Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Mozda mi je problem sa romom pa ne radu sam instalaciju. Reicm oda mi povuce kontakte zajedno sa slikama ali se ni jedna aplikacija ne instalira sama. Za sada cu koristiti App List Backup.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Vrlo moguce da ti je do roma i/ili da ti Market ne radi kako treba. Sad bas citam i razmisljam, pa mislim da je nemoguce da aplikacije bekapuje na gmail automatski i onda da isto tako automatski odradi restore svih aplikacija... Ako se dobro secam, na Marketu bi trebala da ostane lista instaliranih aplikacija i da ih svuce sam odmah posle stavljanja novog ROMa. Problem su samo aplikacije koje nisi skidao sa Marketa...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Gledao sam aplikacije sa takmicenja apsolutno smart. Bez uvrede, vecina aplikacija je djubre... po meni :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

Azimuth napisao:Ako se dobro secam, na Marketu bi trebala da ostane lista instaliranih aplikacija i da ih svuce sam odmah posle stavljanja novog ROMa. Problem su samo aplikacije koje nisi skidao sa Marketa...
Сад сам схватио колико си у праву.
Зато је мени повукао само па апликација... Све остале су екстрактоване (како ружно звучи) из претходних ромова.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Azimuth, Stvar je sto je to meni bilo tako prije dok nisam koristio WiFi i mnogo mi smetalo jer mi ode kredit. Malo sam trazio sta je fazon i nekako iskljucio (zaista se ne sjecam sta sam uradio) i aplikaicje se vise nisu skidal. Ni jedna se ne skine sama.

Sada kada mi treba, ne znam kako da vratim taj automatski sistem. I da, sve aplikaicje su sa marketa.

Ono sto moze biti potencijalni razlog jesto sto prilikom prvog panjelja teleofna nakon novog roma, preskocim konektovanje i prijavljivanje na gmail. Takodjer iskljucim da mi googl moze pratiti teleofn ili sta vec hoce sa onim servisom. Tek poslije ukljucim wifi, pokrenem market i logiram se na svoj acc.

A pri tome ostavim da mi telefon bude bekapovan i fino povuce kontakte sa slikama ali ne i aplikacije.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

napalm death, a jesi pokusavao da je skidas bez wifi-ja? Moguce da je to problem iz nekog, meni nepoznatog, razloga...
To sto se nisi odmah prijavio na gmail i odradio sinhronizaciju ne bi trebalo da ima bilo kakvog uticaja. Ja evo koliko sam romova izmenjao ali nikada, bas nikada, se nisam odmah prijavio na gmail nego tek kad sve odradim pa na kraju. Naravno, posle toga odem na market i on mi svuce aplikacije.
Koliko ti to aplikacija uopste i imas u telefonu tj koliko njih bi trebalo da povuce sa marketa?

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

jel koristi neko (jok i ne :P ) Vaulty ili slične aplikacije za zaštitu cenjene privatnosti? :)
Slika

mene zanima da li može da se podesi da svi fajlovi koji se sakriju ne idu na internu memoriju? Vaulty jedino tako radi, a ne vidim da ima podešavanje da se ti fajlovi prebacuju na memomrijsku karticu.

Jel ima druga aplikacija kod koje to može da se podesi?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Azimuth, Sto se mene licno tice, imama nekih 27-30 (mozda koja i vise) aplikacija instaliranih a ne mnogo njih radi mjenjanja romova i stalnog instaliranja na novo.

Sada sam tek poceo koristiti app list backup tako da mi nije mrsko nabaciti jos aplikacija ako probam neki drugi rom jer ce mi biti koliko toliko lakse postaviti sve njih nego kao sto je prije bilo, kucati ime aplikacije u market pa skidati.

Ali je citavo vrijeme bila ukljucena sihronizacija, backup itd telefona tako da mi zaista nije poznato koliko ima backupovanih aplikacija na moj acc koje bi potencijalno trebalo skinuti automatski.

Takodjer mi jedan kolega preporucio appbrain. Sa jednim dodatkom sa marketa povuce kompletnu listu aplikacija koju sam napravio na appbrain sajtu, svom profilu tako da nije potrebno sve raditi za svaku aplikaciju sto zvuci super i zvuci onako kako mi treba.

A to da probam bez WiFi.. pa.. mnogo bi mi kredita skinulo ako bi koristio gprs, 3g itd..

Nadam se da ce ovaj appbrain raditi kako govori.

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Ima li neka free aplikacija za gledanje tv kanala,imam S2 i postpejd sam.Mislim da tako nesto free ne postoji a ako neko zna koliko s eplacaju takve aplikacije.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

napalm death, nece te mnogo kostati da samo pokusas preko gprs-a da skines, bez da koristis wifi. Ako krene, iskljuci i to je to. Znaces u cemu je problem.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Jel zna neko koji je najbolji video player za divx video i da podrzava i titlove ?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

momce znam da ima puno strana,malo vremena,ali makar jedna dve strane unazad nije mnogo.Odgovor ti je pod nosom,hocu reci na predhodnoj strani.pozZ
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Azimuth, Upalio, restartovao tel. ali nista.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

napalm death, ako sam te dobro razumela tebe interesuje kako da uradiš BackUp aplikacija koje imaš na telefonu? Ako je tako, ja ti preporučujem MyBackupPro aplikaciju i sa njom backup neće da omane...:) Ja je koristim već odavno i nikad me nije izneverila...:) Takođe sa njom možeš da Backup-uješ i sva podešavanja u aplikacijama kao i SMS, MMS, kontakte, Call log... Ustvari sve sa njom možeš da Backup-uješ...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ninolina, Hvala na preporuci. Ono sto meni ne radi jeste baskup sa marketa koji se desi kada prvi put upalist telefon nakon fleosvanog roma. Pa market sam instalira aplikacije na telefon sve odjednom bez ikakvog upita bez icega.

Medjutim, ja kada upalim fon, nisat se ne desi. Samo mi skine kontakte i to je to. Prije mi je radilo ali sada nece. Ali sada mi i problem sto ne mogu povezati tel. sa racunaraom inace bih probao starije 2.2 romove koji su bili u upotrebi kada mi je takav vid backupa radio.

Ako oposobim i vratim 2.2 da vidim sta ce se desiti, javim svakako. Mozda mi je nesto zeznut i gmail acc.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

napalm death, u settings/privacy/ tu imaš dve opcije, proveri da li su ti štiklirane! Ako nisu verovatno zato neće da ti vuče aplikacije sa gmail acc. Meni nekad hoće, a nekad neće da povuče, valjda zavisi i od rom-a! Jedno vreme mi je povlačio samo kada sam instalirao romove na bazi cyanogenmod-a... Nije im dakle baš savršena ta opcija! :wink:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Da, to je štrigirano. Imam sada veci prob. Driveri. Pa ako to rjesim, probam druge romove pa javim da li sa njima skida.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Pokusao jos koji rom ali nigdje downloada. Mozda je opet trebalo zezancije sa gapps ali nije bitno.

Zamjenu za istu funkciju, mozda i bolju, nasao sam sa appbrain. Skine se onaj njihov market, zatim dodatak "web instaler". Odradi se sihronizacija i izabere lista aplikaicja koju sam napravio na njihovom sajtu/svom acc-tu. Skine/instalira sve aplikacije sam sa marketa bez dodatnih upita.

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

Da li neko zna za program za slikanje koji stopi 4 slike u jednu(za svaku sliku se okrenemo za 90 stepeni dok ne napravimo krug) i možemo gledajući je ,nakon slikanja i obrade da imamo jednu sliku i možemo da vidimo ceo krug oko sebe.Imao sam je nekad,ali tada na Tattoo-u nije radila(bar meni).Sad sam se nešto setio,pa ako neko zna.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Odgovori