Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

napalm death, Ја на мом немам тих проблема, процесор није много бржи мада можда значи толико. Резолуцију имамо исту тако да није до тога, пробај мало да убрзаш процесор, твој може без проблема да ради на 710МХз.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

gargamel4, Nisam koristio youtube sve do neki dan dok nisam napravio WiFi u kući. Rade neki klipovi na HQ,.. dok se neki ne vide.

LittlePrince, Skoro imamao isti telefon. Da, tvoj je nesto brzi ..ali, ne mogu svoj da kloknem ..tacnije, nisam mogao da kloknem CPU jer mi rom nije dozvoljavao.. zaspe.

Medjutim ..sada sam nabacio 2.3.3 djindjer pa malo testiram. Radi nesto bolje/brze sa yt aplikacijom. Ne smara toliko da video dvokliknem pa da u full screen-u iskucim HQ.. ali i dalje crna slika na vecini HQ videa.

Nisam bas siguran sta je prob.

Još nešto.

Rom mi ima super user ali aplikacije koje traze root ne rade niti ih ima na listi u sp. ne izbacuje mi da ih dodam. To trebam rootovati telefon ?

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2011. 22:33

Post od beochke91 »

danas sam po prvi put imao probleme sa Igo navigacijom,u centru Budimpeste mi se zabola nesto i dala mi je 20 ruta u roku od jednog minuta,a samo je prva bila dobra,jedva sam se izvukao!:) je l' imao neko slican problem i je l' zna neku sta je u pitanju da mi ne zabode opet negde?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Nabacio sam GB kojem treba instalirati google app-s. Imama neke zipovane verzije google app.s ali ih treba ubaciti preko ClockWork recovery-a.

Kakao da to odradim? Kada resetujem telefon sa recovery nista se ne desi.

Kada kliknem zipovani fajl sa aplikacijama, kaze da odobrim restart sa ClockWork recovery-em.

I opet se digne normalno sistem

Zna li nekko kako bi ovo trebalo ici ?

EDIT: Mislim da moj fon i nema ClockWork recovery mod. A guglajuci sam samo naletio na jedan nacin instaliranja koji sam preveo misli sa španskog na engleski. Pokusao i nije mi uspjelo pa ne znam kakao ga ubaciti.

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Ako si uspeo da instaliras novi rom znači da ti je telefon rutovan, na isti način kako si instalirao rom tako instairas i google aps iz recovery-a. Pozdrav!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Rom instaliram preko comand prompta.. preko racunara a ne na samom telefonu.

GB 2.3.4 je rootovan ali na zalost ne radi wifi. Na 2.3.3 radi wifi ali ne radi root. Aplikacije javljaju da ih stavim na listu super user ali osim onog zahtjeva kada izbaci pri pokretanju aplikacije, ja ne znam drugi nacin staviti aplikaciju na root listu. (kada pokrenem neku aplikaciju ne izbacuje dijalog gdje odobrim root)

Nisam nigdje vidio da ima opcija dodavanja aplikacija.

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Da li boot-uješ telefon u fastboot da bi mogao da instaliraš rom preko računara? Pozdrav!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Da, iz fastboota ide ubacivanje systema i boot-a.

Gnjilanac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Maj 2011. 16:01

Post od Gnjilanac »

Kada odem na Market i ulogujem se ne dozvoljava mi da skinem aplikaciju i izbacuje poruku There are no Android phones associated with this account. Please sign in with a different account. Kako da resim ovaj problem, ako je vec aplikacija koju zelim da skinem free?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

pa pre toga trebas da postavis svoj gmail nalog na telefon da bi mogao da pristupis marketu .

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Hmm.. ako nema acc ne moze nikakao da pritupi aplikacijama dok se ne uloguje, valjda.

I pise da se ulogije prije toga. Mozda problem sa rom.om.

Gnjilanac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Maj 2011. 16:01

Post od Gnjilanac »

nasao sam negde na netu da je resenje da sa telefona skinem neku aplikaciju. Onda se ceka od sat do 48 sati, pa bi posle na isti account moglo i preko kompa. Ostaje da sad sacekam i vidim. Thanks!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ljudi probajte CircleLauncher nesto kao Wave loncher, slicno :)

you can add some frequently used apps, contacts or bookmarks to this launcher and start those apps, contacts or bookmarks with one click from a circle, a horizontal or a vertical line. Use the included launcher icon, load your own image or use a icon from any ADW launcher icon pack. If you slide over the icons, they are animated a little bit mac-like ... just try it!

https://market.android.com/details?id=d ... lelauncher
and justice for all...

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Evil_Zo napisao:Ne znam da li ste primijetili ovu vijest:

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=511702

Trebalo bi svakog casa da to bude aktivirano, ne znam za vas ali ja ne mogu da docekam :)

Konacno ce nam MOZDA omoguciti i regularan update za Google Maps, a mozda dobijemo i onu njihovu Beta navigaciju, pa Car Home,... ima tu jos gomila takvih besplatnih aplikacija koje do sada nisu bile "podrzane" za nasu zemlju i operatere pa nismo mogli da ih ubacimo regularno preko Market-a, nadam se da ce i to proraditi sa dodavanjem Srbije na spisak podrzanih zemalja...

Oni ovo najavise i evo prodje 20 dana, nikom nista! I dalje nema kupovine :(

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Dream Weaver, jel ovo ja dobro vidim da je program koji si preporučio 97 dinara? Sad kad već pričamo o potenciljnom kupovanju aplikacija treba videti i kako se to u praksi radi, sa kog računa, kako.......

Edit: evo sad vidim na AppBrainu da je 1e a na marketu na telefonu mi ga ne nudi tako da izgleda da mi je samo preračunao 1e po zvaničnom kursu :roll:

DreamWeaver odakle si gati instalirao (ako nije za javnost daj PP)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Nisam ga platio tj. kupio, nisam ni video da moze da se kupi za 100 dindzi :lol:
Skinuo sam ga sa onih sajtova, saljem ti ga na mejl :roll: :wink:
and justice for all...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Hacker's Keyboard v1.11

Requirements: Android OS 2.2 - 3.1
Overview: A full 5-row keyboard including arrow and Esc/Ctrl keys, intended for tablets.

Slika

Are you missing the key layout you're used to from your computer? This keyboard has separate number keys, punctuation in the usual places, and arrow keys. It is based on the AOSP Gingerbread soft keyboard, so it supports multitouch for the modifier keys.

This keyboard is especially useful if you use ConnectBot for SSH access. It provides working Tab/Ctrl/Esc keys, and the arrow keys are essential for devices such as the Xoom tablet or Nexus S that don't have a trackball or D-Pad.

For more information, including the user's guide, alternate version downloads, and known issues, please check out the project's web page. Known issues include:

- No localization for the keyboard layout or dictionary, US/English only.
- Many applications don't react to additional keys since they aren't programmed to handle them.

If you have problems or feedback, please send email or file a bug in the project's issue tracker - I can't reply to comments left as Market reviews.

The permissions requested by the application are those needed by the underlying Gingerbread keyboard. It uses the contacts information for completion of names and email addresses, and audio recording for the voice input feature.

ako nekog vuce nostalgija ka symbianu :)

Jbak TaskMan v0.84
Requirements: Android OS 2.1 - 2.3
Overview: Task manager for android. Can replace standard task switcher

Slika

Features:
- Replacement for standard task-switcher (long-home press)
- Task-list and quick-launch in one window
- You can put into quick launch contacts, files, applications, runned tasks, etc.
- Organize item in quick launch with folders
- App can disable unlock slider
- And more

For correct work you need run service Jbak TaskMan in Accesibility settings (see taskman's settings)

What's in this version:
(+) Working with key HOME. You can set application for normal, long and double click
(+) Settings for icons and text size
(*) Application instals into phone memory by default
(*) Speed optimization
(*) Button for accesibility settings always shown in app settings
(!) Task list can contain old icons after app uninstalling
(!) Other fixes
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ljudi jel neko od vas koristi Go launcher? Ja malipre instalirao ovaj poslednji koji je izasao i imam 250 mega rama slobodno a on secka i spor je kao puz :/ jel ima neko isti problem sa time?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Hacker's Keyboard v1.11 je fantasticna tastatura :D
Note IV N9100 dual

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

lesa0208, На ЛГ ГТ540 и Иксперији Икс8 ради супер а ти телефони нису брзинци а и обично имамо по 30МБ РАМ-а слободно :)
Да нагласим да се користи беслатна верзија и сви имамо класик тему.

Odgovori