Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja sam kopirao u system/app pomoću root explorera, nisam flešovao, meni nije ništa menjao pošto je na samsungu default neka njihova tastatura koja se zove drugačije.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Odradio sam flash, samo se pojavi jos jedna tastatura pored obicne, probao sam je malo i bas mi se dopada, dosta je bolja od obicne, brze se kuca :) Samo jos ne podrzava multitouch to tek kad dobijemo gingerbread :)

Tripuje mi se ROM Manager, na koju god stvar da kliknem trazi mi da se instaliram clockwork recovery, a ja to imam instalirano od root-a, kako ne moze da ga prepozna?!
Uostalom zar za root nije potreban custom recovery, a ovaj program moze da se koristi samo na rootovanim aparatima, sto je skroz nelogicno :/
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

de.marko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 10:58

Post od de.marko »

Interesuje me kako se zove program pomocu koga instaliram aplikacije na telefon koje sam predhodno skinuo na komp.Hvala.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Samo instaliraj bilo koji file manager, npr. Astro ili EStrongs, i onda preko njega otvoris apk fajl koji si prethodno prebacio u telefon. Mozes i da ih gurnes preko adb-a sa kompa koristeci komande ali ovako ti je lakse.

banana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 13:59

Post od banana »

Molim za savet
Do sada sam koristio HTC HD2 sa WM 6.5 operativnim sistemom.

Kao vrlo korisna aplikacija se pokazala BsB tweaks 1.6 koja vrlo jednostavno
dozvoljava ili zaustavlja prenos podataka sa interneta i kacenje na isti, što
koriste mnoge aplikacije u pozadini.

Zanima me da li postoji odgovarajuća aplikacija za android 2,2 op. sistem
kako ne bih imao dodatne, a neželjene troškove NPR u roamingu ?
Hvala unapred.

Sada sam prešao na HTC Desire HD.

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

banana, ti prosto kad zavrsis rad sa netom imas imas opciju za iskljucivanje internet pristupa u opcijama :wink:
Iphone 4s white clear install

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

banana, a mozes i da postavis widget za to, dal se zvase Power control, ili nesto tako, ne secam se... ali na tom widgetu imas ON/OFF za wi-fi, mobile data konekciju, gps prijemnik, i cini mi se za osvetljenje ekrana... sve na samo jedan klik od tebe... 8)
Samo nek se rolaju....sarme.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

banana, pored widgeta za iskljucivanje neta, u opcijama imas da obelezis da iskljuci dotok saobracaja kad si u roamingu...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

de.marko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od de.marko »

@antec Hvala na odgovoru ,znaci nikakav specijalan progam mi ne treba sem nekog app managera.Super a njega skidam sa marketa? I interesuje me jos jedna stvar da li na Desire HD -u postoji opcija da se aplikacije instaliraju na SD karticu?Citao sam po raznim forumima pa i ovda ali mi to nije ostalo jasno.Hvala svima na odgovorima

banana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 13:59

Post od banana »

Zahvaljujem na savetima.
Potrazicu Power kontrol, posto lici na aplikaciju sa WM 6.5
POtrebno mi je malo vremena da pronadjem slicne ili iste programe koje sam koristio na HD 2

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

de.marko, da, file manager skidas sa marketa. Postoji mogucnost da prebacis aplikaciju na memorijsku karticu s' tim sto neki deo aplikacije ipak ostaje na internoj memoriji. Potrebno je i da aplikacija podrzava taj prenos na karticu. Kada instaliras aplikaciju ides u "menu->settings->app manager", zatim nadjes aplikaciju koju zelis da prebacis, klik na nju i onda move to SD Storage. Otprilike tako nekako, nemam trenutno Android kod sebe pa neka me neko ispravi ako sam pogresio.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

de.marko, sa Market-a uzmi ES File Explorer, Astro File Manager ili File Manager, svi su odlicni, ja licno koristim ovaj prvi, a jedno vrijeme sam koristio i ovaj treci...

E da, sto se tice instaliranja aplikacija na SD karticu, antec ti je sve objasnio ali mislim da ni nemas potrebe za tim, evo ja sam jutros instalirao sve zivo sto sam zamislio i opet imam 0,9GB slobodno :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

banana, kada si na homescreen-u, na praznoj povrsini pritisni i zadrzi, izacice ti meni gde izaberes widgets, ranije je to bilo podeljeno na android widgets i htc widgets, mada mi se cini da vise nije tako... i potrazi to... igraj se malo sa tim, siguran sam da ces naci pregrst korisnih i kul stvari...
:wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Ne mogu jednu stvar da skontam,pise u opisu winampa kao da ima widgete za desktop,veliki i mali,ali ja nigde ne mogu da pronadjem kako da ih ubacim. Moze mala pomoc? :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Jel ti winamp instaliran na karticu ili na telefonsku memoriju, jer ako je instaliran na karticu nećeš imati mogućnost da izabereš widgete.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

de.marko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od de.marko »

E ljudi hvala svima na odgovorima stvarno mi je puuno pomoglo. 8) Interesuje me jos jedna stvar ono za srpsku tastauru umesto one standardne qwerty kakva je procedura gde skidam te fontove i kako ih ubacujem.I da li ste vi za kuvane romove na desire hd ili jos za tim nema potrebe.Hvala svima :unsure:

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Elixir v1.1.2
Requirements: Android
Overview: Elixir is a system information application with highly configurable widgets.

Slika Slika

Displays information about battery, cpu usage, memory usage, internal and external storage (sd-card), display, wifi, mobile network, location services (gps), bluetooth, sensors, etc.

* multiple widget sizes
* small widget icons, up to 7*7 icons per screen
* widget icon types: status (battery, brightness, ...), switch (wifi, bluetooth, ..), application launcher
* statusbar icons: battery, cpu

Please read Menu/Tips & Tricks
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

telep, e hvala na tip-u, namestio sam :)) citam tamo pise widget, pokusavam da namestim ne moze :D

de.marko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od de.marko »

E ljudi hvala svima na odgovorima stvarno mi je puuno pomoglo. Interesuje me jos jedna stvar ono za srpsku tastauru umesto one standardne qwerty kakva je procedura gde skidam te fontove i kako ih ubacujem.I da li ste vi za kuvane romove na desire hd ili jos za tim nema potrebe.Hvala svima

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

de.marko, ne vidim nikakvu potrebu da kuvas bilo kakav rom na Desire HD, fabricki radi savrseno brzo i dobro i sto je najvaznije stabilan je, samo se prepusti uzivanju i ubacuj aplikacije do mile volje ;)

Odgovori