Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Koliko sam skontao, ni jedan Android telefon ne bi treba o da ima problema sa ramom. Odsnosno, telefoni mogu da imaju jako puno aktivnih apolikacija te da ostane rama i da telefon radi ok. Prvenstveno vidim po svom gw620 koji ima oko 174MB iskoritivo rama.

Medjutim, sinoc sam restartovao telefo na nulu i ponovo instalirao aplikacije. Do sada sam imao neki task manager koji mi je pokazivao (bez mojih aplikacija) samo da je Androdi OS aktivan i jos nesto, ne sjecam se. Ne na listi servisa vec na listi aktivnih app.

Sinoc instalirao neki drugi task manager i evo sta mi je sve aktivno nakon paljenja telefona:

Quickoffice
SNS
LG IME
Java Downloads
My e-mail
DRM Service
Google Maps
Picture frameMoxier Mail
Alarm clock
Gmail
Email
Messiaging

Da ovo nije malo previse ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

napalm death, maps, quickoffice, java downloads mozes slobodno da iskljucis. ostale stvari se manje vise po defaultu startuju. alarm ti se nece oglasiti u zeljeno vreme ako nije aktivan u pozadini, tako da neka ga......ja imam i po mnogo vise od ovoga aktivno na Desire, i nista mu ne fali. Skinuo sam taskiller i zaboravio ga. nije potreban uopste.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Mogu da ih iskljucimali ce se narednog paljenja opet pojave. Ne smetaju mi nikako ..samo htio znati da li je to i na ostalim uredjajima. Ocito je to "obicaj" android OS-a.

I cudno mi sti mi prosli task manager nije skoro nista od ovoga pokazivao. A ako nista, task manager ili task killer se moze koristiti za ubagovane aplikacije.

shomey
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 27. Mar 2010. 13:10

Post od shomey »

Killer programi različito funkcionišu zavisno od vrste i verzije. Neki ne prikazuju opciju za killovanje "važnih" sistemskih programa podrazumevajući da bi običan korisnik mogao da ih killuje i time naruši stabilnost telefona. S druge strane Advanced Task Killer i slični "advanced" killeri omogućuju podešavanjima da se dođe do svega što ti je aktivno na telefonu, pa tako je moguće ubiti čak i HTC Sense. :D
Poenta je da radi stabilnosti i brzog odziva telefona nije pametno uvek sve ubijati naročito programe koji su deo UI-a.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Znam da je negde bilo reci o ovome, ali ne mogu sad da nadjem. Aplikacija za zakljucavanje poruka i fajlova? recimo da zelim da zakljucam pristup sms porukama generalno, ili samo odredjenoj konverzaciji. Zelim da zakljucam pristup nekim fajlovima, tipa nekim fotkama, dokumentima, stagod. Uglavnom da bitne stvari budu zasticene nekim passwordom. Ima tako nesto?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

araphel, Ima više aplikacija za to , ja koristim app protector pro....
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

telep, odlicna! hvala, vec stavio i veoma zadovoljan za sada, pogotovo pattern unlock opcijom.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Da li ima potrebe za Antivirusnim prorgamom ? Znam za onaj fejk player. Salje poruke i slicno, ali, pojavil ose dosta Antivirusnih prorgama ali, da li je napravljen i "dovoljan" broj virusa ?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne ne treba ti antivirus program, čak ni to za slanje poruka ne može da se nazove pravi virus, inače to je ista situacija kao i za symbian v3 brdo antivirusa ni za šta.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Znaci jos uvjek nista. Ok, tnx.

SkySashluh
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 17. Mar 2010. 23:34

Post od SkySashluh »

PhotoSpeak - mnooooog kul aplikacija. Ubacite neku sliku iz Galerije i program pomocu Wi-Fi-a detektuje facu,oci i usta i osoba se nakon toga mrda i trepce,a zatim mozete da snimite sebe i da lik za vama ponavlja. Jako dobra fora.
Jedna od omiljenih igara - ThrottleCopter
Zatim su super apps - AndWobble 2,FingerScanner,Floating Image(super galerija),Moron Test...

smd
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 13:02

Post od smd »

Postoji stari TV vodic. Dosta je popularna na marketu...
Novi TV vodič, je bolje uradjen, mada ideja nije nova. Mada je prenatrpan. ....

Mala biblioteka, odlicna je. A nije na odmet malo kulture u celoj prici, red bi bio da provajderi podrze citanje knjiga, osim zabave i slicnog. Treba podrzati aplikaciju u svakom slucaju.....

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Videh tu malu biblioteku, strava stvar! Moram da je isprobam 8)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

arcMedia 0.34b
SlikaSlika
A media player for Android with additional format support.
Extensive container/codec base,including: avi, divx, mkv, mov, mp4, rmvb, wmv, vob, xvid.
This application uses libraries from the FFmpeg project under the LGPLv2.1
Sjajno!
Applikacija je u beta fazi,ali radi "perfektno",na marketu je.
Nadajmo se uskoro finalnoj verziji.
Slika

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

cale, svaka čast za programče, "works like a charm" , što bi rekle Engleskinje... Ozbiljan je konkurent Rock Player-u, ali čini mi se da će ga prestići (njegov explorer ima lepše ikone i ima nešto veće mogućnosti, tj. više opcija)... :D
HTC Desire + MIUI 0.11.12

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Da Harthouse.
RockPlayer sem "sminke",nazovimo interface-a nista ne izdvaja.
Recimo .flv format je podjednako usporen kao i na arcMedia player-u.
Iako ga podrzavaju,niko od ljudi koji su ih kreirali ne navodi da je reprodukcija doticnog formata extremno spora.
Slika

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

cale, čuj, po meni to i nije neki nedostatak ! Kome uopšte treba takav format, kad imaš MPEG-4, jer se taj FLV (Adobe Flash) može skidati s Youtube-a, ali uvek dajem prednost pomenutom MP4 formatu. Kad neki od player-a bude uspeo da reprodukuje šugavi WMV bez kočenja i usporavanja, onda ćemo znati da je dostigao svoj vrhunac :lol:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Mozda.
Ali ako skidas video sa YouTube-a ili tube8 :D
Cime ga reprodukujes?
Slika

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

cale, ako se ne varam, zavisi od same rezolucije videa, a Desire može da pušta zaključno sa 720x480 pixela... Za sve preko toga, nisam siguran, a to znači zaboravi na HD !!! :D
Ovo ti govorim iz ličnog iskustva... Sa manjim rezolucijama nisam probao, jer mi to nije interesantno :roll:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Rezolucije su smesne naspram stotine Mhz.
Konkretno ne vezujem ni jedan model,posebno ne Desire,jer poBogu,ne moze svako priustiti na forumu high-end uredjaje,vec govorim o nekoj sredini(Tattoo,Wildfire etc...)
Cilj je naci player koji bi ispratio sve navedene extenzije u realnom roku za modele srednje klase.
(P.S.Ne razumem cemu toliko smejanje u svakom postu?)
Slika

Odgovori