Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
bacom,
Ti si bar koristio Aquamail pa mozes suditi o njemu i donositi normalne zakljucke.
Isprobacu MailDroid Pro, upravo ga skidam
Isprobao sam MailDroid ali cu koristiti i dalje Aquamail jer trosi 3x vise ram memorije i nesto vise bateriju, u pravu si da je pregledniji, lepo izgleda i brze se nasteluje jer ima manje opcija od Aquamail.
Ti si bar koristio Aquamail pa mozes suditi o njemu i donositi normalne zakljucke.
Isprobacu MailDroid Pro, upravo ga skidam
Isprobao sam MailDroid ali cu koristiti i dalje Aquamail jer trosi 3x vise ram memorije i nesto vise bateriju, u pravu si da je pregledniji, lepo izgleda i brze se nasteluje jer ima manje opcija od Aquamail.
Android 12
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
https://play.google.com/store/apps/deta ... wkey&hl=en
Buttons
Aplikacija Zamenjuje dugmiće na telefonu, da duže traju.
Buttons
Aplikacija Zamenjuje dugmiće na telefonu, da duže traju.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Evo jednog programa za ustedu baterije i cuvanje ociju kada je noc i ne treba ekran da svetli jako.
Isprobao sam vise od 10 slicnih programa i ovaj najmanje trosi bateriju i RAM i besplatan je.
Moze se podesiti da se sam aktivira kada pocinje sumrak (potamni ekran) a iskljuci se kada pocne jutro.
Screen Dimmer
https://play.google.com/store/apps/deta ... .brightcom
Isprobao sam vise od 10 slicnih programa i ovaj najmanje trosi bateriju i RAM i besplatan je.
Moze se podesiti da se sam aktivira kada pocinje sumrak (potamni ekran) a iskljuci se kada pocne jutro.
Screen Dimmer
https://play.google.com/store/apps/deta ... .brightcom
Android 12
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Zar to ne radi auto osvetljenje? Kada si na svetlosti on pojača osvetljenje, kada si u mraku on priguši. Čemu ubacivanje nove App? Uostalom, noć a ti u sobi sa jakim svetlom, telefon ti smanjio osvetljenje i ne vidiš ništa. To treba da se podešava samo preko senzora ne po vremenu i dobu dana
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
El Laki,
Ovo dodatno smanji svetlo a sam regulises koliko tebi odgovara.
Imam i ja senzor za osvetljenje ali pokusaj u totalnom mraku da otvoris Facebook ili nesto sto ima belu pozadinu pa ces videti kako oci bole i koliko je to bespotrebno rasipanje energije.
A nije isto cak i da imas nocu jako osvetljenje u sobi to ne moze da se meri sa suncanim danom pa i tada mozes dodatno smanjiti osvetljenje kada si ispod neke sijalice.
Mnogo znaci za bateriju, eto isprobajte jer nista vas ne kosta.
Ima mnogo programa slicne funkcije, to nisam ja izmislio sto znaci da ljudi to koriste, ja cak u kompjuteru koristim F.lux i to vec mnogo godina i mnogo znaci za oci i lakse spavanje posle nocnog bdenja na kompu.

Ovo dodatno smanji svetlo a sam regulises koliko tebi odgovara.
Imam i ja senzor za osvetljenje ali pokusaj u totalnom mraku da otvoris Facebook ili nesto sto ima belu pozadinu pa ces videti kako oci bole i koliko je to bespotrebno rasipanje energije.
A nije isto cak i da imas nocu jako osvetljenje u sobi to ne moze da se meri sa suncanim danom pa i tada mozes dodatno smanjiti osvetljenje kada si ispod neke sijalice.
Mnogo znaci za bateriju, eto isprobajte jer nista vas ne kosta.
Ima mnogo programa slicne funkcije, to nisam ja izmislio sto znaci da ljudi to koriste, ja cak u kompjuteru koristim F.lux i to vec mnogo godina i mnogo znaci za oci i lakse spavanje posle nocnog bdenja na kompu.
Android 12
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa dobro. Jeste svakako korisno čuvati oči i energiju na telefonu, mada opet me sviđa mi se kada je previše zatamljeno . Volim s vremena na vreme da stavim na 100 čisto da uživam u dospleju. Ali to jako retko, naravno
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
El Laki,
a zamisli da lezis u krevetu sa ugasenim svetlom, tada sigurno neces pojacavati svetlo na displeju jer i minimalno osvetljenje u mraku je previse, ovo se ukljuci po potrebi u nekim situacijama kao sto sam naveo, mada ja sam ostavio da se ukljuci od sumraka pa da radi do svitanja, a lako ga iskljucim ako mi nesto treba pri jacem svetlu.
a zamisli da lezis u krevetu sa ugasenim svetlom, tada sigurno neces pojacavati svetlo na displeju jer i minimalno osvetljenje u mraku je previse, ovo se ukljuci po potrebi u nekim situacijama kao sto sam naveo, mada ja sam ostavio da se ukljuci od sumraka pa da radi do svitanja, a lako ga iskljucim ako mi nesto treba pri jacem svetlu.
Android 12
- El Laki
- Prijatelj foruma
Tad mi je auto osvetljenje više nego prijatno 

- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Odlicno, ti nemoj to da instaliras jer te niko ne tera i kraj nepotrebne diskusije.
Samo da znas da i takvi programi imaju auto osvetljenje, ne svi ali znam koji...

Samo da znas da i takvi programi imaju auto osvetljenje, ne svi ali znam koji...
Android 12
Drafer, jesi koristio Twilight za tu svrhu? Ja sam njega koristio, mada isprobacu i ovaj sto si ti preporucio. 
https://play.google.com/store/apps/deta ... .lux&hl=en

https://play.google.com/store/apps/deta ... .lux&hl=en
Ja se slazem sa El Laki. Ne razumem potrebu za tim aplikacijama. E sada, mozda sam zaboravio kako je bilo na predjasnjim modelima, ali na S5 min. osvetljenje je bas min. Po meni previse prigusi, postane neprijatno za citanje.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
^ Nije stvar samo u osvetljenju, kada se aktivira neka od tih aplikacija i same boje postanu malo drugacije, malo cudnije i ako se telefon koristi nocu, na primer pred spavanje, imas utisak kao da lakse zaspis. Zvuci malo bezveze ali tako je. 

Da, tako je. Ima neki filter.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
EFC,
Samo sam isprobao Twilight nekih pola sata i zbog nekog razloga sam odustao od njega, verovatno trosi vise bateriju.
Napominjem da sam isprobao 10 - 20 slicnih programa kako besplatne tako i one sto se placaju i ovaj sto sam preporucio najmanje trosi memoriju oko 3 MB i najmanje trosi bateriju oko 0.42%, a pruza sve sto i ostali programi koji se placaju, jedino sto besplatna verzija ne daje boje nego samo zatamni displej, ako vam treba onaj sto ima kolor filtere onda bih vam preporucio
na primer ovaj, trosi oko 2% bateriju a ima previse opcija koje mi ne trebaju ... mogu vam i poslati ako nekome treba posto ovaj se placa.
Lux Auto Brightness
https://play.google.com/store/apps/deta ... .lux&hl=sr
xxdulexx,
I na mom telefonu kada sasvim smanjim svetlo u mracnom ambijentu to svetlo je i tada prejako narocito ako se otvori neka aplikacija koja ima belu pozadinu, tada mozes videti sve u sobi kako sljasti, ovi programi su spas.
Za Windows - f.lux
Evo ovo koristim godinama na kompjuteru, program je besplatan pa ko ima windows moze ga isprobati, lepo vam je EFC rekao da je dobro pred spavanje da se koristi jer mozak se razbudi ako svetlo jako udara. Samo se nasteluje vremenska zona i osvetljenje za dan i za noc.
https://justgetflux.com/
Samo sam isprobao Twilight nekih pola sata i zbog nekog razloga sam odustao od njega, verovatno trosi vise bateriju.
Napominjem da sam isprobao 10 - 20 slicnih programa kako besplatne tako i one sto se placaju i ovaj sto sam preporucio najmanje trosi memoriju oko 3 MB i najmanje trosi bateriju oko 0.42%, a pruza sve sto i ostali programi koji se placaju, jedino sto besplatna verzija ne daje boje nego samo zatamni displej, ako vam treba onaj sto ima kolor filtere onda bih vam preporucio
na primer ovaj, trosi oko 2% bateriju a ima previse opcija koje mi ne trebaju ... mogu vam i poslati ako nekome treba posto ovaj se placa.
Lux Auto Brightness
https://play.google.com/store/apps/deta ... .lux&hl=sr
xxdulexx,
I na mom telefonu kada sasvim smanjim svetlo u mracnom ambijentu to svetlo je i tada prejako narocito ako se otvori neka aplikacija koja ima belu pozadinu, tada mozes videti sve u sobi kako sljasti, ovi programi su spas.
Za Windows - f.lux
Evo ovo koristim godinama na kompjuteru, program je besplatan pa ko ima windows moze ga isprobati, lepo vam je EFC rekao da je dobro pred spavanje da se koristi jer mozak se razbudi ako svetlo jako udara. Samo se nasteluje vremenska zona i osvetljenje za dan i za noc.
https://justgetflux.com/
Android 12
Drugari,
Napravio sam na Exelu kolonu sa barcodom, kolonu sa nazivom i kolonu sa cijenom. Potreban mi je program koji bi skenirao barcod artikla u Exelu i odmah pokazao dati artikal. Da li postoji to? Takvo nesto mi je mnogo potrebno.
Unapred zahvalan
Napravio sam na Exelu kolonu sa barcodom, kolonu sa nazivom i kolonu sa cijenom. Potreban mi je program koji bi skenirao barcod artikla u Exelu i odmah pokazao dati artikal. Da li postoji to? Takvo nesto mi je mnogo potrebno.
Unapred zahvalan
- El Laki
- Prijatelj foruma
Imaš nekoliko barcode scanner app na Play Store, samo zavisi koliko pokrivaju naše proizvode. Ako imaš i QR code, za njega imaš QR droid aplikaciju
Znam da ima QR reader ali meni treba program koji otvara Exel u kojeme sam ja vec upisao mnogo barcodova. E sada bih da on radi kao pretrezivac tih kodova u exel formatu.El Laki napisao:Imaš nekoliko barcode scanner app na Play Store, samo zavisi koliko pokrivaju naše proizvode. Ako imaš i QR code, za njega imaš QR droid aplikaciju
Npr. Ako skeniram kod od cigara on ce automacki naci i doci do mjesta tog artikla, njegovog naziva i cijene. U sustini u Exelu su upisani artikli sa barcodom i cijenom i tako mogu da provjerim cijenu kostanja artikla kod mene u mom minimarketu sa cijenom drugih matketa.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Aha, znači da pretražuje tvoju "bazu podataka", tj taj Excel fajl? Mislim da to već nema, bar ne na Android OS.
E da upravo to. Bas steta. Imam opcija u exel programima za sreach, al nema serach barcod itd… tako da mi ostaje da u serch ukucajem sam broj barkoda oa onda da trazi. Steta sto nemaEl Laki napisao:Aha, znači da pretražuje tvoju "bazu podataka", tj taj Excel fajl? Mislim da to već nema, bar ne na Android OS.

Probaj ovo, ideš na share dugme, pa import .csv fajl.
https://play.google.com/store/apps/deta ... demo&hl=en
https://play.google.com/store/apps/deta ... demo&hl=en