 06. Dec 2010. 14:57

Post od dr_markovic »

Jel zna neko neki program preko kog mogu da podesim mob kao remote control, ali da povezivanje ide preko bluetooth-a, ja sam uspeo da povezem preko wifi-a?

dragang
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Dec 2005. 13:19

Post od dragang »

Da li postoji bilo koja aplikacija koja kao sto ima za pristigli sms ikonicu sa obavestenje o broju novih poruka tako nesto i i za propustene pozive. Znači kao slusalica i kad imate propusten poziv u crvenom kruzicu prikaze broj propustenih poziva.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Ako koristis LauncherPro imas tu opciju za Phone ikonicu u dock-u.

petsrdjan
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 07. Okt 2010. 17:19

Post od petsrdjan »

dragang Tel sam koristi konekciju WiFi kao primarnu , tako da ne brini nece ti troskariti tih 200mg :)
Sto se tice potrosne bat. ja nikad ne gasim gps ali za WiFi definitivno trosi mnogo vise bat.kad je upaljen. Verovatno je tako i situacija sa GPS ali mene mrzi da ga gasim :)
Pozz

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

petsrdjan napisao:Sto se tice potrosne bat. ja nikad ne gasim gps ali za WiFi definitivno trosi mnogo vise bat.kad je upaljen.
Nisam bas siguran zasto je tako kod mobilnih telefona obzirom da wifi predajnik trosi mnogo manje energije od 3g predajnika... A uostalom ako malo bolje pogledate kada vam je wifi on, a telefon se zakljuca/ekran izgasi, posle minut telefon prelazi na 3G a wifi se gasi, tako da je gasenje wifi dok ste kuci malo suluda opcija, osim ako vam ne treba svaka truncica protoka za internet... :oops:

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

n1tr0 napisao:. A uostalom ako malo bolje pogledate kada vam je wifi on, a telefon se zakljuca/ekran izgasi, posle minut telefon prelazi na 3G a wifi se gasi
Ovo nije nuzno, u WiFi Settings postoji Sleep policy opcija,
Mozes je podesiti da se WiFi gasi kada je screen off a moze i non stop biti On tako da nista automatski ne prelazi a samim tim i vise trosi, mada ne preterano ako je telefon u stand-by modu ;)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Nisam jos probao, sad sam video da postoji, pa reko da podelim sa svetom :) Enjoy :)

http://www.winamp.com/android

Edit: Instalirah ga, i s obzirom da je jos BETA verzija sasvim fino radi, ima queue,sto je skroz kul, al ne razlikuje se nesto mnogo od stock player-a. Nisam nesto mnogo ulazio u detalje oko podesavanja, al za sad, eto ostavlja pozitivan utisak :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

vanjuska, vidjeno probano ja ga vec koristim mesec dana i extra je ne baguje nije bitno sto je beta verzija.
A neznam jeste li upuceni ima nova verzija Marketa 2.2.6 ja sam je instalirao i bas su je poboljsalji dodali su nove sekcije i izmenili joj izgled.potrazite na XDA
Iphone 4s white clear install

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Zasto ja imam problema sa instalacijom 226 Marketa? :?
Nadjoh neke 2 razlicite .apk instalacije i obe prebacim na SD,
Pokrenem iz Astro menadzera i obe iscitava kao nesto neidentifikovano a ne aplikaciju?

Odgovori