Kol'ko ja znam ne mora biti otkljucan bootloader za root. Za custom kernel vec mora mada se i tu moze svasta kombinovati.m@c|-|oR napisao: Samo da dodam - telefon je rutovan kada ima busybox i SU instalirane.
Ako si mislio na otključan bootloader, to je uslov za rutovanje, ali ne podrazumeva da je telefon rutovan.
Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Kod mene na HOX-u, je otključan bootloader uslov za flešovanje custom recovery-ja, kernel-a ROM-a...
Verovatno je kod raznih androida različit pristup.
Verovatno je kod raznih androida različit pristup.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Moj fon je rutovan. Automatski sa instalacijom custom kernela. Zato i imam supersu chainfire. Samo nisam znao cemu app tacno sluzi.
m@c|-|oR napisao:Kod mene na HOX-u, je otključan bootloader uslov za flešovanje custom recovery-ja, kernel-a ROM-a...
Za flesovanje bilo cega custom treba vam otkljucan bootloader, to je koliko znam kod svih isto. Kad kazem custom mislim na cm, aokp, aosp ... . Ako je zakljucan onda moze pokretati samo stock kernele i recovery jer imaju odredjeni "potpis" koji je potreban za uspesno pokretanje. Otkljucan bootloader nema tu vrstu enkripcije. Ukoliko postoji exploit moze se i stock rutovati bez ikakvog menjanja kernela, samo sam na to hteo da ukazem.mrkixxx napisao:Moj fon je rutovan. Automatski sa instalacijom custom kernela.
P.S. Neka me neko ispravi ako sam pogresio da ne zivim u zabludi

- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
Koja je dobra aplikacija za Youtube, ali da moze da radi u pozadini i da ima catch?
Znal li neko kako se updateuju aplikaje koje su krekovane apk file? I da li je to uopste moguce
- m@c|-|oR
- Expert
viking, ako si app skinuo pomoću Aptoida, on će ti (kao Play Store) sugerisati apdejt aplikacije.
Ako si je skinuo sa računara, drugovog telefona, ... ili tako nekako, potraži i krek fajl i vidi da li radi na novoj verziji.
Npr, ja imam Titanium Backup Pro 5.6 i Aptoid mi nudi apdejt na 6.0. Ja to odbijam, jer mi neće raditi kao Pro. Ista situacija je i sa SD Maid 2.0, za koju Pro verzija radi, ali za noviju (valjda je 2.2) neće.
Ako si je skinuo sa računara, drugovog telefona, ... ili tako nekako, potraži i krek fajl i vidi da li radi na novoj verziji.
Npr, ja imam Titanium Backup Pro 5.6 i Aptoid mi nudi apdejt na 6.0. Ja to odbijam, jer mi neće raditi kao Pro. Ista situacija je i sa SD Maid 2.0, za koju Pro verzija radi, ali za noviju (valjda je 2.2) neće.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Ok,hvala puno,ja sam skidao sa neta.kako se instalira Aptoida?ako nije tesko da googlam,u nekoj sam guzvi pa ako moze sa tel da se odradi bio bi extram@c|-|oR napisao:viking, ako si app skinuo pomoću Aptoida, on će ti (kao Play Store) sugerisati apdejt aplikacije.
- bachika
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
- :: Iphone 7
- :: Lenovo P780
Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Samo sa telefona idi na njihov sajt 

Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
- m@c|-|oR
- Expert
Imaš Aptoide aplikaciju na Play Store. Skini, instaliraj i uživajviking napisao:Ok,hvala puno,ja sam skidao sa neta.kako se instalira Aptoida?ako nije tesko da googlam,u nekoj sam guzvi pa ako moze sa tel da se odradi bio bi extra

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Koliko je bezbjedno instalirati aplikacije sa APTOIDE-a, tamo je sve krekovano jel tako?
Isto tako, nije mi jasno kako to da se ova aplikacija može instalirati sa google play-a.
Isto tako, nije mi jasno kako to da se ova aplikacija može instalirati sa google play-a.

- mladen_bgd
- Mobil fan
Koja po vama aplikacija za led manje trosi baterije Light Manager ili LightFlow? Ili eventualno neka treca?
Trenutno imam LightFlow. I ako bih ga obrisao kako mogu da obrisem i sve vezano za nejga da mi nista ne ostane u telefonu?
Trenutno imam LightFlow. I ako bih ga obrisao kako mogu da obrisem i sve vezano za nejga da mi nista ne ostane u telefonu?

Samo obrises aplikaciju, i eventualno pogledas da li ti je napravio folder na telefonu, mada to nema nikakve veze.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
mladen_bgd, prije deinstalacije klik na Clear Data (prvo ides u aplication manager) i trebalo bi da izbrise sve.
- mladen_bgd
- Mobil fan
OK, hvala. 
A koja onda od tih aplikacija za led diodu najmanje trosi bateriju po vasem nekom iskustvu, koja je dobra?

A koja onda od tih aplikacija za led diodu najmanje trosi bateriju po vasem nekom iskustvu, koja je dobra?

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
mladen_bgd, ja koristim Light Manager. Meni se čini da manje troši od Light Flow a i mnogi drugi isto to kazu.
Što ne probaš obe pa sam proceniš. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- mladen_bgd
- Mobil fan
Hocu da vratim na fabricki sve kako je bilo telefon. Pa ne bih puno eksperimentisao. Nego odmah da instaliram neku i cao. 
Inace koliko vidim Light Manager je besplatan, ne placa se kao LightFlow?

Inace koliko vidim Light Manager je besplatan, ne placa se kao LightFlow?
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
mladen_bgd, da, Light Manager je Free.
Eto, lepo njega instaliras i super.
Sigurno ces biti zadovoljan...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- mladen_bgd
- Mobil fan
Vazi, hvala na savetu. Sutra cu onda da ceo telefon resetujem i polako jednu po jednu aikaciju da instaliram.
Takodje me interesuje da li notification toogle trosi nesto mnogo baterije ili ne? I da li accu weather trosi isto dosta baterije ili koja je aplikacija za vreme dobra po vama a da ne trosi puno bateriju?
Takodje me interesuje da li notification toogle trosi nesto mnogo baterije ili ne? I da li accu weather trosi isto dosta baterije ili koja je aplikacija za vreme dobra po vama a da ne trosi puno bateriju?

Ne, ne bi trebalo da trosi bateriju. Ja koristim eye in sky za vreme.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White