WhatsApp ili Viber?

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
:: SGS2

Re: WhatsApp ili Viber?

Post od nightshadow931 »

Jel to znači i da je 4k standard za telefone?
Jel octa core standard za telefone?
Jel google treba da vam diktira standard jer su proizvođači aparta nesposobni da naprave uređaje koji koriste slabiji HW da pokrene android koji jede resurse?
Pa ti posto ne zelis da ti google diktira bilo sta, idi koristi onaj telefon sa 256mb ram memorije i single-core 400MHz procesorom.
Google je zaduzen za nexus telefone, i oni perfektno rade sa 2GB RAM memorije i u 2016. godini.
Mislim da se ni iOS ni WP ne slažu sa tim standardom!
Sto, iOS koristi mnogo manje resursa od androida ? Cisto da te obavestim, iPhone poseduje najmocniji procesor u mobilnoj industriji.
EDIT

Dodao bih još i ovo

Slika
[/quote]
Svaka cast, nekome je ovo plus, meni nije. Skroz nebitna stvar u eri u kojoj je moguce pratiti osobu na 1000 razlicitih nacina. Takodje, ne mislim da je bilo ko od nas nekome zanimljiv da bi ceo dan sedeo i citao sta pisemo svojim prijateljima.
simbijanac napisao:Pa ja ne znam da li si ti samo bezobrazan ili sta...Lijepo sam napisao da Whats App radi na 256 MB RAM-a a Vber ne radi! Ne radi i tacka.I lijepo sam napisao da da pricam o godini 2011/12 a ne o 2016 kad su 3-4MB RAM-a standard.I ti ne mozes nista...mozes samo da sikces :) jer Viber nije radio na telefonima tog vremena a Whats App je radio tecno.I radi i dan danas na BlackBerry Symbian Android Windows Bada iOS.Sjeticu se i ostala tri...Razlozi zbog kojih tvoj Viber radi samo na Andriodu i IOSu me ne zanimaju.Cinjenica je da na ostalim platformama ne radi...ili ne radi kako treba.A Whats App radi.
Znaci djubre je iz razloga sto ne radi lepo na telefonu od 256MB ram-a, i sto ne radi na operativnim sistemima koje ne koristi niko zivi ?
'ajmo ovako.
Ako uzmes danas da instaliras windows 10 na racunar koji je star 15 godina, da li to znaci da je windows 10 djubre od sistema ?
Pokusaj da pokrenes chrome/firefox na sistemima sa 1GB rama, otvori par tabova. Da li ce da sece i kuca ? Hoce. Da li to znaci da su ovi programi djubre ?
Jer, po tebi, znaci.

Btw, da se razumemo, ja ne pljujem po drugim aplikacijama tipa telegram i whatsapp. Mislim da su i viber, i ove dve odlicne aplikacije, i ne sporim ja to.

Ti si taj koji bije glavom u zid. Ne koristis viber, pa pokusavas da dokazes drugima, a i sebi, da je viber djubre od aplikacije. I to bez krstenih argumenata.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Površno gledaš na stvari.
Google je zadužen za android, to je njihovo čedo koje je nezajažljivo po pitanju rama. Iphone ima moćan HW da bi opravdao cenu i pokazao šta može, ali mu aplikacije ne jedu memoriju kao android!
Inače koristim i android i WP i zamisli na WP imam 1GIGA rama u 2016toj i sve radi bez problema.
Ne bih dalje, idem u off!

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

A zasto ti treba memorija toliko? Imas 100 otvorenih tab-ova na telefonu? Zelis sve da koristis?

Ne razumem te. Procesori su dovoljno jaki da guraju sve danas. Ram je tu samo da se puni kod Androida, sto bi se opterecivao time kada radi bez problema?

1GB rama je prevazidjeno. G2 iz 2013 ima 2GB RAM-a, a 2015. god je Google predstavio Nexus 5x isto sa 2GB RAM-a. Racunajuci od 2013 godine 2 godine stock podrske, pa kasnije AOSP podrske taman dokle Nexus bude podrzan. Na Nexus 5x imas 3god podrske, negde do kraja 2018 godine. Sada razmisli da li je 5 godina dovoljno za 2GB gde nece biti bagovanja...
Poslednja izmena od Zile995 u Ned, 17. Jan 2016. 19:40, izmenjeno 1 put ukupno.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nightshadow931 »

knezevic76 napisao:Površno gledaš na stvari.
Google je zadužen za android, to je njihovo čedo koje je nezajažljivo po pitanju rama. Iphone ima moćan HW da bi opravdao cenu i pokazao šta može, ali mu aplikacije ne jedu memoriju kao android!
Inače koristim i android i WP i zamisli na WP imam 1GIGA rama u 2016toj i sve radi bez problema.
Ne bih dalje, idem u off!
Znaci da je i iPhone 'nezajazljiv po pitanju rama'. Ima 2GB rama ako se ne varam.
Poslednji Nexus telefon(5x) ima 2GB rama.
iP nema mocan hardver da bi opravdao cenu, on taj hardver i koristi.

No, idemo u off sad.
Zapoceli smo temu o viberu, mozemo da je nastavimo ako imas nesto da dodas.

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nightshadow931 »

@Zile, je l' su ta pitanja za mene. [emoji14]
Elem, 'omasio si u pisanju, G3 je iz 2014(ili si hteo G2 da napises) :)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Za Knezevica :) Da, na G2 sam mislio.

Nego preteruju za Viber. Kako je sada dobio material dizajn, ok je :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Džaba bilo kakva rasprava, sta je bolje... Ko sto napisah, sve je stvar izbora kome sta vise treba, to jest koja app, bitno je da svaka app završava ono za čega je namenjena.
Meni lično viber npr je previše šaren nekako i izgleda mi dečije, al eto kako god, od koristi je...
Huawei

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cvoruga: Pricaj sta hoces, ja ove stvari znam pouzdano. Razmisli, zasto se toliko taj Viber reklamira? Zasto ne i WhatsApp, koji ima 3x vise korisnika u svetu, 460 mil prema nekih 130-140mil koliko ima Viber? Reklame su pocele pre oko godinu dana, u zadnjih par meseci samo sto mi frizider ne salje Viber poruke. Zasto se samo za Viber saobracaj daje gratis? Ajde malo izvucite neke zakljucke zaista koristeci mozak.
E to ja podrazumevam kad kazem da je narod neuka stoka koja ne razmislja....
Nadalje, ne pljujem ja Viber zato sto ga svi koriste, nego sto ne radi kako treba. WhatsApp i Telegram rade neuporedivo bolje. To je cinjenica i ne moze da se opovrgne!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

miodrage,
cvoruga napisao:Smešna i naravno neistinita priča da se Viber i WA mogu prisluškivati i čitati a Telegram ne.
Uostalom, neka i prisluškuju, boli me uvo, mogu da vide da dogovaram pivo sa ekipom, pljujem nazadnjake,
šaljem poljupce ženi, ako im je to zanimljivo neka ih neka me prate i čitaju šta šaljem.

Koristim ono što većina koristi, imam pametnija posla nego da ubeđujem nekoga da pređe na Telegram,
jer miodrage zna da se on ne prisluškuje, kao da je nekoga briga za to.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kome je do svoje privatnosti (ima sta da krije), taj mora da ugasi internet.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Teško i sa ugašenim internetom, uz sve kamere za nadzor koje se postavljaju.
Rešenje - ne izlaziti iz kuće!
:D
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nije ni to rešenje, seti se, balkanski špijun :-)
Ako ste nekom zanimljivi, nema zaštite. Samo, teško da je neko na ovom forumu interesantan.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Od danas je opet besplatan whatsapp za one koji su ga do sada placali.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:......ne pljujem ja Viber zato sto ga svi koriste, nego sto ne radi kako treba.
To je potpuno jasno da se tebi i ostalim prozordžijama ne dopada Viber zato što na WP-u nikada nije radio kako treba, ali to je bio vaš izbor. Vrlo često imate primedbe kako na WP-u neke aplikacije treće strane ne rade dobro, ali odmah brže-bolje pišete kako to nije do sistema već do aplikacije. Ma šta mi napriča, svuda rade kako treba, ali baš na WP-u neće. :D Da si izabrao neki iOS ili Android telefon, sada bi pevao drugu pesmu. 8)

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
:: Sony XA2 Ultra
:: Sony XZ2 / Nokia E7

Post od simbijanac »

1808, pa nisi u pravu ti,u pravu je on.Aplikacije nisu azurirane da dobro rade na WP.Sistem je dobar a aplikacija ne valja.A WP je najljepsi i najelegantniji sistem :roll:

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nightshadow931 »

WP je krs od sistema, i ne moze se stavljati u isti kos sa iOS i android operativnim sistemom.
I to ne kazem samo ja, uzmi procesljaj po netu malo iskustva ljudi koji su koristili vise sistema pa ces videti.

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
:: Sony XA2 Ultra
:: Sony XZ2 / Nokia E7

Post od simbijanac »

nightshadow931, znaci ti,citajuci nekakve komentare po internetu ili slusajuci iste od navodnih poznanika uvazavas njihovo misljenje da je WP navodno krs od sistema ali kada ti miodrage ili ja ili nekolicina ostalih kazemo da je Viber djubre od aplikacije to ne uvazavas nego je Viber strava i super.Pa meni je WP super sistem.Dvostruki arsini,a? :uhuh:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pojma vi nemate. Uostalom, koristio sam iOS dok neki jos nisu ni znali sta je to. I koristio sam i na njemu i Viber i WhatsApp. I inda je Viber daleko losije radio od drugih. Jednostavno je tako. Losa aplikacija i kraj. E sad, bigdroidasima nije strasno jer su naviknuti da cekaju. Ja nisam, pa meno jeste strasno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:.....E sad, bigdroidasima nije strasno jer su naviknuti da cekaju. Ja nisam, pa meno jeste strasno.
Ništa ja ne čekam, kod mene Viber radi odmah, brzo i trenutno. Čekaš jedino TI na svom Windows Phone uređaju, koji radi tako kako radi, pa moraš da tražiš alternativne aplikacije koje se retko koriste i moljakaš poznanike da iste instaliraju kako bi sa njima imao neku komunikaciju. Kad si već toliko zasleplen tim WP sistemom, onda stvarno bolje nisi ni zaslužio. :D
simbijanac napisao:1808, pa nisi u pravu ti,u pravu je on.Aplikacije nisu azurirane da dobro rade na WP.
Znaš li ti da se WP8 pojavio još davne 2012. godine. I sad pričaš priču kako za protekle 3,5 godine developeri nisu ažurirali aplikaciju da radi dobro na WP-u. :lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od 1808 u Pon, 18. Jan 2016. 16:25, izmenjeno 1 put ukupno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baraba napisao:Samo, teško da je neko na ovom forumu interesantan.
Govori u svoje ime. Ja sam veoma interesantan. :P :lol: :lol: :lol:
Azimuth napisao:Od danas je opet besplatan whatsapp za one koji su ga do sada placali.
Lepa vest. Jel' to znači, da su ukinuli onu godišnju pretplatu od 1$?

Odgovori