Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Vlada Zem,Ja sam od Gameloft-ovih HD igara probao Asphalt 5,Gangstar,Hero of Sparta,Let's Golf i Real Football 2010.
Mogu samo reci da su igre vise nego fascinantne.
Snapdragon svoj posao radi na nivou.Postoje zanemarljiva usporenja kod nekih zahtevnijih scena u igrama Asphalt 5 i Hero of Sparta,ostale idu glatko.
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Mezel sam oneko da mi ukratko odgovori da li je ovo noprmalno ponaanje ne-multitouch screen-a: http://www.youtube.com/watch?v=ImEDqAb_leU Odnosno, kako to da registruje dvije tacke.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Ja mislim da je sasvim normalno, bas zato sto je ne-multitouch... Jer kad mu stavis dve tacke na ekran on se istripuje da je to jedna tacka, te na istu reaguje ovako..(pokusava da ikonu stavi na sredinu te "jedne tacke", odnosno izmedju dve tacke...) siguran sam da sam ovako nesto video i ranije, ali ne mogu da se setim gde... Cini mi se na mom starom SE W960i... :P
Samo nek se rolaju....sarme.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Znaci ipak je moguce i kod drugih. heh..

Da pitam. Kako se razvrstavaju teme za android telefone ? Da li po modelu telefona, po verziji Android sw ili.. ?

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

1. Сасвим нормално понашање, то исто можеш приметити и на лаптоповима који немају мулти тач.
2. По моделу телефона.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ok, hvala. A ima i onaj editor kojeg puo hvale. Izmjeni desktop te ponudio ako se ne varam, do 7 "površina" ali meni ne moze na 1.5 android softweru pa tako da nisam probao.

I evo par aplikacija koje nisam skuzio da su se spomenule na ovoj temu (ili sam preskocio):

Barcode Scanner - Za skeniranje barkoda i ujedno download Android aplikacija. Ako je rezolucija monitora 4:3 na 16:9 ekranu, skener ne prepoznaje bar kod.

Currency Converter - Konverter valuta koji uporedjuje zadane valute preko interneta. Tako da je kursna lista up to date.

Ringdroid - Sluzi za sjeckanje pjesama kako bi bile zgodnije za ringing tone.

Shazam - Sluzi za prepoznavanje pjesme koju trenutno cujete. Par sekundi snima audio zapis te preko neta provjeri izvodjaca. Odlicno radi. Poredjenja radi, evo neke od pjesama sto mi je pronasao: Oakenfold - Redy Stady Go, Symmetry C - Brainchild, Immolation - Challenge The Storm, The Smashing Pumpkins - Perfect, Lamb Of God - BEating On Death's Door, Rammstein - Sone (jest da nije to ta pjesma ali je uzet dio od Rammsteinove pjesme), the Prodigy - Trick, Opeth - By The Pain I See In Others, Opeth - Weakness, Meshuggah - Combustion, Staind - Change, NAILS'i - Love Is Not Enought, Black Light Burns, Fabian Buch - Hello Hello, Type O Negative - Love You To Death, Bush - Evrything Zen.. Znaci, razni žanrovi. Kada je nasao Immolation i Meshuggah onda moze sve-.- hehe.. (doduse nista iz electro HC žanra)

Tricorder - Aplikacija koja prikazuje razne senzore. Pokazuje parametre X, Y i Z ose te mjeri gravitacionu sliu. Ima jos par pokazatelaj za koje nisam siguran sta znace.

Note Pad - Kao i na racinaru. Aplikacija za spremanje tekstualnog sadržaja.

Google Skay Map - Gledate polozaj zvijezda u "realnom vremenu"l. Najbolj provjeriti preko youtubea o cemu se radi. Super stvar.

System Monitor - Pokazuje zauzece procesora, rama, interne memorije, memori kartice i kapacitete baterije.

Layar - Da ne govorim previše, radi se o ovoj aplikaciji. Ja jos nisam uspio da nadjem lokacije koje prepoznaje ovaj program pa ne znam kako radi iz prve ruke.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ako moze neka preporuka za SMS manager.. ili tako nesto. Na GW620 su mi poruke grupisane po brojevima. Sve poruke koje sam poslao i primio na jedan broj su smjestene u jednu poruku pa onda listam kao dijalog. Znaci kliknem na broj izmedju kojeg se vrsila konverzacija i kada otvorim izgleda kao ova tema. A kada hocu brisati, onda mogu birati samo koju grupu/konverzaciju ili kako je nazvano, theard, da izbrisem.

Nemam ni inbox ni outbox a kamoli nesto drugo.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Android ima threaded view poruka. Mislim da se to ne može nikako promeniti, jedino da probaš chomp sms ili handcent sms ako ti više odgovaraju od tvog default.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

napalm death, pa tako je na svim "savremenijim" telefonima tzv. threaded mod poruka.Mozda postoji u opcijama da se iskljuci taj mod pa da ti poruke budu svaka zasebno.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Ma ne nalazim u opcijama nista u tom smislul. Nisma znao da je i kod drugih isti slucaj. Super ono izgleda ali postoje neke poruke koje bi sacuvao zbog recimo odrejdenih podataka. Na ovaj nacin bi bilo tesko i naci taj dio poruke a da ne kazem da je ne mogu snimiti ili kako li vec.

Znaci ne postoji ni jedna aplikacija koja bi mi sjeckala poruke onako kako smo navilki ?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne, i symbian 3 ima sada taj način prikaza poruka tako da koliko znam više neće postojati OS sa običnim prikazom poruka.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

telep, za sve verzije (koje poseduju threaded mod) WM-a postoji program koji moze da ih razdvoji tj. ima opciju Normal mode i Threaded mode ;) Jos jedan plusic za WM :D
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ima opcija "Copy to SIM" i sacuva se pojedinacna poruka, ako nekom to znaci/treba.
Telefon mi je "posvadjan" sa Gameloft, Nova, Sandstorm, nista. Fifa radi ali samo kad se data skine direktno sa telefona.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ne mogu da verujm da nigde nema horizontalnog widgeta za kontakte, nešto slično onom na novijim Nokia telefonima! Tražio sam kao blesav i ništa nema da se nađe, osim par stvari koje su žešće bezveze. Ovaj HTCov vertikalni me zeza jer uvek delom dlana zakačim neki kontakt dok pritiskam palcem neki drugi, i obavezno mi se desi da pozovem pogrešnu osobu.

I još jedno pitanje: kako se snalazite sa facebook porukama? Dakle, ne mislim na komentare i status update već baš messages. Koliko sam ja skontao, ni friend Stream ni Facebook for Android ih ne prikazuju....Ima li neko rešenje za to?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Sinoc sam nasao bas kako sam i trazio, SMS manager. Ima stari prikaz. Compose, Inbox, Outbox, Spam i Settings.

Jedina je mana sto nema sihronizacije sa imenikom. Tako da se mora ukucavati svaki broj. Ali, ako treba naci poruku po datumu, onda svakako moze posluziti.

A inace sma skontao (vjerovatno je to i kod ostalih androida), i ako se sve nalazi u jednom threadu, kada cuvam onaj dio teksta so bi trebala biti zasebna poruka, dobije opciju da kopiram tekst te da je izbrisem bez da se brise kompletan thread. Sto je donekle dobro. Ali neka stoji i sms manager ako bude potrebe pronalaska po datumu.

----

Da li postoji program koji prepoznaje tekst sa slike ? Znaci da se taj tekst moze iskoristiti. Nije bitno da li rad isa slikama ili direktno sa kamerom.

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

araphel napisao:Ne mogu da verujm da nigde nema horizontalnog widgeta za kontakte, nešto slično onom na novijim Nokia telefonima! Tražio sam kao blesav i ništa nema da se nađe, osim par stvari koje su žešće bezveze. Ovaj HTCov vertikalni me zeza jer uvek delom dlana zakačim neki kontakt dok pritiskam palcem neki drugi, i obavezno mi se desi da pozovem pogrešnu osobu.
ja sam u te svrhe instalirao program 'call confirm'. on te jednostavno svaki put kad kreneš da zoveš neki broj, bilo namerno bilo slučajno, pita da li zaista želiš da zoveš taj broj. pošto je na touch screenu lako da nekog greškom pozoveš meni to radi posao.

što se widgeta tiče, ne znam tačno na šta misliš, imaš li neki screenshot za primer? postoji 'contact widget', s kojim možeš da na neki prazan ekran bukvalno lepiš slike kontakata pa je malo preglednije nego default widget za pozivanje...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Tacty, Znaš kako HTC sense ima dve vrste widgeta za kontakte? jedan je onaj preko cele stranice, koji prikazuje po 3 kontakta u jednom redu, pa se ređaju tako tri po tri jedni ispod drugih. Drugi je onaj koji u vertikalnoj koloni prikazuje jedan ispod drugog kontakte. E ja bih hteo takav widget, kao taj vertikalni, samo da ide horizontalno.

Problem je što kad recimo hoću da kliknem na prvi kontakt koji je na widgetu, lepo palcem kliknem na njega, ali mi u medjuvremenu deo dlana dodirne recimo treći kontakt, i onda telefon zove tog trećeg u nizu, umesto prvog. Da je widget horizontalan, ovo mi se ne bi dešavalo.

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

jasno. ja ga ne koristim, pošto mi easy dialer rešava pozivanje omiljenih brojeva sa home screena, ali sam probao onaj contact widget. s njim jednostavno stavljas slike kontakata na ekran, pa koliko stane. to je jedino što mi pada na pamet kao neko moguće rešenje.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Tacty, pogledaću to, mada kontakte samostalno mogu da lepim na ekran i bez pomoći bilo kakvog programa/widgeta, ali mi nešto baš i ne izgleda lepo.

ozazi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Okt 2006. 22:06

Post od ozazi »

sto se tice poruka, postoji jos jedna mogucnost... poruke koje zelite mozete sacuvati tako sto cete izabrati Lock message, i nakon toga obrisati celu poruku... ono sto ste oznacili kao Locked, ostaje...
HTC Legend

Odgovori