Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Vanzemaljac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 04. Maj 2010. 18:18
:: Samsung Galaxy S III

Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS

Post od Vanzemaljac »

Pozdrav svima,
Skidao sam par programa za mail ali ni na jednom nece da mi radi outgoing tj smtp. provajder mi je sbb..(odmah da kazem nece ni preko wi fi-a koji je sbb-ov. molim vas ako moze neko da pomogne :(
LG G2
Miniii <3

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

Post od mladen_bgd »

Koja je dobra aplikacija za pustanje video klipova sa Youtube, ali da radi i u pozadini? Ova klasicna aplikacija koliko sam video to ne moze.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Pvstar+

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

Da li za Android postoje aplikacije kao što su Norton Ghost ili Acronis True Image za Windows,
koje naprave "sliku" sistema dok radi dobro, pa kad ga mi malo zeznemo sa previše instaliranja i čačkanja,
samo vratimo sistem u prvobitno stanje?

Znam da postoje nandroid backup/titanium backup (nisam ih još probao, tek treba da rootujem tel),
ali sam stekao utisak da ove aplikacije mogu da naprave samo back up fajlova tj. aplikacija, poruka, imenika,
ali da ne prave kompletnu sliku sistema koja se može vratiti kasnije?
Da li sam u pravu ili ipak nisam dobro shvatio, da li ove apps ipak prave image OS-a kao što to radi Ghost/Acronis?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Nandroid backup pravi kompletne "slike" sistema od cache do system particija, znaci bukvalno sve. Da bi napravio backup treba ti neki od aktuelnih recovery modova.

Titanium je majstor za pojedinacna i grupna podesavanja, aplikacije i ostale zezancije (cache, detach from market, freeze, bla bla). Znaci mozes snimiti cak i koricena bt i wifi uparivanja, sve. Vrlo je zgodan prilikom menjanja romova jer povratak podesavanja i aplikacija traje koliko procesoru treba da otpakuje sve sto si sacuvao. Naravno podrazava i batch operacije.

I evo da pomenem vrlo korisnu aplikaciju Toggle2G, prebacuje mrezu u 2g mod nakon zakljucavanja ekrana. Radi na CMu a da bi radila na stocku morate da uradite resign roma. Ne znam da li je ima na marketu, evo linka ka XDA (uglavnom su sva uputstva u prvom postu) :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739530

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

antec napisao:Nandroid backup pravi kompletne "slike" sistema od cache do system particija, znaci bukvalno sve. Da bi napravio backup treba ti neki od aktuelnih recovery modova.
Hvala na pojasnjenju!
Koji su to recovery modovi, clockwork mod je jedan od njih pretpostavljam, jel to?

donsveto
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 10:57

Post od donsveto »

Da li postoji neki zanimljiv widget koji učitava vesti, ali da može da se izabere koje vesti, npr. blic, b92 itd.?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

marko 0401, da clockwork je jedan od njih. Imas AmonRA (doduse mator je, dobar je za neke starije telefone) i TWRP (ne koristim ga, ne znam puno o njemu), znam da od korisnih opcija ima usb-otg podrsku i da nema ona sugava blobs s*anja. Googlaj ako te ne mrzi da vidis o cemu pricam.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Za one koji koriste Google Translate aplikaciju, od sada je moguce i offline prevodjenje. Za sada je podrzano oko 60-ak svetskih jezika u offline modu, ali srpski nazalost jos nije. Ima hrvatski ako nekom znaci. Jezicki paketi su "teski" oko 150MB. Isprobao sam juce i sistem radi odlicno...

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS

Post od pelleruma »

Imgy Widgets i Tagy Widgets.
Sipmaticno.Moze da se namesti da budu ikonice ili tekst,a i da ikone rastu u zavisnosti od ucestalosti aktiviranja,kao i jos par podesavanja(providnost,boje)
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Da li je probao neko Belgrade NightLife:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .nightlife

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

AW: Najkorisnije aplikacije za Android OS

Post od bata bogdan »

Imao sam pre instaliranu aplikaciju tvportal...i sad vidim da je nema na marketu....pokusao sam da je nadjem na crno...ali bez uspeha....postoji li uopste mogucnost da se skine ta app negde....i da. li jos uvek funkcionise ako je ima neko u fonu???
Huawei

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

jel može preporuka za audio player koji podržava headset komande?

koristio sam n7 player koji je super osim što izgleda ima konflikt sa stock music aplikacijom pa hoće da blokira fon.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Baraba napisao:Da li je probao neko Belgrade NightLife:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .nightlife

Probao sam ja sličnu aplikaciju, tačnije NOĆNI ŽIVOT SRBIJE i nisam nešto zadovoljan jer za Beograd nema na listi skoro pola klubova u koje ja idem, ali nisam probao ovu specijalizovanu za Beograd, provaću ću je pa ću izneti utiske.
Poslednja izmena od znemanja u Pon, 01. Apr 2013. 21:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Najkorisnije aplikacije za Android OS

Post od Baraba »

Ok, javi.

lovra
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 21:24
:: HTC ONE X+
:: NOKIA E71

Post od lovra »

Da li postoji aplikacija za android koja je kao ona sto je baraba trazio za ios tj da telefon kada je zakljucan radi samo na 2G mreži i da može da primi notifikacije i mail a da kada se otključa da automatski pređe na brzi net?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam našao, ako ima neko neka podeli sa nama. Prvi put sam video za iOS i veoma je korisna za bateriju, prosto mi je bilo neverovatno da ne znam za android i pitah. Još za android nisam našao da može da me obaveštava o propuštenim pozivima i porukama blicem. Telefon spustiš ekranom na sto, pozadi blinka blic ako imaš propušten poziv ili sms (a za ovo ne treb app, ima fabrički u iOS-u). Naravno, androidi koji imaju led lampicu napred i tako signaliziraju njima ne treba.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Za 2g na 3g nema i ne moze.
Drugo ima flash notifications
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

lovra napisao:Da li postoji aplikacija za android koja je kao ona sto je baraba trazio za ios tj da telefon kada je zakljucan radi samo na 2G mreži i da može da primi notifikacije i mail a da kada se otključa da automatski pređe na brzi net?
Baraba napisao:Nisam našao, ako ima neko neka podeli sa nama. Prvi put sam video za iOS i veoma je korisna za bateriju, prosto mi je bilo neverovatno da ne znam za android i pitah. Još za android nisam našao da može da me obaveštava o propuštenim pozivima i porukama blicem. Telefon spustiš ekranom na sto, pozadi blinka blic ako imaš propušten poziv ili sms (a za ovo ne treb app, ima fabrički u iOS-u). Naravno, androidi koji imaju led lampicu napred i tako signaliziraju njima ne treba.
Samo za cyanogen mod (uz malo ceprkanja i za druge). Post #3435.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Da li je neko probao Sky Sea HD PRO Live Wallpaper v1.6 Build 11? Ja sam se osusevio kako izgleda i kakve vizuelne i zvucne efekte ima, ali sam ipak iskljucio zvuk je je previse za mene :) BAcite pogled da vidite kako izgleda, a posebno je dobro kada pada kisa https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Rns_pirwhg
Note IV N9100 dual

Odgovori