Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

jedan off al moram hitno mi je je a ovde stalno citaju, dakle dobio sam ponudu desire za moj galaxy s....da cujem sta kazete na pp mi saljite ne bi da se zeznem..hvala i molim moderatore da NE DIRAJU DO SUTRA..PA ONDA MOZE DEL hvala
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Za sve one koji su imali problema sa Marketom, tj. sa porukom koju Market izbacuje pri pokusaju apdejtovanja ili instaliranja nekih aplikacija "Couldn't install on USB storage or SD card." evo resenja na sledecem linku.

http://www.androidpolice.com/2011/04/19 ... n-android/
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Jesi citao komentare ispod? Mislim da to bas i nije pomoglo...
Sto se tice marketa, ja neam rutovan fon al sam uradio kako je cale napisao i radi mi ok.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Jorda, nema sta da ih citam, uradih to i sljaka mi market :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kako u kies-u par brojeve iz Mobile phone da prebacim u Moje kontakte gde mi je većina ili gmail nalog?
Slika

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

pa lako, selektujes kontakte ides na save to pc, zatim tamo das ime fajla a dole tip pod kojim ce biti sacuvan izaberes csv ili vcard...zatim udjes u google i kliknes na kontakte pa na opciju more tu imas import i nadjes taj fajl i ucitas
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

lib
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 24. Okt 2010. 14:24

Post od lib »

zanima me dal u android marketu postoji neka aplikacija kada imas propusten poziv ili poruku da ekran svjetli.. vidjela sam par aplikacija,al cini mi se da su napravljene samo za mob koji imaju blic. a kako ga ovaj nema,zanima me dal postoji kakva aplikacija za to?

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@lib
Imas aplikaciju koja se zove missed call reminder i moze da se podesi unutra njega da obavestava i za sms i mail poruke...Ima opciju da svetli i to mogu da se nameste intervali...

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ne znam da li je pravo mesto posto je ovo skripta...

"It rearranges and fixes the OOM Groupings and Priorites and lowmemorykiller values...", dakle menja nacin upravljanja memorijom.

Imate opsirno objasnjenje u prvom postu sa linka V6SuperCharger i sta je potrebno da bi radila. Radi na svim telefonima, bar tako kaze i stvarno radi sta pise, bar kod mene.

Instalirajte na svoju ruku.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Znam da neki windows telefoni mogu da imaju dva systea tj pored windowsa da imaju mogucnost da se koristi android,ali me interesuje i druga strana,da li np htc desire moze pored androida da ima i windows?
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

antec, jel ti ubrzao fon ? Jel si zadovoljan? :)
and justice for all...

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Dream Weaver, ja stvarno osecam razliku posto Hero nema previse RAM memorije. Brze mi pokrece neke aplikacije koje cesto koristim. Mozes da probas pa da obrises ako ne radi. Ima opcija u skripti "unsupercharge".

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Da li neko koristi file Expert ?

Zanima ne gdje je nestala FTP prećica sa ovom novom verzijom i kako podesiti dozvole da se mogu editovati systemski fajlovi. Sve sam ukljucio kod permission ali i dalje dobijam ovu poruku kada hocu editovati ime fajla u system folderu:

Slika

Inače, odobrio sam preko super user-a editovanje fajlova.

EDIT: Jos nesto. Da li neko moze napisati proceduru kakao tacno vratiti stari market i da prestane update istog ? Ovaj novi, ne samo da je spor vec m ise stalno ruši. Pokusao sam izbrisati marketupdater ali nije pomoglo pri prvom pokretanju telefona sa novim romom.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Греје вам се телефон током коришења вајрлеса? :roll: :D
Инсталирајте WiFi TX power и смањите снагу пријемника, прегревање ће бити као руком однешено! :P :wink:
Слобода или смрт

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

bestboy, a hoće li smanjiti i potrošnju baterije prilikom korišćenja WiFi-ja? :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Ninolina
Нисам правио поређење тако да не знам тачно, имам осећај да поправља, јер ми је од 23 сата рада телефона 7 и по био повезан на вајрлес и батерија је сад на 2%
Овде кажу да је корисно за батерију... :)
https://market.android.com/details?id=r ... iFiTxPower
Слобода или смрт

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

antec, čitam sad temu i uputstvo kako da se ubaci pa mi nije baš sve najjasnije, jel nije veliko cimanje da se ubaci skripta?

Da li si intalirao još neki program? Vidim da spominju i neke memory manager-e?

Koliko sam video može da se desi problem da ne mogu ostanu želji programi aktivni u pozadini. Jel imaš tih poblema?

Bestboy kako podesavas u wifitx-u da je jaci ili slabiji wifi signal? Klikcem na gormje opcije ali se nista ne desava. Moguce da na tabu ne radi :-( ili tako treba? :-)
and justice for all...

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Dream Weaver, ma kaki tesko, laganica :). Skines skriptu, ona je u txt ili pdf formatu, i snimis je negde na mobu. Zatim instaliras script manager i u njegovim podesavanjima namestis root pristup. Posle toga preko script managera nadjes skriptu koju si snimio u prvom koraku i kliknes na nju, a onda ce ti se sve samo kazati :). Biras opcije tako sto kucas brojeve. Potrebno je resetovati tel prvi put kada odaberes nesto. Inace pozeljno je nemati bilo kakav task manager ili autokiller, ja sam ih obrisao. Nemam nikakvih problema koje si pomenuo, multitasking radi normalno i kol'ko sam ja provalio to sve zavisi od opcije koju odaberes posto postoji tamo balanced, aggressive... Napravice ti supercharger.html fajl na kartici, tu uglavnom imas sva objasnjenja. Ovde su poslednje verzije, meni se vise svidjaju ali ima i nestabilnih. Backup rules :)

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Dream Weaver
Битно је за почетак да ти тражи su дозволу...подеси на 11dBm, тако ја користим и нема више прегревања, макар сатима користио вајрлес без престанка. Радиће ти сигурно ако телефон има iwconfig.
Боље да цитирам чо'ека... :)
It may take a little "tweak" to get it to work though, depending on the ROM you're using. If your ROM does NOT have iwconfig you may have to install a tethering app that comes with iwconfig then create a symlink to iwconfig. or you could adb push iwconfig to a dir in your $PATH. But once you have iwconfig, WiFi TXpower works like gange busters.
Слобода или смрт

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ja bih zamolio jos jedno, ako neko nije vidio da mi kaze kakao vratiti stari market ?

Pokusao sma razne nacine ali se novi stalno vraca. Pokusao i ovo: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1231358

..ali ne ide. Pa onda nasao stari market, prije toga izbrisao market updater.apk, instalirao stari market, pa izbrisao update iz app managera i evo sad se opet vrati novi market koji mi se stalno rusi ne samo sto je i spor.

Odgovori