Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Za sve one koji su imali problema sa Marketom, tj. sa porukom koju Market izbacuje pri pokusaju apdejtovanja ili instaliranja nekih aplikacija "Couldn't install on USB storage or SD card." evo resenja na sledecem linku.
http://www.androidpolice.com/2011/04/19 ... n-android/
http://www.androidpolice.com/2011/04/19 ... n-android/
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Ne znam da li je pravo mesto posto je ovo skripta...
"It rearranges and fixes the OOM Groupings and Priorites and lowmemorykiller values...", dakle menja nacin upravljanja memorijom.
Imate opsirno objasnjenje u prvom postu sa linka V6SuperCharger i sta je potrebno da bi radila. Radi na svim telefonima, bar tako kaze i stvarno radi sta pise, bar kod mene.
Instalirajte na svoju ruku.
"It rearranges and fixes the OOM Groupings and Priorites and lowmemorykiller values...", dakle menja nacin upravljanja memorijom.
Imate opsirno objasnjenje u prvom postu sa linka V6SuperCharger i sta je potrebno da bi radila. Radi na svim telefonima, bar tako kaze i stvarno radi sta pise, bar kod mene.
Instalirajte na svoju ruku.
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Da li neko koristi file Expert ?
Zanima ne gdje je nestala FTP prećica sa ovom novom verzijom i kako podesiti dozvole da se mogu editovati systemski fajlovi. Sve sam ukljucio kod permission ali i dalje dobijam ovu poruku kada hocu editovati ime fajla u system folderu:

Inače, odobrio sam preko super user-a editovanje fajlova.
EDIT: Jos nesto. Da li neko moze napisati proceduru kakao tacno vratiti stari market i da prestane update istog ? Ovaj novi, ne samo da je spor vec m ise stalno ruši. Pokusao sam izbrisati marketupdater ali nije pomoglo pri prvom pokretanju telefona sa novim romom.
Zanima ne gdje je nestala FTP prećica sa ovom novom verzijom i kako podesiti dozvole da se mogu editovati systemski fajlovi. Sve sam ukljucio kod permission ali i dalje dobijam ovu poruku kada hocu editovati ime fajla u system folderu:

Inače, odobrio sam preko super user-a editovanje fajlova.
EDIT: Jos nesto. Da li neko moze napisati proceduru kakao tacno vratiti stari market i da prestane update istog ? Ovaj novi, ne samo da je spor vec m ise stalno ruši. Pokusao sam izbrisati marketupdater ali nije pomoglo pri prvom pokretanju telefona sa novim romom.
Ninolina
Нисам правио поређење тако да не знам тачно, имам осећај да поправља, јер ми је од 23 сата рада телефона 7 и по био повезан на вајрлес и батерија је сад на 2%
Овде кажу да је корисно за батерију...
https://market.android.com/details?id=r ... iFiTxPower
Нисам правио поређење тако да не знам тачно, имам осећај да поправља, јер ми је од 23 сата рада телефона 7 и по био повезан на вајрлес и батерија је сад на 2%
Овде кажу да је корисно за батерију...

https://market.android.com/details?id=r ... iFiTxPower
Слобода или смрт
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
antec, čitam sad temu i uputstvo kako da se ubaci pa mi nije baš sve najjasnije, jel nije veliko cimanje da se ubaci skripta?
Da li si intalirao još neki program? Vidim da spominju i neke memory manager-e?
Koliko sam video može da se desi problem da ne mogu ostanu želji programi aktivni u pozadini. Jel imaš tih poblema?
Bestboy kako podesavas u wifitx-u da je jaci ili slabiji wifi signal? Klikcem na gormje opcije ali se nista ne desava. Moguce da na tabu ne radi
ili tako treba? 
Da li si intalirao još neki program? Vidim da spominju i neke memory manager-e?
Koliko sam video može da se desi problem da ne mogu ostanu želji programi aktivni u pozadini. Jel imaš tih poblema?
Bestboy kako podesavas u wifitx-u da je jaci ili slabiji wifi signal? Klikcem na gormje opcije ali se nista ne desava. Moguce da na tabu ne radi

and justice for all...
Dream Weaver, ma kaki tesko, laganica
. Skines skriptu, ona je u txt ili pdf formatu, i snimis je negde na mobu. Zatim instaliras script manager i u njegovim podesavanjima namestis root pristup. Posle toga preko script managera nadjes skriptu koju si snimio u prvom koraku i kliknes na nju, a onda ce ti se sve samo kazati
. Biras opcije tako sto kucas brojeve. Potrebno je resetovati tel prvi put kada odaberes nesto. Inace pozeljno je nemati bilo kakav task manager ili autokiller, ja sam ih obrisao. Nemam nikakvih problema koje si pomenuo, multitasking radi normalno i kol'ko sam ja provalio to sve zavisi od opcije koju odaberes posto postoji tamo balanced, aggressive... Napravice ti supercharger.html fajl na kartici, tu uglavnom imas sva objasnjenja. Ovde su poslednje verzije, meni se vise svidjaju ali ima i nestabilnih. Backup rules 

Dream Weaver
Битно је за почетак да ти тражи su дозволу...подеси на 11dBm, тако ја користим и нема више прегревања, макар сатима користио вајрлес без престанка. Радиће ти сигурно ако телефон има iwconfig.
Боље да цитирам чо'ека...
Битно је за почетак да ти тражи su дозволу...подеси на 11dBm, тако ја користим и нема више прегревања, макар сатима користио вајрлес без престанка. Радиће ти сигурно ако телефон има iwconfig.
Боље да цитирам чо'ека...

It may take a little "tweak" to get it to work though, depending on the ROM you're using. If your ROM does NOT have iwconfig you may have to install a tethering app that comes with iwconfig then create a symlink to iwconfig. or you could adb push iwconfig to a dir in your $PATH. But once you have iwconfig, WiFi TXpower works like gange busters.
Слобода или смрт
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Ja bih zamolio jos jedno, ako neko nije vidio da mi kaze kakao vratiti stari market ?
Pokusao sma razne nacine ali se novi stalno vraca. Pokusao i ovo: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1231358
..ali ne ide. Pa onda nasao stari market, prije toga izbrisao market updater.apk, instalirao stari market, pa izbrisao update iz app managera i evo sad se opet vrati novi market koji mi se stalno rusi ne samo sto je i spor.
Pokusao sma razne nacine ali se novi stalno vraca. Pokusao i ovo: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1231358
..ali ne ide. Pa onda nasao stari market, prije toga izbrisao market updater.apk, instalirao stari market, pa izbrisao update iz app managera i evo sad se opet vrati novi market koji mi se stalno rusi ne samo sto je i spor.