Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Da li postoje za android programi kao sto postoje za symbian na python platformi za npr editovanje class fajlova u java aplikacijama?Takodje me interesuje da li u fabrickom browseru postoje opcije da se otvori nov prozor,da se markira npr deo texta na netu pa da se taj text iskopira pa da se past-uje u neku app tipa notes-a?
Note IV N9100 dual

Pedjoni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 22:00

Post od Pedjoni »

Uh, nemoj me drzati za rec ali mislim da sam pre neki dan, listajuci market, naleteo na aplikaciju koja sluzi bas za to.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

toda81, za javu ne znam, ali cisto sumnjam posto telefon ne podrzava javu, a i ne znam sta ce nekom java programi na Androidu. Sto se browsera tice, u settingsu imas da odaberes hoce li biti samo jedan proszor, ili da mozes otvarati vise prozora u pozadini. markiranje teksta radi sasvim normalno svuda, koliko sam ja probao. manje vise gde god ima nekog teksta, moze se kopirati i pejstovati. 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok,hvala vam na odgovorima.Imam par java app za koje sam bas vezan zbog mnigih forica koje sam njima izvodio pa sam cuo da je u temi o desireu pisano da navodno postoji neki emulator za javu pa se onda preko tog emulatora mogu koristiti i java app.Da li je to tacno i da li je neko to konkretno isprobao?
Note IV N9100 dual

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Da li ima apliakcija za podesavanje kontrasta na ekranu ? Odnosno, da li je to moguce preko neke aplikacije pisane u za Android..

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Imaš na Market-u free software "Quick Settings"... To sam u jednom od prethodnih obraćanja svima preporučio kao "a must have" za svakog korisnika Android telefona !!! :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Tnx za aplikaciju. Vidim da sam je trazio ali ne i instalirao. Inace nema kontrast settings.

Evo nesto novo:

http://www.youtube.com/watch?v=JmWLhIVs ... r_embedded

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Mislim da sam vec pitao.. dal i postoji aplikacija koja prepoznaje tekst sa slike? Nije bitno da li detektuje direktno preko kamere ili preko "gotovih" fotografija.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

napalm death, Za brza podešavanja ja koristim my settings ima podešavanje i osvetljenja
Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Da ali, ne trazim brughtness vec contrast settings kao na monitorima. Ili mozda color settings. Htio sam malo da "editujem" displej.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

To ne može, da li to uopšte može na nekom telefonu da se odradi, bar ja do sada ni na jednom telefonu nisam to video.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Nsiam ni ja no ne vidim zasto ne bi moglo. Ali prije svega, mislim da to trebaju proizvodjaci ubaciti.

Samo sam bas jednom vidio gdje je neko preporucio apliakciju za kalibraciju ali ne mogu da se sjetim dje. Doduse, ko zna za sta je ona bila.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

telep
Може на Самсунгу х100 Slika
Слобода или смрт

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Може и на ЛГ ГБ102 :P
Баците те кршеве и узмите праве телефоне :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sada sam video na jednom sajtu app x-plore za android pa me interesuje da li je to totalno identicni x-plore kao na symbin telefonima.Da li ga je neko instalirao?Mnogo bi mi znacilo da kad kupim desire da imam x-plore koji je isti kao na symbianu jer je extra mocan program
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Koliko vidim postoji ali izgleda strašno loše, neće ti faliti x-plore jer postoje i bolji file manageri na Androidu koji pritom ne izgledaju kao iz 98.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok,a da li ti file menageri mogu da edituju npr html,xtml,wml i php fajlove i da li preko mogu npr da sakriju npr neki fajl tipa slike ili videa ili da sakriju ceo folder?
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Sakrivanje folder se vrši tako što ispred naziva foldera dodaš tačku a u podešavanjima explorera isključiš prikaz sakrivenih foldera. Ovo ostalo nemam pojma nikada nisam koristio. Evo kako izgleda (čak nije ni lak za korišćenje, ovo je samo portovano)
Slika Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok,hvala ti na uputstvu kako se to radi.Nadam se da cu se pronaci i ove app za editovanje wap i web stranica
Note IV N9100 dual

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Foldere sa tačkom vide samo exploreri, ili.. ? Inace, nisam znao za ovo i malo si škrt.. trebao si prije da spomenes ...heheh.

U principu sakrivanja, zeljenim folderima treba postaviti tačku te programe koji se koriste kao exploreri, treba sakriti nekim app lockerom.

Odgovori