Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

cale, Interesantno, da ova druga fotka nema blage veze sa predstavljenim programčićem, ali ok... Od viška glava ne boli ! :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Harthouse, Kako misliš da nema veze, to je market enabler za koji ti je potreban root, a ta slika pokazuje da imaš superuser permissions.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

telep, mislim, nema nikakve veze sa Universal Androot, koji je cale predstavio, pošto se dotična aplikacija može naći po forumima i ne treba ti Market (Enabler) za to :D OK ? :wink:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne nije OK, poenta je da ti pokaže da si uspešno rutovao telefon tom metodom, i zato je postavljen i drugi screenshot.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

telep, dobro (sad neću koristiti OK) ili sam glup ili lud (nešto je sigurno od ta dva)... Kakve veze ima Market Enabler sa root-ovanjem telefona ??? :dry:

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Harthouse, Pa da bi koristio Market Enabler treba ti root access i ko sto je telep rekao lik sa drugom slikom hteo da pokaze da je odradio root.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Bilo bi super da ova app moze da odradi root desirea sa froyom.Mnogo bi to znacilo za nas koji ne smeju da krenu da root-uju tel
Note IV N9100 dual

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Da li je neko nasao spisak koji se telefoni mogu otkljucati ? Postoje spiskovvi telefona na kojima je odradjen root. Ako sam dobro skontao, svaki telefon zahtjeva poseban niz koraka sto bi sama apliakcija morala imati/znati da bi odradila root. Na srecu ili slucajno sigurn one ne moze.

Ovako ispada nagadjanje. Inace, FAILD na GW620 sa fabrickom 1.5.

Nadam se da ce biti update apliakcije za prosirenu listi telefona samo sama apliakcija apsolutno ne nudi nikakve dodatne opcije tipa info, update i slicno.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Slika
Mozilla Releases 2.0 Alpha Build of Firefox for Android
The Alpha release of the next major version of Fennec is now available for Android and Nokia N900 users to download and test.

According to Mozilla, the main focus of this release is to increase performance and responsiveness to user actions.

This is being implemented using two major technologies, “Electrolysis” and “Layers.” This Alpha release includes Electrolysis, which allows the browser interface to run in a separate process from the one rendering Web content. By doing this, Fennec is able to react much faster to user input while pages are loading or CPU intensive JavaScript is running.

The upcoming beta release will start taking advantage of Layers to greatly improve performance in graphic intensive actions like scrolling, zooming, animations and video. Mozilla is also working to optimize these actions using the hardware-accelerated graphics rendering capabilities showing up in today’s mobile devices.
* Video
* download

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Miškoni, koliko ovo vredi isprobavati uopšte pre makar beta verzije? Definitivno planiram da nabacim ovo kad bude kompletno i funkcionalno, ali do tada.....factory browser kicks *ss! :wink:

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Nije loš factory browser, ali se meni nekako najbolje pokazao Skyfire, iako i on ume da brlja, ali... :wink:

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

A sta mislite o onom Dolphin HD? Video sam da je najpopularniji na marketu, dosta ga ljudi koristi, ja i dalje furam stock browser, al ako izadje nesto vise kul, tipa ovoga, a da valja rado bi promenio :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

vanjuska, Ja odkako sam instalirao Dolphin HD nije mi palo na pamet da se vratim na stock browser, probaj ga i neces se pokajati.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Znaci i ja sam bio u zabludi kada je telefonski browser u pitanju jer sam mislio da je najbolji.Moracu da isprobam Dolphin HD,a i mozzilu
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

acambas, koliko ja znam, Dolphin ne podržava flash? Iskreno. čim Fennec bude u normalnom, makar beta stanju, baciću se na probu. Do tada ništa.....probao sam Dolphin, i Operu, i stojim pri tome da je factory browser keva do daljnjeg :lol:

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Dolphin hd podrzava flahs, sto se tice brzine isti je kao stock browser ali neke druge sitnice ga cine po meni boljim, moja preporuka je da ga instalirate, free na marketu i probajte malo da ga koristite.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

araphel, samo sam na brzaka probao Fennec i užasno se zabagovao, deluje prilično kilavo. Postoji i zvanična verzija 1.1 ali nju nisam stigao da isprobam.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

acambas napisao:Dolphin hd podrzava flahs...
Ovo stvarno nisam znao niti je igde to naznaceno, uvek sam Dolphin smatrao za "malog ali nasminkanog" batu fabrickog browsera. Danas sam ga koristio, ok, brz ako ne i za nijansu brzi.
E sad 1 stvar zbog koje cu i dalje koristiti fabricki (mnogima je to nebitno) je download sa "filehostinig" sajtova, tu koliko sam primetio DolphinHD nije bas u rangu sa apdejtovanim "2.2 " browserom. Inace me boli uvo za "flash prikazivanje" ...(otvorite recimo B92 sajt sa oba i videce se razlika).
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

SkySashluh
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Mar 2010. 23:34

Post od SkySashluh »

Moze li neko da mi objasni da li ja mogu nekako da instaliram aplikaciju na SD karticu,a ne samo da je backupujem i da mi instalacija za istu bude tamo? Ja koristim app instaler i tamo ima Save to SD Card,ali aplikacije i dalje zauzimaju telefonsku memoriju... Postoji li mogucnost da to ispravim?
Imam Acer Liquid,ako vam nesto znaci...

I drugo,ako nemo moze da mi posalje na PP ili PM,ne znam kako to ovde zovete,neki sajt sa placenim android aplikacijama koji se svakodnevno apdejtuje i ubacuje i ove najnovije stvari,tacnije i ono sto nema na marketu.
Nemojte biti lenji da mi to posaljete.
Hvala.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Aplikaciju mozes instalirati sa kartice ako imas .apk fajl od doticne. Snimis na karticu preko racunara i instalaciju pokrenes sa telefona.

Ali sve instalacije idu na memoriju telefona.

Odgovori