Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Molim vas recite mi moze li preko aplikacije z4root da se preko kompa rootuje telefon,posto na marketu nema ta aplikacija?Znam da ovo ne treba da bude ovde ali mi ne odgovaraju na drugoj temi...

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2011. 22:33

Post od beochke91 »

Ninolina,hvala ti sto si toliko brizna! :) imam instaliran.Kada drzim na primer t-mobile,izadju mi dve ponudjene opcije!Kada probam prvu,on mi kaze: "We got a problem Houston!:(",a kada probam drugu on mi udje u martek i kaze:"there are not matches......"!:(
p.s a sta se desava sa ovim applanetom?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

napalm death, da bi kupovao na Marketu treba ti, recimo, Visa internet ili Master Card.. Kad budes odabrao opciju Buy trazice ti da ubacis podatke o kartici.. To je sve..:-)

Market inace vezuje kupljene apps sa gmailom koji si koristio prilikom registracije.. Ne moras nikad vise da ih kupujes.. Cak i ako takvu app uninstaliras pored nje nece pisati Buy vec Purchased.. Ja cak isti gmail koristim na Desireu i na Tattoou pa app jednom kupim i koristim na oba telefona..:-)

beochke91, onda valjda mora tel da bude Rootovan..:-( Moji tel su odavno takvi pa sam valjda i zaboravila da je to uslov..:-( Tvoj tel nije Rootovan?
Poslednja izmena od Ninolina u Sub, 05. Mar 2011. 00:18, izmenjeno 1 put ukupno.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Ninolina, jel ima neki slican (ili bilo kakav) nacin za nas sto nemamo root-ovane telefone?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ninolina, Imam visa electron debit-nu karticu pa ce vjerovatno valjati. Hvala na odgovoru nego ..to je legalan nacin ? Taj fejk poduhvat.

Mozda cudno pitanje, kada se vec kupuje ali kontam valjda nije zaobilazenje "zakona".

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

napalm death, nije van zakona takva kupovina.. Jednostavno, negde su to omogućili a negde nisu i to samo ima veze sa operaterima sa kojima Market ima ili nema dogovor.. S obzirom da Market Enabler i Market Access mozes naći free na tom istom Marketu treba dovoljno da govori..:-) Na Marketu ne bi trebalo da ima nelegalnih aplikacija..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ok. Hvala na ifnu. Interesovalo me o cemu se tacno radi pa je vjerovanot razlog sto je "mali" broj zemalja na listi marketa koje imaju mogucnost kupovine a takodjer mislim da je iz istog razloga otvorn i web market.. radi prikaza svih aplikacija i ostalim zenljama.

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Zna neko da li ima aplikacija koja bi mi zakljucavala SGS kao na gingerbreadu, onako ko tv?
Mrzi me da cekam ging. rom bez bagova.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

gica_komandos, Ne može to na FroYo, barem još niko nije uspeo da namesti da radi. Za sada jedino GB ili CM7.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

telep, isprobao sam ovaj phone weaver koji si predlozio, i reklo bi se da to za sada radi svoj posao. Jos cu testirati kako se ponasa pri ulazu/izlazu na lokaciju, ali cini se da zavrsava posao.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

araphel, i ja sam ga instalirao, napravio novi profil i stvarno je kul program, namestis na koliko metara od kuce da se pali profil sa odredjenim podesavanjima, i evo ja sam testirao, kako se priblizim 100m kuci pali se wifi, ostalo nepromenjeno, i sam se kaci na kucnu mrezu koja je zapamcena. Kul stvar :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Rhiannon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 06. Mar 2011. 21:00

Post od Rhiannon »

Ево једне занимљиве апликације коју ћу тек да испробам а која ће да одушеви све стрипаџије:

http://i.ytimg.com/vi/0T60rzBfwD8/0.jpg

Droid Comic Viewer (also known as ACV) is a free lightweight comic, manga and image viewer developed by Robot Comics for Android powered devices, such as HTC Magic, HTC Hero, T-Mobile G1, Motorola Droid, T-Mobile myTouch 3G and Google Nexus One. ACV main features in version 1.3.10 are:
Opens CBZ/ZIP, ACV, CBR/RAR, JPEG, PNG and BMP files
Left-to-right or right-to-left (manga) reading direction
Use the touch screen and trackball to zoom, scroll and navigate
19 custom controls with 18 possible actions
Various screen transition and image scaling modes
Auto-bookmarking
Next and previous page cache: read comics without load interruptions
Multi-language: English, French, German,Italian, Polish, Portuguese and Spanish

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Ninolina, prvo sto sam uradio kada sam uzeo ovaj telefon je root!:( tako da mi je do neceg drugog problem...A nisi mi rekla nista o ovom applanetu?pozz

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

beochke91, znamo sta je ta aplikacija i o takvom softwareu je ovde zabranjeno pisati.. Procitaj pravila foruma..

Ako ti je tel rootovan i nista od onoga ne radi, ne znam sta da ti kazem..:-( A koji tel imas? Jel bese Galaxy S? Ako je tako onda nek bar neko od korisnika tog tel javi da li on moze da koristi Market enabler bez problema..:)

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Ninolina, ipak imam neki problem u vezi root-a!Cim sam uzo telefon,odmah sam ubacio froyo 2.2.1 i tada sam ga rutovao,ali danas sam probao da instaliram faster fix i kada otvorim aplikaciju on mi kaze da rutujem telefon!?

pantagana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 11. Mar 2011. 07:01

Post od pantagana »

Koristim Wildfire, limitirana ali vrlo funkcionalna spravica. Od aplikacija:

3G Watchdog - Vrlo zahvalan softver za kontrolu protoka podataka. Tačan i pouzdan. Što je najbolje, podaci koje on pokazuje sa podacima operatera podudara se u 95 odsto slučajeva

Advanced task killer
Alarm droid
App to SD pro - sjajno rešenje
Andro Explorer
Andro zip
App remover
Audio manager - sjajna kontrola zvuka
B92 i B92 FM - izvrsne domaće aplikacije
Basket ball 3D - gađanje trojki. Gadna navlakuša. Iako je 3D šljaka super na Wildfireu
Beodroid
Beo GSP
Bookmark - Programčić koji na svom interfejsu objedinjuje sve šortkatove ka žekljenim web stranama
Busy - Odlična varijanta vip calla koja radi. stavljate phone u silent mode jednim klikom na 15 minuta, a možete da klikćete odjednom koliko hoćete i dozvoljavate određenim brojevima da vas cimaju iako ste u silentu.
Cam Scanner - Skeniranje fajlova i prebacivanje istih u pdf. Omogućava formiranje fajlova sa više stranica
Circle battery - odličan widget za kontrolu potrošnje baterije
Documets to go - full verzija. Izvrsna
Easy metal detector - odlična zezancija
Fast reboot - Restart fona jednim klikom bez gašenja
Full Screen CallerID - puna verzija. Zanimljivo rešenje za kontakte (pojavljuje se slika preko čitavog ekrana)
Googles - Interesantnan search putem skeniranja slika i lica
Google Sky Maps - odlična zanimacija i pogled u šareno nebo
G Tunes - Sve mp3 želje na dohvat ruke jednim do dva klika : )
Halo taxi - domaća aplikacija - brojevi telefona taksi službi u 50 gradova u Srbiji
iGO - Prilagođen Wildfire rezoluciji, pokazao se kao jako precizan i pouzdan
IMDb - Sve na jednom mestu o omiljenim filmovima
My Settings - odličan panel za kontrolu telefona
Opera Mini
Out Of Milk - podsetnik za shopping, to do i ostale liste
Phone My PC - Vaš komp na vašem mobilnom i obrnuto. Odlično radi
Phone Weaver - odlična aplikacija. Npr. pristupaš svojoj wi fi mreži sa udaljenosti, tj. sam je prepoznaje kada jo dođeš u domet.
Picsay Pro - Više nego dobra zezancija
Power Amp full - na njemu rade i flac fajlovi. Odličan ekvilajzer
Printer share - print sda mobilnog. Kiksa sa doc fajlovima ali zato slike i pdf kida!
Shazam
Skype - Nije idealan ali završava posao za povremeno korišćenje. Nije za osloniti se samo na njega, makar kad su razgovori u pitanju jer secka
Super kompas - kompas uz podršku gps-a. Izvrsno!
Tapatalk pro - forumaško oružje br. 1
Wheres My Droid - genijalna app, koja vrlo uspešno uz zadanu komandu pronalazi vaš phone. Radi ko zmaj
Winamp

Eto. A ima još masa drugih koje su protrčale kroz telefon ali se nisu zadržavale dugo kao ove.

Marko.85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Jun 2010. 21:15

Post od Marko.85 »

Ne znam gde da pitam ovo...
Da li je za koriscenje IGo navigacije dovoljno ukljuciti GPS ili treba i GPRS??? IGo ne moze da mi nadje trenutnu lokaciju ako ne ukljucim GPRS, a kontam da bi trebalo da radi samo sa ukljucenim GPS-om.
HTC Tattoo

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Marko.85, Treba da radi i bez AGPS-a, mene locira za 20s do minut bez interneta, a sa internetom za par sekundi (naravno napolju).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Pozdrav,imam jedno pitanje.Koji je program dobar za zakljucavanje slika,video zapisa i slicno za telefon samsung i9000 galaxy s?Ako moze neka preporuka.Nesto sam nasao na marketu ali mi se ne svidja kako rade ili su samo probni,rade samo par dana.

Marko.85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Jun 2010. 21:15

Post od Marko.85 »

@telep
Meni u centru grada ne moze da uhvati signal, cekao sam barem 5min i nista. Ukljucim net i odma me locira...
HTC Tattoo

Odgovori